• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Votka
Evet @Kanthal isabetli bir ato önerdi bence, vurum açısından hep övülür ama ben de tecrübe etmediğim aroma performansını bilmiyorum arise'ın. Denenebilir.

Gerçi belirtmedin nereden alabilirsin ve nereye gidecek. Ondan göre çeşitlenir bence
Havacıyım hocam,

Her yerden getirtebilirim bi şekilde bi havayoluyla, arkadaşlara rica edeceğim, Corendondan daha kolay olur, yarın sorayım bakayım nereye uçuyorlar.

Üstatlar banada bir öneride bulunur musunuz?
-Kurulumu kolay, akıtması sızdırması, likit karartması olmayan, az parçalı, acemi işi,
-Buharı soğuk, ılık arası
- Sıkı içimli olmayan, havadar (dişçi talimatı)
Skyline kullanan birini mutlu edecek ne önerirsiniz? Yurtdışından getirtme imkanım doğdu.
Aspire neeko bu tanıma uyar mı ?

Spica pro ve majör v2 de nasıl sarım yaparsam yapayım, deck r likit dolma sorunu yaşadım. Sanırım çok vakumlu buharlıyorum ? ?

Aynı şekilde dna color tek pilli mod önerilerine de açığım.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

-Kurulumu kolay, akıtması sızdırması, likit karartması olmayan, az parçalı, acemi işi,
Skyline kullanan birini mutlu edecek ne önerirsiniz? Yurtdışından getirtme imkanım doğdu.

Spica pro ve majör v2 de nasıl sarım yaparsam yapayım, deck r likit dolma sorunu yaşadım. Sanırım çok vakumlu buharlıyorum ? ?

Mod icin Zq essent yada prisma
Atoda Bishop yada era pro bellcapli olabilir 2-3 parça ikiside

Referans Skyline olunca bilemedim çünkü ben R kullanıp hiç beğenmedim lakin diğer tarife uyan iki ato geliyor aklıma.
Özellikle pratiklik bakımından.
Minör ve Sputnik.
Minör ancak yüzüksüz kullanılırsa havadar olur ama ulton klonu Sputnik havadar diskler de içeriyor.
Bana göre her ikisi de benzer ve sıfır sorun. Özellikle Sputnik çok basit bir yapı.
Lezzetleri ikisinin de epey iyidir. Ilık serin tarafında değerlendirilebilir.

Mod olarak @Elvis en isabetli önerileri vermiş bence, hemfikirim.

Likit kararmasi genelde kullandiginiz likit ile alakalidir. Skyline , yuksek aroma atomizeridir, pastane ve meyvelide cok iyidir ama ona soguk ve havadar bir ato ne onerilebilir bakmak lazim. Buna belki @Denklem2a cevap verebilir. Sanirim kendisinde Skyline ile birlikte , farkli atomizerlerde vardi. Skyline kullandi mi bilmem ama aroma sever ve aroma atomizerlerini piyasada kullanmis biri olarak @cs875 ide davet edelim :) kensisi v5se kullandi mtl kitli, havadar, aroma iyi, hatta vurumununda iyi oldugundan bahsetmisti. Belki buralari bir yeşillendirir :)

Davet icin tesekkurler @Epek

Buhar sicakligini tel tipi ve / ve ya ohm ile ayarlayarlanabilir ama atomizerinde faydasi olsun denirse FEV hicte fena bir atomizer olmaz,uzun baca yapisiyla buhati daha serin hale getirebilir, aromasi iyidir kolay tel ve pamuk, kisaca rahat atomizerdir aranan ozellikleri karsilar, pin konusunda da genis bir yelpazeye sahip.

Aspire ile zaman kaybetmeye gerek yok mumkunse Fev in uzun tankli bir modeline atlayip keyfinize bakin

@Dwarkelf
Yazacaktım ama araya bir sürü iş güç girdi.

