Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

04.04.2020 itibariyle park, bahçe ,mesire alanı ,sahil kenarı tüm jandarma ve polis bölgelerinde kişi sayısı farketmeksizin tek yada kalabalık tüm şahıslar araç içi dışı farketmeksizin durma duraklama park etme araç içinde oturma gibi tüm faaliyetler 392 tl para cezası ile cezalandırılacaktır.
Yok yok öyle değildir yahu
Hanımı markete götürdüm mesela yağmur yapıyor ne yapacağım ? Bende mi markete gireyim ,yağmurda mı bekleyeceğim

İlginç

04.04.2020 itibariyle park, bahçe ,mesire alanı ,sahil kenarı tüm jandarma ve polis bölgelerinde kişi sayısı farketmeksizin tek yada kalabalık tüm şahıslar araç içi dışı farketmeksizin durma duraklama park etme araç içinde oturma gibi tüm faaliyetler 392 tl para cezası ile cezalandırılacaktır.
Sokağa çıkmak yasak değil yani.
Sadece paralı...

8610C39E-8D60-45EA-8E67-F75BD67A85E6.jpeg

Koronavirüsle mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle giriş- çıkışlara kapatılan büyükşehirler arasında bulunan Tekirdağ; girişlerinde araçların geçişine izin verilmezken, seyahat izin belgesi olanlar ise yürüyerek giriş yaptı.

E94D13C5-715A-4F7F-B45A-F3E08BBD9DBB.jpeg

MGM, Marmara bölgesinde 5-7 Nisan tarihleri arasında kuvvetli fırtına olacağı hakkında uyarı yayınladı.

Tamam güzel uygulama diyelim. Sokağa çıkma Yasağı koysa.... Tabi yasal olarak millete bakmak zorunda olduğu için
Sırf Millet'e bakmamak için, türlü türlü şeyler uyduruyorlar. Dolonbaçlı yollardan geçip duruyorlar. Sen dolonbaçlı yollardan geçersen, millette şehirlerden kaçmak için dolanbaçlı yollardan geçer. Neyse gideyim ben, moralim bozuluyor. ????‍♂️

Tamam güzel uygulama diyelim. Sokağa çıkma Yasağı koysa.... Tabi yasal olarak millete bakmak zorunda olduğu için
Sırf Millet'e bakmamak için, türlü türlü şeyler uyduruyorlar. Dolonbaçlı yollardan geçip duruyorlar. Sen dolonbaçlı yollardan geçersen, millette şehirlerden kaçmak için dolanbaçlı yollardan geçer. Neyse gideyim ben, moralim bozuluyor. ????‍♂️
Birkaç gündür hep aklımdan bunlar geçiyor, sonra hayat diyorum işte. Alışkanlıklar kuşatınca herşeylerini ne yapabilirler ki.

Geçmiş iki yılın söz konusu ay ortalaması dikkate alınacak.
Yani Nisan 2020 faturanız 2018 nisan ve 2019 nisan tüketiminizin ortalaması olarak hesaplanacak.
Tabii bu dediğim TL bazında değil metreküp bazında.
Nisan2019 ve 2018de merkezi sistemli binada oturuyordum. Ne bileyim ben burada oturanlar ne günahlar işledi geçtiğimiz 2 sene?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanlarımız bizim için çok değerli demiyorlar mıydı yahu? Ne kadar hızlı değer kaybına uğradı 20 yaş altı :sneaky:
Üstadım sen o bu yok tedbir var
Ceza yaptırımına maruz kalmasak bile benden kaynaklı birine bişey olmasına gönlüm el vermez
Benim akraba çevrem çok yakın bana il dışanda kimsem yok en yakını yürüme 5dk
En uzağı arabayla 1saat
Her hafta muhakkak gittiğim ziyaret ettiğim büyüklerimin yanına gitmiyorum 3-4haftadır bana birşey olucandan değil benden kaynaklı onlara bi zarar gelmesinden kanundan yasadan kuraldan önce herkes vicdanını dinlesin kanun kural bunlar delinebilicek şeyler

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle hayvan barınakları, park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşa bu konuda hassasiyetinin artırılması istendi.

Maskeler hakkında bilgilendirme
4C684041-3D95-4781-8259-FCB8E8CEAA2A.jpeg

Ankara Üniversitesi: "Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!"

Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu, ikinci bir bilim kuruluna Davet edilen isimler belli oldu:

Prof. Dr. Pınar Okyay
Prof. Dr. Selma Metintaş
Prof. Dr. Deniz Çalışkan
Prof. Dr. Seçil Özkan
Prof. Dr. Ali Özer
Prof. Dr. Mustafa Öztür
Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter

Geri