• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
podda ben 0,9 salt ile iyiydim. en gıcık tarafı pil. günde 3 kere pod mu şarj edecem diye salmıştım. sonra hatun sardı poda.

yine de bir ato-mod yeri tutmaz ????
Yaaa tabi ki öyle...
Dedim ya kendine uyarlamali herkes bu yorumlar kişiye hastır bence
Misal ben sabit çalışan biriyim,hareketli işe sahip biri için bütün bu bahsini ettiğim güzellik işkenceden başka bişey olmayabilir...iyi bir değerlendirme olmalı
Kaldı ki aynı şeyi bende yaşadım uzunca süre uzak kaldım (sanırım o macera üzerinden iki üç yıl geçti) her defasında şunu da demişimdir kendi kendime bu zaman aralığında pod işi tirt en iyisi her daim setup????
Gel gör ki şu an durum böyle ????
O yüzden iyi bir değerlendirme şart öncelikler istekler doğru kanaldan alınan bilgiyle doğru şekilde masaya konmalı....
Herşey yerli yerince olsa bile haklısın en iyisi mod -ato bence de ..????

@Namca üstat sağolsun. Denemediğim bir atomizeri deneme fırsatı verdi bana. Ayrıca çok keyifli zaman geçirdik birlikte.
@Avn kardeşimde süpriz yapıp mini buluşmamızı şenlendirdi.
İkisinede bu keyifli geçen zaman için çok teşekkür ederim ????
Ekli dosyayı görüntüle 60883
Ben teşekkür ederim @comandante çok güzel bir buluşmaydı ,@Avn kardeşimin süpriz katılımı da çok anlamlıydı .iyi ki varsınız dostlar.. ????

@MoNoT10
sen True bulamadin ama ihtiyar Elite buldu :LOL:

Şimdi 6 mg normal likiti dolu üç kartusla çıkıp akşam eve dönüyorum
Edit: ohm ve hava akışı senin için önemli olduğunu bildigimden bunları bu cihaz özelinde öneri olarak yazmadım
Deneyim olarak dusunmeni tavsiye ederim

aslinda direkt hedef ben degilim. ben sadece kullanim pratigi edinip ablama ulastiracagim. ki o da yillardir inatla keyif aldigini iddia ettigi dumani kullaniyor. maksat onu buhara ikna etmek. bunun yolu da kolay kullanim ve sorunsuzluk tarafi.

simdi;
sen normal setup ile de 6mg tuketiyordun sanirim. pod ile bu seviye tatmin ediyor mu?
benim aklimdan 9mg freebase kullanmak geciyordu pod ile. ki baba atolarda 6mg kullaniyorum. eger ki tatmin oldugum noktadan uzaksa nic ilave ederek seviyemi belirleyecegim.
sonrasinda da tatmin oldugum noktanin uzerine +6mg ekleyip ablama vermeyi dusunuyordum. gecis donemi oldugu icin oylesi uygundur diye dusunduk aslinda. olmadi salt 20mg gibi.

Sen ne dersin?

@MoNoT10
sen True bulamadin ama ihtiyar Elite buldu :LOL:

aslinda direkt hedef ben degilim. ben sadece kullanim pratigi edinip ablama ulastiracagim. ki o da yillardir inatla keyif aldigini iddia ettigi dumani kullaniyor. maksat onu buhara ikna etmek. bunun yolu da kolay kullanim ve sorunsuzluk tarafi.

simdi;
sen normal setup ile de 6mg tuketiyordun sanirim. pod ile bu seviye tatmin ediyor mu?
benim aklimdan 9mg freebase kullanmak geciyordu pod ile. ki baba atolarda 6mg kullaniyorum. eger ki tatmin oldugum noktadan uzaksa nic ilave ederek seviyemi belirleyecegim.
sonrasinda da tatmin oldugum noktanin uzerine +6mg ekleyip ablama vermeyi dusunuyordum. gecis donemi oldugu icin oylesi uygundur diye dusunduk aslinda. olmadi salt 20mg gibi.

Sen ne dersin?
İlk kısım
Adamın cenahi geniş usta ???? ulaşabiliyor.
Ben çok içli dışlı olamadim,forumdan birçok kişi bizim sahillere geliyor/ da haberimiz bile olmuyor ne diyeyim coğrafya kaderdir deyip kimseye ???? atmayayim ???? hem kim neapsin Balıkesir merkezde,üstelik çok kez davetkar olduğum halde.Ayrica abim zaten yaşça büyük olarak birçok toplantılara ya davet edildi ya evsahipliği yaptı,yakın kullanıcı sayısının çokluğu,dışarıdan birçok kişinin iş güç dolayisiyla da belki uğrak noktası olması bir diğer etken
E o taureni bulmasın da ben mi bulayım...

