• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hayir cam kirilmadi ancak benim deck ile camin birlestigi yerdeki oring yatagindan midir bilinmez kendisiyle gorusmem de ifade ettigim sey şudur
Hangi oringi takarsam takayim (en kalin 16 lik dahil) bu elimdeki cam hicbir sekilde sabit durmuyor bunu daha anlasilir nasil anlatabilirim bilmiyorum ama soyle ifade etmeye calisayim
Modu elimde duz vaziyetteyken yere paralel cevirsem bile oring ustune cikiveriyordu cam (heh oldu sanirim ????)
Diger bir ifade ile modu elimde soyle saga sola hafifce oynatsam sallamaktan ziyade cam aksi yonden oring ustune cikiyordu
Bende simdiye dek herhangi bir sekilde ise eve gidip gelirken el cantamin gozunde sabit pozisyonda ve cantayi oynatmadan herhangi bir zemine yatirmadan tasiyarak kullandim
En son ustanin da kendi kanaati ile yeni tank ile cozulecegi asikar oldu diyeyim
Bende simdi eger stok durumu uygun ise ucreti karsiliginda bu tanktan iki adet daha alacagim akabinde cam tanki ise yeni deck ile beraber yahut o cikana kadar drop ile kullanacagim
Ez cumle bu cam ile normal bacayi rahat sekilde hic kullanamadim
Umarim yeterince anlasilir olmustur kusuruma bakmayın ????
Edit : benim kirilma olayindan farkli gelisen bir durum.size gondermis oldugu gibi cam ile cozulemeyecigini düşünmüş olsa gerek ki bana cam gondermek yerine biraz daha beklememi tavsiye etmişti yeni tank cikana dek

Geçmiş olsun umarım şu an rahatça kullanabiliyorsunuzdur. Benim öğrenmek istediğim şey sonuç itibariyle öyle yada böyle bir şekilde bu cam işinden mağdur olan onlarca insan var. Plexi cam çözüm olduysa tüm majör alanlarinda aynı çözüme kavuşturulması gerekiyor. Tercihim elbette ücretsiz bir şekilde majör sahiplerine bu ürünün ulaştırılması. Ama üreticinin iyi niyetli olduğundan çok emin olduğum için cüzi bir ücrete de temin edilebilir. Gununsonunda normal cam ile sağlıklı bir şekilde kullanılamayacaginda herkes hem fikir sanıyorum, bu sebeple yeni satışları da zaten @Uzi Mods plexi cam ile yapmaya karar vermiş. Konu hakkında umuyorum bir çözüm üretilecektir.

Geçmiş olsun umarım şu an rahatça kullanabiliyorsunuzdur. Benim öğrenmek istediğim şey sonuç itibariyle öyle yada böyle bir şekilde bu cam işinden mağdur olan onlarca insan var. Plexi cam çözüm olduysa tüm majör alanlarinda aynı çözüme kavuşturulması gerekiyor. Tercihim elbette ücretsiz bir şekilde majör sahiplerine bu ürünün ulaştırılması. Ama üreticinin iyi niyetli olduğundan çok emin olduğum için cüzi bir ücrete de temin edilebilir. Gununsonunda normal cam ile sağlıklı bir şekilde kullanılamayacaginda herkes hem fikir sanıyorum, bu sebeple yeni satışları da zaten @Uzi Mods plexi cam ile yapmaya karar vermiş. Konu hakkında umuyorum bir çözüm üretilecektir.
Evet bu konuda herkes dedigin gibi iyi niyetli olduğunu biliyor ve bende her ne kadar iyi niyetli olsa da yapilan islerin maliyeti olduğunu dusunen ve bir karsiligi olmasi gerektiğini savunan biriyim (bu tamamen sahsi fikrimdir)
Buraya kadar ki olan uretilmis ve halihazirda kullanan kisilerin bu urunu salim kullanimi acisindan ucretsiz gondermek tamamen ureticinin inisiyatifindedir,bu noktada fikir vermesi açısından pmma yahut plexi cam ile saglam kullanim olacagini soyleyebilirim en azindan benim bir günlük kullanimimda az önce bahsettigim sebeplerden uzak diledigim sekilde masaya veya herhangi bir zemine rahatca yatik vaziyette koydugumu soyleyebilirim
Diger taraftan rakam vermek hos olmayabilir ama savundugum hususla alakali ben para gonderimi yapacagim ve iki adet daha edinmek istiyorum herhangi bir catlama sözkonusuna karsilik yedek bulunmasi acisindan ya da tekrar edinme telasina girmemek adina elimde bulunmasini istiyorum diyeyim

Sanıyorum hiç bir üreticiye bu kadar iyi niyetle yaklasilmamistir. Çünkü üretici gerçekten iyi niyetli ve bunun karşılığını da bizlerden alıyor. Satışta yapabilir şahsen bende 2 adet alırım. Burada söylemek istediğim sonuç olarak yeni satışların plexi ile yapıldığı yani eski satılan ürünlerinden aynı standartda üretici tarafından kavusturulmasi. Dediğiniz gibi maliyeti suyu buyu üreticiyi zor durumda bırakacaksa zaten o istemese de bizler ücreti mukabilinde alırız.

