YFTK için üretilen klon MTL vidalari yorumu;
Öncelikle belirtmek isterim ki vidalar tam oturuyor. Tıpkı orjinali gibi. Çıkıntı kalmıyor.
0.8-0.9 ve 1.0 mm iç çapa ait vidalardan aldım.
0.8 lik vida dan 2 adet alıp karşılıklı taktım. Diğerlerini 1 adet olacak şekilde karşı taraf kör tıpa ile kapalı denedim.
En sevmediğim tekli 0.9 mm oldu. Bana çok sıkı geldi. Ciddi anlamda yanakları yapistiran bir içim oluyor. Boğaz vurumu çok artiyor. Aroma biraz boğuluyor. Eskilerin tabiriyle aromanin üstü örtülü oluyor.
1.0 mm tekli, içim sıkılığı olarak en sevdiğim oldu. Tam kararında bir sıkılık. Tam aradığım. Majörün en küçük deliği. Boğaz vurumu çok çok az bir miktar azalıyor 0.9 mm ye göre. Ama 1.2 lik orjinal vidaya göre hala yüksek. Aroma 0.9 ile çok benzer. Aromanın ve buharın, 0.9 ve 1.0 mm lik vidalarda, kavruk/kuru rahatsız eden bir yanı var. (FE French pipe 12 mg. 2mm coil)
Gelelim 0.8 mm lik vidalara.
Öncelikle 0.8 mm yi tekli taktım. Çok aşırı sıkı oldu. 2-3 nefeste deck likit ile doldu vakumdan.
Temizlik sonrası 2*0.8 mm yi karşılıklı taktım. Of ki of. Sonuç mükemmel. Aroma coştu. İnanılmaz bir fark oldu tekli vidalara göre. Aromanın notaları birden bire belirginleşti. Buhar zengin ve keyifli. Boğaz vurumu 0.9 mm lik vida gibi parçalarsasına değil ama çok çok tatminkar bir nikotin doyumu şeklinde. 3-5 nefes peş peşe aldiginizda bogaziniza yumru oturuyor.
Amaaaa sıkılık ne yazık ki ideal değil. Az bir miktar fazla geldi. Majör orta delik gibi. 1.2 lik stok vidaya göre daha sıkı. Bu atomizeri hakkı karsilikli 0.70-0.75 lik vidalarmis. Keşke olsaymis.
Standart 1.2 lik vidayla kullanan veya o vidanın biraz havadar olduğunu dusunenlere 2*0.8 mm lik vidalarda kullanmalarını öneririm.
Vidalar için adresi yularda @omeringen üstad paylaşmıştı.
Vidaların çifti 35₺. 11.50₺ de yurt içi kargo tuttu şube teslim. Ancak vidalar ne yazık ki hafif sesli. Çok aşırı değil. Ama FEV in o çok sessiz haline alisanlar için biraz rahatsız ediyor. Belki vidalarda ki hava girişlerini törpülersem ses gidebilir gibi duruyor.
Sonuç olarak 2*0.8 öneririm.
Ama tekli vida olarak da 1.0 ve 0.9 ile YFTK FEV 4.5 üzerinde gelen 1.2 lik vidaya göre çok daha iyi bir boğaz vurumu ve aşırı olmasa da hissedilir bir aroma farkı oluşuyor.
Yukaridakiler kişisel yorumlarım olup, kısa süreli ve tek tip coil boyutu ve konumlandırmasina göre yapilmistir.
Farklı çaplarda ve farklı şekillerde konumlandırılmış coiller ile başka sonuçlar alınabilir.