Merhabalar.
Ali'deki Coolvape mağazasından aldığım Dvarw Fl Mtl Rta hakkında bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle hem gümüş renk, hemde siyah renk aldım. İkisinde de üçlü cam tank ve toplam 12 adet hava kanalları (afc pin) var.
Satıcı indirim yapsın diye çok uğraştım, mağazanı forumumuzda tanıtırım dedim, arkadaşlarıma söylerim dedim ama indirim yapmadı. Onun yerine, madem ürünlerimi tanıtacaksın sana Dvarw Fl için 2ml ve 3,5ml olarak 2 adet steam tuners clear bellcap ve clear drip tip göndereceğim dedi. Dediğini yaptı ve drip tip 1 tane değil, beyaz, siyah, saydam ve sarı (pei değil pc) set şeklinde gönderdi. Alırsanız (ki tavsiye etmem) yine de bu kadar hediye göndermyebilir. Atomizerleri iki aynı sipariş olarak almıştım ve kaç kere ayrı kargola dedim (malum gümrük) ama uyanık hepsini bir pakette yolladı ve 1 haftada elime ulaştı, şaşkınım doğrusu, şans işte.
Atomizerler oldukça pis kokuyordu (metal aksamı), dolayısıyla komple söküp, oring'lerini de çıkartıp önce antibakteriyel sabun ile yıkadım zira oldukça pis geldi. Sonra metal parçaları sirkeli karbonatlı sıcak suya yatırdım, su biraz soğuyunca plastik parçaları da attım ama sirke sıkıntı olduğundan onları çok tutmadım, daha sonra tekrar yıkayıp tüm parçaları yarım saat ultrasonic temizleyici ile temizledim. Sonra baktım koku çıkmamış, sıcak süte yatırdım hepsini 2 saat falan öyle beklettim. Sonra hepsini yıkayıp tekrar yarım saat daha ultrasonic temizleyiciye attım, sonra da sıkıldım kurumaya bıraktım ????
2ml st bell cap aslında 3ml alıyor ve kendi drip tip bile tam oturmuyor hafif dışarıda kalıyor. 3,5ml st bellcap aslında 3,8ml kadar alıyor ve bunda da drip tip tam oturuyor ama drip tip yuvası çok uzun olduğundan drip tipin altında bir kaç milim boşluk kalıyor. Bellcap'lerin ağzı düz değil eğimli flash vs gibi yani. Pek düzgün yapılmamışlar ama hoş duruyorlar, yivlerinde sorun yok.
2ml, 3,5ml ve 5ml cam tanklara geldi sıra. Temizlik sonrası oring'leri takarken fark ettim, tankın üst oringi yuvaya göre çok ince gözüktü bana. Alt oring ise yuva için biraz büyük, yuva içine girmiyor. Oring'leri yerleştirdikten sonra cam tankı takıp birleştirmek biraz zor, birleştirirken camı parmaklarımla tutup tam denk getirmeye çalıştım ve zorlandım, cam sağa sola kayabiliyor ve alt oring büyük olduğundan tankı tam sıkamadım, anca deck ile birleştirdikten sonra biraz daha zorlayıp kapatabildim. Çok şükür cam kırmadım ama acaba ben mi beceremedim diye de düşündüm. Cam tankları daha kullanmadım, akıtma yapar mı bilemiyorum. Kullanınca yine yazarım. Bu arada çok belli olmasa da tanklarda kılcal çizikler var. Bir tane siyah tankın üst kısmında bir nokta var ve alt kısmında da hafif bir iz var anca güneşte belli oluyor, dediğim gibi bunlar çok da belli olmuyor. Ama bir tane gümüş tankın alt kısmı defolu gibi. Ufak bir video çekip gif'e çevirdim umarım olmuştur:
(geç de olsa nihayet becerdim gif'i oynatmayı) ???? ????
Atomizerin 510 peek izolatörü sanki bu atomizer için değil gibi. Ayrıca vida da çok fazla içeride. Bu mekanik modlarda sıkıntı yaratır. Elimde Dvarw 16 için st 510 izolatörü vardı, gümüş renk olana taktım, daha uygun oldu ve 510 vidası olması gereken yakın gibi, hafif dışarıda kaldı.
Edit: 2 atomizere de aynı sarım yaptım, ohm aynı çıktı ve ohm atlaması yok.
