Sarı Sayfalar Türkiye Esigara Tedarikçi Listesi-2022|2023|2024

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
seni rahatsız etmiyorsa, içerik standartlara uygunsa tabii ki herhangi birini kullanabilirsin. @Labuda mesela üstte yazdı, teoride aynı içerik var nbase'de, biri daha uygun fiyatlı ancak bir tanesi rahatsız ediyor. Eğer bu gerçekleşmese tabii ki uygun fiyatlı olanı kullanmaya devam edecekti. Burada asıl mesele bu zaten.
Katılıyorum standartlara uygun,içilebilir ve fiyat uygunsa marka önemli değil.

seni rahatsız etmiyorsa, içerik standartlara uygunsa tabii ki herhangi birini kullanabilirsin. @Labuda mesela üstte yazdı, teoride aynı içerik var nbase'de, biri daha uygun fiyatlı ancak bir tanesi rahatsız ediyor. Eğer bu gerçekleşmese tabii ki uygun fiyatlı olanı kullanmaya devam edecekti. Burada asıl mesele bu zaten.
Aslında zor anlayan benim için mevzu şu:

1. Senaryo:
Sigma - Merck - Merck 70/30 6mg karışımı hangi firmadan alırsam alayım aynı hissiyatı vermesini beklerim. Tabi aynı süre dayanıklılık. (marka vermemin sebebi daha net ifade etmeye çalışmak. Yoksa X markanın yaptığı L isimli ürün de denebilir)

2. Senaryo:
Ürün içeriğinde kullanılan ham maddeye göre; bu daha nötr, bu daha şekerli, bu biraz daha kıvamlı gibi detaylardan çok içim hissiyatıma cevap vermesi. Aynı ürünü kullanarak farklı sonuçlar çıkması benim kafamı karıştırıyor.

Katılıyorum standartlara uygun,içilebilir ve fiyat uygunsa marka önemli değil.
Benim düşüncem tadı olan hiç bir şeyin standardı olamaz. Üretim parametreleri aynı sağlanamayacağı için.

Peynirden örnek vereyim. Denizli'de üretim yapan X firması ile Burdur'da üretim yapan Y firması aynı yerden aynı sütü alsın, aynı ek maddeleri koysun ve üretim yapsın. Tadın aynı olma ihtimali yok. İklim şartları, saklama koşulları, işleme yaparken oluşan farklı durumlar vs.

Bu durumda gerçekten sigma ve merck marka ürün kullanan, gerçekten 70/30 karıştıran, gerçekten doğru sırayla karıştırıp %0,6 oranında nikotin ekleyen 2 firma arasında dış etkenler nedeniyle farklılık olacaktır. Biri oda sıcaklığında işlem yaparken diğeri 17 derece olarak ayarladığı odada işlem yapacak; biri buzdolabında karpuzun yanına koyacak diğeri bu ürünler için özel kullandığı 2 derece sabit ısılı ayrı motorlu dolapta saklayacak. İkisi de aynı SKT'yi basacak.

Yani demem o ki her ürün aynı standardlarda üretilemez. Mümkünatı yok.

Benim düşüncem tadı olan hiç bir şeyin standardı olamaz. Üretim parametreleri aynı sağlanamayacağı için.

Peynirden örnek vereyim. Denizli'de üretim yapan X firması ile Burdur'da üretim yapan Y firması aynı yerden aynı sütü alsın, aynı ek maddeleri koysun ve üretim yapsın. Tadın aynı olma ihtimali yok. İklim şartları, saklama koşulları, işleme yaparken oluşan farklı durumlar vs.

Bu durumda gerçekten sigma ve merck marka ürün kullanan, gerçekten 70/30 karıştıran, gerçekten doğru sırayla karıştırıp %0,6 oranında nikotin ekleyen 2 firma arasında dış etkenler nedeniyle farklılık olacaktır. Biri oda sıcaklığında işlem yaparken diğeri 17 derece olarak ayarladığı odada işlem yapacak; biri buzdolabında karpuzun yanına koyacak diğeri bu ürünler için özel kullandığı 2 derece sabit ısılı ayrı motorlu dolapta saklayacak. İkisi de aynı SKT'yi basacak.

