• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslinda temizlik ile ilgili sorun yok, tertemiz geldi.
Sabunlu on yikama sonrasi bir saat sirkeli sicak su, sonra da durulanip 1 saat sicak suda beklettim. koku vs birsey yok.
topcap ic yuzeyi haric (cnc izleri fena) herhangi bir hata gorunmuyor. yuzuk icin konulan oring yeri geregi sikintili ama onun da formulunu buldum. sorun yok yani.
Ozel istek uzerine parliament ile denedim sadece. Aroma cok cok iyi.

Gelelim bu ne simdi dedigim kisimlara.
Gelelim mi yoksa birkac gun daha musade eder misin @CnrSngl . Gomecegim yoksa :cautious: Bence bekleyelim
Bekle bekle gömme hemen ???? Hevesimi kırma benim, ilk defa bir klon atomizere 28$ vermişim zaten (hemde bu kur ile), yüreğime indirme ????

Tauren ile anlasacagiz gibi duruyor, ilk izlenim epey olumlu.

hava sistemi gercekten iyi calisiyor, kapattiginda hic kacirmiyor ve seviye sifirdan basliyor diyebilirim. yani her turlu icim tipine uygun sikilik var.
tarif etmek gerekirse (Hissiyat olarak) 0 - 0.8mm arasi ultra sessiz, 1.2mm e kadar sessiz, sonrasin hafiften ruzgar esmeye basliyor ama felaket degil :)
Aroma seviyesi iyi, vurum hissiyati da iyi sayilir. Ilk defa bir atonun driptip'ini sevdim ve oylece kullaniyorum :)
kurulum da rahat. benim gibi 2mm bobin kullananlar icin pamuk yuvalari cok iyi, daha genis bobinler icin pamugu tiraslamak lazim. Besleme ve buhar yogunlugu da iyi.

dezavantaj olarak; cami tornavida ile cikartmak sorun yaratmadi ama dikkatli olmakta fayda var. Temizlik kismi epey vakit aliyor, sicak su kullanip iyice ufledikten sonra kendi halinde kurumaya biraktim. Aralara pecete sokarak kurutmak istemedim pamukcuk falan kalmasin diye ????‍♂️

@murcix Teşekkürler, vakit ayırıp aktardığınız için. ???? Kahvesiz yakalandım, ama olsun!???? AFC olayına sevindim. Kayfun vidasının ince ayar etkisinin, bu şekilde bir uygulamayla çalışabildiğini görmek ayrı bir sevinç oldu.:coffee:

Rica ederim ????

Kayfun vidasini bilmiyorum ama bir ara Diamond MTL kullandim, hava akisi vida ile ayarlaniyordu ama gordugum en gurultulu sistem oydu. Hatta takik oldugum hava aparatlarindan bile beterdi :)

bir de bagimsiz bir soru!

Yeni aldigim her ato istisnasiz hepsi birkac gun sicak buhar veriyor. Hatta bazilari govdesel olarak isiniyor. Sonrasinda davranislari oturuyor. Neden ki acep? Basina geldi mi yada fikrin nedir?

Diamond MTL kullandim
Kötü bir tecrübeydi benim için de! ????
Yeni aldigim her ato istisnasiz hepsi birkac gun sicak buhar veriyor. Hatta bazilari govdesel olarak isiniyor. Sonrasinda davranislari oturuyor. Neden ki acep? Basina geldi mi yada fikrin nedir?
En ufak bir fikrim yok.????‍♂️ Çok uç noktada bir farklılık yoksa, belki dikkat etmemişimdir böyle bir duruma.

Yeni bir şey aldığımda, en çok dikkatimi çeken şey, kısa süre içerisinde, sandığımdan ya da beklediğimden daha hızlı alışmam bazı değerlere. Adaptasyon? Normalleşme? Bu konuda da bir fikrim yok.????‍♂️

Adaptasyon evet cok onemli bir parametre fakat benim bahsettigim rutin rotasyondaki atolar kullanimda iken yeni gelene genel standart sarimi yapip test ettigimde genelin uzerinde sicaklik hissiyati. Kaldi ki bu testi dil ucunu driptipe yakin karsisinda tutarak yapiyorum :) Soguk olmasini bekledigim KA V8'de bile bunu yasadim birkac gun. Ki benim sarimimla su an cok serin bir buharla keyifle kullaniyorum.

ilginc bi'sey, neyse :ROFLMAO: zaten sicaklik yorumuna bu surecin bittigine inandigim ana kadar deginmeyecegim artik :giggle:

Aralık olarak değinmek benim hoşuma gidiyor, sıcaklık konusuna. “Bana göre” dedikten, ve ortalama bir aralık verdikten sonra, sorumluluk almamayı tercih ediyorum. ????

Aroma profili üzerinden de bu yapılabiliyor bu arada. Nbase testinden sonra, hafif ve ağır aromalar cevap verebiliyorlar bu soruya; ve, eğer bir değer aralığı varsa, netleşebiliyor kanaat.