PMMA sağlık açısından tabii ki cam ile bir tutulamaz ama sağlık sektöründe kullanımı fazlasıyla yaygındır. Bebek küvözleri PMMA'dan yapılır mesela.

Kullanılan aroma içeriklerine bağlı olarak yıpranabilir, deforme olabilir. Şahsi fikrim bu en baştan belirteyim :D ben zaten PMMA bir tanka zarar verebilen aroma içeriğini kullanmanın, insan sağlığı için de tehlikeli olacağını düşüyorum. En nihayetinde hepsi yapay, yani kimyasal bileşiklerden oluşan tat vericiler.

Atomizerin temel taşıyıcısı özellikle normal bacada cam/PMMA tank. Durum böyle olunca ben direk PMMA kullanmayı tercih ediyorum. Hem dolum hem de besleme ayarı esnasında cam/PMMA parçaya güç uygulanıyor. Drop Kit ile kullanımda da cam/PMMA parçaya, doldurma esnasında zarar görmeye en meyilli olduğu yerden güç uygulanıyor.

Benim de ilk tercihim tabii ki cam ama Major gibi montaj sistemine sahip atomizerlerde PMMA ilk tercihe yükseliyor.

V1 de pmma tank var V2 de cam.
Kullanımı zor daha bir dikkat gerektiriyor ama ben cam tankın duruşunu daha çok sevdim.
Gittiği yere kadar camla gideceğim.
Evde bu kadar evcil dostum varken nasıl olsa kırılacak bir gün ???? ???? ????
İşte o gün "yetiş plexi" diye bağırırım :D

Sürekli farklı sarım kombinasyonları denememe rağmen hâlâ beklediğim aroma performansına tam anlamıyla ulaşamadım. Keza çok fazla aroma beklentim yok hissettirsin yeterli ama 1 tık daha iyi olabileceğini düşünüyorum. 2.5mm 27 GA ile denedim, biraz da farklı kalınlıkta tel ve 2mm, 3mm deneyelim :)
Ultem chimneyi ilk defa Major ile kullandım, tütünde yarım tık daha iyi meyvede yarım tık daha düşük geldi.

Sürekli farklı sarım kombinasyonları denememe rağmen hâlâ beklediğim aroma performansına tam anlamıyla ulaşamadım. Keza çok fazla aroma beklentim yok hissettirsin yeterli ama 1 tık daha iyi olabileceğini düşünüyorum. 2.5mm 27 GA ile denedim, biraz da farklı kalınlıkta tel ve 2mm, 3mm deneyelim :)
Ultem chimneyi ilk defa Major ile kullandım, tütünde yarım tık daha iyi meyvede yarım tık daha düşük geldi.
2 mm 27 awg az aralıklı 6 turu bi dene

26 ga pek kullanmıyorum ben abi
26 awgyı aynı atoya sarsam 7 tur
27 awgyi 6
28 wagyi 5 tur sarardım
az aralıklı
Ben 28 dışında kullanmıyorum. Çok sevdiğim ve fikrine güvendiğim bi kardeşim bu sarımla muhteşem bir aroma yakaladığını söyledi majörle. Ona istinaden yazdım.
Benim başladığımdan beri sarımım hep aynı. @oXelight ustamın tarifi. 28 Ga 2,5 mm 7 tur aralıklı :)

32x2+38 ga ni80 telle fena değil aroması ama güncel kullandığım berserker mini ve kfl2019 daha yoğun hissettiriyor aromayi.
Ultem chimney aromayi daha farklı yorumluyor. Orman meyvesi tütün karamel karışımı sanki orman meyvesi tütün gibi geliyor . Ama şekerli tatları baskiliyor mu diye tribeca ile deneyince gayet şekerli tatları veriyor.
Ultem chimney yoğuşmayı izlemek için çok güzel. Üst bogumun olduğu yerde likit birikince görüp sallıyorum temizleniyor.

32ga ni80 ile de üç dört tank kullandım ama daha kısa tanklar daha kullanışlı geldi bu konuda. Sonuçta drop kiti dahi o telle bitirmek üç gün sürüyor

Aromadan aromaya sarim degistiriyorum
Aromavadisi peace pipe ile 27 ga 2mm 6-7 tur misal
Fe realcig+555 karisiminda 28 ga 2.5 mm 5-6 tur gibi
Edit:Majorun en sevdigim yani bogaz vurumunun yaninda icim keyfi ile beraber zincir cekimlere guzel reaksiyon veriyor oluşu ????
Değinmeden edemeyeceğim 555 ve realcig en sevdiğim tütün karisimlarindan birisi ve majör ile icimi gayet keyifli.

Geri