Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR

a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanları,
b- TBMM çalışanları,
c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
d- Acil çağrı merkezler çalışanları,
e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.

AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR
a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

İçişleri Bakanı Soylu: "Sokağa çıkma yasağı, pazardan itibaren devam edecek diye telaş söz konusu olmasın. Pazar saat 24.00 itibarıyla bitecektir."

O kadar önlem alındı, mesafe denildi, arada 1buçuk metre mesafe olsun denildi. Şimdi bu görünyüye bakarak o kadar önlem ne işe yaradı. Bu insanlar iç içe girmiş, diyelim ki, bunlar birbirine virüs bulaştırdı, ne olacak şimdi. Yapılan her şey boşa gitti.

Benim semtimde de aynı bu görüntüler yaşandı, kuruyemişçiler bakkalar tıklım tıklımdı. Maskesiz insanlar, mesafeler hikaye oldu gitti

O kadar önlem alındı, mesafe denildi, arada 1buçuk metre mesafe olsun denildi. Şimdi bu görünyüye bakarak o kadar önlem ne işe yaradı. Bu insanlar iç içe girmiş, diyelim ki, bunlar birbirine virüs bulaştırdı, ne olacak şimdi. Yapılan her şey boşa gitti.

Benim semtimde de aynı bu görüntüler yaşandı, kuruyemişçiler bakkalar tıklım tıklımdı. Maskesiz insanlar, mesafeler hikaye oldu gitti
Üstadım haklısın bide şöyle bir detay var genelgede karar çok önce alınmış
Bunlar babasının çiftliği sanıyor devleti

Yine harika bir karar alındı :D Tüm ülkenin tamamında aynı görüntüler var inanılır gibi değil gerçekten

Bunu Pendik'te Görevli Bir Arkadaş Gönderdi Ben de Gif Yapıp Sizlerle Paylaşmak İstedim.

Senelerdir Yaz-Kış Maske Takan Biri Olarak Bence Şu An İnsanların Kullandığı Maskelerin Hiçbir Koruyucu Tarafı Yok Sağdan Soldan Alttan Üstten Her Yerden Açıklıklar Var Maske Kullanılacaksa Herkesin Oksijen Hatta Gaz Maskesi Gibi Kapsamlı Maskeler Kullanması Lazım Bu da İmkansız. . Ayrıca Bizim Vatandaşlarımızın İçinde Büyük Bir Güruh Laftan Anlamayan, Bildiğini Okuyan Kimselerden Mevcut Olduğu İçin Kurallara Harfiyen Olmasa da Büyük Ölçüde Katılım İmkansız.

Geçen Gün Su Almak İçin Bir Markete Girdim Kasa da Kasiyer Yok Seslenip Çağırdım Geldi Hemen Ödeme Yaparken Biri Hapşurdu Döndüm Baktım Maske Yok Aramızda 1-1.5 m Mesafe Var Kasiyer Hemen Uyardı Neden Maskesiz Giriyorsunuz? Ya Ne Olacak Diyor Bozuk Şiveyle, Çıktım Kapıda Bekledim Çıkar Çıkmaz Ona Ailesi Hakkında Muhtemelen Bilmediği Birkaç Şey Söyledim, Rengi Attı En Ufak Bir Tepki Vermedi, Eğer Ufak Bir Tepki Verseydi Bir Kıvılcım Yeterdi Orada Üzerinde Tekme Çalışması Yapmama! Nitekim Maalesef Tatmin Olamadım.

Son düzenleme:
İçişleri Bakanlığı 2 kere daha sokağa çıkma yasağı ilan ederse, Türkiye de koronavirus olayı biter.
Geriye bulastiracak kimse kalmazsa tedbire de gerek kalmaz...
Tebrikler sevgili idaretenler. Tüm şehirlerdeki halkı müthiş bir zamanlamayla aynı anda sokağa dökmeyi basardiniz...
Ve son olarak sizlerle gurur duyuyorum sokakta ki halkım...
Beni asla yaniltmadiniz

Bunu Pendik'te Görevli Bir Arkadaş Gönderdi Ben de Gif Yapıp Sizlerle Paylaşmak İstedim.

Senelerdir Yaz-Kış Maske Takan Biri Olarak Bence Şu An İnsanların Kullandığı Maskelerin Hiçbir Koruyucu Tarafı Yok Sağdan Soldan Alttan Üstten Her Yerden Açıklıklar Var Maske Kullanılacaksa Herkese Oksijen Hatta Gaz Maskesi Gibi Kapsamlı Maskeler Kullanılması Lazım Bu da İmkansız. . Ayrıca Bizim Vatandaşlarımızın İçinde Büyük Bir Güruh Laftan Anlamayan, Bildiğini Okuyan Kimselerden Mevcut Olduğu İçin Kurallara Harfiyen Olmasa da Büyük Ölçüde Katılım İmkansız.

Geçen Gün Su Almak İçin Bir Markete Girdim Kasa da Kasiyer Yok Seslenip Çağırdım Geldi Hemen Ödeme Yaparken Biri Hapşurdu Döndüm Baktım Maske Yok Aramızda 1-1.5 m Mesafe Var Kasiyer Hemen Uyardı Neden Maskesiz Giriyorsunuz? Ya Ne Olacak Diyor Bozuk Şiveyle, Çıktım Kapıda Bekledim Çıkar Çıkmaz Ona Ailesi Hakkında Muhtemelen Bilmediği Birkaç Şey Söyledim, Rengi Attı En Ufak Bir Tepki Vermedi, Eğer Ufak Bir Tepki Verseydi Bir Kıvılcım Yeterdi Orada Üzerinde Tekme Çalışması Yapmama! Nitekim Maalesef Tatmin Olamadım.
Aynen bende bu maskelerin koruyacağına inanmıyorum. Ayrıca bakkalları kuruyemişleri, marketleri yağmalamak nedir anlamadım. Sanki açlıktan kıtlıktan ölecekler. Diğer insanları düşünmeden, lazım veya değil herşeyi almak nedir cidden anlamıyorum. İhtiyacın olduğun kadar al, diğer insanlarada imkan ver. dediğin gibi içimizde büyük br gürüh var, kendinden başkasını düşünmeyen, laftan anlayamayn, insanlıktan çıkmış vatandaşlarımız çok'ça var, yazık

Son düzenleme:
İçimi dökmem lazım. Buraya yazayım dedim. Ülke öyle anlatıldığı gibi on numara beş yıldız falan değil. Dün bir bugün iki arkadaş uzun zorlamalar sonucu yaptırdıkları testte pozitif çıktı. Belirti falan da yok. Geriye kalan ekip test yaptırın bize de diyoruz. Pazartesi başhekimliğe danışayım cevabı geliyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bu arkadaşlarımız bizimle birlikte çalışıyor evlerine gidiyor vs.
Pozitif çıkan adama tomografi çekilip dışarı salınıyor. Yahu bu nasıl iştir aklım almıyor. Bulunduğum yerde 50den az vaka olduğu yazılı, adamlar bilinen 2000den fazla vaka var diyor.
Ekipman alacağız bir koruyucu gözlük ve maske için sabahtan öğlene kadar ordan oraya dolandırılıyoruz. Sözde sağlıkçılar şak şak şak. Hikaye, içinde olmayan bilemez. Nöbeti nasıl bitireceğim diye diken üstünde zaman geçiyor. Ümidinizi kırmak istemiyorum ama bizim bu yolumuz yol değil. Kalın sağlıcakla

Geri