Hocam haklısınız aynı ürün,aynı marka sadece lot farklı ve orj ürün(avrupadan temin edilmiş) bakıyorsunuz tat farklılığı var aromalarda bile değişiklik gösteriyor.

bu doğru, ancak, burada kullanıcının fark edebileceği oranlarda bir tat, hissiyat farkı ortaya çıkar mı? oluştu diyelim, tahşiş yapıyor mu? hayır. sadece üretim akışında farklılıklar var.

üretim standartı değil yani baktığımız. ürünün standart bileşenlerden oluşup, oluşmadığı ve azami üretim koşullarına uygun paketlenip, paketlenmemesi konunun bam teli.

Aroma bahsi geçti diye tamamen konu dışı bir şey daha paylaşayım. ????

Kullanıcı aroma araştırıyor, arıyor ve soruyor. İşte öneriler geliyor ve tecrübeler aktarılıyor. Sonuç klasik: Bir ürün oluyor beş ürün.???? Aroma işinde bu son derece normal bir durum. Buraya kadar bir sorun yok. Problem farklı yerde —bütçe yok!

En makul çözüm geliyor. Çok sayıda aroma alınsın, insanlar aralarında paylaşsın. Bu arada, kargo ücretlerinin fazla can yakmadığı bir dönemdi sanırım.

Neyse… Böyle bir şey konuşulması bile rahatsızlık yaratmıştı. Hadi yönetimi anlarım, Xml aroma alıp evinde 10ml’ye çevireni de anlarım, ama dünya üzerindeki hiç kimse bana, sıradan kullanıcıların, paylaşım olmasın diye, “tedarikçiye saygı,” “tedarikçilerin emeği, ekmeği,” vs., gibi şeylerle soruyu soranı linç etmeye çalışmasını izah edemez. Trajikomikti bu da. ????‍♂️

1-Nbase yapıyorum, kullandığım VG-PG-NİKOTİN oranları şu, kullandığım ürünlerin DÜNYACA KABUL EDİLMİŞ standart ürün belgeleri (kodları, menşeleri vs.vs...) var. Bu ürünlerin saklanma koşulları hakkında bilgim var. Bu ürünlerin karışımı konusunda gerekli alanım ve ekipmanım var. Bu ürünlerin asgari düzeyde hijyenik şartlarda paketlemek için gerekli alanım ve ekipmanım var. SATIYORUM.

2-Ben yukarıdaki adamın ürününü aldım. Bu ürün bana uymadı. BİR DAHA ALMAYACAĞIM.

3-Ben yukarıdaki adamın ürününü aldım. Bu üründe vücudumda sıkıntı oluşturan bir şeyler var. Rahatsız oluyorum. EĞER BENZERİ ÜRÜNLERDE BU TÜR BİR RAHATSIZLIK YAŞAMADIYSAM, BU ÜRÜN SIKINTILI BİR ÜRÜN OLABİLİR.

Bu kadar...

Aroma bahsi geçti diye tamamen konu dışı bir şey daha paylaşayım. ????

Kullanıcı aroma araştırıyor, arıyor ve soruyor. İşte öneriler geliyor ve tecrübeler aktarılıyor. Sonuç klasik: Bir ürün oluyor beş ürün.???? Aroma işinde bu son derece normal bir durum. Buraya kadar bir sorun yok. Problem farklı yerde —bütçe yok!

En makul çözüm geliyor. Çok sayıda aroma alınsın, insanlar aralarında paylaşsın. Bu arada, kargo ücretlerinin fazla can yakmadığı bir dönemdi sanırım.

Neyse… Böyle bir şey konuşulması bile rahatsızlık yaratmıştı. Hadi yönetimi anlarım, Xml aroma alıp evinde 10ml’ye çevireni de anlarım, ama dünya üzerindeki hiç kimse bana, sıradan kullanıcıların, paylaşım olmasın diye, “tedarikçiye saygı,” “tedarikçilerin emeği, ekmeği,” vs., gibi şeylerle soruyu soranı linç etmeye çalışmasını izah edemez. Trajikomikti bu da. ????‍♂️

Bilmeyenler için Türkiye'de tedarikçiler ordusu olduğunu sanması gibi değil mi? :) Ev hanımı biliyorum eşe, dosta ürün satan, ama bazı platformlarda yere göğe sığdırılamayan, neredeyse yurtdışına açılacak kıvamda hareket eden kocaaa likitçilerle aynı ürünü sattığını. Formül aynı, şişe aynı, etiket ablanın ki biraz ekonomik işte:)