Fotoğraf paylaşayım, siyah renk olanda kendi 510 peek izolatörü var, gümüş olanda ise benim taktığım:
Gelelim afc pinlere, yani hava kanalları. Başka bir satıcıdan bu klondan almıştım (evet aynısı, kendim kaşındım) ve
@Gabamarul hocam afc pinlerin ss (paslanmaz çelik) değil de gümüş kaplama bakır gibi gözüktüğünü söylemişti. Oysa ki satıcı bana ss demişti, tekrar satıcıya sordum sıkıştırdım ve sonunda itiraf etti ve zaten ödemesini daha yapmadığım için iptal ettim. Sonra yine arayışa geçtim ve Coolvape'i buldum. Bu afc pinler ss mi diye sordum evet dedi, emin misin bak gümüş kaplama gibi parlıyorlar dedim, bana güven bunlar bizim üretimimiz dedi, bak değilse uğraşırım seninle dedim, rahat ol güven bana dedi ve aldım. Ürün gelince baktım ki bunlar sanki ss değil, çok parlıyorlar diye düşündüm. Neyse, onca temizlik sonrası afc pinler bildiğiniz renk değiştirdi. Ben bunu biraz araştırdım gümüş
kükürt ile temasta kararırmış ve ben de sirkeye yatırdığımdan ve sirkenin içinde de kükürt dioksit olduğundan dolayı kararma ve renk değiştirme olduğunu düşünüyorum. Belki de alakası yok, bilemiyorum, şimdilik bana mantıklı gelen bu. Eğer ki bu konuda bir bilginiz varsa ve beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bir de unutmadan şunu söyleyeyim, dezenfektan ile kararmış afc pinleri silince renkleri eski haline geri geliyor ama tamamen değil. Daha fazla uzatmadan fotoğrafları paylaşıyorum:
2 set aldığım için her afc pinden ikişer tane var.
Sağdaki ss parçalar ile renk farkını görüyorsunuz:
Bazı afc pinler nedense diğerlerinden daha da fazla renk değiştirdi.
Edit: Bu pinlerden birini feda edip kesmeyi ve içine bakmayı düşünüyorum, becerebilirsem paylaşırım.
Afcpinler ile ilgili son olarak, bir tane afc pin yanlış ve defolu geldi. 3x0.6mm olması gereken pin 3x0.8mm ve defolu çıktı. Defolu'dan kastım birazdan fotoğraflarda da göreceğiniz gibi, alttan üç delik açılmış ama üstten ikili imiş gibi gözüküyor, oysa yanda da üçüncü delik var.
Yetmezmiş gibi bir de siyah atomizerin deck'inde pozitif pin'in yivlerinde sıkıntı var. Hangi vidayı takarsam takayım zor dönüyor. Belli ki bir sıkıntı var. Bahsettiğim parça:
Edit: Belli ki kalite kontrol sıfır yada bilerek bu şekilde satıyor. Artık kime ne çıkarsa...
Tüm bu olanlardan sonra hevesim kaçsa da başladığım işi bitireyim, sarayım şu atomizerleri dedim.
Siyah olan atomizerin Dvarw'lara özgü 'do not forget' parçası yani peek chember'ın üstündeki parça tankı deck'ten ayırınca tank kısmında kalıyor ama ss olan modelde olmuyor. Bunun kalitesiz oring'lerden ziyade boyadan olduğunu düşünüyorum. Bu parça ile peek chember'ı birleştiren oring'e 1 tur ip sardım ve parçanın üstündeki oring'e likit sürdüm, sorun düzeldi.
Atomizerleri aynı sarım ile sardım (28ga temco ka1 tel, 2,5mm çap, 7tur, 1.2ohm ve cotton bacon v2 pamuk). Afc pinlerden en çok merak ettiklerim olan 2x0.8mm ve 3x0.6mm olanları dezenfekran ile iyice silip taktım.
St clear bellcap'lere likiti koydum ve buharlamaya başladım. Oou maaay gaaaadth
Sana puanım Dohuz kanka ????
2 saattir şu yazıyı yazmak ile uğraşırken, likit de şahane olunca fark etmeden fazla kaçırmışım, arada çarpıntım oluyor, hzursuz oldum, nikotin çarptı ????????
Atomizer daha yeni geldiği için şimdilik gördüklerimi söyledim. Daha fazla tecrübe edip tekrar birkaç kelam ederim.
Biraz fazla uzatmışım gibi gözükebilir ama aslında kısalttım ???? yine de sürçü lisan ettiysem ve sıktıysam affola ????
Herkese keyifli buharlar dilerim.