Genel Sohbet Covid-19 Türkiye Güncel

Valla ben de SARS virüsünün Çin’de bir laboratuvarda tek hücreli canlılar kullanılarak yapılan bir araştırma sonucu SARS-COV-2’ye dönüştürüldüğünü, ya insanlı testler sırasında virüsün sızdığı ya da özellikle sızdırıldığını okudum.
Mikrobiyolog olmadığım için hangisi doğru, hangisi yanlış bilemem. Her türlüsü komplo teorisi benim için. (:

Valla ben de SARS virüsünün Çin’de bir laboratuvarda tek hücreli canlılar kullanılarak yapılan bir araştırma sonucu SARS-COV-2’ye dönüştürüldüğünü, ya insanlı testler sırasında virüsün sızdığı ya da özellikle sızdırıldığını okudum.
Mikrobiyolog olmadığım için hangisi doğru, hangisi yanlış bilemem. Her türlüsü komplo teorisi benim için. (:
Aslında bu teorilerin üzerine gitmek aslında sonraki iş
Önce üstesinden gelmek gerek
Ki bu konuda da ayrı bir kaos var

Hocam, güzel bir şekilde anlatım yapmışlar gibi. Yalnız bilgisayar simülasyonları, teknolojik araştırmalar bu kadar detaylı incelemede bulunmasına rağmen, çözüm olarak hiçbir kesin sonuç elde edemiyorlar. Büyük devletler ise kendi teknolojileri ile övünmekte birinci sıradalar. Ya halen yeterli teknolojik bir seviye de değiliz bizi kandırmışlar, yada teklonojinin bile çözemediği - çözmek istemediği bir durumdayız.

Son düzenleme:
Esenlikler.

Aşağıda Amerika'da Görevli Bir Arkadaşımın Gönderdiği Söz Konusu Salgın İle İlgili Yabancı Bir Üniversitenin Alınması Gereken Tedbirler Hakkındaki Uyarılarını Türkçe'ye Çevirip Anlatan Hanımefendiyi Dinlemenizde Fayda Olduğunu Düşündüğüm İçin Sizlerle Paylaşmayı Uygun Gördüm.

Dış Bağlantı

Not: Video Boyutu Yüksek Olduğundan Söz Konusu Videoyu Ses Kaydı Yaparak Paylaştım.

Virüsün kökeniyle ilgili yukarıda bahsettiğiniz yazı şu: Dış Bağlantı

Nature Medicine çok prestijli bir yayın. Bu yüzden ciddiye alınan bir yazı. Ama o da sonuçta kesin olarak üretilmediğini söyleyemeyiz, diyor. Fakat kanıtlar kendiliğinden oluştuğu yönünde. Bir askeri dergide ise başka bir yaklaşım vardı fakat kaynağı bulamıyorum bir türlü. Ordaki yorumda ise çok daha yüksek etkiyi çok daha ucuza almanın mümkün olduğundan, silah olarak bu virüsü üretmenin anlamsız olduğundan bahsediliyordu. Fakat dediğim gibi kaynağı bulamıyorum. Bulabilirsem yollarım.

Fahiş fiyatla mal satan ve vatandaşın sağlığını tehlikeye atanlara yönelik 20 günde 30 ilde düzenlenen operasyonlarda 160 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 2 milyon 500 bin maske, 142 bin eldiven, 175 bin 608 şişe dezenfektan, 2 bin 506 şişe kolonya, 9 bin 840 litre etil, 4 bin 933 litre izopropil ve 340 litre metil alkol ile 15 bin 731 litre kimyasal madde, 1521 tulum ile maske yapımında kullanılan 50 bin 700 metre kumaş ele geçirildi.

Son düzenleme:
Hocam size sonuna kadar katılıyorum, açıklanan paket ve tedbirlerden de dediklerinizin ne kadar doğru olduğu apaçık ortada tamam bu düzene de çok öfkelisiniz ve bende sizin kadar bu düzene öfkeliyim ama aynı mesajı 3 kere yazarak sinir atılmaz :ROFLMAO:
Forumda sorun var aslında biliyorum hata veriyor tekrar tekrar göndermeye sebebiyet veriyor(y)

Hocam olur mu öyle şey, "bir hata oldu" mesajı yüzünden tekrar tekrar yayınladım. Baktım olmuyor sağlık olsu diye kalkıp yattım. Şimdi girdim foruma, hepsi yayınlanmış, forumun azizliği. :)

Son düzenleme:
Herkese Selam,
Uzun süredir foruma girme şansım olmamıştı, başlığı görünce yazayım dedim.

Biyoloji lisanslıyım ve moleküler biyolojide yüksek lisansımı tamamlamış birisi olarak şunu söyleyeyim. SARS-COV-2 virüsünün laboratuvar ortamında oluşturulduğu iddiası gerçeklikten çok uzak bir iddia şu aşamada bilimsel olarak bu tip uygulama yapılabilmesi mümkün değil.

İkinci olarak ise bizimde genetik üzerine bir firmamız var ve genetik tanı kitleri üretiyoruz. Gelişen bu pandemi sebebiyle bizde daha vaka açıklanmamışken bizde çalışıp SARS-COV-2 için Real Time PCR tanı kiti ürettik. Birçok yurtdışı merkeze ve ülke içinde de bazı özel kurumlarla hala çalışıyoruz.

Genel olarak bizim için tanı konulmuş vakadan ziyade tanı konulmamış vakalar daha fazla risk teşkil ediyor. Tanısı olmayan enfekte bireyin toplum için daha serbest dolaşma ihtimali var bu sebeple çok yoğun tanı kaynaklı çalışmak gerekli. Bizim nüfusumuza göre günlük 30-35 bin test çalışmamamız lazım. Bu konuyu bir türlü arttıramadık.

Umarım kısa zamanda iyi haberler alacağımız, mutlu günlere geri döneriz.

Bir video var. Paylaşamıyorum burada. Kadın kayın validesini virüsten kaybetmiş. Artık belediyemidir nedir, neresidir hangi şehirdir bilmiyorum. Ölülere Yüzlerce mezar kazılmış, sıralı bir şekilde,ölüler için Kazılmış o yüzlerce mezarları görünce, durumun ne boyutlarda olduğunu daha iyi anlıyor insan. Sadece bir şehirde durum böyleyse, diğer şehirleri ve bölgeleri aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum

Geri