Genel Sohbet Aidiyet.esb

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bırakın ahmedi mehmedi kurtarmak için ders vermeyi, Sen kendini kurtarmak istiyorsan bence bir öz eleştiri yap doğru kabul ettiklerini ayna karşısında kendine bir sor. Sonra yaratan sana sorunca cevabını şaşırma..
Sonra ali veli böyle yazmıştı, okudum, anladım, anlattım, uyguladım, demeyesin final de..

Selametle..
Allah beni bulundugum yolda ayirmasin insaAllah. Elhamdulillah dogrusuyla yanlisiyla bi yoldayiz. Allah mermahet eder de gunahlarimizi affederse, son nefesimizi verirken de bu yoldan ayrilmaz isek guzel olacak.
Soruya cevap yok sadece demogoji var. Zaten bu aralar iyice revacta. Butun tv kanallari hadis sunnet red edicileri ile doluZ fakulteler ilahiyatlar bu sekilde hocalarla dolu.
Kur’an dan sadece farz olan namazi bana anlatirsan. Belkide kurtarmis olursun benide. 1.400 senedir Peygamberin Sunnetine uygulamasina daha sonra bize aktarilan hadislere kilanan namaz ve cogu İslam Hukuku uygulamarini ortadan kaldirinca bak bakalim elinde hangi Din kaliyor ????...

Buldum buldum
Şunu dersen ben kabulüm :)
Toki ve Diyanet mevzusunda
“Ben yapılan uygulamanın caiz olduğunu ve uygulamadan oluşan günahları üzerime alacağımı insanların gönül rahatlığıyla bu işlemi gerçekleştireceğine kefil ve kabulümdür “
Der misin ?
;)

Kardesim basit birsey soyluyorum. Bak yanlis anlama lakin boyle sacma sapan dalga tarzi konusunda konusmalarla bir yere varamazsin. Dedigim seyin cevabini istiyorum. Bir mal alinip satiliyor vadeli satis caiz mi degil mi ? Simdi kime gore neye gore diceksin. Yorum katinca sacmalaniyor is. En basitinden google ac ve bak. Kaynagida paylas. Ben kabul ediyorsam paylastigin kaynagi bana gore caizdir. O zaman problem yoktur. Olayi niye yokusa suruyorsun. Faiz ile para alip satmak ile bankaya para koyup oturdugun yerden haksiz kazanc ile mal satilirken vadelei taksitli olan secenegi kiyasliyoruz. Bu kadar basit bir konu... vade farki almak zorunlulugun yok. Ama Alma ruhtasin var bu boyle. Tercih sana kalmis

Konu ve konu başlığı altında başka sohbetlerin edilemeyeceği hususunda herhangi bir yönetim veya forum kuralı bulunmamakta
Zira hal böyle iken genel huzuru ve birbirimizi üzmeden konuşulabilinir

(Ahanda konudan başka konuya kıhh kıhh kıhehe)

@admin ????
Bizde bahsettiğin boşluktan yararlandık :)
ama bence forum kuralları durum ve vaziyete göre değiştirilebilir maddesinde işlem görür ve bunu siyasal hukuk ve medeni hukuk arasında kalırmı bilemedim.

B

kimse faiz meselesini tartismadi. Simdi bi yerden geciyorsun. Ve vakif oldugun bi konu hakkinda yanlis bilgiler veriliyor. Duzeltme yapmazmisin ? Bende aynisini yaptim. Sonra olay oralara buralara geldi. Herkes fikir sahibi ama bilgi sahibi degil. Teknoloji devrinin faydalarindan cok zarari da bunlar . Her habere hizlica ulasiliyor. Ama kaynak arayan yok. Dogrumu yanlis mi diye bakan yok.

Hocam mesele bilgi sahibi olmakta değil, hiçbir konu hakkında tamamiyle bilgi sahibi olunamaz, mesele bilgiyi aramak eylemini ömür boyunca sürdürmek. Bu yolculuk sırasında heybeye konulanları aktarmak ayrı bir meziyet. Kutsal metinlerde kullanılan tanrısal dili sosyal ilişkilerimize entegre ettiğimiz de maalesef itici görünüyoruz. Kimse konuşmasın ya da fikir belirtmesin demiyorum, yanlış anlamayın lütfen, isteyen istediğini düşünmekte ve belirtmekte hürdür, benim altını çizmeye çabaladığım husus sömürünün her alanda var olduğuydu.

