Dernekler Evli Buharcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Ultem Çatı)

@onepuffman aegis squonk moda ne diyorsun?
Biraz büyük ama istenirse squonk kısmı sökülebiliyor. Birde su geçirmez falan ya squonk sistemdeki kaçaklar tolare edilebilir gibi. Üstten dolum olması da hoşuma gitti. Elime alıp bakacağım bir.

Bu arada inceleme yapan vatandaşların hiç birisi TC işinden anlamıyor. 0.2 ohm ss bobin takıp deneme yapıyorlar, gözüm seğiriyor. Pulse titanyumda nasıl hakikaten?
Aegis Solo var elimde, Pulse X'de Aegis'de müthiş başarılı diyemem ama ben gayet memnunum, tatmin edici. 2mm çap 28ga tit kullanıyorum 5 tur 0.28ohm gibi çıkıyor değerler, 200-235C ve 10-12W aralığında kullanıyorum. Bu arada ben hiç gömülü tit TC profilinde kullanmıyorum modların. TCR ile oynayarak dengeliyorum, biraz uğraştırıyor aslında ama değiyor. Pulse X'de iç direnç var biraz, TCR'ı 352-353 alıyorum onda Le Concorde'da, Aegis Solo'da gömülü tit profilinde TCR 410'du sanırım tam emin değilim. Onu da 395'de kullanıyordum sanırım. Zincir çekimlerde Aegis'de sıkıntı yaşamadım ama elimde BF MTL RDA sadece klon Le Concorde var ve kendisi pek TC dostu sayılmaz. Isıyı ilginç bir şekilde uzun süre tutuyor. Haliyle Pulse X ve Le Concorde ile zincir çekimlerde ufak tefek C sapmaları ve stabilite sorunları oluyor ama RTA'lar ile bir sıkıntı yaşamadım ki çok da denemedim açıkçası :)

Benim Aegis Solo bir arkadaşda, denemesi için göndermiştim, o geldiğinde en temizi Pulse X ile birlikte, vinlyleri ve Swag kapaklarını da ekliyip kargolayayım ben size. Birinci elden test edin :) TC kullanımı kişiden kişiye değişiyor açıkçası. Bende çok stabilite takıntısı yok mesela, hatta tam tersine her pufun ayrı yoğunlukta olmasını seviyorum :) kanthalı daha çok seviyorum ama bazı atomizerlerde aroma ve/veya boğaz vurumu ve/veya buhar yoğunluğunu düşürmeden ısıyı düşürmek dert olabiliyor, bu durumlarda titanyuma saldırıyorum. Şimdiye kadar bir hayli mod denedim ama içlerinde TC performansını beğenmediğim çok az mod oldu. Hatta titanyumda ve SS'de en beğendiğim mod Dagger Sparta :) (Dicodes kullanmadım hiç). Kafanızda kullanım tipimin şekillenmesi için baya bir yazdım özür dilerim. Özetle benim TC kullanımım ve tecrübem sizi tatmin edecek düzeyde değil açıkçası ama modlar var elimde, seve seve gönderip performanslarını değerlendirmenizi okumak isterim :)

Biraz önce konuyu okurken yakalandım. Hiç üşenmeden baştan sona bütün post'ları okudu eşim. Buradaki bütün taktikleri zaman zaman kullanan ben eyvah dedim gittik. Okudukça yüzüme baktı okudukça baktı. Sonra bir tek sen değil buradakilerde her şeyi 50-100 liraya alıyormuş bak dedi. Telefonu elime verdi verirken de minimizerlerini (bizimkisi minimizer der) burdakini arkadaşlarınlamı takaslıyorsun, hediyelerde burdan çıkıyor galiba dedi ve gitti. Şimdi yandım. Kullanmadığım taktikler var ama artık yemez galiba.

