Tamath
Community
hocam cariye diye bir şeyin varlığının caiz olabilmesi sorun değil midir? bir insanı özgürlüğünden yoksun bırakmak, köle gibi alıp satabilmek, gönül rahatlığı ile tecavüz edebilmek falan. bunlara, belirli şartlar dahilinde olsa dahi, izin veren bir anlayışın mutlak doğru ahlakın temeli olduğunu söyleyebilir miyiz?Resmen cok bos sorular soruyorsun. Olaylari yanlis yere cekiyorsun. Cariye hukumleri oyle degil. Kulaktan dolma bilgi sahibisin rica ediyorum senden hangi inanctan olursan ol dogruyu aratsir dogruyu soyle. İslam Hukukuna gore cariya hangi sartlarda caizdir. Arastirmani tavsiye ederim . Ehl-i sunnet kaynaklarindan yola cikarmanida tavsiye ederim. Benim savundugun gorus bu cunku. Reformist tarihselci modernist, sia, harici, vahabi vb. Kaynaklardan degil. Yanlis iddalar ortaya atip en sonunu kisisel ornkler verierek bitiyorsun ... tezlerin yanlis. İddaa ettigin seyler yanlis. Ben Hayrilisi budur dedigi Allah’in tek eslilikten yanayim. Sen adeletli davranacagini saniyorsan ve İslamdan 4 adet alabilirsin. 2 esli birine yine adeletle davranacagini biliyorsan kizinida verebilirsin . İlgili ayetinin dogru mealini ve gercek kaynaktan tefsiri okumani tavsiye ederim. Belki ozaman anlayabilirsin.