• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Mod-Ato Çeşitleri Minör RTA Talep, Fiyat Ve Satış Bilgilendirme

Sevgili dostlar, tam sekiz gündür kullanıyorum ve her türlü kombinasyonu denedim.

Kimsenin yanlış anlamasını istemem ama maalesef bana hitap eden bir atomizer olmadı . Günlük rutinim içerisine dahil edeceğim bir atomizer değil yani, kullanacağımı sanmıyorum.

Atomizeri onlarca farklı sarımla ve likitle denedim. Aroması bana hitap etmiyor. Tekil tütün aromaların da güzel, mix tütün aromaların da güzel, pastane ve meyve grubunda ben yeterli aroma alamadım. Benim aroma alamamam başkasının alamayacağı anlamına gelmiyor, benim aroma eşiğimin uzun süredir çok kısa ve geniş chimneye sahip atomizerleri çok yüksek aroma oranlarıyla kullandığım için çok yükseldiği anlamına geliyor. Yani bu tamamen tat alma eşiğiyle alakalı bir durum ben böyle düşünüyorum.

Uzun zaman mtl clapton kullanan birisi de düzel teller ile yeterli aromayı alamaz, çünkü aroma eşiği ister istemez yükselmiştir.

Spica pro kullanan bir arkadaşıma denettim, tütün aromaların da spicadan çok daha iyi olduğunu söyledi şu an çıkmasını bekliyor iki tane birden alacak.

Ancak ben tütün aromalarını across kitli dvarw ile tüketen biri olarak aroma alamamam ya da yeterli bulmamam normal diye düşünüyorum, spica kullananı fazlasıyla tatmin ediyor mesela.

Mesela geçen gün çok sevdiğim bir dostumun gus atomizerini denedim, gayet güzeldi. Şimdi o arkadaş için ben minörün mantıklı bir seçim olacağını ya da bu arkadaşı tatmin edeceğini düşünmüyorum.

Kısacası; alınır mı ? İon, Spica, Majör, Penodat, Siren, Troya serisi vs vs kullanıyorsanız 400 lira verilir, alınır, kullanılır.

Dvarw, İntegra, Taifun, İmperia, Gus vs vs tarzı a-b segment bir atomizeri uzun süredir kullanıyorsanız ve sek nbase tüketecekseniz ya da aroma arayışınız yoksa kutu içeriği ve güzel bell capları dikkate alınarak yine alınır, ancak ben bu atomizerlerden birine sahibim alternatif olarak kullanacağım diyorsanız sizi üzebilir.

Son düzenleme:
çok şükür bir beklentiden sonra faliyet var bende adımı yazdım numarada 13 dedim ama olmaması beni üzmez herhanki bir numarada olur ramazan hocama buradan teşekkür ederim eline sağlık şimdikten inşallah ocakta başlar ve en yakın bir zamanda elimize ulaşır

Hayırlı olsun yeni ürün, hala major 1.1 kullanıcısı olarak ben almıyorum minörü ama bir dileğim var. Ortalama klon bir atomizerden bile ucuz fiyatıyla umarım olabildiğince çok elektronik sigara kullanıcılarına gider ürünler, çünkü siz almazsanız piyasa faizcilerine gidecek ve oradan bu ürünün çıkışından bihaber olan kullanıcılara fiyatları katlanarak ulaşacak. Ayran gönüllü olmayanlara uzun zaman yetecek oldukça ekonomik bir fiyatla satılıyor. Almama nedenim ürüne elimdeki major dışında başka bir isim verecek bir tasarım görmememdir, kendi içim tarzım açısından pozitif tek bir şey göremedim kendi adıma. Elimdeki major 1.1 hala bu yeni ürünün satış fiyatından daha pahalıya satılıyor, ilk çıktığında tıpkı bu yeni ürün gibi çok ekonomikti. Demek istediğim ürün yatırım için en az mevduat hesabı kadar kazandıracak bir ürün aslında, win-win bir durum var ortada, sırf o nedenle bile alınır. Üreticiyi anlamak gerçekten çok güç, eğer bu fiyat üreticiye kazandırıyorsa niye üretimi tek partide bilmem kaç adetle sınırlandırır. Konuyu hızlıca okudum, eğer bunlar daha önce yazıldıysa benimki de vurgu olsun uzimods ürünlerini pek bilmeyenlere.

Ürün elime ulaşmadı tabi ki de ancak bazı konularda başka yerlerde de bazı yorumları okudum;; bu nedenle buradan ciddi bir yorum yazmayı uygun buldum.

Öncelikle piyasada küçük revizyonlarla çıkan bir çok atomizer varken bu atomizerin hunharca eleştirilmesini anlayamıyorum. Tabi ki kırıldığım, eleştirdiğim noktalar oldu çıkış aşamasında, ancak bir konuda iki - üç üreticinin hakkının yenmesini uygun bulmuyorum.

Fiyatın uygun olması beni çok memnun etti. Bunun bir kaç nedeni olabilimektedir:

1) deck gibi metal parçaların üretimi kurun bu kadar oynamasından çok önce bittiğini anlamak buradaki konuları takip eden kullanıcılar için zor olmasa gerek. Neden deck ile ilgili bu açıklamayı yaptığıma gelirsek euro bazında çalışan cnc makinaları bu fiyatta etkendir.
2) iki üretici her bir atomizerden ettikleri kârı hesaplamak yerine günün sonunda edecekleri toplam kârı baz almaktadır. Bu da euro bazlı sattıklarında edecekleri kâr (ki bu kur da ciddi bir kâr elde edeceklerdir umarım işleri hesap ettikleri gibi gider) ve iç piyasada edecekleri kâr - net - zarar toplanınca edecekleri kârı totatl olarak değerlendiriyorlar demek.
3) bana göre hepsinden önemlisi bu topraklarda üretim yapıp, bu topraklarda 5 kuruş vergi ödemeden (bu konudan çok emin değilim ama bu şekilde olduğunu düşünüyorum) üretip kâr ettikleri ürünleri; bu toprağın insanlarına reva görmeyen üreticilerden olmaması bu üreticinin ürettiği her ürünü almama yeterli bir neden.

