• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Flash-E-Vapor (FEV) Kullanıcıları Kulübü

YFTK için 0,8-0,9 ve 1,0 mm mtl kit siparişi verdim. En küçük 0,8 ile delik açabiliyorlarmış.
Planım 0,8 * 2 olacak şeklinde kitleri takarak, çift taraflı hava girişi ama hala sıkı bir içim.
Bakalım istediğim gibi olacak mı? Tahminen cuma günü deneme yapmış olurum.

Planım 0,8 * 2 olacak şeklinde kitleri takarak, çift taraflı hava girişi ama hala sıkı bir içim.
Tek 0.9 veya 1.0 vida kadar sıkı olmaz, başka bir yerde yazmıştım :
2x0.8mm vida bir adet 1.13mm vidaya denk geliyor yaklaşık olarak(pi . r²).
Orijinal üretici 0.9, 1.0 ve 1.1 yapıyor zaten, tek vida kullanımında daha düşüğü de olağanüstü sıkı olacaktır. Standart boyutların dışına çıkmayın derim alacak arkadaşlara. 0.9mm gayet yeterli sıkılıkta, hatta bir çoğuna fazla sıkı gelebilir.

1.1mm takılı ve bobinin hava vidasına yatık(veya merkezde?) konumlandırılmış hali mi yoksa çift 0.8mm ve merkezde konumlandırılmış hali mi daha güzel oluyor orası merak konusu olabilir. :)

Son düzenleme:
Tek 0.9 veya 1.0 vida kadar sıkı olmaz, başka bir yerde yazmıştım :
2x0.8mm vida bir adet 1.13mm vidaya denk geliyor yaklaşık olarak(pi . r²).
Orijinal üretici 0.9, 1.0 ve 1.1 yapıyor zaten, tek vida kullanımında daha düşüğü de olağanüstü sıkı olacaktır. Standart boyutların dışına çıkmayın derim alacak arkadaşlara. 0.9mm gayet yeterli sıkılıkta, hatta bir çoğuna fazla sıkı gelebilir.

1.1mm takılı ve bobinin hava vidasına yatık(veya merkezde?) konumlandırılmış hali mi yoksa çift 0.8mm ve merkezde konumlandırılmış hali mi daha güzel oluyor orası merak konusu olabilir. :)
Benim 2*0,8 de meraktan oldu üstad :) Yoksa tek başına mümkün değil kullanamam 0,8 i. Nedense hep karşılıklı hava girişi ile aroma konusunda daha zengin bir içim olacağı kanısındayım.

Benim 2*0,8 de meraktan oldu üstad :) Yoksa tek başına mümkün değil kullanamam 0,8 i. Nedense hep karşılıklı hava girişi ile aroma konusunda daha zengin bir içim olacağı kanısındayım.
0.9mm veya 1.0mm'ye denk gelecek çift vida olaydı ben de denerdim, daha büyüğü bana gevşek geliyor.
Yani tek 0.9 sıkılığı için 0.63mm vidadan iki adet.
Tek 1.0 sıkılığı için de 0.707mm vidadan iki adet lazım. ????

Benim vidalar verilmiş kargoya.

0,7 mm benim de hayalimdi. Tam aradığım gibi olacaktı. Bu akşam üretilecek, yarın kargoya verilecek.
Yine de biraz kayıpla 0,8 ile performans alabilmeyi umuyorum. :)

0.9 da ben verdim siparis. Yarin elimde olacak. Dlc fitil ve hava vidalari olmadigi icin 1 haftadir yatiyor atomizerler. 1 adet ulton V4 1 adet YTFK V4.5 ile sürüye katiliyorum :) Flash i begenirsem @omeringen ustadin satistaki ultemimsi bellcaplardan birini alirim :)

Merhaba yftk clone için mtl pin siparişini nereden veriyoruz :)
Adres dahi verdik:

Arkadaşlar 0.9, 1.0 ve 1.1 hem orijinal uyumlu (ki bu vidalar Shenray, Ulton, Sub-Two uyumlu) hem de ayrı olarak kıl YFTK uyumlu vida imal edildi. temin etmek için: https://m.facebook.com/mtlkit/
Reklama girmez herhalde, TR'de imal eden bir burası var sanırım.

Benim vidalar haftaya ulaşır elime, tekrar yazarım.

YFTK için üretilen klon MTL vidalari yorumu;
Öncelikle belirtmek isterim ki vidalar tam oturuyor. Tıpkı orjinali gibi. Çıkıntı kalmıyor.
0.8-0.9 ve 1.0 mm iç çapa ait vidalardan aldım.
0.8 lik vida dan 2 adet alıp karşılıklı taktım. Diğerlerini 1 adet olacak şekilde karşı taraf kör tıpa ile kapalı denedim.
En sevmediğim tekli 0.9 mm oldu. Bana çok sıkı geldi. Ciddi anlamda yanakları yapistiran bir içim oluyor. Boğaz vurumu çok artiyor. Aroma biraz boğuluyor. Eskilerin tabiriyle aromanin üstü örtülü oluyor. :)
1.0 mm tekli, içim sıkılığı olarak en sevdiğim oldu. Tam kararında bir sıkılık. Tam aradığım. Majörün en küçük deliği. Boğaz vurumu çok çok az bir miktar azalıyor 0.9 mm ye göre. Ama 1.2 lik orjinal vidaya göre hala yüksek. Aroma 0.9 ile çok benzer. Aromanın ve buharın, 0.9 ve 1.0 mm lik vidalarda, kavruk/kuru rahatsız eden bir yanı var. (FE French pipe 12 mg. 2mm coil)

