• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Uzi Mods Majör RBA-RTA Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Matiamo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Drop kiti sökerken ilk seferinde hiç zorlanmamıştım. Deckte en kalın oring var. Bu sefer sökerken bende zorlandım. Şu U aparatı deneyeyim dedim yok girmiyor kesinlikle. Önce drop kit bacası çıktı sonra camı çıkarabildim (narin davranmak lazım). Bu seferde en büyük oringin bi küçük olanını taktım decke. Bu sefer drop kiti takıp çıkarması çok daha rahat oldu. Ama bu seferde normal tankı takınca cam tutmuyor. Ama drop kit de tutmama gibi bir sıkıntı olmadı sağlam tutuyor camı. Bu camın decki tutup tutmama olayının camdan dolayı değil de bacadan kaynaklı olduğunu anladım artık. Drop kitte beslemeyi ayarlamıyoruz yani drop kitin bacasını decke vidalıyoruz ve camı sıkıştırıyoruz esasında(drop kiti takarkende dikkat etmek lazım fazla sıkıştırmayın cam çatlayabilir) Normal tankta baca aşağı yukarı oynuyor ve bunun bir çözümü yok maalesef. Ramazan hocaya da sordum normal bacada oynamayı bana “onun malesef hiçbir cözümü yok bilerek yapıldı neden derseniz oringli sistemde gevşek yapılması gerekiyor çünkü beslemeyi acmak için driptipteki sıkılıktan başka yapılacak birşey yoktu chimney sıkı olsa driptip işlevselligini kaybedicekti 0,25 daha geniş tasarlandı” dedi.

Normal tank kullanılcaksa camın altına gelen kısım yani decke en kalın oring takılmalı ki cam sağlam tutsun. Ama yok drop kit ile kullanılcaksa en büyüğün bir küçüğü takılmalı ki camı kırmayalım.

Bu arada ben de hala cam kırmadım ama bir gün elimde kalacak gibi :/

Benim anladığım artık belli bir standartı yok majörün. Herkes kendi ayarına göre ayarlaması lazım kesinlikle.
Kendimi alıntılayarak o bacanın bir çözümü olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu 0,25 daha geniş tasarlamak yerine spica pro driptipi gibi bir şey tasarlansaydı açıp kapaması daha rahat olurdu. Böyle fazla tölerans verilmiş gibi duruyor. Ben hala normal tankla kullanırken bacayı aşağı yukarı oynatınca sağdan soldan besleme yapıyor. Çok mu önemli değil tabiki de ama böyle bir şeye de bence gerek yoktu. O bacayı driptipteki oringler çeviremiyosa driptipe çentik bacaya çentik kadar oyuk yapılabilirdi diye düşünüyorum.

Kendimi alıntılayarak o bacanın bir çözümü olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu 0,25 daha geniş tasarlamak yerine spica pro driptipi gibi bir şey tasarlansaydı açıp kapaması daha rahat olurdu. Böyle fazla tölerans verilmiş gibi duruyor. Ben hala normal tankla kullanırken bacayı aşağı yukarı oynatınca sağdan soldan besleme yapıyor. Çok mu önemli değil tabiki de ama böyle bir şeye de bence gerek yoktu. O bacayı driptipteki oringler çeviremiyosa driptipe çentik bacaya çentik kadar oyuk yapılabilirdi diye düşünüyorum.

Düşünce gayet güzel bugun bende geçmeli sistem yerine drop kit gibi yapılabilirdi diye düşündüm oring problemide olmaz idi
Not: Tütün sever olduğum için kendi rahatlığımı düşünüyorum.
Not2: topcapı taktıgımda driptip ile bazen döndüremiyorum. Topcap çıkartıp elimle yumşatıp topcapi tekrar takıyorum. (Bacayı)
Tabi düşünüyoruz ama hatır için yapılan bir ürün olurda dışpazarlara açılmak istenirse diye düşüncemi belirtmek istedim

Düşünce gayet güzel bugun bende geçmeli sistem yerine drop kit gibi yapılabilirdi diye düşündüm oring problemide olmaz idi
Not: Tütün sever olduğum için kendi rahatlığımı düşünüyorum.
Drop kit ile normal versiyon arasında bana kalırsa öyle ahım şahım bir fark yok. Hatta drop kit daha yakışıklı :) Ama ne kadar sorunsuz ve kullanışlı olursa bizler için daha iyi olurdu kesinlikle.