Aslında majörü severek kullandığınız gibi bir şey kaldı aklımda.
Artık havadar bir içim yapacağınız için 1.5mm ile öyle vakum oluşmaz diye düşünüyorum. Öncelikle eldeki atoları havadar kullanmaya çalışıp sonuçları görseniz?

Tabi yurtdışı tedarik imkanı doğmuşsa kaçırılmaz, mutlaka kullanmak lazım ????

Neeko özelinde de;
Aslında burada kim aldıysa memnun kaldı. Klasik "ne tavsiye edersiniz" konularında önerilen atolar arasındaki yerini aldı.

Aslında ben neden almadım diye düşünüyorum da, sanırım @Elvis yeterince ???? veremedi ????????

ben neekoyu çıktığından beri aktif kullanıyorum. sarım pamuklama kolay, dip temizlik hava tüpü nedeniyle arada yıkama istiyor.
buhar ılık ama sıcağa daha yakın. fev de ılık ama soğuğa daha yakın. havadarlık konusunda opsiyon çok fazla neekoda.

diş eti konusunda fev uzun tank ve uzun driptip ile daha iyi kullanım sunabilir. ama neeko ile havadar iki tüp, uzun bir driptip ile de rahat edersiniz. ben de diş hekimi tavsiyesi ile 1.5mm hava ayarı altına düşmüyorum, bir senedir hiçbir sorun yaşamadım kısa atomizerlerle. uzun driptip kullanımına alışmakla alakalı biraz. pipo içer gibi, dişleri biraz olayın dışında bırakacak bir tarz geliştirin. Kocaeli'de iseniz bir tane diş etini rahatlatan driptipim var hediye edebilirim. neekoyu da denemiş olursunuz @Dwarkelf

skyline da kullandım. skyline ile kıyaslarsanız çoğu tank mutlu etmeyecektir. ama ben bir senedir high end ürün kullanmıyorum ve hiçbir eksikliğini hissetmedim. son iki senede çıkan ucuz tanklar işlevsel olarak, işçilik olarak çok iyiler.

@Dwarkelf
Yazacaktım ama araya bir sürü iş güç girdi.

Aslında majörü severek kullandığınız gibi bir şey kaldı aklımda.
Artık havadar bir içim yapacağınız için 1.5mm ile öyle vakum oluşmaz diye düşünüyorum. Öncelikle eldeki atoları havadar kullanmaya çalışıp sonuçları görseniz?

Tabi yurtdışı tedarik imkanı doğmuşsa kaçırılmaz, mutlaka kullanmak lazım ????

Neeko özelinde de;
Aslında burada kim aldıysa memnun kaldı. Klasik "ne tavsiye edersiniz" konularında önerilen atolar arasındaki yerini aldı.

Aslında ben neden almadım diye düşünüyorum da, sanırım @Elvis yeterince ???? veremedi ????????
Majör ü sevmiştim ama deck te likit birikmesini aşamadım. Sanırım bu benim fazla vakumlu buharlamamdan kaynaklanıyor. Az çok, tiftiklenmiş, tiftiklenmemiş.... hiçbir şekilde aşamadım bu sorunu. Aşikar ki sorun bende .
Aşırı çene sıkma sorunu son dönemde iyice arttı, " tempro mandibular disorder" imiş bu meretin adı. Fizyoterapist buharlarken gördü ve çok kızdı. Dişçiye de gittşm, o da aynı şeyi söyledi. Uzun pazarlıklar sonucu, havadar bir atomizer için pazarlıkta anlaştık :giggle:

Neeko ve era pro ya baktım ama likit kontrol ayarları yok gördüğüm kadarı ile ayrıca hava girişi de ufak geldi gözüme ama tabi emin değilim. Sadece gözüme ufak geldi. Bana mdtl tarzı bir atomizer lazım aslında.
Neeko ve era pro nun sarım kolaylığı ve akıtma durumunu araştırıyorum şu anda. Bu ikisi sanırım asgari ihtiyacımı karşılayacak gibi.
İlginiz için çok teşekkür ederim. ????