Gelelim 0.8 mm lik vidalara.
Öncelikle 0.8 mm yi tekli taktım. Çok aşırı sıkı oldu. 2-3 nefeste deck likit ile doldu vakumdan.
Temizlik sonrası 2*0.8 mm yi karşılıklı taktım. Of ki of. Sonuç mükemmel. Aroma coştu. İnanılmaz bir fark oldu tekli vidalara göre. Aromanın notaları birden bire belirginleşti. Buhar zengin ve keyifli. Boğaz vurumu 0.9 mm lik vida gibi parçalarsasına değil ama çok çok tatminkar bir nikotin doyumu şeklinde. 3-5 nefes peş peşe aldiginizda bogaziniza yumru oturuyor.
Amaaaa sıkılık ne yazık ki ideal değil. Az bir miktar fazla geldi. Majör orta delik gibi. 1.2 lik stok vidaya göre daha sıkı. Bu atomizeri hakkı karsilikli 0.70-0.75 lik vidalarmis. Keşke olsaymis.
Standart 1.2 lik vidayla kullanan veya o vidanın biraz havadar olduğunu dusunenlere 2*0.8 mm lik vidalarda kullanmalarını öneririm.
Vidalar için adresi yularda @omeringen üstad paylaşmıştı.
Vidaların çifti 35₺. 11.50₺ de yurt içi kargo tuttu şube teslim. Ancak vidalar ne yazık ki hafif sesli. Çok aşırı değil. Ama FEV in o çok sessiz haline alisanlar için biraz rahatsız ediyor. Belki vidalarda ki hava girişlerini törpülersem ses gidebilir gibi duruyor.

Sonuç olarak 2*0.8 öneririm.
Ama tekli vida olarak da 1.0 ve 0.9 ile YFTK FEV 4.5 üzerinde gelen 1.2 lik vidaya göre çok daha iyi bir boğaz vurumu ve aşırı olmasa da hissedilir bir aroma farkı oluşuyor.

Yukaridakiler kişisel yorumlarım olup, kısa süreli ve tek tip coil boyutu ve konumlandırmasina göre yapilmistir.
Farklı çaplarda ve farklı şekillerde konumlandırılmış coiller ile başka sonuçlar alınabilir.

Son düzenleme:
Şöyle bende yerimi alayım.

Ek olarak şöyle bi sorum var fev v4.5 içine Sek nbase ile dolduruyorum (50/50 9mg) daha tank bitmeden bazende 2 tankta içinde ki nbase sararıyor ve boğaz yakmaya başlıyor bunun sebebi nedir? Yaklaşık 1 aydır böyle

Belki vidalarda ki hava girişlerini törpülersem ses gidebilir gibi duruyor.
Şimdi ben beşer tane 0.9 ve 1.0 yaptırdım, rastgele bir 0.9 taktım, hiç ses yok. Ama diğerlerinde ses olmayacak anlamına gelmiyor. Tahminim, başlangıç kısmına havşa başı açılırsa sorun ihtimali de ortadan kalkmış olur. 2mm 90 derece yeterli olacaktır. Resme döktüğüm orijinal vidanın sonlandırması şu şekilde(tornavidalı tarafta havşa başı) :

Son düzenleme:
Şöyle bende yerimi alayım.

Ek olarak şöyle bi sorum var fev v4.5 içine Sek nbase ile dolduruyorum (50/50 9mg) daha tank bitmeden bazende 2 tankta içinde ki nbase sararıyor ve boğaz yakmaya başlıyor bunun sebebi nedir? Yaklaşık 1 aydır böyle
İki tank, yani 12ml tüketimden bahsediyoruz değil mi ? Nasıl bir pamuklama tekniği kullanıyorsunuz ?

@ilyastein ,
Ben de benzer pamuklama yapıyorum. 12ml tek sarımla nbase tüketmedim hiç. Azıcık kurtlu olduğum için değiştiriyorum pamuğu hep. :) En kısa zamanda deneyeceğim. Resimde gördüğüm kadarıyla terse yatık sarım, hava vidasının olduğu tarafa yatırmayı deneyebilirsiniz.

@ilyastein ,
Ben de benzer pamuklama yapıyorum. 12ml tek sarımla nbase tüketmedim hiç. Azıcık kurtlu olduğum için değiştiriyorum pamuğu hep. :) En kısa zamanda deneyeceğim. Resimde gördüğüm kadarıyla terse yatık sarım, hava vidasının olduğu tarafa yatırmayı deneyebilirsiniz.

Ben karıştırmayim diye hava kanalını çıkıntılı yere aldım diğer taraf kapalı zaten yani ters değil hava kanalının orda ????

Shenray FEV V4 (tek taraftan hava girişi iyidir)

*Deck komple söküldü sıkı sıkıya ve base ile deck birleşimine ekstra bir oring eklenerek açılmamak üzere kapatıldı.
Ohm da oynama yok, her zaman ilk kurulumdaki gibi...

*Hava vidasına 0.75 kablo yüzüğü ile daraltma işlemi uygulandı tahminim 0.8-0.9mm gibi bir sıkılık oldu ve sıfır ses ile keyifle kullanılıyor. Hava vidasının yivlerine ince teflon bant çekilerek vida etrafında oluşabilecek olası terlemeye kökten çözüm bulundu.

*Emincap'in bellcap i ile oval hatlar ve ona görsel olarak uyumlu parlak, içi geniş bir driptip ile bütünlük sağlandı.

*Son olarak polisaj işlemi uygulandı ve 23mm artık arşivdeki yerini aldı :cool:

Ekli dosyayı görüntüle 3792
Bu bellcap i nereden bulacağız ? :) Üretimide yok üreticide üretmiyor yığınla talep olmasına rağmen :(

Geri