• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Flash-E-Vapor (FEV) Kullanıcıları Kulübü

Paketin içinden çıkan bozuk paraya benzer parçayı (veya yerine 25 kuruş) likit doldurduğunuz haznenin altına sokup çevirirseniz sökebilirsiniz. Montaj esnasında oringleri ıslatmayı unutmayın (nbase vb. ile). Base kısmı için cevap yazılmış ama ne olur ne olmaz belki elinizde kalır diye pek önermem sökmenizi.
Tank için sorun yoktu zaten üstadım, onun temizliğini yapmıştım. Base önermem diyorsanız kalsın o zaman, ne olur ne olmaz..
Cevap verilmiş, ben de aynı şekilde çift kat pamuklamayı öneririm ilk mesajdaki gibi.
Bunu kesinlikle deneyeceğim akşam vakit bulabilirsem.
Teşekkür ederim cevaplar için..

Deck parçalamayı ben de tavsiye etmem. Bir kez teşebbüs ettim epey zorladı tekrar çalışır hale getirmek.

genelde TC teller ile hoşuma gitse de son dönemde watt tellerle kullanıyorum.

28ga kanthal 7 tur 2.5 çap
27ga ss316l 6 tur 2.5 çap
31 ga kanthal 7 tur paralel 2.5 çap
Bunlar da hoşuma giden sarımlar. Likit tüketimi hakkında kıyaslama yapamam majör ile ama DLC fitil kanallarını pamuk liflerinin tersine çevirin. Besleme azalacaktır.

IMG_20200720_085934.jpg

Deck parçalamayı ben de tavsiye etmem. Bir kez teşebbüs ettim epey zorladı tekrar çalışır hale getirmek.

genelde TC teller ile hoşuma gitse de son dönemde watt tellerle kullanıyorum.

28ga kanthal 7 tur 2.5 çap
27ga ss316l 6 tur 2.5 çap
31 ga kanthal 7 tur paralel 2.5 çap
Bunlar da hoşuma giden sarımlar. Likit tüketimi hakkında kıyaslama yapamam majör ile ama DLC fitil kanallarını pamuk liflerinin tersine çevirin. Besleme azalacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 39790
Base'i kesinlikle ellemem artık, siz de tavsiye etmiyorsunuz..
Beslemenin fazlalığından şikayet edeceğim hiç aklıma gelmezdi bir atomizer için ama hakikaten çok çabuk bitiriyor likiti. Tavsiyeleri not ediyorum, deneyip sonucu paylaşırım buradan..

Teşekkür ederim cevabınız için. Bu arada videodaki driptip çok güzelmiş (y)
Bende çok beğendim.Rusyada instagramdan falan takip ettiğim 2-3 tane drip tip üreticisi var.
Ama buraya gelene kadar fiyatı alınmaz seviyelere geliyor
Orada pamuğu uzun bırakıp pamuk bitimlerinden maşa vb. ile biraz çeviriyor sonrasında vida üzerine güzelce yerleştiriyor.
Pamuğu çevirince vida üzerine gelen kısım kısmen şişiyor ve besleme biraz azalıyor.
Kıvırdığı kısım yani pamuk uçları zemine fazlasıyla temas ediyor.
Teli de direk vida üzerinde değilde az daha sağ yada sol hava kalanına yaklaştırarak konumlandırıyor.
Eğer tekli delik kullanıyorsanız bu tarz sarım da kısmen aroma artışı da oluyor
Ve tek delik hava kanalı yani 1 tarafı kapalı tıpa olan diğer tarafı hava deliği olacak şekilde kullanınca kısmen boğaz vurumuna da artıyor
tel olarak 27 awg hafif aralıklı 2,5 mm kılavuza 5-6 tur sardım kanthal tel ile.Güzel oldu
Bende kısa süre önce kullanmaya başladım.Şuana kadar ki deneyimlerimi size aktarmak istedim.
İyi buharlar.

SXK klonu edinen oldu mu? Tahminim YFTK'dan çok daha kaliteli bir klondur.
YFTK klonu kullanmadım ama aylar önce aldığım Ulton kısaltma kitli full sete göre kalite farkı muazzam, fersah fersah ileride bende SXK klonu.

Tamamıyla kullanıma hazır ve o-ringleri sorunsuz, tüm parçalar uyumlu, yiv-setler yağ gibi 10-15 gündür hiçbir sıkıntı yaşatmadı.

Üzerinde takılı gelen hava vidaları sanırım 0.9 gibi (1 değildir muhtemelen çünkü havadar değil mtl için) o yönden de iyi. Ayrıca en sevindiğim konu hava vidaları düdük gibi ötmüyor ????????????

