Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

İbb 28Mart verilerinin sehven hatalı girildiğini açıkladı. Tarafsız olabilmek adına bu bilgiyide ekleyeyim ama Aytaç Yalman'ın covidden vefatına rağmen zatürre yazıldığını biliyoruz, çünkü herkese test yapılamıyor, Dilek Tahtalı'nın covid pozitif olmasına rağmen ölümüne doğal yollardan yazmasına diyecek birşeyim yok.
Mümkün mertebe, evde kal dünya ????????

Sevgili buhardaslar. Hiç kendimizi kasmayalim. Tedbirli olmaya devam edelim ama panik yapmamıza hiç gerek yok. Çünkü eninde sonunda covid 19 gelip bizi bulacak.
Şu an onkoloji hastanesindeyim. Evet sağlık çalışanları herşeyi muntazam uyguluyor. Amaaaa benim güzel halkımın dünya ile alakası yok. Hastane girişinde dezenfektan sikmaktan, atesini ölctürmekten kaçan hasta ve hasta yakınları var.
Tuvaletin kapısını peceteyle açtım ve ellerimi uzun süre sabunladim diye bana gülen insanlar var. En uzun süre muslukla muhatap olan 2 sn. sürdü. 3 bile değil. Aç, ıslat, kapaa ve çık.
Ve buraya gelenler kemoterapi görenler ve onların yakınları. Olası bir enfeksiyonda neredeyse kesin ölüm gurubu.
Twitter'da Instagram'da falan güzel güzel paylasimlar yapıyoruz, whatsup guruplarinda hepimiz doktorculuk oynuyoruz ya... İşte onların hepsi orada kalıyor...
Daha tek kullanımlık eldivenin önemini kimse anlamamış. Ama herkes tıpkı cep telefonları gibi en pahalı maskelerden alıp takmış. Ve hepsi elleriyle sürekli maskeye dokunuyor.
Kısacası bu virüs bitmeyecek. İnfuluenza A ve B gibi hayatimiza girecek ve biz onunla yaşamasını öğreneceğiz.
Bakın artık domuz gribi bile demiyorlar. Sağlık bakanlığı açıklamış Ocak ayinda. İnfluenza A (H1N1) artık normal rotasyonda olan ve ülkedeki grip vakalarinin yarısını oluşturan gripmiş.
Covid 19 ile de bu sene tanıştığımız için ilk karsilasma sert geçiyor. İlerde ona da alisacagiz.
Öle öle alisacagiz...

İçişleri Bakanlığı: "18 ildeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezrada olmak üzere 39 yerleşim yerinde karantina uygulanmaktadır."

Benzine 8 kuruş indirim, motorine 6 kuruş zam geldi.

İstanbul'da şehirler arası deniz yolu ulaşımında yolcu taşımacılığı durduruldu.

Sevgili buhardaslar. Hiç kendimizi kasmayalim. Tedbirli olmaya devam edelim ama panik yapmamıza hiç gerek yok. Çünkü eninde sonunda covid 19 gelip bizi bulacak.
Şu an onkoloji hastanesindeyim. Evet sağlık çalışanları herşeyi muntazam uyguluyor. Amaaaa benim güzel halkımın dünya ile alakası yok. Hastane girişinde dezenfektan sikmaktan, atesini ölctürmekten kaçan hasta ve hasta yakınları var.
Tuvaletin kapısını peceteyle açtım ve ellerimi uzun süre sabunladim diye bana gülen insanlar var. En uzun süre muslukla muhatap olan 2 sn. sürdü. 3 bile değil. Aç, ıslat, kapaa ve çık.
Ve buraya gelenler kemoterapi görenler ve onların yakınları. Olası bir enfeksiyonda neredeyse kesin ölüm gurubu.
Twitter'da Instagram'da falan güzel güzel paylasimlar yapıyoruz, whatsup guruplarinda hepimiz doktorculuk oynuyoruz ya... İşte onların hepsi orada kalıyor...
Daha tek kullanımlık eldivenin önemini kimse anlamamış. Ama herkes tıpkı cep telefonları gibi en pahalı maskelerden alıp takmış. Ve hepsi elleriyle sürekli maskeye dokunuyor.
Kısacası bu virüs bitmeyecek. İnfuluenza A ve B gibi hayatimiza girecek ve biz onunla yaşamasını öğreneceğiz.
Bakın artık domuz gribi bile demiyorlar. Sağlık bakanlığı açıklamış Ocak ayinda. İnfluenza A (H1N1) artık normal rotasyonda olan ve ülkedeki grip vakalarinin yarısını oluşturan gripmiş.
Covid 19 ile de bu sene tanıştığımız için ilk karsilasma sert geçiyor. İlerde ona da alisacagiz.
Öle öle alisacagiz...
Buldu bile. Mahallemde 4 bina ilerimizde orta yaşlarda bir kadın komşumuzu ambulansa alıp götürdüler.