Hocam mesele bilgi sahibi olmakta değil, hiçbir konu hakkında tamamiyle bilgi sahibi olunamaz, mesele bilgiyi aramak eylemini ömür boyunca sürdürmek. Bu yolculuk sırasında heybeye konulanları aktarmak ayrı bir meziyet. Kutsal metinlerde kullanılan tanrısal dili sosyal ilişkilerimize entegre ettiğimiz de maalesef itici görünüyoruz. Kimse konuşmasın ya da fikir belirtmesin demiyorum, yanlış anlamayın lütfen, isteyen istediğini düşünmekte ve belirtmekte hürdür, benim altını çizmeye çabaladığım husus sömürünün her alanda var olduğuydu.
He iste ozaman Anarşi en sevdiğim devreye giriyor :D

Kardesim basit birsey soyluyorum. Bak yanlis anlama lakin boyle sacma sapan dalga tarzi konusunda konusmalarla bir yere varamazsin. Dedigim seyin cevabini istiyorum. Bir mal alinip satiliyor vadeli satis caiz mi degil mi ? Simdi kime gore neye gore diceksin. Yorum katinca sacmalaniyor is. En basitinden google ac ve bak. Kaynagida paylas. Ben kabul ediyorsam paylastigin kaynagi bana gore caizdir. O zaman problem yoktur. Olayi niye yokusa suruyorsun. Faiz ile para alip satmak ile bankaya para koyup oturdugun yerden haksiz kazanc ile mal satilirken vadelei taksitli olan secenegi kiyasliyoruz. Bu kadar basit bir konu... vade farki almak zorunlulugun yok. Ama Alma ruhtasin var bu boyle. Tercih sana kalmis
Yahu muhterem bir sürü prof ilahiyatçı var bir sürü konuda o öyle derken bu böyle diyor hatta bir yerde izlemiştim arap 2 ilahiyat profesörü birbirne sen arapça bilmiyorsun anlamıyorsun demişti
Hangisinin doğru söylediği muallak yani
Bir konu var bende sana madem bu kadar eminsin kefil ol şahid ol diyorum , ne var bunda
Dalga geçmek değil

Bizde bahsettiğin boşluktan yararlandık :)
ama bence forum kuralları durum ve vaziyete göre değiştirilebilir maddesinde işlem görür ve bunu siyasal hukuk ve medeni hukuk arasında kalırmı bilemedim.
O bahsettiğin uygulama topluluk menfaatine olur ise veya bir üye veya topluluk bu durumdan zarar görmüşse uygulanır ki , o durumda tine tartışılabilinir
Zira yaptım oldu tarzı bir uygulama olur ise ve bu karar çoğunluğun vicdanında kabul görmez ise zarar verir

Espirilere havada ucusuyor. Baksana Hay Agzim dilim kopsaydi idi acmazsaydim keske. Sanal alem boyle birsey iste. Fikir var kisilik yok. Sorulan sorulan cevabi var. Veriliyor. Hala herkes kendi kafasina gore yapiyor.

Tamam da problem surda teskil ediyor zaten. Bir isin dogrusu var belli. Ama herkes hala o konu hakkinda ona gore uymadigi icin fikir beyan ediyor. Neyse gorus farkliliklarindan olay acayip yerlere gidicek. Herkes tabi istedigini dusunmekte serbest ve ozgur. Ama kurali belli olan birsey icin hayir bu boyle degil demek ne kadsr dogru. İnanip inanmak kabul edip etmemek sana klamis. Tercih meselesi saygi duyariz. Ama sen kabul etmiyorsun diye dogru dogru olmaktan cikmiyor ki ? ( genel soylem sahsina degil)

