• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Darısı bize valla ne diyim ????
Dl kullaniyorken ilk gunden itibaren kendimi kilitledim 3mg den fazla kullanmayacagim diye hedef olarakda 0 nikotin kullanicam dedim hedefime hicbir zaman ulasamadim ????. Mtl ye de gectigimde 3mg ile denedim yetmedi ondada 6mg ustune cikmicam dedim 2/3 senedir bu sekilde kullaniyorum bundada hedefim 3mg dusmek ama bahanemde hazir sevdigim likitlerde 3mg yok. Sonuc olarak hedeflerime ulasamadim ama fazla nikotindede uzak durmaya calistim hep. Bir iki denemem oldu nacizane kendi tespitim nikotin yükseldikçe aroma düşüyor gibime geldi e bende aroma seviyorum o yuzden gerek yok dedim.

Dl kullaniyorken ilk gunden itibaren kendimi kilitledim 3mg den fazla kullanmayacagim diye hedef olarakda 0 nikotin kullanicam dedim hedefime hicbir zaman ulasamadim ????. Mtl ye de gectigimde 3mg ile denedim yetmedi ondada 6mg ustune cikmicam dedim 2/3 senedir bu sekilde kullaniyorum bundada hedefim 3mg dusmek ama bahanemde hazir sevdigim likitlerde 3mg yok. Sonuc olarak hedeflerime ulasamadim ama fazla nikotindede uzak durmaya calistim hep. Bir iki denemem oldu nacizane kendi tespitim nikotin yükseldikçe aroma düşüyor gibime geldi e bende aroma seviyorum o yuzden gerek yok dedim.
bu süreçte ateşli kullanmıyorsanız hala, sizi tebrik etmek lazım gerçekten. Aromayı mahvediyor nikotin evet...Sanırım benim ciğer törpülenmiş bazen 18 bile kesmiyor :D

Uzman abilere uzmanlık sorusu????
Sevgili majörumde 27 ga temco tel ile 2.5mm 7 tur hafif aralikli sarim yapiyorum aroma muazzam yanliz nikotin hissiyati ve bogaz vurumu biraz dusuk geliyor bunu yukseltebilmek icin tavsiyeniz ne yönde olur acaba. Ayni kalinlikta 6 tura mi dusmeliyim yoksa yine 7 tur 2mm capami dusmeliyim. Mtl ye basladim baslayali 2 yildir her atomizerde 6mg nikotinli likit tuketiyorum. Not olarak belirteyim.
27ga 2mm 6 tur olarak ilk bir dene derim üstadım. Buhar daha doyurucu oluyor. 0,80 ohm 16,5w güzel oluyor. Olmadı 7 tur olarak yine denersin.

bu süreçte ateşli kullanmıyorsanız hala, sizi tebrik etmek lazım gerçekten. Aromayı mahvediyor nikotin evet...Sanırım benim ciğer törpülenmiş bazen 18 bile kesmiyor :D
Nicotin arttıkça vücutta boğazda alışıyor bence. Ben 6 ile başladım çok içiyorum diye 9 yaptım yine çok içiyorum. 12de denedim belli bir süre sonra onada alıştım, dedim daha yükseltmiyim en iyisi sonu yok :D

Nicotin arttıkça vücutta boğazda alışıyor bence. Ben 6 ile başladım çok içiyorum diye 9 yaptım yine çok içiyorum. 12de denedim belli bir süre sonra onada alıştım, dedim daha yükseltmiyim en iyisi sonu yok :D
Haklısın hocam bende 9 ile başladım 12, 15 derken 18. Artık dur diyorum şimdi tekrar indirmeye çalışıyorum da 9 mg nikotinsiz gibi geliyor :)

Esigaray baslayali 4/5 yil kadar oldu. İlk pico dan aldigim buhardan sonra bu gune kadar 20 adet sigara ya içmişim dir yada icmemisimdir yani 5 yilda bir paket sigara. Ozamana kadarda gunde iki paket uzun pallmal iciyorsum üçüncü paketi actigim gunleride iyi hatırlıyorum. İlk buhari aldigimda dedimki boyle guzel bisey varken sigara neden iceyim. Bugünlere kadar geldik Allah'a şükür.

18mg bildiğin nic shot diye satılıyor hocam ????

3mg DL ile başladım, 2 ay sonra 9 ile mtl'ye geçtim. Fakat fazla geldi ve 6mg denedim hemen. Bir yıl olacak sürekli 6mg devam. 30 ga tel kullanmaya başlayınca 6 kesmez gibi oldu ama bir haftada alıştım.

@Nacruno üstada katılıyorum insan ne kullansa ona alışıyor bünyesi. Misal bir saat titanyum bobinli Fev kullanırsam sonraki saatlerde küçük atoların hiç birisi boğaz vurumu sağlamıyor. Hatta olayı abartırsam Fev bile kesmiyor bir süre sonra :)

Hava girişi, boğaz vurumu hussiyatinda önemli bir etken.
1.2 lik tekli standart hava vidası ile Fev 23 DL atomizer gibi ciğer çekimine izin veriyorken, 1.0-0,9 mm lik hava vidaları taktigimda boğaz parcaliyor.
Aynı şekilde Majör de.
1.0 lik hava girişiyle harika bir tatmin yaratıyor.
Ancak özellikle V1 yuzuklerinde anlayamadigim sebeplerle ekstra hava girişi olabiliyor. Bu da boğaz vurumu düşmesine sebep oluyor.
Aynı likit tel pamuk sarım ve mod ile denedigim 2 ayrı V1 de farkı hissedebiliyorum.
Yüzük altına kullanmayacagim delikleri kağıt bant yapistirdigimda aynı performansa geliyorlar.
Ama bu bahsettiğim farklılık dağlar kadar falan değil. Fakat uzun süre esigara içenlerde fark yaratabiliyor.
Yeterli vurum hissiyatı yaşamadığını düşünen buhardaslara hava girişini kontrol etmelerini öneririm.
En azından kullanmadiginiz delikleri kağıt bant ile kapatarak bir test yapın.
Fark oluşuyorsa deck ve altı oringleri değiştirerek çözüm yolunda ilerleyebilirsiniz.
Keşke her şey stabil olsa ama minicik bir lastik parçası bazen gerçekten çok fark yaratabiliyor...
Herşeye rağmen, az parçalı ve kolay kuruluma sahip bu atomizer benim için ilk sırada gelmeye devam ediyor.
Sigarayı başka atomizerler ile bıraktım.
Ama sigarayı özlemeyi Majör ile bıraktım...

Geri