• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15929401455743499438306844169485.jpg
Hocam bu dıy kitin rengi bulanık bir sorun falan yok değil mi ve bu arada kusura bakmayın lütfen daha ilk adımları atıyorum sora sora olacak başınızı ağrıtıcam belki ama şimdifen kusura bakmayın lütfen ????????????

Ekli dosyayı görüntüle 35642
Hocam bu dıy kitin rengi bulanık bir sorun falan yok değil mi ve bu arada kusura bakmayın lütfen daha ilk adımları atıyorum sora sora olacak başınızı ağrıtıcam belki ama şimdifen kusura bakmayın lütfen ????????????
Tanımadığım bir likit. Netten hızlıca tanımına baktım. Fotoğraftan bulanıklığı anlayamıyorum/seçemiyorum, fakat (tanımından yola çıkarak) “citrus” aroma grubunda bulanıklık olabiliyor diye hatırlıyorum.

Daha net ve sağlıklı cevap almak lazım tabi, benimkisi bir tahmin.

Özgür başlık burası:) Soru sormaya çekinmeyin.

Tanımadığım bir likit. Netten hızlıca tanımına baktım. Fotoğraftan bulanıklığı anlayamıyorum/seçemiyorum, fakat (tanımından yola çıkarak) “citrus” aroma grubunda bulanıklık olabiliyor diye hatırlıyorum.

Daha net ve sağlıklı cevap almak lazım tabi, benimkisi bir tahmin.
Hocam diğerleri şeffaf bu bulanık şöyle karşılaştırma yapayım daha iyi olur
Birisinde dibi gözüküyor diğeri gözükmüyor fark ederseniz1592940961176897369598808751550.jpg

Hocam diğerleri şeffaf bu bulanık şöyle karşılaştırma yapayım daha iyi olur
Birisinde dibi gözüküyor diğeri gözükmüyor fark edersenizEkli dosyayı görüntüle 35643
Durdukça berraklaşabilir, bir kere başıma gelmişti. Hangi mix idi hatırlamıyorum. Şimdilerde şeffaf olmayan şişelere turşu usulü kurduğum için gözüm gönlüm ferah ???? içeride neler olduğunu bilmiyorum ????

evet hocam nikotin varsa olmaz,sıcak kötü etkiler. ama DIY kit yazıyor, demlenmemiş saf aromadır diye öyle yazdım.
Aklımdan çıkmış o kısım.????‍♂️ Normal aslında o durum. “Cloudy juice” şeklinde netten arama yaptım... Reddit’te benzer durumları, farklı ve benzer aromalardan bahsederek, rapor edenler mevcut.

“Slow Blow by Nasty Juice presents flavor of pineapple layered with lime soda that will surely make you taste its freshness[...]”

Citrus grubunun yanında ananas da yapıyormuş galiba, (burada yok ama) muz da, vs.

keşke dıy kiti normal demleyip demlendikten sonra ufak bir kısmını o şekilde deneseydin. beğenmezsen likitin tamamını kaybetmezdin.
zamanında çok nbase telef ettim. en sonunda merak ettiğim aromayı 10 ml şeklinde demlemeye başladım. beğenirsem demlediğim miktarı arttırdım. beğenmediğimi de merak edenlerin denemesi için buluşmalara götürdüm.

abi beğenmediklerini mi getiriyorsun :eek::eek:

Çok kafama takıldı dün kendi likitlerimi yapmak için dıy kit aldım 0mg nbase bunlara etil maltol ve sweetener de ekledim 3 er damla ikisinden de sizce pişman edermi dozu aşmışmıyım ne diyorsunuz
Sweetner’i ilk evrede yani aromanin icine direk ekleyerek hazirlik yapmanizi mümkünse base eklemeden evvel 1 gun bekletmenizi tavsiye ederim
Diger gun etil maltol ve base ekleyerek demleme surecini baslatabilirsiniz
Buradaki amaci merak edenler icin izahi:
Sweetner da bulunan tatlandirici(sekerin) diger aromalar ile bagi saglamak
Sonrasında eklenen etil maltolun ise seyreltici ve nüfuz etkisi sayesinde base icerisinde daha etkili kalmasini sağlamaktır
Uyguladiginiz oranlara gelince kullandiginiz mixin icerisinde bunlar olsalar bile ;eger yapacaginiz miktar 10-20 ml dolayinda yuzdesel olarak degisime etki edecek kadar az degilse
Sizin bu farki hissetmeniz hatta farketmeniz bile olasi degildir rahat olun
Ayrica @Gabamarul hocamin tavsiye ettiği vape wizard i bende kullanmanizi oneririm
Olasi okside durumlardan likitinizi kurataracak ve daha keyifli pürüzsüz icim yapmanizi sağlayacaktır

Sweetener konusu açılmışken, yeni başlayacaklar varsa, minik bir ön uyarı yazayım. İçerikten muhakkak haberiniz olmalı, zira her Sweetener aynı değil. Karışım üzerine etkileri, olgunlaşma süreleri & istekleri, endüstriyel kullanım standartları, karışım üzerinde yarattığı illüzyonyanlar, sarım karartma şiddetleri, vs., genelde farklı.

Güncel olarak...Şu aralar, özellikle son dönemde, karışımlara farklı aromalarla tatlılık & şekerlilik katma furyası var karışım topluluklarında. Bunlara da bakabilirsiniz, keyifli konular bunlar da:)

Uzman kişilik iş başında ????

5 Gr kaçmış, tutmaz o ben diyeyim.

Bu özeni görünce kendimi kara ambar derneği üyesi hissettim ????

Afiyet olsun şimdiden
Esti de oturdum karışıma???? Sıcakta yapış yapış geldi likitlerim... seri buz getir işi oldu benimkisi ???? Lavaboya gidebilir????

SC (Old) Captain: soğutucu*, 4-4.5%: 0.75-1% (Yüksek PG kullandım, Cap SS 0.25%)

*Koolada dışında her şey gidebilir. WS23:FA Flash, 0.75:0.25 gibi.

Geri