Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Türkiye'nin tüm illerinde vaka tespit edildi.
İstanbul: 8.852
İzmir: 853
Ankara: 712
Konya: 584
Kocaeli: 410
Isparta: 268
Sakarya: 207
Adana: 197
Bursa: 135
Samsun: 112

39 ilimizde can kaybımız var!
En çok görülen 10 il ⬇️
İstanbul: 117
İzmir: 18
Kocaeli: 8
Ankara: 7
Konya: 7
Zonguldak: 5
Trabzon: 5
Balıkesir: 5
Adana: 3
Sakarya: 3

Son düzenleme:
Amerika:Korona için 2 Trilyon Dolar(2.000.000.000.000 $) Başlangıç* olarak piyasaya sürüyoruz.
Almanya:800 Milyar Euroluk(800.000.000.000 €) halkımıza korona paketi hazırladık.
Kanada:"Parayı düşünmeyin, işimi kaybeder miyim diye korkmayın. Siz sağlığınızı düşünün. Para bizim işimiz.
Türkiye:Yardım İçin İbanımıza Para Atın

Bağış Kampanyası Bağışçılar (+10Milyon)

ZİRAAT FİNANS GRUBU
62.300.000₺
TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
56.000.000₺
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI
50.000.000₺
ETİ BAKIR ANONİM ŞİRKETİ
24.000.000₺
CİHAN KAMER
13.000.000₺
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ
10.000.000₺
MAPA İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.
10.000.000₺

Amerika:Korona için 2 Trilyon Dolar(2.000.000.000.000 $) Başlangıç* olarak piyasaya sürüyoruz.
Almanya:800 Milyar Euroluk(800.000.000.000 €) halkımıza korona paketi hazırladık.
Kanada:"Parayı düşünmeyin, işimi kaybeder miyim diye korkmayın. Siz sağlığınızı düşünün. Para bizim işimiz.
Türkiye:Yardım İçin İbanımıza Para Atın

Bağış Kampanyası Bağışçılar (+10Milyon)

ZİRAAT FİNANS GRUBU
62.300.000₺
TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
56.000.000₺
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI
50.000.000₺
ETİ BAKIR ANONİM ŞİRKETİ
24.000.000₺
CİHAN KAMER
13.000.000₺
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ
10.000.000₺
MAPA İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.
10.000.000₺
Nereye gidecegini bilsem maasimin yarisini bagislarim. Kirdiklari ceviz bini gectigi icin kurus vermem.

Ekonominin canlı tutulması için hala sokağa çıkma yasağının alınmamış olmasını yadırgamıyorum, çok zor bir durum yani hem penaltı hem değil gibi bir olay. Zaten problem bugüne ait değil, bugüne kadar yapılanların sonuçlarına katlanmak zorunda bu halk. Ama hala daha facebook'ta hükümet yanlısı trol hesapların aptalca paylaşımlarını beğenen, paylaşan insanlar var. Üstelik beğeni sayısı artmış gibi okuyorum ben, şaka olsa gülünmez.

Nereye gidecegini bilsem maasimin yarisini bagislarim. Kirdiklari ceviz bini gectigi icin kurus vermem.
Ben geçen hafta işten çıkarılan ve kirada oturan bir tanıdığıma yardım yaptım. Bu şartlarda kirasını veremeyeceği için en azından kirasının yarısını ben verdim, diğer yarısını vermesi içinde bir tanıdığımı yönlendirdim. Kendi kampanyanızı kendinizde yapabilirsiniz, en azından kime, ne için gittiğini bilirsiniz ;) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

1 ABD Doları, 6,70 TL seviyesine ulaşarak, son 2 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.Ekli dosyayı görüntüle 31991

Şaka gibi????

ABD 2.2 trilyon dolar parayı iç piyasaya soktu ve devamı gelecek dedi. Bu para global piyasaya sıçrarsa ki sıçrayacaktır, dolar düşer. Gel gelelim bizim bu sırada krizi çok seri çözüp üretime ciddi destek çıkmamız lazım. Şimdi diyeceksiniz ki; “Üretim devam ediyor ya zaten.” Aslında tam olarak öyle değil. Salgın çekincesiyle sanayide de kepenk kapatmalar başladı. Bu da tedarik zincirinde kırılmalara sebep oluyor ve ortada çok ciddi belirsizlik hakim. Yani kepenk kapatan da, hammadde bulamayan da bunun ne kadar süreceğini kestiremediği için önlem de alamıyor. Ulusal karantina ilanı, belirli bir süre için çıkmış olsaydı, herkes neyi ne zaman yapacağını bilir, hamlesini ona göre oynardı. Haliyle bu belirsizlik ortamı bizim iç piyasamızı sarsmaya başladı. Bu da görüldüğü gibi doları zıplatıyor.
Henüz her şey için çok geç olmamışken radikal önlemlerin ivedi alınması gerekir ki herkes önünü görebilsin. Bu basılan ve basılacak dolarlar da etkisini bizim için olumlu yönde gösterebilsin.
En çok korku duyduğum şey de; Amerika ve Avrupa bu krizden sıyrılır da, biz hala virüsle uğraşıyor olursak yurtdışına ürün de satamaz hale gelebiliriz. Bu bizi virüsten kat ve kat daha fazla sarsar. Bu ihtimali bir arkadaşıma söylediğimde; “Bizimkiler sayıları saklar, bir şey olmaz.” dedi. ???? Olmaz tabii. Evet. ????

Covid-19 ile alakalı hiç bir platform da yorum yapmadım. Burada da yorum yapmayacağım. Olayı artık akışına bıraktım. Her kez nasibini yer. Kimse ölmek için genç değildir. Lakin. Olanak ve şartlar durumu değiştire bilir. Küresel bir sıkıntı olay. Yapacak bir şey yok.. Evde kalın diyen bir sürü evet sürü sözde ünlü yada zengin var. Kolay tabi. 500 metre kare evinden seslenmek evde kal diye.. Her gün işe gidiyorum. Gitmek zorundayım. İşin sonu Ekmek! Gitmesem Ekmek yok.. Kendimi attım bir kenara. Eşim çocuğum var... Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar...

Geri