İkinci kısım
İşin epey zor kolay gelsin gerçekten umarım dileğin gerçekleşir....

Üçüncü kısım
Kendi podum üzerinden doğruyu söylemek gerekirse 9mg daha iyi olacak ve yeterli olacağına eminim ki 6mg ile tuketimim- biraz fala haliyle -yetiyor/kesmiyor bu net..
Aksi senaryo belki iki kartuşla mevzu kapanır günlük..
İlave -yogunluk bir etken olmasa 4-5 kartuşa çıkarım mevcut verilerle
Diğer konu elimde 6 mg var/uğraşmamak/ve süreci yaşarken değerlendiririm alımı düşüncesiyle/kâfi gormemden 6 da kaldim...
9 ihtiyaç...

Senin ve elinde ki cihazlar özelinde degerlendiremem durumu fakat
Ursa mesh coil olduğundan ve coilin fiziki yapisindan(hava kanalları coil genişliği gibi) zannımca salta uygun olsa bile yüksek mg ben olsam tercih etmezdim bunun yerine
Free de mg yukseltirdim
Bu sebeple de kendi hikayemi öne aldım
Yine free icin dikkat edilmesi gereken şey volum bence 70/30 altinda kullanılmasa iyi olur
Herşeyi bir kenara bırakırsak olayı zaten kendin özetlemiş ve sonuca yönelik olan yapmışsın dostum dene ve değerlendirmeyi yap ????
Ha bir tavsiye olacaksa free 9 ile başla
6 yi unut ,imkan varsa onu da dene ????????
Umarım yeterli olur tümü ????

@Namca üstat sağolsun. Denemediğim bir atomizeri deneme fırsatı verdi bana. Ayrıca çok keyifli zaman geçirdik birlikte.
@Avn kardeşimde süpriz yapıp mini buluşmamızı şenlendirdi.
İkisinede bu keyifli geçen zaman için çok teşekkür ederim ????
Ekli dosyayı görüntüle 60883
Ben teşekkür ederim @comandante çok güzel bir buluşmaydı ,@Avn kardeşimin süpriz katılımı da çok anlamlıydı .iyi ki varsınız dostlar.. ????
@comandante ve @Namca abilerimiz gibi kıymetli büyüklerimiz çağırır da gidilmez mi hiç ???? işe geri dönesim yoktu ???? artık bir dahaki sefere telafi ederiz. Bende @comandante abime deneme turu için teşekkürlerimi sunarım. Saygılar

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 15
Arise 22 icin 1 gunluk yorumlamami yapayim.

Atoda Nduro ve Arise 24 e gore tanktaki isleyis cok kolaylasmis. Likit besleme ve deckten ayirma cok rahat kontrol ediliyor.

cdd 8-fe cherry cigar ve cdd saure limette ile denedim. Carlo-oleon-sieg 6 mg nbase kullanarak yapildi likitler. Sarim butun hepsinde sabit 28 ga 5 tur 2.5 mm 1.0 ohm 11 watt.

2 ml tankta aroma arise 24 ile ayni hatta biraz daha guzel geliyor. Vurum pek yok denilebilir.

5 ml tankta aroma gozle gorulur sekilde azaliyor ama bu aslinda daha cok hosuma gitti cunku aromalar baymayacak seviyeye geliyor sadece. Bishoptan 6 ml kite gore cok daha iyi bir aromasi var. bishop 6-7 puansa 8.5-9 diyebilirim.

Vurum konusunda ise nduronun yine yanina yaklasmiyor ancak flashin standart tankiyla nerdeyse ayni bir bogaz vurumu var. burda belirteyim tel en yukari konumda butun sarimlarda. 2 ml tank denememdede 5 ml tank denememdede hic air pine yakin konumlandirmadim. Vurumada nduroya yine 10 dersek flash 8.5 arise 22 8 diyebilirim cok rahat. Buharda nerdeyse bir okadar soguk. Onada flashin buhar sogukluguna 10 dersem 5 ml tankla 9 diyebilirim.

Atonun gozlemledigim eksilerindende bahsetmem gerekirse. Airpinler yerlestirilirken oringler yuvaya tam oturmuyor ve bi noktadan oring fiskiriyor resmen. Bunu airpini likitleyip dondurerek takarak cozdum. Ancak uzun vadede deforme olmaya sebep olursa cok buyuk bir eksi olabilir. Ikinci olarakta tankta 3 kademe hava ayari mevcut en kisikta ato her cekiste islik sesi cikariyor. Diger 2 kademede boyle bir sorunla karsilasmadim. Bu islik sesi 1.0 pin kullanirken oluyor 1.2 pinle biraz daha az.