Benim de aklıma sizinle aynı fikir geldi. Hatta bir normal tank bir drop kit yerine, bir drop kit bir de bacaya takılan uzatma kiti ve uzun cam/ultem olsa daha iyi olabilirdi (Bu da drop kit gibi) (Kayfunlardaki gibi-umarım anlatabildim.). Zaten beslemesi rahat bir atomizer, neden olmasın :) Düşündükçe fikirler çıkıyor ortaya. Böyle böyle V3'ü ürettiririz biz :D

Son düzenleme:
Drop kit ile normal versiyon arasında bana kalırsa öyle ahım şahım bir fark yok. Hatta drop kit daha yakışıklı :) Ama ne kadar sorunsuz ve kullanışlı olursa bizler için daha iyi olurdu kesinlikle.

Benim de aklıma sizinle aynı fikir geldi. Hatta bir normal tank bir drop kit yerine, bir drop kit bir de bacaya takılan uzatma kiti ve uzun cam/ultem olsa daha iyi olabilirdi(Kayfunlardaki gibi-umarım anlatabildim.). Zaten beslemesi rahat bir atomizer, neden olmasın :) Düşündükçe fikirler çıkıyor ortaya. Böyle böyle V3'ü ürettiririz biz :D

Dropkitin ultem olanını deneyimledim. 1 tank likit tüketene kadar 3 kez agızıma likit geldi. Biraz uzak duruyorum. Gözüm korktu.
Gerçi normal versiyondada 1 tankta 1 kez geliyor. Sebebini henüz çözemedim berki sarımdandır.
Normalde huyum degildir. Her tank tel ve pamuk değişirim. Parlıement blue 2. Tankı tel pamuk değişmeden kullanıyorum şuan ( coili gözlemlemek için)

Kişisel boğaz vurum ve beğeni sıralamam.

1- SS Klasik.
2- Dropk kit Ultem.
3- SS Drop kit
4- Ultem Klasik.

En umutlu oldugum chimney en sona düştü :(
Ayrıca Ultem Klasik chimney oldukça fazla ısınıyor.

Tesla WYE 85 üzerinde takılı SS Klasik canım kızım tarafimdan mutfak tezgahindan seramik zemine düşürüldü :)
Tesla dağıldı. Major cam dahil sağlam. Üzerimde sadece geniş bir adet vape bandı vardi.
Oysa ben 1 tane cami temizikte kirmiştim geldiğinde.
Sanırım sakınan göz muhabbeti Majör de çok etkili...
;)
Keyifli buharlar.

Dropkitin ultem olanını deneyimledim. 1 tank likit tüketene kadar 3 kez agızıma likit geldi. Biraz uzak duruyorum. Gözüm korktu.
Gerçi normal versiyondada 1 tankta 1 kez geliyor. Sebebini henüz çözemedim berki sarımdandır.
Normalde huyum degildir. Her tank tel ve pamuk değişirim. Parlıement blue 2. Tankı tel pamuk değişmeden kullanıyorum şuan ( coili gözlemlemek için)
Parliament blue yu bende deneyimledim. İlk tankta pamukta çok kararma yoktu. Aromada da sıkıntı yaşamayınca ikinci tankı direkt doldurup geçtim. Ama son tankta pamuk artık kötü durumdaydı. 2mm 6 tur sarımdı bu arada.

Yakın sarımlar şuan tanktaki 2mm 7 tur sarılı normalde 6 tur sararım lakin 1 tur fazla sarmışım öyle devam ettim
Bu arada ağıza likit gelme meselesini bende normal tankta değil ama drop kitte yaşadım. Driptipin altında likit biriktiğini farkedince peçeteyle silip devam ettim ve tank bitene kadar bir daha olmadı. Ama her yeni tankı doldurup içmeye başlayınca bir kere oluyor mutlaka. Sebebini bende tam çözemedim açıkçası. Zincir çekim içiyorum ben genelde 3-4 puff yapıp öyle koyarım masaya. ondan olabilir diye düşünüyorum şuan. Farklı driptiplerle de denemek lazım.

Bende Penodatta kullandığım Nazif Aslanhan hocamın ürettiği ultem 1-Numaralı driptipi kullanıyorum bazen majorde ne yaparsam yapayım ağıza likit gelmiyor, major kendi ultemi ile hafiften geliyor bazen bazende gelmiyor ç.özüm olarak a driptip altına en ufak oring koydum şimdi sorun yok, şuan 2 driptiptende memnunum.... tabii majorde kendi driptipini kullanıyorum sorunu çözdüğüm için....

Bu arada ağıza likit gelme meselesini bende normal tankta değil ama drop kitte yaşadım. Driptipin altında likit biriktiğini farkedince peçeteyle silip devam ettim ve tank bitene kadar bir daha olmadı. Ama her yeni tankı doldurup içmeye başlayınca bir kere oluyor mutlaka. Sebebini bende tam çözemedim açıkçası. Zincir çekim içiyorum ben genelde 3-4 puff yapıp öyle koyarım masaya. ondan olabilir diye düşünüyorum şuan. Farklı driptiplerle de denemek lazım.

