Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Kafama takılan bir mevzu daha var
Bu yapılan test sayılarında
Atıyorum x e test yapılmış tedaviye alınmış sonrasında yine test yapılmış bu tüm test sayısına dahil mi ediliyor yoksa yeni kategori olarak tekrarlanan test sayısı olarak mı kayıt ediliyor

Kafama takılan bir mevzu daha var
Bu yapılan test sayılarında
Atıyorum x e test yapılmış tedaviye alınmış sonrasında yine test yapılmış bu tüm test sayısına dahil mi ediliyor yoksa yeni kategori olarak tekrarlanan test sayısı olarak mı kayıt ediliyor

Yapılan her test, test sayısını 1 arttırıyor diye biliyorum.

Test sayısı yerine test yapılan kişi sayısı olarak verilse çok daha pratik olacak. Ama bakanlık başından beri normal vatandaşın anlayamayacağı şekilde veri paylaşmayı seviyor.
Testi negatif çıkan hastalarda 3 veya 7 gün sonrasında tekrar test yapılması da gerekiyordu... İlk testi negatif çıkıp ikinci testi pozitif çıkan hastalar vardı. Taburcu olan her hastaya en az 2 adet test yapılmış olmalı...
Ayrıca sağlık bakanlığı TBB nin iddiaları ile ilgili tatmin edici bir açıklamayı en kısa sürede yapmalı.
Ölüm sayıları karartiliyor mu? Tıpkı ilk ölen covid 19 vakası olan komutan gibi durumlar hala yaşanıyor mu?

Şu memlekette ne zaman bir siyasetçinin ağzından çıkanı doğru kabul edip, altında, arkasında bir şey aramayı düşünmek zorunda kalmayacağız acaba...

Test sayısı yerine test yapılan kişi sayısı olarak verilse çok daha pratik olacak. Ama bakanlık başından beri normal vatandaşın anlayamayacağı şekilde veri paylaşmayı seviyor.
Testi negatif çıkan hastalarda 3 veya 7 gün sonrasında tekrar test yapılması da gerekiyordu... İlk testi negatif çıkıp ikinci testi pozitif çıkan hastalar vardı. Taburcu olan her hastaya en az 2 adet test yapılmış olmalı...
Ayrıca sağlık bakanlığı TBB nin iddiaları ile ilgili tatmin edici bir açıklamayı en kısa sürede yapmalı.
Ölüm sayıları karartiliyor mu? Tıpkı ilk ölen covid 19 vakası olan komutan gibi durumlar hala yaşanıyor mu?

Şu memlekette ne zaman bir siyasetçinin ağzından çıkanı doğru kabul edip, altında, arkasında bir şey aramayı düşünmek zorunda kalmayacağız acaba...

İlk paragrafa itafen;
Test/vaka oranı ve vaka/ölüm oranının dünya ortalamasının üstüne çıkmasını istemiyorlar. Çünkü çıkarsa global endişe oluşur ve ihracat azalır. Gel gelelim DSÖ (WHO) endişeli olduğunu bu tabloda bile dile getirdi.
İkinci paragrafın cevabı ise daha basit: Hiçbir zaman. (Maalesef.)

Dün bir kanalda, Türkiye'deki vakalar için Profesör unvanlı insan, "iyi durumdayız sayılar yatay seyrediyor" dedi...
Başta yalan söylüyor dedim. Hiç utanmıyor mu koca profesör dedim. Sonra içmeye başladım. Ne zaman ki 4. Kadehi içtim işte o zaman profesöre hak verdim. Çünkü o zaman TV ekranı 30 derece kadar sağa kaydı. Veya benim kafa 30 derece kadar sola kaydı ve tablo birden birey yatay hale geldi.
Kendimden utandım. Hiç koskoca profesör yalan söyler mi?
İlahi Özgür. Hem doğru açıyla tabloya bakmayı bilmiyorsun hem de ona buna çamur atıyorsun...

Son düzenleme:
İspanya, İtalya, İsrail ve son olarak da İngiltere halkı bizim maskelere sahip oldu.
Ama Ankara/Çankaya da oturan ben daha maskesine kavuşamadı. PTT den beraber sipariş verdiğimiz Ankara/Keçiören-Sincan bölgesinde oturan arkadaşlarımız maskelerini aldı ama bizde daha tık yok.
Tamam bir AKP li belediyenin ilçesinde oturmuyorum. Ama bir İsrail bir İngiliz vatandaşı kadar da mı değerim yok???

İspanya, İtalya, İsrail ve son olarak da İngiltere halkı bizim maskelere sahip oldu.
Ama Ankara/Çankaya da oturan ben daha maskesine kavuşamadı. PTT den beraber sipariş verdiğimiz Ankara/Keçiören-Sincan bölgesinde oturan arkadaşlarımız maskelerini aldı ama bizde daha tık yok.
Tamam bir AKP li belediyenin ilçesinde oturmuyorum. Ama bir İsrail bir İngiliz vatandaşı kadar da mı değerim yok???

Dur hocam maskelerin yönü değişti, şimdi eczaneye gidiyorlar, ordan alırsınız artık. Bol şans bu arada cümlemize!

Sağlık Bakanı Koca: "Toplam 2423 hastamız taburcu edildi."

Sağlık Bakanı Koca: "Bana bir şey olmaz düşüncesi tehlikelidir."

Sağlık Bakanı Koca: koronavirüs Türkiye'de ölüm oranı %2,15'dir."

Sağlık Bakanı Koca: "Türkiye genelindeki hastanelerde yatak doluluk oranı yüzde 36,3."

3163285E-3668-4E00-BD70-EB577AE49DE6.jpeg
Ülkemizde vefatlar malesef 3haneli rakamların üzerine çıktı

Geri