Vape camiasında hiçkimse ve hiçbir kuruluş ile herhangi bir maddi manevi bağım yok öncelikle onu belirteyim. Çinko karbon öğrenciyim. Yazdıklarım reklam amaçlı değil kişisel deneyimlerim.
Venn kimyadan Carlo/Basf/Chem 50/50 12mg freebase ile Harvest aroma aldım değerlendirmemi yapıyorum buraya.
Base Karartılmış şeffaf plastik şişesinde berrak ve kokusuz olarak elime ulaştı. Paketleme yeterli, kargo zarf poşet içinde patpat naylona sarılı geldi, akıntı sızıntı yok. Hassas terazim olmadığından tam ölçemedim ama daha önce şu an kapanmış bir firmadan aldığım ürün gibi bariz eksik gelmedi. Şeffaf şişenin avantajı biraz da, şişeyi açmadan içinde ne kadar ne olduğunu görebiliyorsunuz. Aroma da aynı şekil.
Sek içim güzel. Pürüzsüz, tatsız ve kamyon gibi vuruyor. Atomizer KFLPv2 28ga Ni80 tel 2mm 7 aralıklı sarım. Carlo ilk defa deniyorum, Chem ve Wilmar yanında gayet şekersiz bir VG deneyimledim. Genelde Chem PG kullanırım, Basf PG pek fark hissetmedim biraz vurum artışı haricinde. Chem nikotin ise bilindiği gibi. Özetle basenin sek performansını beğendim.
Üzerine kendi şişesine Harvest mix aromayı %10 demledim. 10 gün Adana sıcağında demlenmeye bıraktım, dün dayanamayıp açtım ve yarım tank doldurdum. Atomizer ve sarım yukarıda yazdığımın aynı. Aromayı gayet gayet beğendim. Zannedersem aroma klon değil, orijinal bir mix. Ry4 arka planda kalmış, vanilya, karamel ve ceviz üst notalarda. Hindistan cevizi ise kendini çok ufak hissettiriyor. Demlenme tam olmamış ama notalar oturmuş, ilerleyen sürede likit elbet daha da oturacaktır ama tat profilinin çok da değişeceğini zannetmiyorum. Adana sıcağında 10 günde bu kadar demleniyor ise normal bahar zamanında sayfadaki 40 gün demleme önerisi doğru olacaktır. Onun dışında satış sayfasında %15-20 oran yazmış, kesinlikle katılmıyorum. Tabi zevkler ve renkler ama aroma gani gani güçlü, %15 üzeri boğacaktır. ADV yapılır mı? Yapılır. DLye gider mi? Zannetmiyorum ama zevkler ve renkler. Kesinlikle bir yaz aroması değil ama, gayet kasvetli ve rustik bir pastane aroması. Kahve yanında da çay yanında da ufak bir atıştırmalık ile çok mükemmel gidiyor. Tam biçilmiş kaftan bir MTL aroması.
İflah olmaz bir Castle Long müdavimi olarak yine benzer profilde bir aroma bekliyordum, RY4'dan nefret etmeme rağmen bu aroma beklentimi gayet karşıladı. Tribeca-Castle Long ve benzeri hafif buruk tatlı tütün ve pastane aromalarını seviyorsanız mutlaka deneyin derim. Kış rotasyonuma Castle Long, CdD no8 ve Muffin Man ardından dördüncü sıradan girdi.
İyi forumlar, keyifli ve sağlıklı buharlar.