Son düzenleme:
ben neekoyu çıktığından beri aktif kullanıyorum. sarım pamuklama kolay, dip temizlik hava tüpü nedeniyle arada yıkama istiyor.
buhar ılık ama sıcağa daha yakın. fev de ılık ama soğuğa daha yakın. havadarlık konusunda opsiyon çok fazla neekoda.

diş eti konusunda fev uzun tank ve uzun driptip ile daha iyi kullanım sunabilir. ama neeko ile havadar iki tüp, uzun bir driptip ile de rahat edersiniz. ben de diş hekimi tavsiyesi ile 1.5mm hava ayarı altına düşmüyorum, bir senedir hiçbir sorun yaşamadım kısa atomizerlerle. uzun driptip kullanımına alışmakla alakalı biraz. pipo içer gibi, dişleri biraz olayın dışında bırakacak bir tarz geliştirin. Kocaeli'de iseniz bir tane diş etini rahatlatan driptipim var hediye edebilirim. neekoyu da denemiş olursunuz @Dwarkelf

skyline da kullandım. skyline ile kıyaslarsanız çoğu tank mutlu etmeyecektir. ama ben bir senedir high end ürün kullanmıyorum ve hiçbir eksikliğini hissetmedim. son iki senede çıkan ucuz tanklar işlevsel olarak, işçilik olarak çok iyiler.
Öncelikle nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. ????
Yukarıda yazdığım gibi, benim derdim sıcak buhar değil, buharı çekme esnasında yanak kasları ile yaptığımız vakum hareketi. Mtl ise o kasları çok çalıştırıyormuş. Birde ben beceriksizim biraz galiba :rolleyes: düzgün buharlamayı beceremiyorum sanırım.

Bizim aroma derdimiz yok, artık kalmadı; eşim zaten sek nbase tüketiyor. Uzun süredir çok fazla aroma kullanmıyorum. Skyline ilk gözağrımdı, buhar ipeksiliği ve doygunluğu nedeni ile hep geri döndüm. Birde çok kolay kurulumu var ve basınç değişiminde bile akıtmıyor. Kaç defa uçağa likit kanalını kapatmadan bindim, sızıntı bile yapmadı kerata. Kaldı ki klon, orjinal fiyatı beni aşıyor maalesef.

Şimdi de yoğun, ipeksi buhar versin yeter diyorum. Tabi kolay sarılsın, tc de stabil olsun, akıtmasın, terlemesin yeter. Malum, yaşlandık, minnacık deck le baş edemem. Pamuk iplikçiği sıkıştı vs derdiyle uğraşmak istemiyorum çünkü pamukcukları göremiyorum bu sene.
(Şimdi okudum da, istenecek başka bir şeyde kalmamış gibi sanki ????)

Neeko nun hava ayarının sadece pin ile yapılması korkuttu beni. Şimdiye kadar kullandıklarımın hepsinde ( ki skyline, Spica pro, majör dışında tecrübemde yok zaten) likit kontrol ve hava girişi kontrol edilmeyen bir atomizer kullanmadım, aslında kayhım bu nedenle...

Sizlerin yılanı bol, hevesi ve tecrübesi fazla. Maalesef ben bu deneme yanılma gücünü maddi manevi kendimde bulamıyorum. O nedenle sizlerden fikir almak istedim ve sağolun ki hepiniz ilgilendiniz ????

oncelikle gecmis olsun @Dwarkelf , umarim cok kisa zamanda gecer gider.

Fizyoterapist buharlarken gördü ve çok kızdı

cogumuz sasha gibi icim yapiyoruz sanki. buhari daha cok ve yogun biriktirebilmek icin sanki ikinci bir hazne aciyoruz ceneyle ????‍♂️

buradan yola cikarsak dediginiz gibi size aslinda havadar ve kisa cekim suresi gerekiyor.
bu yolda da su geliyor aklima. misal 1.2 mm gibi bir aralikda 3-4sn cekim yapmak yerine 1.5 ve uzeri kullanip 1-2 sn'lik kisa cekimler.
bunu saglamak icin telin tur sayisini cogaltmak yada clapton tel kullanip gucude arttirmak lazim . boylece hem yogun buhar alinir hem de kisa cekimlerle cene kaslari yorulmaz. havadar tarafa gecildigi icin de buhar sicakligi rahatsiz etmeyecek seviyelere iner.