Ben başladığımda direk eşime de başlatacam o zaman hiçbir sorun olmaz taktiğiyle yaklaştım. İşe de yaradı:)evde beraber tüttürüyoruz. Mod alacağım zaman, hayatım sanki senin cihaz eskimiş gibi gel bunu satayım sana yenisini alalım derim o da hadi alalım der. Likit mevzusu da aynı. Bak tam senin seveceğin aromalar var der alırım. Genelde onları ben içerim:Deş içince açıklama daha az olup, aşırıya kaçmamak kaydıyla istediğimi alabiliyorum.

dna75 VTc inbox var squonk fikri olan var mı?

Hiç kullanmadım, yakından inceleme şansım oldu. DNA çipset büyük bir artı ama ben kendi adıma Hcigar markası + squonk bir sistemin sıkıntısız olacağına pek ihtimal vermediğim için tercih etmedim ama bu tamamen kişisel izlenim ve tercihim. Şimdiye kadar VT25, VT75, VT133, VT75 Nano, VT75C, VT75D, Warwolf ve HB50 kullandım, şu an sadece VT75 Nano, VT75C ve Warwolf kaldı elimde. VT75C ergonomisi ve DNA75C çipseti için, VT75 Nano DNA75 çipsetin yedek kalması için, Warwolf'da kasa yapısı için, belki ileride çipini ve kablolamalarını değiştirip custom bir şey yaparım diye duruyor. Bu modların hemen hepsinin en az bir kronik sıkıntısı var. HB50 ve VT25'de aslında yok ama elde tutmaya değecek bir artıları da yok (VT25'in 510 yuvasını sevemedim bir türlü gerçi). İş böyle olunca, squonk sistemlerde hem 510 yuva kalitesine, hem de yalıtıma önem verilmesi gereken modlar olduğu için direk uzak durmayı tercih ettim Hcigar markasından. Aslında ben genel olarak komple Hcigar markasına cephe almış durumdayım. Dünyanın en başarılı fiyat/performans cihazını yapsalar bile almam. Bunun yanı sıra mutlu mesut kullanan bir çok kullanıcısı da var tabii ki :) Özellikle VT75C'yi ben de mutlu mesut kullanıyorum lakin başka bir DNA75C çipli mod aldığım an elden çıkartırım. Hiç acımam, üzülmem.

Hiç kullanmadım, yakından inceleme şansım oldu. DNA çipset büyük bir artı ama ben kendi adıma Hcigar markası + squonk bir sistemin sıkıntısız olacağına pek ihtimal vermediğim için tercih etmedim ama bu tamamen kişisel izlenim ve tercihim. Şimdiye kadar VT25, VT75, VT133, VT75 Nano, VT75C, VT75D, Warwolf ve HB50 kullandım, şu an sadece VT75 Nano, VT75C ve Warwolf kaldı elimde. VT75C ergonomisi ve DNA75C çipseti için, VT75 Nano DNA75 çipsetin yedek kalması için, Warwolf'da kasa yapısı için, belki ilerde çipini ve kablolamalarını değiştirip custom bir şey yaparım diye duruyor. Bu modların hemen hepsinin en az bir kronik sıkıntısı var. HB50 ve VT25'de aslında yok ama elde tutmaya değecek bir artıları da yok. İş böyle olunca, squonk sistemlerde hem 510 yuva kalitesine, hem de yalıtıma önem verilmesi gereken modlar olduğu için direk uzak durmayı tercih ettim Hcigar markasından. Aslında ben genel olarak komple Hcigar markasına cephe almış durumdayım. Dünyanın en başarılı fiyat/performans cihazını yapsalar bile almam. Bunun yanı sıra mutlu mesut kullanan bir çok kullanıcısı da var tabii ki :) Özellikle VT75C'yi ben de mutlu mesut kullanıyorum lakin başka bir DNA75C çipli mod aldığım an elden çıkartırım. Hiç acımam, üzülmem.
Aslında ilk etapta ortalama bir squonk modla deneme yapmak istiyorum. Ardından Direk zaten üst düzey olanlara yöneleceğim. Şimdi direk SVA , VD Voyeur, PURA gibi modlara çok para yatırmak istemiyorum. Eğer sararsa beni devam ederiz o yola:))

