• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Mutfağı...Master Evyap⚡️

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanthal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dostlar mp calipitter'ı yüzde kaç ile demiyorsunuz? %15 yaptım çok sönük kaldı. Yüzde 17-18 gibi güzel oldu ama acaba oran fazla mı oldu diye kendime sormadan edemiyorum.

Süper haber! Şimdiden teşekkürler???? Bu arada, Chemnovatic miymiş cidden esas aroma?
Ben orjinal lemon tart içerken ginger tadı aldığımı söylemiştim de yerli likitcilerimizden biri kesinlikle yok diye iddia etmişti, ben ginger bread kattiktan sonra orjinale bir adım daha yaklaştığını düşünüyorum, bu klon 1'e1 değil zaten ama lemon tart sevenleri de üzecek bir reçete değil açıkçası. Elimde olmayan sebeplerden :sneaky: Lemon Meringue pie katmadım bu reçeteye, belki biraz sweetner, çok az da Brown sugar ile hafif tatlandirilabilir.
IMG_20200907_180327.jpg

Ben orjinal lemon tart içerken ginger tadı aldığımı söylemiştim de yerli likitcilerimizden biri kesinlikle yok diye iddia etmişti, ben ginger bread kattiktan sonra orjinale bir adım daha yaklaştığını düşünüyorum, bu klon 1'e1 değil zaten ama lemon tart sevenleri de üzecek bir reçete değil açıkçası. Elimde olmayan sebeplerden :sneaky: Lemon Meringue pie katmadım bu reçeteye, belki biraz sweetner, çok az da Brown sugar ile hafif tatlandirilabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 45914
Sondaki FA aromasını çözmeyi başardım, Panettone???? Not edildi tarif! Çok teşekkürler!????Ginger Bread aromasına epey yabancıyım, merak ettim şimdiden onu da:coffee:

Sondaki FA aromasını çözmeyi başardım, Panettone???? Not edildi tarif! Çok teşekkürler!????Ginger Bread aromasına epey yabancıyım, merak ettim şimdiden onu da:coffee:
El yazım gerçekten kötü farkındayım sorry :giggle:

Ginger bread yerine inawera spicy biscuit de kullanmayı düşündüm ama inawera aromasinda hafif tarçın notasıyla zencefil (ginger) daha baskın, sevmeyen için bkz. @Türk likitin icinde hemen ben buradayım diyor. Inawera aroması likite buruk bir baharat tadını yoğun şekilde işliyor reçetesine göre değişmekle birlikte % 0.5-1 oranını geçmemek lazım. Cap ginger bread daha hafif bir zencefili biscuit tadıyla dengeli veriyor. Aslında bir kaç mix aromada düşük oranda kullanılıyor, likiti biraz kalınlaştırıyor.

Ginger bread yerine inawera spicy biscuit de kullanmayı düşündüm ama inawera aromasinda hafif tarçın notasıyla zencefil (ginger) daha baskın, sevmeyen için bkz. @Türk likitin icinde hemen ben buradayım diyor. Inawera aroması likite buruk bir baharat tadını yoğun şekilde işliyor reçetesine göre değişmekle birlikte % 0.5-1 oranını geçmemek lazım. Cap ginger bread daha hafif bir zencefili biscuit tadıyla dengeli veriyor. Aslında bir kaç mix aromada düşük oranda kullanılıyor, likiti biraz kalınlaştırıyor.
Inawera Spicy Biscuit ve CAP Ginger Bread farkını okumak iyi oldu???? Ben, istisnalar dışında, INW’den uzak durma politikama devam edeyim ????

Sensin sorrrrriii, kaç yaşında adamsın, yakışıyor mu yav

Istisnalar arasına flue cured tobacco aromasini eklemeni tavsiye ederim, gerçekten güzel aroma tek dezavantajı 1.5-2 ayda tadının oturması.
Sipariş listeme ekleyeyim, merak ettim:) Bu grubun tütünlü aromalarındaki olası tanım-dışı floral veya yoğun baharat beni hep ürkütüyordu???? Bu yüzden, uzun süre olgunlaşması için beklemek, hep aklıma gelen INW ve tütün denince.

Bu arada, Flue Cured demişken, SC (Virginia) Flue Cured da güzel bir aroma, en azından kullanışlıydı diye hatırlıyorum. Solo bana öyle aman aman gelmemişti, fakat eşlemesi/çalışması rahattı. “Nutty” tipi tütünlüler içinse köprü gibi bir şey bu aroma eşlerken, yanlış hatırlamıyorsam.

Şöyle bir deneme yaptım. Tamamen sallamasyon???? bakalım nasıl sonuç çıkacak. İnşallah çöp olmaz.????
%2 Fw Graham Cracker
%5 Fw Butter Pecan
%1 Tfa Penaut Butter
%1,5 Chem Sweet Cream
%0,5 Tfa Dulce de leche
5 Damla Fa Mts Wizard
Abi bu karışımı şimdi yine kokladım, çok güzel kokuyor ya, demlenincede inşallah sonuç güzel olur????????

Geri