Öle öle alisacagiz...
O kadar haklısınız ki herkese bulaşacak ve alışacağız çıkan ilaçlarlada etkilerini minimal hale getireceğiz.Bu dönemde sizin gibi değerli çalışanlarımız zorlanmasın diye tedbirlerimizi alıp bu hastalık günlerini umarım güzel yayabiliriz.

Bir video var. Paylaşamıyorum burada. Kadın kayın validesini virüsten kaybetmiş. Artık belediyemidir nedir, neresidir hangi şehirdir bilmiyorum. Ölülere Yüzlerce mezar kazılmış, sıralı bir şekilde,ölüler için Kazılmış o yüzlerce mezarları görünce, durumun ne boyutlarda olduğunu daha iyi anlıyor insan. Sadece bir şehirde durum böyleyse, diğer şehirleri ve bölgeleri aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum
Hocam valilik açıklama yaptı o konuda, ölen kadında Covid-19 negatif çıkmış, açılan mezar yerleri de ilde meydana gelen günlük ölüm vakaları için önceden açılan mezar yerleriymiş.

Hocam valilik açıklama yaptı o konuda, ölen kadında Covid-19 negatif çıkmış, açılan mezar yerleri de ilde meydana gelen günlük ölüm vakaları için önceden açılan mezar yerleriymiş.
Diyelim ki aynı video dan basediyoruz, o mezarların içini gördün mü hocam. İçleri yağmur suyu ile dolmuş ve çamur. Kim içi yağmur suyu ile dolmuş ve çamur bir mezara akrabasını defneder.
.

o mezarlar virüsten ölenler için açıldığı ortada evet günlük ölümler için şehirlerde önceden mezar açılır fakat bu kadar çok açılmaz ankarada karşıyaka mezarlığında bile bu kadar çok mezar açılmıyor en fazla 10 yada 15 adet açılıyor. adamlar resmen toplu mezar kazmışlar milleti salak yerine koymaya çalışıyorlar

o mezarlar virüsten ölenler için açıldığı ortada evet günlük ölümler için şehirlerde önceden mezar açılır fakat bu kadar çok açılmaz ankarada karşıyaka mezarlığında bile bu kadar çok mezar açılmıyor en fazla 10 yada 15 adet açılıyor. adamlar resmen toplu mezar kazmışlar milleti salak yerine koymaya çalışıyorlar

Günlük ölüm vakaları için bu kadar mezarmı kazılıyormuş. İyiymiş.
Resimdeki bu mezarlar arkadaşın dediği gibi, toplu mezar.
IMG_20200330_232528.jpgIMG_20200330_232514.jpgIMG_20200330_232213.jpgIMG_20200330_232129.jpgIMG_20200330_232129.jpg

O kadar haklısınız ki herkese bulaşacak ve alışacağız çıkan ilaçlarlada etkilerini minimal hale getireceğiz.Bu dönemde sizin gibi değerli çalışanlarımız zorlanmasın diye tedbirlerimizi alıp bu hastalık günlerini umarım güzel yayabiliriz.
Üstad. Bir yanlış anlamayı düzelteyim. Sağlık çalışanı değilim. Hastaneye aile üyelerimden birisinin tedavi süreci için gitmiştim.
Ama emin olun o sağlık çalışanlarının hepsi gözünü budaktan esirgemeden işini yapıyor.

Hocam yaptım şuanda da, bu yazdığım mesaj ve beğenmeler dahil hepsi için "bir sorunla karşılaştık" uyarısı geliyor :D
Herkeste malesef var o sıkıntı forum gürcistan bağlantılı olduğu için malum gürcistan ohal ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiği için yönetici arkadaşlar teknik sorunlara anında müdahele edemiyor herkesin yavağınız bir sorun

Geri