Konuyu baştan sona okuyunca aklıma geldi...Dostlar, 2011 in son günlerinde bir dergide yayınlanan şu yazımı buraya bırakmak isterim. Herkese saygı ve hürmetler...
İMMA NEDİR?
KONU KADIN: Haklar, hukuklar, hürriyet ve eşitlikler ve serbestlik.
NEDEN? Muasır medeniyet/yani herkes.
İMMA ne der? : Camide de Cumada da olsun da… Cenazede ön safta bulunsun da
Seni Binamazlar da ilgilendiriyor mu?
O mu? Bireysel sorun. Dinde zorlama yok. Görevimiz ‘Haydın bayanlar
Camiye’ Kampanyası…
KONU EĞİTİM: O her şeyden önemli. Özellikle Kızlar ’Haydin Kızlar Okula’
NEDEN? Çağdaş eğitim, Feminizm, Ekonomik bağımsızlık, Koca baskısından kurtulmak / herkes
İMMA ne der? Dinin ilk emri ’Oku’ İlim çinde de olsa….İlim erkeğe de kadına da …
Kadın ve eğitim konusunda aşılması gereken engeller var; Din, Gelenek ve Aile. Aslında dinin kendisi doğrudan engel teşkil etmiyor. Sorun din anlayışı ve Dini yorumda… Kırılması gereken 1400 yıllık zincir ‘Ha gayret’
KONU YÖNETİM: İnsanca yaşamak, Muasır Medeniyetler seviyesi, Avrupa İnsan Hakları kriterleri, Çoğulculuk….
NEDEN ? Demokrasi, Özgürlük / Herkes
İMMA ne der? Meşveret, Şura, Adalet, Hoşgörü….
KONU DİNLER: Din ve Vicdan özgürlüğü, Laiklik…
NEDEN ? : İnanç özgürlüğü / herkes
İMMA ne der? : Dinde zorlama yoktur, isteyen inanır isteyen inanmaz, Üç din bir arada sorunsuz yaşadı…
KONU EKONOMİ: Üretmek, Çalışmak, zengin olmak, kalkınmak
NEDEN? Muasır seviye, Avrupa / Herkes
İMMA ne der? İnsan için çalıştığından başkası yoktur...Tevekkül tembelce oturmak değildir. Çöp ile yeri çizene selam…
KONU DÜNYA: Dünya kırk kuplu kazan…Dört elle sarıl…
NEDEN? Global konum.
İMMA ne der? Hiç ölmeyecekmiş gibi Dünya…Dünya da Hasene, Airette Hasene. Önce dünya,Top Tüfek…
Ezilmişlik psikolojisi bizi her konuda İMMA yaptı. Hal bu ki; Allah’a (cc) Abd ve Asker olmak öyle şerefli bir rütbe idi ki…
Güneşi ceketinin astarında kaybeden adam gibi elması kaybedip, dünya şişelerine ağız suyu akıtan İMMA’lar gerçek Müslümanlığı temsil edebilir mi?
Muttakilerin ekonomik güç kaybı sorunu yok. Harbi kaybetseler de dinden pişmanlık göstermek anlamına gelen, Düşmanın gücü karşısında mehdiye okumaz.
Onların sorunu kabuğu inciye tercih edenler ve onu kaybetmek ile ağlayan aşağılık kaselistlerdir.
Allah(cc) ehli İman’a intibah versin…Amin
Ahat Mırıdlıy (27.12.2011)