• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Kayfun RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhaba.
Orijinal prime için cam tank arıyorum. (Daha kırmadım, pei kitten sıkılınca cam tanka geçtim ama yedeğim yok diye bi kurtlandım)

Var mı yurt içinde satan birisi? (CambellCap’a sordum, maalesef dedi)

Herkese merhaba.
Orijinal prime için cam tank arıyorum. (Daha kırmadım, pei kitten sıkılınca cam tanka geçtim ama yedeğim yok diye bi kurtlandım)

Var mı yurt içinde satan birisi? (CambellCap’a sordum, maalesef dedi)

Merhaba üstadım. Pei kit'ile takas düşünürseniz bende atomizerimin üstündeki haricinde bir cam daha var, orijinal değil muhtemelen ama sıfır ve kutusunda(ikinci el aldım da prime'ı). Sizde yoksa orijinal ve kutulu uzatma kit'i ile beraber verebilirim pei kit'e karşılık. Pei kit'i takabilmem için uzatma kit'inin parçası gerekmiyorsa olur tabi bu dediğim. Yanı sıra orijinal mi değil mi bilemediğim bir tane de bellcap verebilirim. Pei kit orijinalse ve drip tip ucu da teklife dahilse olur ama. Pei kit bulamazsam elden çıkartmayı düşünüyorum prime'ı, o derece darlandım ben de sizinkine benzer şekilde ???? Ya da satarsanız talibim diyeyim..

Merhaba üstadım. Pei kit'ile takas düşünürseniz bende atomizerimin üstündeki haricinde bir cam daha var, orijinal değil muhtemelen ama sıfır ve kutusunda(ikinci el aldım da prime'ı). Sizde yoksa orijinal ve kutulu uzatma kit'i ile beraber verebilirim pei kit'e karşılık. Pei kit'i takabilmem için uzatma kit'inin parçası gerekmiyorsa olur tabi bu dediğim. Yanı sıra orijinal mi değil mi bilemediğim bir tane de bellcap verebilirim. Pei kit orijinalse ve drip tip ucu da teklife dahilse olur ama. Pei kit bulamazsam elden çıkartmayı düşünüyorum prime'ı, o derece darlandım ben de sizinkine benzer şekilde ???? Ya da satarsanız talibim diyeyim..
Merhaba hocam. Evet pei kitim de atomizerim de orijinal. Ve pei kitimi elden çıkarmayı düşünmüyorum. :) teklifiniz için teşekkür ederim.
Pei kiti takarken uzatma parçasına ihtiyaç duymuyorsunuz bu arada, cam kalınlığından kurtulduğunuz için kapasite 3ml’e çıkıyor.

Yok mu bu camı temin edebileceğim bir yer bilen? Veya şu atomizerin camı uyumludur diyebilecek biri?

Merhabalar. Prime'ı ısrarla sevmeye çalışıyorum ama lite19 ardından kahretti beni. Şuna bir sarım bir pamuklama önerisi alabilir miyim? Saçma sapan ya az ya çok besleme sorunu var. 70-30 nbase ile yaptığım likitlerimi içiyorum, kaç tur likit kontrol açmam lazımına kadar birileri anlatabilirse çok sevineceğim. CB Prime ile deniyordum, şimdi muji'ye geçtim ve daha iyi oldu ses bakımından, ama yine besleme saçmalıkları var. Ulan yani lite19'da likit kontrol yok, bunu maks bile açsam aynı olması gerekirken ato 2 tur açınca bile boğuluyor falan, anlayamıyorum gerçekten..

Merhabalar. Prime'ı ısrarla sevmeye çalışıyorum ama lite19 ardından kahretti beni. Şuna bir sarım bir pamuklama önerisi alabilir miyim? Saçma sapan ya az ya çok besleme sorunu var. 70-30 nbase ile yaptığım likitlerimi içiyorum, kaç tur likit kontrol açmam lazımına kadar birileri anlatabilirse çok sevineceğim. CB Prime ile deniyordum, şimdi muji'ye geçtim ve daha iyi oldu ses bakımından, ama yine besleme saçmalıkları var. Ulan yani lite19'da likit kontrol yok, bunu maks bile açsam aynı olması gerekirken ato 2 tur açınca bile boğuluyor falan, anlayamıyorum gerçekten..
Daha önce Kayfun V3 mini veya Kayfun V5 kullandiysaniz aynı sistemle çalışıyor Prime, pamuklari deckteki yuvasının tabanına oturtacaksiniz tıkış tıkış değilde pamuk uçları yuva tabanına dokunacak, pamuklar coil altı hava deliğinin bulunduğu parçaya mümkün olduğunca değmeyecek, ayrıca özellikle Deck oringlerinin kendi yuvalarında olmasına dikkat edeceksiniz, besleme için tankı high vg için 1.5-2 tur çevirmek yeterli, high PG için 1-1.5 tur yeter.