Sicaklik konusunda katiliyorum :) Zaten ince kanthal tel ile randiman alamiyorusam direkt Titanyum yada SS430a geciyorum, bazen de NIFE70'e. kendi bobin sicaklik araligimda hissiyat olarak fazlasini hissediyorsam o ato bende kalamiyor.

Aroma profili konusunu halen senin bakis acindan goremiyorum :) Elimde her segmentten aroma olmadigi icin de sadece NET tutun, sentetik tutun ve aromatik tutun mixleri ile kendi damagimca degerlendirip, ona gore yorum yapiyorum.

Sunu da ekleyeyim, genel kani aksine bir ato hakkinda tutun - pastane - meyve atosudur deme fikrinden zaman gectikce uzaklasiyorum sanki.

Aroma profili konusunu halen senin bakis acindan goremiyorum :) Elimde her segmentten aroma olmadigi icin de sadece NET tutun, sentetik tutun ve aromatik tutun mixleri ile kendi damagimca degerlendirip, ona gore yorum yapiyorum.
Aroma ile çok karıştırılıyor bu profil konusu. Aroma öznel kabul edilirken, profil belli bir çalışma aralığını gösteriyor bana göre. Yazmaya çalışayım bu konu hakkında.

Sunu da ekleyeyim, genel kani aksine bir ato hakkinda tutun - pastane - meyve atosudur deme fikrinden zaman gectikce uzaklasiyorum sanki.

Benzer rönesansı, aromalara bakmaya, anlamaya çalıştığım dönemde yaşamıştım. Esigara yasal olsaymış, ve aroma veri-tabanımız olsaymış bu tabirler belki biraz nüans kazanırmış diyorum hep.

E hadin gari dostlar kenarda köşede kalmışlardan MTL RTA ilan atıverin de alalım, V5'i yedekledim, Spica tam gaz zaten, 5 tane stabwood stokladım, evyap, tel, pamuk yaza kadar yeter, ATOMİZER İSTERÜK! ✊✊✊????????

Herkese merhaba,
Spica Pro'da bir problem yaşıyorum. Sarım bittikten sonra tankı deck'e birleştirirken sonuna kadar sıktığımda tek delik açık kalıyor. İki delik açılsın diye geri çevirmem gerekiyor ama bu defa atomizer gevşek kalıyor. Likit kontrol içeride 360 derece dönüyor, ondan yana sıkıntı yok. Bahsettiğim problemi nasıl çözerim? Ürün orijinal ve besleme delikleri karşılıklı simetrik. Üretim sorunu yok yani.

hocam o benimkinde de var ve vakti zamaninda neden boyle diye arastirma yapmistim ama etkili bir cozume denk gelmedim. Besleme sikintisi da olmadigi icin ustune dusmedim. Hatta kontrolu de tek delige getiriyorum ki kontrol bende imaji vermek icin:p
Yivlerin bir miktar fazla acilmasi sanirim sorunu yaratan. Bir cok orijinal ve klonlarda bu durum var.

hocam o benimkinde de var ve vakti zamaninda neden boyle diye arastirma yapmistim ama etkili bir cozume denk gelmedim. Besleme sikintisi da olmadigi icin ustune dusmedim. Hatta kontrolu de tek delige getiriyorum ki kontrol bende imaji vermek icin:p
Yivlerin bir miktar fazla acilmasi sanirim sorunu yaratan. Bir cok orijinal ve klonlarda bu durum var.
Oring değişimi faydasız mı olur ki? :unsure:

Herkese merhaba,
Spica Pro'da bir problem yaşıyorum. Sarım bittikten sonra tankı deck'e birleştirirken sonuna kadar sıktığımda tek delik açık kalıyor. İki delik açılsın diye geri çevirmem gerekiyor ama bu defa atomizer gevşek kalıyor. Likit kontrol içeride 360 derece dönüyor, ondan yana sıkıntı yok. Bahsettiğim problemi nasıl çözerim? Ürün orijinal ve besleme delikleri karşılıklı simetrik. Üretim sorunu yok yani.
Sayın Alfred Hocam, Bahsettiğiniz durumun tam tersi sahip olduğum klon spica pro için geçerli sanırım bu üretim esnasında oluşan ve mikron hesabıyla ölçülebilecek bir problem deliğin tek kalması görsel olarak sizi rahatsız ediyorsa araya ince ve şeffaf bir conta koyarak sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sayın Alfred Hocam, Bahsettiğiniz durumun tam tersi sahip olduğum klon spica pro için geçerli sanırım bu üretim esnasında oluşan ve mikron hesabıyla ölçülebilecek bir problem deliğin tek kalması görsel olarak sizi rahatsız ediyorsa araya ince ve şeffaf bir conta koyarak sıkıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Teşekkür ederim Sayın Vaper Bey Amca hocam. Görsel olarak önem değil fakat Spica'nın tek deliği beslemez düşüncesiyle iki delik açma taraftarıydım her zaman. Ama tek deliğin de besleyeceğine ikna edildim. :) Böyle devam :)

Geri