Driptip içine tam otursa aslında likit birikmesi olmaz ve agıza likit gelmeside engellenmiş olur. Dramer ile bir driptipi feda edesim geliyor yanındaki yıldızları yok edim 0.1-0.2 ml daha içine girdirerek oradaki likit birikimini engeller diye düşünüyorum.
Diye bilirsinizki oraya bir oring tarzı birşey konumlandırıla bilir konar geçer çözümlerden ziyade kalıcı çözüm benim tercihim olur [emoji3]

Bende Penodatta kullandığım Nazif Aslanhan hocamın ürettiği ultem 1-Numaralı driptipi kullanıyorum bazen majorde ne yaparsam yapayım ağıza likit gelmiyor, major kendi ultemi ile hafiften geliyor bazen bazende gelmiyor ç.özüm olarak a driptip altına en ufak oring koydum şimdi sorun yok, şuan 2 driptiptende memnunum.... tabii majorde kendi driptipini kullanıyorum sorunu çözdüğüm için....

Bu bir çözüm olabilir ama BENCE geçici bir çözüm oring düşebilir ve içime çektigim alanın içerisinde ısımaya maruz kalıcak plastik bir parça uzun vadede problem yaratır diye düşünüyorum (en azından içime sinmiyor ) ( problemli bir tipim) ben en iyisi önce heba edicek bir driptip bulayım ardından olumlu olur ise kendi driplerine uygularım

Ben keyiften zincir çekim yapmaktan boğazım ağırmaya başladı :D
2 gündür çok içiyorum çok zincir çekim yapıyorum. sek sorunum 9 mg chemnovatic nikotin ile klasik chimney boğaz vurumu keyif alıyorum o ayrı
Tabii cotton bacon v2 den başka pamuk kullanmıyorum aroma net boğaz vurum net , pamuk salmıyor yanmıyor, koku yapmıyor, tamamen sorunsuz.
özellikle Tütün çerez karışımlarında bir atomizer bu kadarmı keyifli olur :D

Bu bir çözüm olabilir ama BENCE geçici bir çözüm oring düşebilir ve içime çektigim alanın içerisinde ısımaya maruz kalıcak plastik bir parça uzun vadede problem yaratır diye düşünüyorum (en azından içime sinmiyor ) ( problemli bir tipim) ben en iyisi önce heba edicek bir driptip bulayım ardından olumlu olur ise kendi driplerine uygularım
Tercih sizin hocam, ama oringler kaliteli , zaten mtl içiyorsun soğuk ılık arası buhar düşük watt oringe olumsuz yönde bir etki yapacağıcı sanmıyorum, ve driptip gerçekten çok güzel bir içime sahip, orjinal hali görünümüde çok hoş ben kıyamam yani , yıldız şeklide çok güzel :D

Ekli dosyayı görüntüle 23893

gayet güzel :)

ama şu camı alıp birde uzun bacasını denemek lazım

Abi normal tankda vurum artıyor %10-20 arası denebilir belki. Aroma performansında hafif düşüş oluyor, buhar ısısı da düşüyor. Du ben ayarlıcam sana solid ya da pei bir tank. Cam atomizerin ana bağlayıcısı durumunda, illaki kırarsın sen onu sök tak yaparken. Pei bacalar benim de beklediğim gibi çıkmadı, yani aslında çıktı, buhar ısısının artacağını düşünmüştüm ki öyle de oldu ama aromadaki artış ısıyı tolere edecek kadar değil bence. O işe girmene gerek yok. Sıcak buhar seven ve zincir çekim yapanlara yönelik pei parçalar, senin ve benim kullanımıma pek hitap etmiyor. Vaping Vic gibi sömüre sömüre içenlere göre :)

Abi normal tankda vurum artıyor %10-20 arası denebilir belki. Aroma performansında hafif düşüş oluyor, buhar ısısı da düşüyor. Du ben ayarlıcam sana solid ya da pei bir tank. Cam atomizerin ana bağlayıcısı durumunda, illaki kırarsın sen onu sök tak yaparken. Pei bacalar benim de beklediğim gibi çıkmadı, yani aslında çıktı, buhar ısısının artacağını düşünmüştüm ki öyle de oldu ama aromadaki artış ısıyı tolere edecek kadar değil bence. O işe girmene gerek yok. Sıcak buhar seven ve zincir çekim yapanlara yönelik pei parçalar, senin ve benim kullanımıma pek hitap etmiyor. Vaping Vic gibi sömüre sömüre içenlere göre :)

kardeşim senin hemşehri hasan kardeşimde fazladan bi cam varmış, şimdi konuştuk, yollayacak :) sen hiç para pul verip alma he

Geri