Son düzenleme:
Prime için standart sarımım 2,5 , 6 tur 28ga K1 veya ss316l , C.B.Prime pamuk, 70/30 likit...
İlk kurulumda pamuk uçlarına kadar iyice likitleyip, beslemeyi açarken de tankı ters çevirip 2 tur açıyorum. Yazın 1,5 tur bile yeterli gelebiliyor. Klasik kayfun mantığı basınçla besleme yaptığı için, tank düz iken besleme açılınca fokuramaya sebep olabiliyor.

Kayfun prime ile ilgili bir kaç sorum var... yanıtlayan olursa memnun olurum...

Öncelikle bütçe konusunda 130 euroyu hakeden bir ürün mü sizce?
Orjinal ile klonlar arasında çok fark var mı? Orjinal alarak cüzdanımı cezalandırmış olur muyum :) ?
Diğer konu da nasıl bulabilirim?

Ben yeni sattım uzatma kiti ve nozzle kit ile yeni seri prime 800 liraya. Bence her kuruşuna değer öyle hafif havadar içim seviyorsanız (1.5 1.8 mm gibi ayarda güzel içim sunuyor )

Bende yeni aldim flashdan gectigim icin 70/30 9 mg nic ile bogaz vurumu ve doyuruculuk konusunda gercekten sikinti yasadim. Şimdi 60/40 9mg nic ve uzatma kiti ile kullaniyorum gercekten aroma konusunda cok başarılı birde boyle tarif edemeyecegim hoş bir icimi var kadife gibi. Atomizerim orjinal bu arada ikinci el hafif kozmetik kusurlu aldim.

Ben de bir üstteki üstadımıza yeni sattım ???? Uzunca bir süredir orijinal lite19 kullanıcısıyım, aralarında inanılmaz bir istikrar farkı var bence. Prime "bu seferki pamukla nasıl davransam acaba?" derken, lite19 "aa abi iyi oldu pamukladın ya, al devam et kaldığın yerden" diyor diyeyim.

1.5 ay uğraştım seveyim diye ama sevdirtemedi bana kendisini :confused: Görünüşü güzel, yivleri de lite19'dan kat kat daha güzel, yumuşacık böyle sök takı ve likit kontrolü falan, ama sevemedim işte çünkü bir garip likit besliyor alet. Bir besliyor... Bir beslemiyor... Bir besliyor ama hışırdıyor falan derken pes edip saldım. Kozmetiği kötü şekilde 700'e aldım, 500'e de saldım. 200 liralık kötü bir deneyim oldu şahsen benim için.

Pei Kit'li görüntüsüne vurulmuştum ilk çıktığında ama benim aldığımda yoktu ne yazık ki. Bazen düşünüyorum "nozzle kit ile değişir miydi acaba?" diye, ama bu haliyle pei kit'i bile olsa yine salardım şahsen, görüntü tek başına bir şey ifade etmiyor çünkü.

İçim sıkılığı falan sorun değildi ama likit 60/40 - 50/50 - 100Vg denememe rağmen bir istikrar elde edemedim dediğim gibi. Lite19'da likit kontrol yok, deck yapıları aynı, yani prime'ı fazla bile açsam boğulmaması lazım mantıken ama sweet spot'ını bir tutturamadım ben, sanki yok gibi sweet spot'ı yani. Saçmaydı, üzdü beni.

Prime'ı satınca aynı ilanda satışa çıkarttığım bersekrer mini'yi de son bir kez daha sarayım dedim, satıştan çektim ardından :) Çok daha stabil, çok daha istikrarlı, ve çok daha sessiz berserker mini. Evet berserker mini bir lite19 değil, ama benim şahsi fikrim prime'ı sağlı sollu tokatladığı yönünde. 10 günü geçti lite19'a dokunmadan berserker mini kullanıyorum, üstten doluma alışınca pratik oluyor ???? Aroması da yine "bence" oldukça yakın prime'a da lite19'a da.

Lite19'u emiklemesi çok daha keyifli bence, ama anladığım kadarıyla kimsenin sevmediği lite19 metal driptip'ine de bayılıyorum ben. Bu arada 32ga ile kullandığımı da not düşeyim, 28ga ile bile dudak yakıyordu yoksa.

@Mtl16harun "en son bu içimi expromizer v1.1 yaşatmıştı bana" diye 2. gününde prime'ı sevebilmişken, ben "1.5 ayda expromizer v2.1 içimine ulaştırabilseydim elden çıkartmazdım" demiştim.

Yani işte hep dediğimiz gibi... İşte bunlar hep göreceli ????..

Son düzenleme:
Mtl clapton ,0.8 ohm 2.5mm coillerle pastane ve pastane tütün karışımları için daha iyi atomizer kullanmadım primedan.
Pamuklaması saçma bir trick içeriyor. Havuzdaki deliklere temas ederse beslemez. Çok yukarıda kalırsa fosurdar. Havuzun altındaki besleme deliklerine bir bir buçuk mm mesafe ile ,pamugu telden geçerken bozulmayacak kalınlıkta kullanırsanız besleme sorunu yaşamazsınız. Birkaç kere doğru pamuklayinca deckin bittiği yerin yanındaki havuza makası denk getirip kesince her seferinde doğru pamukladiginizi fark edersiniz.

Deck ile tank arasındaki oring yipraninca da besleme sorunu yaşarsınız.

