• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Flash-E-Vapor (FEV) Kullanıcıları Kulübü

Teşekkür ediyorum. ????
Bi sıkıntısı yok ama yine de orjinal uzun ss sanki daha iyi performans sunuyor gibi. Ya da benim hiç vazgeçemeyeceğim iki drip tip'ten biri olduğu için yukarıdakine hafif haksızlık ediyorum. ????
Bende de mevcut aynisindan ancak bir türlü dediginiz gibi orjinalden iyi gelmedi
Bende veya sarimimda mi var bir problem diye düşünüyordum ki bu mesaj iyi oldu ???? ????
Belki de uzun hali ile kullanmak gerek bir de oyle deneyeyim bakalim bendeki kristal bellcapli hali

@omeringen hocamdan aldığım Shenray klonu Fev'i kullanıyorum 2-3 gündür.
Merak ettiğim, aklıma takılanları sormak istedim müsadenizle.

• Yüksek Boğaz vurumuyla bilinen bir atomizer olmasına rağmen henüz istediğim performansı alamadım maalesef.
28 ga Temco kanthal 2,5 mm kılavuza 5-6 tur sarım
26 ga Temco Ss316 L 2,5 mm kılavuza 5-6 tur sarım
30 ga Temco Kanthal 2,5 mm kılavuza 5 tur sarım
Şeklinde ve hava vidasına en uzak konumda sarımlar denememe rağmen Major ile aynı kurulumda hissettiğim boğaz vurumunun ancak %40-45'ine yaklaşabiliyorum.
Atomizerin sevdiği bir tel kalınlığı mı var acaba boğaz vurumu için ?

• Az, orta seviye ve yoğun pamuk kullanımı farketmeksizin likit tüketimini bir türlü düşüremedim. Major full tank ile nerdeyse 1,5 gün buharlayabilirken Fev'i gün içinde 2 defa bile doldurduğum oldu.

• Atomizeri detaylı temizlemek istiyorum. Base yekpare midir yoksa Troy rda gibi mesela parçalara ayrılıyor mudur ?

Tüm mesajları okumayı çok isterdim, belki de ( hatta büyük ihtimal ) sorularımın cevabı mevcuttur ama iş dolayısıyla maalesef hiç zaman kalmıyor :(

Şimdiden ilgi gösterip, yardımcı olacak tüm forum üyelerine can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

İyi geceler dilerim...

sadece kendi hakim olduğum konu ile ilgili cevap verebilirim.
ikisinide aynı anda kullanıyorum.
genel sarımım 28 ga Temco kanthal ile 2,5 mm kılavuza 7 turdur.
1.30 ohm civarı 11W ile buharlarım.
bana göre Majörün vurumu ve soğukluğu Feve göre daha fazla. likit tüketimide az.
Fevde pamukları besleme kanalına tam değdirirseniz likit tüketiminiz bir nebze azalır.
ben pamuğu az uzun tutup kutup başı üstüne çift kat katlıyorum
bilginize :)

sadece kendi hakim olduğum konu ile ilgili cevap verebilirim.
ikisinide aynı anda kullanıyorum.
genel sarımım 28 ga Temco kanthal ile 2,5 mm kılavuza 7 turdur.
1.30 ohm civarı 11W ile buharlarım.
bana göre Majörün vurumu ve soğukluğu Feve göre daha fazla. likit tüketimide az.
Fevde pamukları besleme kanalına tam değdirirseniz likit tüketiminiz bir nebze azalır.
ben pamuğu az uzun tutup kutup başı üstüne çift kat katlıyorum
bilginize :)
Teşekkür ederim cevabınız için üstadım.
Pamuklamayı söylediğiniz şekilde yapıp buradan bildiririm sonucunu.

şimdi tekrar okuyunca farkettim bir konuyu atlamışım.
base en ufak parçasına kadar sökülüyor.
510 pinini çıkardıktan sonra en alt tırtıklı yuva ile çentikli kısım vidalı. biraz sıkı ama döndürürseniz açılıyor. :)
kutup başları çıkıyor. ben bir pense yardımı ile kutup başına bez sarıp çevirip açıyorum.
içinde birkaç parça var. aman dikkat izalatörleri filan kaybetmeyin :)

@Gazi üstat. başıma gelen bi hususa dikkatinizi çekeyim.
kutup başlarını tekrar vidalarken iyi oturtup sıkın bazen temassızlık yapabiliyorlar.
birde 510 pinini fazla sıkmayın kırılabiliyor. narin davranın :)

• Atomizeri detaylı temizlemek istiyorum. Base yekpare midir yoksa Troy rda gibi mesela parçalara ayrılıyor mudur ?
Paketin içinden çıkan bozuk paraya benzer parçayı (veya yerine 25 kuruş) likit doldurduğunuz haznenin altına sokup çevirirseniz sökebilirsiniz. Montaj esnasında oringleri ıslatmayı unutmayın (nbase vb. ile). Base kısmı için cevap yazılmış ama ne olur ne olmaz belki elinizde kalır diye pek önermem sökmenizi.
Cevap verilmiş, ben de aynı şekilde çift kat pamuklamayı öneririm ilk mesajdaki gibi.

Paketin içinden çıkan bozuk paraya benzer parçayı (veya yerine 25 kuruş) likit doldurduğunuz haznenin altına sokup çevirirseniz sökebilirsiniz. Montaj esnasında oringleri ıslatmayı unutmayın (nbase vb. ile).
Cevap verilmiş, ben de aynı şekilde çift kat pamuklamayı öneririm ilk mesajdaki gibi.
üstat sizden öğrendik herşeyi. elimden geldiğince yardımcı oldum :)

Geri