Sarı Sayfalar Türkiye Esigara Tedarikçi Listesi-2022|2023|2024

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teşekkürler! ????

—konu dışı—

Bir de @omeringen ‘in yeni başlayanlar için bir çalışması vardı. Aynı şekilde uygulanabilir belki. Hoş, Grumpingen gitti sadece google drive’a ekledi forum içi aramada gözükmüyor içerik dememize rağmen.

—0—
E bu içeriği nasıl ekleyeyim foruma, şu eksik hali ile bile 50 bin karakter civarı ???? Ayrıca bu şekilde istediğim gibi düzenleme özgürlüğüm oluyor :

@Koba Wogens kimya...eski bir firma hiç alışverişim olmadı ama fiyatlar çok uygun n11 de güzel yorumlar var eklenirse iyi olur
hocam n11 yorumları çok güven vermiyor
bir zamanlar 5yıldız/iyi yorum için hediye aroma veya 100ml nbase vs. verenler vardı o yüzden uzak duruyorum n11 satıcılarından ama denenebilir
birde ülkede iki forum var; sağlam firma illa ki birinde yer alır diye düşünüyorum...

hocam n11 yorumları çok güven vermiyor
bir zamanlar 5yıldız/iyi yorum için hediye aroma veya 100ml nbase vs. verenler vardı o yüzden uzak duruyorum n11 satıcılarından ama denenebilir
birde ülkede iki forum var; sağlam firma illa ki birinde yer alır diye düşünüyorum...
228 kişiyi satın alacaklarını zannetmiyorum ayrıca 2015 yılından beri sektördeler bi tane şikayet yok.
Güvenmeyen almasın...
Burda hiç bir üye herhangi bir tedarikçiye kefil olmuyor reklamınıda yapmıyor amaç Tedarikçi listesine katkı yapmak.
Firmayla ilgili bi olumsuzluk varsa burda belirtsinler.

Son düzenleme:
buradan görüp falcon kimya'dan sipariş verdim. oldukça memnun kaldım. daha önce aldığım bi iki firmaya bakarak nbase ücretlerini karşılaştırdım ve ucuza geldi.
ürün güzel bi kutuda geldi. ayrıca hediye de yollamışlar. nbase'i direkt olarak içtim hiç sıkıntı yok. koku duyum tat her şey yerinde.
burayı okuyorlarsa teşekkür ediyorum kendilerine umarım kalitelerini bozmazlar, bıktım çünkü firma değiştirmekten.

228 kişiyi satın alacaklarını zannetmiyorum ayrıca 2015 yılından beri sektördeler bi tane şikayet yok.
Güvenmeyen almasın...
Burda hiç bir üye herhangi bir tedarikçiye kefil olmuyor reklamınıda yapmıyor amaç Tedarikçi listesine katkı yapmak.
Firmayla ilgili bi olumsuzluk varsa burda belirtsinler.
hocam adamların işi e sigara değil temelde baya ürün yelpazeleri var
konyaya gidince bi yerlerine uğrar gözlemlerim
tabii ki reklam veya kefillik durumu yok ancak diğer n11 satıcılarında gördüğüm olumsuzlukları yazdım, bu arkadaşların da reklam olabilecek bir iki yorumu var birkaç kişi de nic oranının az olduğunu iddia etmiş, 100ml vs satsalar denenebilir en azından 9-12mg alınıp bi titrasyon testi çekilebilir

hocam adamların işi e sigara değil temelde baya ürün yelpazeleri var
konyaya gidince bi yerlerine uğrar gözlemlerim
tabii ki reklam veya kefillik durumu yok ancak diğer n11 satıcılarında gördüğüm olumsuzlukları yazdım, bu arkadaşların da reklam olabilecek bir iki yorumu var birkaç kişi de nic oranının az olduğunu iddia etmiş, 100ml vs satsalar denenebilir en azından 9-12mg alınıp bi titrasyon testi çekilebilir

bu firmaların tamamını yazmamızın nedeni bu zaten. burada reklam yapamazlar. burada sahtecilik yapıp, bunlar sahtecilik yapıyor diyeni banlayamazlar, ama burada sırf majestelerinin tedarik zincirine giremedi diye hiçbir tedarikçiyi dışarıda bırakmamak lazım.

kimse yanlış anlamasın. sürekli bir korku iklimiyle hareket etmeye gerek yok. bu işi ne hafife alacağız, ne de gereğinden fazla anlam yükleyeceğiz. tedarikçilerden istenen tek şey doğru, bilinen, azami özenle ürün karıştırma ve paketlemedir. Ve tabii ki bu sürecin tamamında ürünlerin doğru koşullarda muhafazası da ön şarttır.

Yukarıda belirttiğim süreçte atla, deve değildir. Biraz insana ve kendine saygı bu sürecin doğru şekilde yönetilmesini sağlar. kimse atomu parçalamıyor. yasal olarak risk alındığı gerçeğini kalkan yaparak hiç kimsenin ürünü tahşiş etme lüksüde, hakkı da yok.

İstersen piyasada burun kıvrılan malzemelerden üret, ama adam gibi sakla, adam gibi karıştır, adam gibi paketle ve sat. Bak bakalım orta ve uzun vadede ne oluyorsun insanların gözünde?

Bunu anlatamıyoruz, çünkü tedarikçilerin üzerinde de ciddi algı operasyonları çekiliyor. Bir kaç köşe tutucu, bu iyidir, bu şahanedir diyerek standart ürünlerin bile tu kaka edilerek rekabetten atılmasına çanak tutuyor.

Eskiden tüm bu muhabbettler ürünün yasal olarak belirlenmiş spexlerine, belgelerine göre yapılırdı. Şimdi hepsinin yerini marka adları aldı. Şu markaymış, bu markaymış denilen hemen tüm markalar dünya üzerinde yaygın firmalar. Ve hiçbirinin temelde amacı bir avuç Türk kullanıcıyı memnun etmek veya üzerlerinden para kazanmak değil. Hattı zatında bu ürünlerin hiçbiri temelde esigara'ya nbase olsun diye üretilen malzemeler değil.

Bu yazdıklarım demek değil ki tecrübeli kullanıcıya kulak vermeyelim. Ancak kullanımda hiçbir rahatsızlığa sebep vermeyen ve asgari tüm yasal ve insan sağlığı koşullarını sağlamış ürünleri de Ahmet veya Mehmet'in ticari ver kaçlarına kurban etmeyelim.

Bizler böyle davranınca adı büyütülmüş malzemeleri tekeline almış bir kaç toptancının eline düşen tedarik zinciri doğru üretim süreci yerine, bu toptancıların ürünlerini pazarlama motivasyonuna bürünüyorlar.

vs....vs...vs...

Tam olarak ne zamandı hatırlamıyorum. Bahsi geçecek tedarikçinin ismini de net hatırlamıyorum. Büyüklerden biriydi ama. Neyse.

Bu elemanlar, işte bizim yerimiz bu ve işimizi de böyle yapıyoruz diye çalışma ortamlarının fotoğraflarını paylaştılar. Şapka çıkaran mı ararsın, ayakta alkışlayan mı, benim evimden daha temiz diyen mi, vs.

Türkiye ve esigara yan yana gelince tuhaflık olmadan olmaz tabii. ???? Fotoğraflardan biri malzeme temizliği yapılan yere aitti: Şişelerin, dolum malzemelerinin, araç gereçlerinin, vs. temizlendiği yerin fotoğrafı. Musluk-lavabo ve kurutma alanı! ???????? Evet fotoğraftaki alan temizdi. Temizdi de kimse sormamıştı ya da soramamıştı bu iş böyle mi yapılır diye.

Şayet böyle bir soru gelseydi, ki gelmeliydi çünkü o türde bir temizlik kesinlikle öyle yapılmamalı, cevapların %99’u bence şöyle olurdu: Yasal değil, ne bekliyorsun laboratuvar mı? Klasik gate-keeping olayı. Türkçesi için kapı bekçiliği denir mi bilemiyorum.

Yapılan iş hacmine, kar marjına ve yüzlerce temiz-güvenilir referanslarına bakarak bir temizlik ve/veya sterilizasyon cihazı beklerdim. Muslukta deterjanla yıkayıp kurutmak trajikomik gelmişti.

Tam olarak ne zamandı hatırlamıyorum. Bahsi geçecek tedarikçinin ismini de net hatırlamıyorum. Büyüklerden biriydi ama. Neyse.

Bu elemanlar, işte bizim yerimiz bu ve işimizi de böyle yapıyoruz diye çalışma ortamlarının fotoğraflarını paylaştılar. Şapka çıkaran mı ararsın, ayakta alkışlayan mı, benim evimden daha temiz diyen mi, vs.

Türkiye ve esigara yan yana gelince tuhaflık olmadan olmaz tabii. ???? Fotoğraflardan biri malzeme temizliği yapılan yere aitti: Şişelerin, dolum malzemelerinin, araç gereçlerinin, vs. temizlendiği yerin fotoğrafı. Musluk-lavabo ve kurutma alanı! ???????? Evet fotoğraftaki alan temizdi. Temizdi de kimse sormamıştı ya da soramamıştı bu iş böyle mi yapılır diye.

Şayet böyle bir soru gelseydi, ki gelmeliydi çünkü o türde bir temizlik kesinlikle öyle yapılmamalı, cevapların %99’u bence şöyle olurdu: Yasal değil, ne bekliyorsun laboratuvar mı? Klasik gate-keeping olayı. Türkçesi için kapı bekçiliği denir mi bilemiyorum.

Yapılan iş hacmine, kar marjına ve yüzlerce temiz-güvenilir referanslarına bakarak bir temizlik ve/veya sterilizasyon cihazı beklerdim. Muslukta deterjanla yıkayıp kurutmak trajikomik gelmişti.

Zaten mevzuyu bu karıştırmıyor mu? İstenilen talepler normal, ancak ülkenin ürüne bakışı anormal. Tedarikçi sözüm ona avantaj sağlamak adına ahanda böyle bir ortam diyor, kullanıcı da vay babam vayyy, nasılda üretiyorlar diyor. Ya hu normalde nasıl üretecek zaten:) Sonuçta hazırlanan karışımın temel malzemeleri gıda sınıfı, tüketecek olan insan. Yasallaşsa belki de ilaç dairesi ruhsat verecek ürüne, o derece yani.

Amma velakin mevcut durumumuzu içselleştirmek yerine bu garip, gurip şovların ne anlamı var, onu çözemedim. Şans ya hu şans, başka hiçbir dayanağımız yok, bunu anlamak bu kadar mı zor:) Adam önce makarna yapar, karnını doyurur, sonra tencereyi bir sudan geçirir nbase yapar. Gıda müfettişleri bassa ne işlem yapacak, polis bassa ne işlem yapacak? Verilen ruhsata aykırı mı işlem yapıyor, üretim prosedürlerine mi uymuyor, yok ki bunların hiçbiri.

Tam bağımsız AVM yapıyordu bir ara, şimdi var mı bilmiyorum, yerinde denetim:) Uğur Dündar mübarekler, işin tuhafı denetlenen her yerde bir dantel örtüler eksik cihazların üzerinde. O kadar minnoş üretim yapıyoruz anlayacağınız:) Bir dönem işim gereği aklınıza gelebilecek ilk 5'de yer alan gıda firmalarını ziyaret etmiştim, emin olun hiçbiri bizim tedarikçilerin fotoğraflarındaki hijyenin, özenin yanına yaklaşamazdı. Çünkü adamlar poz vermiyordu, kanuna, nizama, prosedüre, iş ve üretim planına uygun hareket ediyorlardı.

Bir dönem ben söylemiştim: " madem bu kadar hijyen, üretim tesisi aşığısınız, neden Dekang, Hangsen kullanmıyorsunuz?" hiç gördünüz mü burun kıvırdığınız, tu kaka yaptığınız adamların tesislerini. O dönem ayıldığınız, bayıldığınız Amerikan, Avrupa firmaları asgari kuralları uygularken, adamların üretim tesisleri bir sonraki hedefimiz uzay mekiği yapmak olacak kıvamındaydı.

Hasılı vallahi eleştirmiyorum. Bayılıyorum işimize gelen şekilciliğimize. Öze inemediğimiz için zaten hemen her alanda profesyonelleşiyoruz. İyi mi oluyor, kötü mü oluyor ona da siz karar verin.

İşin tedarikçi boyutundaki durumunu dışarda tutarsak, benim tercihim çok sert ya da çok yumuşak olmayan nbase kullanmak.

Şimdi anladığım kadarıyla; markaya bağlı olmaksızın bu tadı yakalayabilen her hangi bir nbase kullanabilirim doğru mu?

İşin tedarikçi boyutundaki durumunu dışarda tutarsak, benim tercihim çok sert ya da çok yumuşak olmayan nbase kullanmak.

Şimdi anladığım kadarıyla; markaya bağlı olmaksızın bu tadı yakalayabilen her hangi bir nbase kullanabilirim doğru mu?

seni rahatsız etmiyorsa, içerik standartlara uygunsa tabii ki herhangi birini kullanabilirsin. @Labuda mesela üstte yazdı, teoride aynı içerik var nbase'de, biri daha uygun fiyatlı ancak bir tanesi rahatsız ediyor. Eğer bu gerçekleşmese tabii ki uygun fiyatlı olanı kullanmaya devam edecekti. Burada asıl mesele bu zaten.

Geri