• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü DNA 75c/250c Chip Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar. sizlere bir sorum var.

3-4 yıldır kullanmakta olduğum ve ilk sahibi olduğum bir hcigar vt75d'm var. an itibariyle puff info...

8C597260-4D9F-4399-95AA-AFA0BAC30F1D.jpeg

geçenlerde max puff süresi 5 saniye bazen yetmiyor, ben şunu bir 6 yapayım demiştim ve yapmıştım. şu an subtank mini'min deck'ini ve vidalarını modifiye edip içine 3mm çaplı 4 tur kanthal fused clapton yerleştirdim, tam bir sleeper oldu ????

18BCB469-EF25-4C6C-85AE-DCBAA68E24A4.jpeg

performansından oldukça memnun kaldım, ama gel gelelim max puff süresi beni yine kesmedi, daha da yeni arttırmıştım halbuki diye girip bir baktım mod üzerinden ve 4 saniyede bloklandığımı gördüm. sonra tekrar escribe'a bağladım ve süreyi 7 saniye yaptım, device monitor açıp usb ile bağlı halde denedim ve yine 4'te kaldığını gördüm.

acaba dna75c watt'ı fazla diye mi ohm'una bakıp falan max 4 sana yeter, fazlasını coil kaldırmaz diyor diye düşündüm ve watt'ı 1 yapıp denedim, sonuç yine aynı. watt profilinde kullanıyorum, besleme problemi çekmiyorum, coil kanthal, 26watt'da 6 saniye içebilmek için illa evolv support'a mı derdimi anlatmalıyım acaba? ????

konu ile ilgili fikri olan varsa ve vakit bulduğunda beni aydınlatabilirse sevinirim.

saygılar..

edit: escribe'ı 1-2 hafta önce kurdum ve modum da güncel yazılıma sahip..
edit 2: toptank mini'mde ss316l inşa vardı, onunla denedim şimdi. o da 0.45ohm ve yine 4 saniyede bloklanıyor aynı şekilde..

Son düzenleme:
max 4 sana yeter, fazlasını coil kaldırmaz diyor diye düşündüm
Bu olasılık bana tuhaf geliyor zira aynı profilde başka ato veya yüksek ohm ile deneseniz bile sonuç değişmeyecektir bence.
Önerim yeni bir profil oluşturup yeni değerler ile denemeniz olacak.
Bir alternatif de daha donanımlı bir tema yükleyip bunu cihaz üzerinden yapmak olabilir.

Bu olasılık bana tuhaf geliyor zira aynı profilde başka ato veya yüksek ohm ile deneseniz bile sonuç değişmeyecektir bence.
Önerim yeni bir profil oluşturup yeni değerler ile denemeniz olacak.
Bir alternatif de daha donanımlı bir tema yükleyip bunu cihaz üzerinden yapmak olabilir.

şimdi default theme'i upload ediyordum tam ben de cihaza ki daha usb'yi çekemeden mesajınızı gördüm, aklın yolu bir ???? lakin tema değişimi de yemedi, kanthal profilinde de denedim bu arada theme değiştirme öncesinde, onda da sonuç değişmiyor. mtl'e geçince daha kısa çekmeye başladım, dl'de de normalde 4-5 çekiyorum diye 5 yapmıştım zamanında süreyi, üşenmeyip geriye gittim puff info'da ve bir hayli uzun zamandır 4'te blok yiyormuşum. şimdi de üstüne çıkamıyorum peki altına iniyor mu diye denedim, 3 yaptım ve 3'te devreye girdi. peşi sıra 6 yaptım, yine 4'te kaldı. tam delirtmelik bir durum ????..

ingilizce olarak araştırayım dedim, mirage'da 10sn üzerine çıkamıyorum diye ağlayan birisine escribe'da " Options > User Interface > and select Manufacturer. " diye yol göstermişler, seçtim ama o da 4'te kalıyor yine. mercedes gibi mod maşallah 1.000.000 puff'u sorunsuzca gösterecek bu gidişle diyordum... yazılımı patatese bağladı iyi mi ????..

Kullanıldığınızı yedek alıp bunu bir yükleyin bakalım değişiklik olacak mı

yok hocam, yine 4'te kalıyor. millet 20sn yaptım 10sn'den yüksek neden yapamıyorum diye ağlamış yine ingilizce kaynaklarda mirage için, ben vt75d'mi 5-6 yapsam öpüp başıma koyacağım. belki de 5'ti ama 5'e ulaşamıyordu 6 yaptığım sırada da, mod üzerinden kontrol etmeden direkt escribe açıp ben şu 5'i 6 yapayım demiştim çünkü. durup dururken 5 nasıl 4'e düşüyor, tema dahi değiştirmedim, escribe'a takınca ne ayarladıysam o görünüyor ama gerçekte olan o değil. neden benim sorunum da herkesinkiyle aynı olamıyor yav ????..

5 bana yetiyormuş, 4 azmış, 6 çokmuş :geek: bir de google'da yok dedim ama google ile bulduğum " Options > User Interface > and select Manufacturer. " bilgisi tam olarak yanlış değil aslında, sadece eksikmiş. çünkü o yolu izlesek dahi ana ekranda eşek kadar " safety > max puff time " görürken "dur mod'a tıklayayım da orada safety açılmıştır şimdi, gidip oradan da yapayım" demiyor insan. manufacturer interface'e geçince ana ekranda yine safety sekmesi var, öbürü açıldı bunu kaldıralım dememiş evolv, ya da bu var öbürüne gerek yok da dememiş, bu var ama hiç çalışmıyor dalan da dememiş ????..

DNA250C için Evolv tarafından sağlanan orijinal SS430 profilini yükledim sizin için: Dış Bağlantı

Doğrudan bunu kullanabilirsiniz. TFR profilidir. E-scribe'da "Materials" kısmı altından "Import Materials" seçeneği ile dosyayı tanıtabilirsiniz.
Selam hocam acemiyim yardım edebilir misin mümkünse, metarials kısmına yükledim ss316L profili ama profiller de gözükmüyor ve mod'a aktaramadım20210502_140437.jpg20210502_140535.jpg

Geri