majorde illa ki birkac tank bitimi altini acip silmek gerekiyor. kimse kacamaz bundan. siz de problem oldugunu dusunmuyorum.
neeko tecrubem yok ama bir suru pin opsiyonu var. uygun gelebilir.
keza era pro da cok fazla hava opsiyona sahip, ayrica sifir sorun, kullanici dostu bir ato.

oncelikle gecmis olsun @Dwarkelf , umarim cok kisa zamanda gecer gider.

cogumuz sasha gibi icim yapiyoruz sanki. buhari daha cok ve yogun biriktirebilmek icin sanki ikinci bir hazne aciyoruz ceneyle ????‍♂️

buradan yola cikarsak dediginiz gibi size aslinda havadar ve kisa cekim suresi gerekiyor.
bu yolda da su geliyor aklima. misal 1.2 mm gibi bir aralikda 3-4sn cekim yapmak yerine 1.5 ve uzeri kullanip 1-2 sn'lik kisa cekimler.
bunu saglamak icin telin tur sayisini cogaltmak yada clapton tel kullanip gucude arttirmak lazim . boylece hem yogun buhar alinir hem de kisa cekimlerle cene kaslari yorulmaz. havadar tarafa gecildigi icin de buhar sicakligi rahatsiz etmeyecek seviyelere iner.

majorde illa ki birkac tank bitimi altini acip silmek gerekiyor. kimse kacamaz bundan. siz de problem oldugunu dusunmuyorum.
neeko tecrubem yok ama bir suru pin opsiyonu var. uygun gelebilir.
keza era pro da cok fazla hava opsiyona sahip, ayrica sifir sorun, kullanici dostu bir ato.
Harika bilgiler bunlar, çok teşekkür ederim. ????

Şu anda skyline ı 2mm e tekabül eden disk ile, tüm hava kanalları açık , titanyum tel ile kullanıyorum. Dediğiniz gibi, kısa sürede buharı alabiliyorum. Fakat 5 yaşındaki skyline atomizerlerim beni terketmek üzere artık , iyice yaşlandılar, yivler vs aşınmaya başladı.
Bir arkadaşım yurtdışına gidince, onun adresine alma imkanım oldu.
O nedenle hemen araştırma yapmaya başladım.
Şuna da bak dediğiniz her öneriye açığım.

unuttugum noktara ilave

era pro'da likit akis seviyesini ayarlacak bir duzenek yok ama ac kapa yapiliyor. ve cok iyi calisiyor. yani kapali unuttugunuzda dryhit yerdirtir. bunu neden belirttim cunku bazi atolarda likit kontrolu var ama kapatsaniz da beslemeye devam edebiliyor.
o nedenle ucak vs. gibi basincli ortamlarda sikinti yasatmaz. ki ben kardesi era ile cok defa tecrube ettim.

deck kullanimi ve kurulumu basit. hataya yer birakmayan bir yapisi var. bobini konumlandirip telleri koparttiktan sonra pamugu gecirip havuz kenarindan kesince islem tamam. tiftik vs gerek kalmiyor.

bir de su avantaji var. yanlar pinlerle evet ama alt hava akisi yuzuk. hem de ful acik hali epeyce havadar. yani yuruyunce falan hani az gelir ya hava akisi. aninda yuzukten acip daha havadar hale getirirsiniz..

Hah, aynen bunu yapıyoruz biz. Bu da çene kaslarını aşırı çalıştırarak diş gıcırdatmayı çene sıkmaya dönüştürdü, en son artık çenem kilitlenmeye başladı. Sabahları ciddi bir çene ve hatta dil kökü ağrısı ile uyanıyorum. 4 dişimin kaplaması patladı , çene sıkmaktan ????

Geri