Ek olarak 1.2 pin baya havadar bir icimi var, ideal pinin 1.0 oldugunu dusunuyorum. 2 mm sarim ile 0.8 pinde denenebilir ama 2.5 mm sarimda cok dar icimi var ve buhar cok isiniyor.

Bunlar 1 gunluk kisa tecrubelerim.

Genel olarak atoya puanim cok yuksek, eskiden yasanan tanki sokup taktikca deckde olusan deformeyi engellemek icin deckin etrafi metal malzeme ile kapli decke herhangi bir zarar vermiyor sok tak veya likit kontrol islemi. Ilerde 2 mm sarim 0.8 pin ve black note likitler ilede deneyip tekrar guncellerim.

Firsat buldugumda konu acip fotograflar ile sarim, deck ve mod ustundede paylasim yapmayi planliyorum.

Teşekkürler @Egzl ! Merak ediyordum kısa notları, iyi oldu bu. :coffee: ????

Tam puan listesini alıntılıyordum bu arada, iyi denk geldi. Fırsattan istifade, ilgilenenler için, ekleyeyim,

Bana gore
Nduro
Vurum 10
Aroma 7.5

Arise 4 ml
Aroma 10
Vurum 6.5-7

Arise 8 ml
Aroma 9.5
Vurum 8

Flash
Vurum 8.5
Aroma 6.5-7

Aromalari genellikle tutun olarak dusunerek puanladim.

Ekli dosyayı görüntüle 60557

Ursa mesh coil olduğundan ve coilin fiziki yapisindan(hava kanalları coil genişliği gibi) zannımca salta uygun olsa bile yüksek mg ben olsam tercih etmezdim bunun yerine
Free de mg yukseltirdim
Bu sebeple de kendi hikayemi öne aldım
Yine free icin dikkat edilmesi gereken şey volum bence 70/30 altinda kullanılmasa iyi olur
Herşeyi bir kenara bırakırsak olayı zaten kendin özetlemiş ve sonuca yönelik olan yapmışsın dostum dene ve değerlendirmeyi yap ????
Ha bir tavsiye olacaksa free 9 ile başla

51caa4b6-8fdc-4e98-b6b1-b44362422b98.jpg

bu arkadasin boyunu posunu calismasini sevdim.
fakat benim icim tercihlerimin uzaginda.

aroma detaylari guzel ama fazlaca tatli ve tabi benim icin sicak. tatli likit kullananlar icin iyi bir tercih olabilir.
uzarinde 0.8 ohm ile geliyor ama ben direkt yedek aldigim 1.2 ohm kartus ile kullandim.
bunun hava ayari yok, tahmini 1.1/1.2mm civari bir hissiyati var. aslinda isabetli bir tercih mtl icin ama ben artik 1.5mm civari kullanir oldum.
60/40 civari 9mg freebase ile vurumu yeterli veriyor. bekli 10mg yapabilirim daha iyi olur.

aksam firsat bulursam da ak2 deneyecegim.

Ekli dosyayı görüntüle 60903

bu arkadasin boyunu posunu calismasini sevdim.
fakat benim icim tercihlerimin uzaginda.

aroma detaylari guzel ama fazlaca tatli ve tabi benim icin sicak. tatli likit kullananlar icin iyi bir tercih olabilir.
uzarinde 0.8 ohm ile geliyor ama ben direkt yedek aldigim 1.2 ohm kartus ile kullandim.
bunun hava ayari yok, tahmini 1.1/1.2mm civari bir hissiyati var. aslinda isabetli bir tercih mtl icin ama ben artik 1.5mm civari kullanir oldum.
60/40 civari 9mg freebase ile vurumu yeterli veriyor. bekli 10mg yapabilirim daha iyi olur.

aksam firsat bulursam da ak2 deneyecegim.
Diğerini denedikten sonra konuşuruz ...bunları yazdım
Bir de om attım sana bir bakar mısın sana zahmet ????

Şuan denemeye devam ediyorum. Dün dar olan mtl pin ile denedim oldukça sıkı geldi
Spiral olanda aroma ortalama geldi (Meyve türevi denedim) vurum düşük geldi.
Oval baca ki bence (Taifun tip demek yanlış olmaz sanırım) vurum biraz daha ön planda geldi yine dar olan mtl pin ile
Şuan geniş mtl pin ve oval bacayı deniyorum. İçinde Orange tart koydum. Vurum biraz düştü. Aroma hala tatmin etmedi. Bundan sonraki denemem gus tip baca ile geniş pin olucak

ben 1.8 pin ve spiral baca ile keyif aldım diğer pinler çok sıkı gelmişti bana. oda aroma ve keyfi etkiliyor.

Geri