IMG_20200720_202427.jpgIMG_20200722_211840.jpg

Son düzenleme:
YFTK klonu almadım ama aylar önce aldığım Ulton kısaltma kitli full sete göre kalite farkı muazzam, fersah fersah ileride bende SXK klonu.
SXK alacağım zaten. YFTK ile işim olmaz sanırım bir daha, bu tanktaki ilk klonları da değil. İlki zaten hatalı bir klondu da bu yeni + klonlarının kalitesi diğer klonlara göre kötü (hepsi de geçti elimden). Özellikle oringler fingir fingir maşallah. :)

Aldığımdan beri bu atomizeri, başka atomizer kullanmadım diyebilirim.
Farklı teller ve sarımlar denedim, naçizane birkaç yorum eklemek isterim..
_ Atomizeri çözene kadar boğaz vurumu almakta çok zorlandım. En sonunda bu atomizerde 28 awg üstü teller ile boğaz vurumu alamayacağımı anladım.
_ 29, 30 ve 32 awg kanthal teller ile yaptığım denemelerde uzun zamandır kullandığım nic. oranlı nbase ( 12 ) hiç vurmaz oldu boğazıma. Ama 28 awg kanthal ile aynı nbase baya sağlam vurmaya başladı. Benim için bu atomizer 28 awg kanthal tel'den başka kalınlıkta telle kullanılamaz maalesef :( Kaldı ki vurumun 29 awg kanthal telde bile zayıflamasına ayrıca şaşırdım.
_ Atomizer aşırı besleme yapıyor. Buradaki üstatlardan aldığım taktikler ile de denedim, kendim farklı sarımlar da denedim ama gün içinde 3 defa tank doldurmaktan kurtulamadım. Premium içeni zorlar velhasıl, evyapçı işi diyebilirim.
_ Aroma seçmiyor pek fazla. Tütün, pastane, meyveli likitler vs. hepsinde de güzel performans yakaladım diyebilirim.
_ Zincir çekimlerde baya baya ısınıyor, kendi driptip'ini kullanmak en azından şu sıcak yaz günlerinde imkansız benim için. Favori plastik driptip'imi kullanıyorum üzerinde, boyu iyice uzadı.
_ Pico üzerinde dengeli durmasına rağmen görece uzun mod'larda en ufak sallantıda garanti düşürüyor modu yere :( Kesinlikle bellcap edinmek lazım. Yada kanguru mod.

Kurulum kolaylığı ve doğru tel ile verdiği boğaz vurumu sebebiyle sevdiğim bir parça oldu Fev.
Major performansı yakalayamadım, onun kadar safkan bir Mtl ato olmasa da yine de memnun kaldım :)
Soğuk kış günlerinde de bu şekilde beslemeye devam ederse kesinlikle kışı tek atomizerle geçiririm gibime geliyor artık.

Umarım gereksiz uzun yazıp laf kalabalığı etmemişimdir dostlar.
İyi geceler dilerim...

Aldığımdan beri bu atomizeri, başka atomizer kullanmadım diyebilirim.
Farklı teller ve sarımlar denedim, naçizane birkaç yorum eklemek isterim..
_ Atomizeri çözene kadar boğaz vurumu almakta çok zorlandım. En sonunda bu atomizerde 28 awg üstü teller ile boğaz vurumu alamayacağımı anladım.
_ 29, 30 ve 32 awg kanthal teller ile yaptığım denemelerde uzun zamandır kullandığım nic. oranlı nbase ( 12 ) hiç vurmaz oldu boğazıma. Ama 28 awg kanthal ile aynı nbase baya sağlam vurmaya başladı. Benim için bu atomizer 28 awg kanthal tel'den başka kalınlıkta telle kullanılamaz maalesef :( Kaldı ki vurumun 29 awg kanthal telde bile zayıflamasına ayrıca şaşırdım.
_ Atomizer aşırı besleme yapıyor. Buradaki üstatlardan aldığım taktikler ile de denedim, kendim farklı sarımlar da denedim ama gün içinde 3 defa tank doldurmaktan kurtulamadım. Premium içeni zorlar velhasıl, evyapçı işi diyebilirim.
_ Aroma seçmiyor pek fazla. Tütün, pastane, meyveli likitler vs. hepsinde de güzel performans yakaladım diyebilirim.
_ Zincir çekimlerde baya baya ısınıyor, kendi driptip'ini kullanmak en azından şu sıcak yaz günlerinde imkansız benim için. Favori plastik driptip'imi kullanıyorum üzerinde, boyu iyice uzadı.
_ Pico üzerinde dengeli durmasına rağmen görece uzun mod'larda en ufak sallantıda garanti düşürüyor modu yere :( Kesinlikle bellcap edinmek lazım. Yada kanguru mod.

Kurulum kolaylığı ve doğru tel ile verdiği boğaz vurumu sebebiyle sevdiğim bir parça oldu Fev.
Major performansı yakalayamadım, onun kadar safkan bir Mtl ato olmasa da yine de memnun kaldım :)
Soğuk kış günlerinde de bu şekilde beslemeye devam ederse kesinlikle kışı tek atomizerle geçiririm gibime geliyor artık.

Umarım gereksiz uzun yazıp laf kalabalığı etmemişimdir dostlar.
İyi geceler dilerim...
Merhaba bende 27ga 2.5mm 6 tur araliklida keyif aliyorum 28ga kanthal 2mm 6 tur araliklidada keyif aliyorum ancak ni90 0.75 ohm clapton telden aldigim keyif anlatilmaz yasanir.

Arkadaşlar sonunda bir flash (4.5s+) satın aldım, yolda geliyor. Sorularıma cevap verebilir misiniz?
1. Pico'ya uyar mı?
2. Telleri saat yönünün tersine sarmak gerekli diye duydum. Doğru mu, neden?
3. Teslim alınca yapmam gereken birşey var mı?
(Flash karakteristik bir atomizer olduğu için soruyorum, cehaletimi mazur görün) saygılar ????

Geri