He iste ozaman Anarşi en sevdiğim devreye giriyor :D

Üstat birgün hepimiz doğamızda varolan anarşist kaosu baskılayan kültürü ve öğrenilmişlikleri kaldırıp attığımızda huzura ereceğiz, severiz Anarşizm’i her ne kadar diğer birçok felsefi akımın başına gelen şey Anarşizm’in de başına gelmiştir memlekette, o çok uzun mesele :D

Ben
Yahu muhterem bir sürü prof ilahiyatçı var bir sürü konuda o öyle derken bu böyle diyor hatta bir yerde izlemiştim arap 2 ilahiyat profesörü birbirne sen arapça bilmiyorsun anlamıyorsun demişti
Hangisinin doğru söylediği muallak yani
Bir konu var bende sana madem bu kadar eminsin kefil ol şahid ol diyorum , ne var bunda
Dalga geçmek değil
ben a ya da b profa alime ilahtiyaciya bakmam. Hangisi hangi goruste ona bakarim sonra soyledigine bakarim. Kaderi inkar edip Allah gelecegi
Bilemez . Diye ilahiyatcilarla dolu heryer. Aman uzak dursunlar. Benim inancim Ehl-i Sunnet . Fikhi olarak sunni hanefi mezhebinim. Bu mezhebe gore aratirmani yapip. Sonra bana benim soyledigin seyin yanlis ve ya dogru oldugunu iletebilirsin.

Espirilere havada ucusuyor. Baksana Hay Agzim dilim kopsaydi idi acmazsaydim keske. Sanal alem boyle birsey iste. Fikir var kisilik yok. Sorulan sorulan cevabi var. Veriliyor. Hala herkes kendi kafasina gore yapiyor.

Tamam da problem surda teskil ediyor zaten. Bir isin dogrusu var belli. Ama herkes hala o konu hakkinda ona gore uymadigi icin fikir beyan ediyor. Neyse gorus farkliliklarindan olay acayip yerlere gidicek. Herkes tabi istedigini dusunmekte serbest ve ozgur. Ama kurali belli olan birsey icin hayir bu boyle degil demek ne kadsr dogru. İnanip inanmak kabul edip etmemek sana klamis. Tercih meselesi saygi duyariz. Ama sen kabul etmiyorsun diye dogru dogru olmaktan cikmiyor ki ? ( genel soylem sahsina degil)

İşte O kesinlik olarak adlandırdığınız şeylerin de bir kesinliği yok hocam maalesef :) Kur’an’da bizzat belirtilmeyen hadiseler için karar vermek kendi aklına ve vicdanına kalmıştır dersem atıfta bulunduğunuz kaynakların sahihliği özne için yıkılmış olur. Ben sizi gayet iyi anladım, konu inanç bile olsa sabit fikirli olmamakta fayda var zira bahsettiğiniz kadar basit olsaydı doğu mütefekkirleri bu kadar uğraşmazdı :)

Fikrimde var kişiliğimde •
Kelimelerimizi itinalı seçmek gerek

Kuralı belli ise bu kadar net iken bu denli savunacak kadar da emin isen neden kefil olmaktan kaçınıyorsun ?

Ben tüm forum veya mecralarda din üzerine açılan konuların kapatılmasına engellenmesine karşıyım.Konuşmadıkça açıklamadıkça insanlar öğrenemez.
tartışama olacaktır olmalıdırda,
Şahsen içtihatları tartışırım ama genel nasları asla olduğum yerde tartışılmasını seyretmem.
bu ülekeye ve dünyaya yada genel anlamda islama yapılan en büyük hıyanet tasavvuftur ve felsefedir
felsefeyi ve tasavvufu dine karıltırdınmı böle uzarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gider.

Ne faizi yahu,fetvayı verenler ve çevresi hamuduyla goturuyor,kör değiliz sağır değiliz aptalda değiliz.islam bakara makara ayağına anasını belledi bu dinciler memleketin.ağa babası 6 yaşında kızı alır bugünkü versiyonu kaç tane yavruyu sıradan geçirir ama üstü kapanır olayın, sonra faiz harammi degilmi,bırakın bu işleri.