Bilmeyenler için Türkiye'de tedarikçiler ordusu olduğunu sanması gibi değil mi? :) Ev hanımı biliyorum eşe, dosta ürün satan, ama bazı platformlarda yere göğe sığdırılamayan, neredeyse yurtdışına açılacak kıvamda hareket eden kocaaa likitçilerle aynı ürünü sattığını. Formül aynı, şişe aynı, etiket ablanın ki biraz ekonomik işte:)

Durum böyle işte. ????‍♂️

@Koba üstat bir tek chemnovatic çıkıp efendi gibi biz e sigara likiti ve malzemeleri üretiyoruz diye söyledi, merck başta olmak üzere kalanı bizimle alakası yok tarzındalar
o değil de ablamızı merak ettim:)
liste cidden önemli ama bir kısmımız yine güven sorunu yaşayıp bilindik avm satıcısına yönelecek, liste yapmak kadar konuya nbase/aroma alınan yerlerle ilgili tarafsız inceleme yazmak da önemli diye düşünüyorum...

Üstadım bir işin içine para girdi mi bizim coğrafya karışıveriyor. Para, çokomel ilişkisi bir süre sonra sen parayı ver ben sende çokomel yemişsin hissi uyandırayım cinliğine dönüşüyor:)
orta yaptın gol atayım bari ????
yıllarca uğraşıp haris ve fırsatçı bir toplum oluşturmanın bi sonucu bu maalesef.
kısa yoldan köşeyi dönme hevesi zerk ettiler çoğunluğun bünyesine.
çalışıp çabalayıp kazanmak enayilik oldu
eee bu kadar akıl yoksunu olunca da çiftlik bankta olur bilmemne kimyada ;)

not : hiç acımıyorum o parayı kaptıranlara ????

@Koba üstat bir tek chemnovatic çıkıp efendi gibi biz e sigara likiti ve malzemeleri üretiyoruz diye söyledi, merck başta olmak üzere kalanı bizimle alakası yok tarzındalar
o değil de ablamızı merak ettim:)
liste cidden önemli ama bir kısmımız yine güven sorunu yaşayıp bilindik avm satıcısına yönelecek, liste yapmak kadar konuya nbase/aroma alınan yerlerle ilgili tarafsız inceleme yazmak da önemli diye düşünüyorum...

Şu esigara olayı çocuğumuz gibi oldu. Yoksa emin ol nice ablaların, nice abilerin bilgileri var bende. Ha yanlış anlaşılmasın bile, isteye göz yumduğum bir hadise asla olmadı. Ama kara kutu misali gelen söyledi, giden söyledi:)

Bak burada da objektif olacağım yine de tam bağımsız AVM satıcıları daha elle tutulur durumdalar. Ancak oradaki sıkıntı forumla, tedarikçinin birlikte halaya katılması. Olacak şey mi bu yani? Başvuru yapacak biri, sen şundan al malzemeyi diyeceksin, ya da git ona yaptır diyeceksin. E var, adam orada zaten, niye adamı çoğaltmaya uğraşıyorsun?

Mesela donanımhaber'de bizimle ilgili SBTV karışmıyor tedarikçiye yazmış bir arkadaş. Tam bağımsız avm denetliyor ya firmaları:) E karışıp ne yapacağım? Gece, gündüz onu mu kontrol edeceğim? Veya denetliyorum tiyatrosunun yeni versiyonu bende mi diyeceğim?

Birde denetledim diyelim. A kişisi patladı. Sürgün ettik. E tamamda o A kişisine mal yapan B,C,D,E yine bende:) Ne yapayım Şekerpare filmindeki komiser Ziver gibi kaş, göz mü yapayım A'ya:) Sonrada gönlünü mü alayım?

Bu işin ticaretide utanılacak bir şey değil. Bu işin kullanıcısı olmakta utanılacak bir şey değil. Burada işin bam teli olabildiğince şeffaf olabilmek.

Bir yanlışı bir kez yaparsan hata, iki kez yaparsan aptallıktır derler
Ucuz o yüzden kötü yada pahallı o yüzden iyi kalıbına takılmadan deneme/yanılma metodunu kullanıp en beğendiğini en uyguna yakalayacaksın işte.
ucuzcu maldan öpüyor, pahalı paradan... hep öpülen biz.

hani "bu düzen değişecek" diyen siyasetçiye "düzen değişir de düzülen en zaman değişecek" diyen abi gibi feryat edesim var ????

Geri