Nozzle kit güzel , edinin. Özellikle rdl gibi kullanmayı sevenler için çok başarılı.

Neyse gidip az şu penodat v2ye bakıp ülkenin neden geri kaldığına şahit olayım :P

Mtl clapton ,0.8 ohm 2.5mm coillerle pastane ve pastane tütün karışımları için daha iyi atomizer kullanmadım primedan.
Pamuklaması saçma bir trick içeriyor. Havuzdaki deliklere temas ederse beslemez. Çok yukarıda kalırsa fosurdar. Havuzun altındaki besleme deliklerine bir bir buçuk mm mesafe ile ,pamugu telden geçerken bozulmayacak kalınlıkta kullanırsanız besleme sorunu yaşamazsınız. Birkaç kere doğru pamuklayinca deckin bittiği yerin yanındaki havuza makası denk getirip kesince her seferinde doğru pamukladiginizi fark edersiniz.

Nozzle kit güzel , edinin. Özellikle rdl gibi kullanmayı sevenler için çok başarılı.

Neyse gidip az şu penodat v2ye bakıp ülkenin neden geri kaldığına şahit olayım :p
Sonunda koptum hocam, allah iyiliğini versin :D o kadar mı kötü ya ? İndirimden edinecektim sonradan elimde çok ato olunca vazgeçtim. İyi mi ettim şuan bilemedim. Son versiyonlarda düzeltmeler olmuştu, oring eklendi falan bişiler tam da takip edemedim.

Neyse gidip az şu penodat v2ye bakıp ülkenin neden geri kaldığına şahit olayım :p

Bunları daha önce de yazmıştınız hocam, denedim ama bocalamıştı yine. Son pamuklamamda nasıl becerdiysem daha iyi ve sessizdi, ama likit bitince tekrar dolum yaptıktan sonra aynı stabiliteyi koruyamadığı için pes ettirdi işte. İlk haftalarımda oring de değiştirmiştim ama devam etmişti aynı şekilde davranmaya.

O kadar güzeldi de niye sattınız madem yahu, nozzle kit'li falanmış bir de siziniki hem. Sonra pendoat v2 :D Onu hiç denemedim ama hediye edecek olmuştu zamanında @Türk üstad, "hiç gerek yok, hiç merak etmiyorum" demiştim ????

He prime'ın bir de şu kısmına ayar oldum ben...

Yıkama sonrası hava kısmında likit kalışı ve iyice kurumaya bırakılmadan ya da 510 > alt parça > + hava yüzüğünü söküp tüm hava deliklerine tek tek kağıt havlu sokarak kurutmadan kullanınca garip sesler çıkarması da ayrı ızdıraptı. lite19 uzun kullanımda dahi coil altı hava deliğinde sadece minimal bir likit tortusu bırakırken ve 510'e likit sızdırmazken prime periyodik olarak coil altından likit alıp hava deliklerinin olduğu o bölmeyi yıkama sonrasındaki gibi fulleyip sıkı içime sahip bir atomizer edasına bürünmeye çalışıyordu ???? Bu şekilde doluyken hava deliğinin mod üzerindeki yönüne göre ya çok sessiz ya da ıslıkımsı ses çıkarması da gıcık olunasıydı benim için.

Lite19 rejoice gibi... "Yıka ve çık" ???? Tornavidalı ve minik minik sivriltilmiş kağıt havlulu operasyonlara ihtiyaç duymuyor, seviyorum az parçalı oluşunu ???? ..

Son düzenleme:
Lite19'u emiklemesi çok daha keyifli bence, ama anladığım kadarıyla kimsenin sevmediği lite19 metal driptip'ine de bayılıyorum ben. Bu arada 32ga ile kullandığımı da not düşeyim, 28ga ile bile dudak yakıyordu yoksa.
Lite19 rejoice gibi... "Yıka ve çık" ???? Tornavidalı ve minik minik sivriltilmiş kağıt havlulu operasyonlara ihtiyaç duymuyor, seviyorum az parçalı oluşunu ???? ..
Lite 19 ya da 21 hakkında düşüncem: kısa olduğu için sıcak buhar olacaktır sanırım metal driptip sevemedim ben pek tad değişiyor gibi... hele ki sek içince metal tadı geliyor gibi... düşüncelerimde yanılıyor muyum?
Bir besliyor... Bir beslemiyor... Bir besliyor ama hışırdıyor
@Afacan a sormuştum o şu an aktif kullanıyor yok yaşamadım besleme sorunu dedi... nasip
Neyse gidip az şu penodat v2ye bakıp ülkenin neden geri kaldığına şahit olayım
neden herkes bu kadar kötülüyor şu atoyu anlamadım ama ion v2 ile daha ileri bir seviyeye taşıyabiliceğinizi düşünüyorum ülkeyi :D
???? 21’i de almıştım sırf bu kolaylık açısından. Ultem veya PSU’da likit kokusunun kalması fena yine de.
sek içince likit kokusu kalmıyor ne güsel :D :D :D

son olarak kafam çoook karıştı gibi ya kısmet

Geri