Peygambere Hakarek ediyor. Begenenler Musluman ise vay onlari. Haline. İste bundan bahsediyorum. Yuz yuzne gelip
Konussan iki kelam edemez. Her her konuya sacma sapan fikirler ile gelirler. İnanmiyorsa inanma sana gore mantikli gelen sebeplerle ifade etmek dururken. İftira atmak nedir ?

Fikrimde var kişiliğimde •
Kelimelerimizi itinalı seçmek gerek

Kuralı belli ise bu kadar net iken bu denli savunacak kadar da emin isen neden kefil olmaktan kaçınıyorsun ?
İtinali ile seciyorum. Kisilikten kastim sanal dunya ile alaki.

kurallar belli ve net. Son belirtilen satislar ile ilgili faiz ve haram
Gibi konular yoktur. İnandigim inanca gore Helaldir. Helal olan’a Allah kefil ben olmasam nasil olur.Allah’in helaline bir musluman olarak tabiki kefilim.

Peygambere Hakarek ediyor. Begenenler Musluman ise vay onlari. Haline. İste bundan bahsediyorum. Yuz yuzne gelip
Konussan iki kelam edemez. Her her konuya sacma sapan fikirler ile gelirler. İnanmiyorsa inanma sana gore mantikli gelen sebeplerle ifade etmek dururken. İftira atmak nedir ?
Yok hakaret makaret öyle bir dünya da yok
Diyanetin verdiği kızına şehvet duyulması fetvasına atıfta bulunulmuş

İslam Dini, Kuran-ı Kerim, Ehl-i Sünnet bunların ilettikleri nettir değil mi. Kurallar kaideler mezhebe göre değişmez. Bende şunu bırakayım madem haramı helali birbirine karıştırdılar komple derken bunu işte mezhepçiler yaptı. Müslümanım demek yetmiyor kimseye, şu mezhebim bu mezhebim. Yapmayın Allah aşkına. dört mezhep var hepsi ayrı kafadan takılıyor. Birinin helal dediğine diğeri haram diyor diğeri Mekruh, Biri sünnet diyor biri mubah diğeri vacip. E neresinden bakarsan bak ayrıştırıyorsunuz milleti. Sizden olmayanı da aşağılıyorsunuz. Ne haddinize!

İtinali ile seciyorum. Kisilikten kastim sanal dunya ile alaki.

kurallar belli ve net. Son belirtilen satislar ile ilgili faiz ve haram
Gibi konular yoktur. İnandigim inanca gore Helaldir. Helal olan’a Allah kefil ben olmasam nasil olur.Allah’in helaline bir musluman olarak tabiki kefilim.
Kefilsin yani
“Vadeli ve taksitli satışlarda ana paranın üzerine konan kısım dahil helal’dir caizdir ben kefilim” diyorsun yani
Doğrumu anladın teyit amaçlı soruyorum yanlış eksik varsa düzeltip tamamlarmısın

İslam Dini, Kuran-ı Kerim, Ehl-i Sünnet bunların ilettikleri nettir değil mi. Kurallar kaideler mezhebe göre değişmez. Bende şunu bırakayım madem haramı helali birbirine karıştırdılar komple derken bunu işte mezhepçiler yaptı. Müslümanım demek yetmiyor kimseye, şu mezhebim bu mezhebim. Yapmayın Allah aşkına. dört mezhep var hepsi ayrı kafadan takılıyor. Birinin helal dediğine diğeri haram diyor diğeri Mekruh, Biri sünnet diyor biri mubah diğeri vacip. E neresinden bakarsan bak ayrıştırıyorsunuz milleti. Sizden olmayanı da aşağılıyorsunuz. Ne haddinize!
Yine yanlis bilgi veriyorsun... Ehl-i Sunnetin hic bir mezhebinde helal ile haram degismez. Mezheplerin hepsinde helal ile haram aynidir. Ufak farkliliklar mevcuttur. Sana simdi Mezheplerin ortaya cikis nedeni ile alakali makle yazip anlatmiyin istersen. Yanlis biliyorsun yanlis yonlendiryorsun. Onceki sordugun soyledigin seyler de yanlisti duzelttim yine cevap gelmedi. Soru dan sorudan atlama lutfen. Muteber kaynaklar ile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri