Hocam sbtv olarak demiyorum da genel olarak benimde yaptığım ürünün klonu ile alakalı konular açılsa, ürünleri satılsa bende ürünümü sadece resmi sayfamda paylaşırım. Engin bey bu yüzden mi paylaşmadı hiç bir bilgim yok sadece kendi düşüncem olarak yazdım.Gerçi bizim üreticilerimiz cidden enteresan bir şekle gelmeye başladı. Yani neredeyse elin fransızı, ingiliziyle aynı kefeye konulmaya başladık.
Yaşananlar vs belki insanları bu tavra sürüklüyordur ama cidden can sıkıcı sirius’un yeni modelini instagram’dan görmek...
Bu eleştiriye hakkım olduğu için yazıyorum. Hepsi de dostlarım. Şimdiden ellerine sağlık.
Hocam merhabalar,Hocam sbtv olarak demiyorum da genel olarak benimde yaptığım ürünün klonu ile alakalı konular açılsa, ürünleri satılsa bende ürünümü sadece resmi sayfamda paylaşırım. Engin bey bu yüzden mi paylaşmadı hiç bir bilgim yok sadece kendi düşüncem olarak yazdım.
Hocam sbtv olarak demiyorum da genel olarak benimde yaptığım ürünün klonu ile alakalı konular açılsa, ürünleri satılsa bende ürünümü sadece resmi sayfamda paylaşırım. Engin bey bu yüzden mi paylaşmadı hiç bir bilgim yok sadece kendi düşüncem olarak yazdım.
Şimdi konuştuk. @engin ciddi anlamda rahatsız. İnşallah 3-5 güne toparlanıp en geniş şekilde uzun uzun bilgi alacağız.
Yanlış anlaşılma olmasın.Şimdi konuştuk. @engin ciddi anlamda rahatsız. İnşallah 3-5 güne toparlanıp en geniş şekilde uzun uzun bilgi alacağız.
Rahatsız derken, sağlık açısından mı, kullanıcıların yaklaşımı açısından mı, klonlanma açısından mı? Sağlık açısından ise çok çok geçmiş olsun.
Edit: Yalnız bu içimizden biri gibi forumu kullanan Admin olayı iyiymiş Sevdim ben. Hiç bozulmasın.
Ürünün birebir klonlanabilmesi için atomizerin Çin'e ulaşması gerek. Resim ve videolardan bu kadar hassas bir atomizeri birebir tasarlamaları imkansız. Yani demek istediğim Çinli youtıberlara ve güvenmediğin insanlara ürün göndermemelisin. Genellikle ürünü çıkışından sonra Çinliler bir şekilde satın alıp illaki klonluyorlar. İlk lansmanda kolunu olmaması içindir benim dediğim.Sirius Mods'u ve dolayısıyla Engin Bey'i seven, takip eden ve ürünlerini eksiksiz alan biriyim lakin kamu kuruluşu değil ki bu firmalar. Tabii ki klonları konuşulacak, satılacak, tercih sebebi olacak. Sonuçta yerli firmalar ürünleri bize maliyetine satmıyor. Bizden de para kazanıyor. Onlar kar düşünürken alıcı da edeceği karı düşünecek haliyle. Elimde 2 tane Spica Pro ve 1 tane Helix kit var orijinal olarak, kemik alıcı kitlesindenim açıkçası ama orijinal yedeklerini alacağım fiyata klon alabiliyordum, öyle de yaptım.
Yurt içinde paylaşılan bilgiler, yurt dışı klon imalatı yapan firmalarla paylaşılıyor en ince ayrıntısına kadar ve bunu yapanlar yine içimizden insanlar. Bunun önüne geçmek ve ürünü korumak adına paylaşım yapılmıyor, bilgi verilmiyor diye düşünüyorum ben ki doğru bir strateji olduğuna inanıyorum.
Sirius Mods'u fanatiklik düzeyinde sevmiyorum ama tüm yerli imalatçılar arasında, çıkarttığı her ürünü alıp deneyeceğim 2 firmadan biri kendileri. Diğeride Uzi zaten. Birini inovatif kimliği, yaratıcılığı için, diğerini çözüm odaklı ve içimizden biri gibi olduğu için.
Edit: Burada Penodat'a haksızlık ettiğimi fark ettim ve özür diliyorum. Penodat da var bu listede 2 değil 3 firma diyelim.