Aslında ilk etapta ortalama bir squonk modla deneme yapmak istiyorum. Ardından Direk zaten üst düzey olanlara yöneleceğim. Şimdi direk SVA , VD Voyeur, PURA gibi modlara çok para yatırmak istemiyorum. Eğer sararsa beni devam ederiz o yola:))

Ha ozaman mantıklı bir tercih haklısınız. Fiyatları makul, DNA75 çipset zaten sevilen ve başarılı bir çip.

Aegis Solo var elimde, Pulse X'de Aegis'de müthiş başarılı diyemem ama ben gayet memnunum, tatmin edici. 2mm çap 28ga tit kullanıyorum 5 tur 0.28ohm gibi çıkıyor değerler, 200-235C ve 10-12W aralığında kullanıyorum. Bu arada ben hiç gömülü tit TC profilinde kullanmıyorum modların. TCR ile oynayarak dengeliyorum, biraz uğraştırıyor aslında ama değiyor. Pulse X'de iç direnç var biraz, TCR'ı 352-353 alıyorum onda Le Concorde'da, Aegis Solo'da gömülü tit profilinde TCR 410'du sanırım tam emin değilim. Onu da 395'de kullanıyordum sanırım. Zincir çekimlerde Aegis'de sıkıntı yaşamadım ama elimde BF MTL RDA sadece klon Le Concorde var ve kendisi pek TC dostu sayılmaz. Isıyı ilginç bir şekilde uzun süre tutuyor. Haliyle Pulse X ve Le Concorde ile zincir çekimlerde ufak tefek C sapmaları ve stabilite sorunları oluyor ama RTA'lar ile bir sıkıntı yaşamadım ki çok da denemedim açıkçası :)

Benim Aegis Solo bir arkadaşda, denemesi için göndermiştim, o geldiğinde en temizi Pulse X ile birlikte, vinlyleri ve Swag kapaklarını da ekliyip kargolayayım ben size. Birinci elden test edin :) TC kullanımı kişiden kişiye değişiyor açıkçası. Bende çok stabilite takıntısı yok mesela, hatta tam tersine her pufun ayrı yoğunlukta olmasını seviyorum :) kanthalı daha çok seviyorum ama bazı atomizerlerde aroma ve/veya boğaz vurumu ve/veya buhar yoğunluğunu düşürmeden ısıyı düşürmek dert olabiliyor, bu durumlarda titanyuma saldırıyorum. Şimdiye kadar bir hayli mod denedim ama içlerinde TC performansını beğenmediğim çok az mod oldu. Hatta titanyumda ve SS'de en beğendiğim mod Dagger Sparta :) (Dicodes kullanmadım hiç). Kafanızda kullanım tipimin şekillenmesi için baya bir yazdım özür dilerim. Özetle benim TC kullanımım ve tecrübem sizi tatmin edecek düzeyde değil açıkçası ama modlar var elimde, seve seve gönderip performanslarını değerlendirmenizi okumak isterim :)
Hocam öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim. Modlar sizde kalsın, ben folyolarla kapakları alayım yeter bana. Modları yurt dışında deneyeceğim. Vega konusunda da git geller yaşıyorum. Mutlu olduğum setuplar yakaladım hem dl hem mtl.
Squonk bir yandan heyecanlandırdı ama öte yandan kenara mı atarım acaba diye düşünüyorum. Bir de minimal setup şansı yok mech kullanmadıkça. Çok sık likit değiştiriyorum, o şişeler falan nasıl olur. Silikonda endişelerim var. Temizlik bilmemne dert çok. Deneyebilirim veya denemeyebilirim. Hype önemli, bakalım kapılacak mıyım :)

Geri