Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Koca: Türkiye'nin analizi, şu anda İstanbul'da bir kişi 16 kişiye bulaştırıyor."

Türkiye, en çok vakası bulunan ülkeler içerisinde 9. sıraya ulaştı. Son 24 saat içerisinde en fazla vaka bildiren ülkeler içerisinde 6.sırada bulunuyoruz.(+2,786)

Sağlık Bakanı Koca: "Bilim Kurulu üyesi bir arkadaşımızın corona testi pozitif."

Koca: ‼️‼️‼️Salgının Başındayızz‼️‼️‼️

Saat 8de CumhurBaşkanı konuşucak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin 30 büyükşehri ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş-çıkışına kapatıyoruz."

"Bu geceden itibaren ülkemizin tamamında 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 tarihi ve üstü doğumlular da sokağa çıkamayacaktır."

1 Ocak 2000'den sonra doğanlar sokağa çıkamayacak.

Yarından itibaren pazar yerleri ve marketlerde herkesin maske takması zorunlu hale getirildi.

Milli Dayanışma Kampanyası'nda -sms'ler hariç yaklaşık - 1 milyar 61 milyon lira yardım toplandı.

Erdoğan: "İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır."

Büyükşehirlerden çıkış yasaklanınca Karaman, Osmaniye ve Adıyaman şehirleri de kısmen yasaklı sayıldı.

Ekli dosyayı görüntüle 32068
Karaman zaten hala Konyanın ilçesi kıvamında
Evlerinde kalsınlar.Bu konya civarı akin akin bu tarafa gelmeye çalışıyor.tabi başka şehirlerde var
Çevirme öncesi ara yollardan kaçıyorlar çevre yolunda
Yarında devam ederse jandarma oralara bi çare bulamazsa
Gidip traktör bisey çekip kapatacagim
Bok var Antalyada oturun evinizde

Evlerinde kalsınlar.Bu konya civarı akin akin bu tarafa gelmeye çalışıyor.tabi başka şehirlerde var
Bilgilendirme için teşekkürler üstadım
Herkes küçük yerlere kaçarsa arz talep dengesi bozulacaktır bazı sektörler yetersiz kalıcaktır herkes bi olduğu yerde kalsın 15-20gün
İtalyanların yaptığı hataya düşmemek lazım

THY İç Hat Seferlerini Durdurdu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehire araç giriş ve çıkışının yasaklanmasının ardından Türk Hava Yolları da gerçekleştirdiği iç hat uçuşlarını 15 gün süreyle durdurduğunu açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
Mansur Yavaş:
"Kıymetli Ankaralılar, bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim."

Hocam öyle demeyin ben Karamanlıyım. Karamanda korona çıktığından beri plakalara daha çok dikkat eder oldum 70 plakadan çok 34 ve 42 plaka var. Yine 33 ve 38 plaka yoğunluğuda fazla. Çok iyi oldu bu büyük şehirlerin giriş çıkış yasağı. Kısmen değil bizde resmen karantinaya girmiş olduk :ROFLMAO:

Hocam öyle demeyin ben Karamanlıyım. Karamanda korona çıktığından beri plakalara daha çok dikkat eder oldum 70 plakadan çok 34 ve 42 plaka var. Yine 33 ve 38 plaka yoğunluğuda fazla. Çok iyi oldu bu büyük şehirlerin giriş çıkış yasağı. Kısmen değil bizde resmen karantinaya girmiş olduk :ROFLMAO:
Karantina şuan zaten gerekli hocam
Sizin orada Anamurlu çok varmis
33 ondandır
Anamurdada çok Karamanlı varmis

Ben yasak olmasına rağmen aralardan kaçıp şehire giriş yapanlara Sinirliyim.
Şehir girişlerinde çevirilip geri gönderilenler google maptan bi yol bulup giriyorlar
En çok kacak giriş yaptıkları 1 yola jandarma müdahale etmezse traktörle kapatacagim o köy yolunun arasını

Son düzenleme:
Krizi fırsata çevirmek böyle bir şey işte. Geçen 3 ayki faturalarım 1100₺, 800₺, 600₺. Ortalama 800 küsür ediyor. Ankara karantinaya alınırsa -ki şu saatten sonra ben olsam düşünmeden alırım- nisan mayıs ve haziran aylarında doğalgaza toplam 2500₺ ödeyeceğim. Sonra bir 3 ay daha çaktım mı benden kralı yok. Yaz aylarında doğalgaza 5000₺. Missler gibi.
Geçmiş iki yılın söz konusu ay ortalaması dikkate alınacak.
Yani Nisan 2020 faturanız 2018 nisan ve 2019 nisan tüketiminizin ortalaması olarak hesaplanacak.
Tabii bu dediğim TL bazında değil metreküp bazında.

Günaydınlar arkadaşlar,

Çalıştığım şirkette şahsi araçlarıyla dışarıdan gelen hiçbir personelimiz gelemedi, şahsi araçlara kesinlikle yasak uygulanıyor.
Ancak şirketimizin iş makinaları veya kamyonları (ticari) rahatlıkla geçti, bilginize.

Günaydınlar arkadaşlar,

Çalıştığım şirkette şahsi araçlarıyla dışarıdan gelen hiçbir personelimiz gelemedi, şahsi araçlara kesinlikle yasak uygulanıyor.
Ancak şirketimizin iş makinaları veya
Günaydınlar arkadaşlar,

Ancak şirketimizin iş makinaları veya kamyonları (ticari) rahatlıkla geçti, bilginize.

Güncelleme:

Mersin'de yaşayan ancak Adana'da çalışan personelimizin geçiş izni şu şekilde oldu:

Personel kontrol noktalarında, Mersin'de ikamet ettiğini gösterir İkamet Belgesi ve Adana'da çalıştığını gösteren SGK dökümü ile Mersin'den Adana'ya dosdoğru geçerek gelmiştir.

Pek tabi virüs önlemleri kapsamında bana göre saçma bir şey olmuş. Gelen arkadaşımız pozitif olabilir ve çalıştığımız yerdeki 60 kişiye bulaştırabilir, umarım çok daha katı önlemler alınarak kaynağında yok edebiliriz virüsü yoksa bu şekilde inanın içler acısı.

04.04.2020 itibariyle park, bahçe ,mesire alanı ,sahil kenarı tüm jandarma ve polis bölgelerinde kişi sayısı farketmeksizin tek yada kalabalık tüm şahıslar araç içi dışı farketmeksizin durma duraklama park etme araç içinde oturma gibi tüm faaliyetler 392 tl para cezası ile cezalandırılacaktır.

Geri