Sonuç olarak bundan 3-4 ay öncesine kadar üretime devam ettiğine emin olduğum ürünün iç pazara sunulmaması konusunda farklı inançlara sahip kişilerin yazılarını "işgüzâr mesaj" olarak değerlendirmediğim için kendimi seven bir buhardaşım.

3) bana göre hepsinden önemlisi bu topraklarda üretim yapıp, bu topraklarda 5 kuruş vergi ödemeden (bu konudan çok emin değilim ama bu şekilde olduğunu düşünüyorum) üretip kâr ettikleri ürünleri; bu toprağın insanlarına reva görmeyen üreticilerden olmaması bu üreticinin ürettiği her ürünü almama yeterli bir neden.

%80 almam icin gecerli olan nedendir kendisi. Gerisi fasa fiso. Tamam kimse kazanmasin demiyoruz ama burada uretip kendi vatandasindan saklamak ne bilim, ben susim en iyisi. Bu muhabbet her acildiginda, tesekkurler @Uzi Mods diyesim geliyor. Bak yine dedimisim :D. Allah yolunu acik etsin, binlerce minör satasin insallah, en bol kârlısindan yurt disina....

piyasada küçük revizyonlarla çıkan bir çok atomizer varken bu atomizerin hunharca eleştirilmesini anlayamıyorum.

Türkiye için SBTV dışında bir yeri takip etmediğim için eleştirileri okuma fırsatım olmadı. Fiyat, vergi, yasal düzenlemeler, üretim aşamaları, vs., konularına ve küçük iyileştirmeler noktasına varmadan daha önemli bir konu es geçiliyor: yeni kullanıcılar.

Teferruatlı veya üstünkörü bir değerlendirme, hafif veya sert bir dil, mukayeseli veya kıyassız bir bakış, vs., farketmeksizin yeni kullanıcı notu düşülmüyor genelde. Yeni çıkan bir ürünün yeni başlayacak kullanıcılara hitap etme ihtimali unutuluyor gibi duruyor. Creamy Latakia performansını merak edebilecek üç beş kişi varken esigara dünyasına zahmetsizce girmek isteyebilecek kişi sayısının çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Zahmetsiz kurulum, kolay temizlenebilme, yedek parçanın rahat temin edilebilmesi ve makul bir fiyat gibi konular, bana göre gerçekten, yakın zaman öncesine ait bakış açılarının temelini sarstı.

Yazıyı okuduktan sonra aklıma gelen bu nokta, bana göre, es geçilmemeli diye detaylara girmeden yazmak istedim.

Türkiye için SBTV dışında bir yeri takip etmediğim için eleştirileri okuma fırsatım olmadı. Fiyat, vergi, yasal düzenlemeler, üretim aşamaları, vs., konularına ve küçük iyileştirmeler noktasına varmadan daha önemli bir konu es geçiliyor: yeni kullanıcılar.

Teferruatlı veya üstünkörü bir değerlendirme, hafif veya sert bir dil, mukayeseli veya kıyassız bir bakış, vs., farketmeksizin yeni kullanıcı notu düşülmüyor genelde. Yeni çıkan bir ürünün yeni başlayacak kullanıcılara hitap etme ihtimali unutuluyor gibi duruyor. Creamy Latakia performansını merak edebilecek üç beş kişi varken esigara dünyasına zahmetsizce girmek isteyebilecek kişi sayısının çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Zahmetsiz kurulum, kolay temizlenebilme, yedek parçanın rahat temin edilebilmesi ve makul bir fiyat gibi konular, bana göre gerçekten, yakın zaman öncesine ait bakış açılarının temelini sarstı.

Yazıyı okuduktan sonra aklıma gelen bu nokta, bana göre, es geçilmemeli diye detaylara girmeden yazmak istedim.
bu konu gerçekten çok önemli. daha bir yıl olmadı mtl e geçişim ve o dönemlerimi hatırlayınca anladım kibazı konuları çok hızlı geçmişiz. kendi adıma geçtiğim yerleri unutmak hiç hoşuma gitmedi. kolay kurulum, kolay kullanım, ve ulaşılabilir yedek parça çok önemli. bu konuda birini deneyimleyerek birni de okuyarak edindiğim izlenmime göre başarabilen iki firma var yerli üretimde.

yazılımla uğraşanlar bilir user friendly (kullanıcı dostu) konusu yazılım firmalarının büyük çoğunluğu takıntılıdır.

SAYGI
emeğe SAYGI,
üretene SAYGI,
alana SAYGI,
almayana SAYGI,
beğenene SAYGI,
beğenmeyene SAYGI,
sevdiğine SAYGI,
hatta sevmediğine bile SAYGI,
biri bile eksikse kendine SAYGIN yoktur.

Bakış açısı bu olduktan sonra gerisi önemsiz.

İllaki bir şekilde bir yerlerden bir şeyler temin edip kullanacağız.
Ne birisi iyi dedi diye iyidir, ne de kötü dedi diye kötüdür.
Her koyun kendi bacağından ;)

Geri