• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit Likit Hazırlama Kılavuzu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MoNoT10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burada da sirasiyla anlatmaya calisayim
Oncelikle acılığın kaynagi
Diacetyl degil ;nikotin ve fazla oksijen alan karisimin oksidasyonu.
Anlasilabilir bir dille anlatmaya çalışacağım
•oksidasyon bir nevi çürüme olarak düşünülebilir
•nikotin zehirdir ve evet aciliga sebep verir buna kriter eklenirse kullanicisi oldugumuz sey uzerinden ornek vereyim
Likitin normal olmasi kosulu ile;
Dogru degerde dogru sarimla dogru guc uygulayarak tuketim yaptiginizda bu aciligi belirli miktarda hissedilir diyeyim yahut size likiti icirmeyecek duzeyde olmayacaktir
ornek olarak
15 mg bir likiti 0.30 ohm ile kullanmamak gibi
•diacetyl dusunuldugunun aksine
Oksidayonu baskilayan diger anlasilir deyisle çürümeyi geciktiren bir yonu mevcuttur ama bir diger taraftan guzel yuzunu arka tarafta tahribat vererek gizliyor oluşu onun sinsi bir şeytan olduğunu maalesef degistirmiyor
•peki tum bunlari biraraya getirip düşündüğümüzde sonucumuz nereye cikiyor?
Tabii ki ilk basta bahsettigimiz
Likitimizin oksijen ile girdigi reaksiyon sonucu olusan
1 oksidasyon 2 nikotin
Peki nikotin dogru kullanim ile bu aciligi vermiyor ise geriye tek alternatifimiz
Oksijen kaliyor
Size sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki
Aslinda likitimizin demlenmesi icin(ozellikle demlenmesini diyorum)bahsettigim deger araligi disinda oksijene hic ihtiyaci yok bu deger araligini konu disi oldugu icin açmayayım
Ozellikle belirttigim demlenme kismi ise;demlenme sureci boyunca likitimiz oksijenin verecegi enerjiyi kullanacak sadece
Bir nevi canlilarin hayati surdurmesi ve enerjilerini yasama yansitsin diye oksijene ihtiyac duymasi gibi diyebilirim
karisim esnasinda da likitin icerisine sisedeki oksijen gitmemeli
Yani ilk mesajimda anlattigim gibi likit karisim esnasında dikkat etmek gerek
Yine diger hususlarda da ilk mesajim aynen gecerli
yine belirtmeliyim ki bunlar nacizane edinmis oldugum bilgi ve tecrubelerime aittir
Son olarak oksijen ya da havalandirma bize yanlizca
Demlenme sureci tamamlandiginda eger kesif bir koku yada alkol hissedilmesi halinde cok kisa olarak
Ornek: kapagi açtınız şişeye uff dediniz hava sirkulasyonu yaptiniz budur yani
Yine oyle soylenilenin aksine ????
“5 dk 10 dk havalandiralim degil !

Likit gaz ureten bir cevher degil ki sozgelimi saatlerce havalandiralim
Baktiniz gitmedi 1-2-3 kez ;size kalmış kapali vaziyette likiti ters duz ettiniz...tekrar uflediniz budur yani
Umarim yeterince anlasilir olmustur
Yazim bozukluğu icin ozur dilerim
usta cevabın için teşekkür ederim sonraki likit yapımımda bunları değerlendireceğim . Hava aldıramadan karıstırma için aklımda bir fikir var kendi manyerik karıstırıcımı yapmak gibi . Görüşlerin için cidden çok teşekkür ederim . Ayrıca konuya derinlemesine inmende konuyu kapattırcağını zannetmiyorum :D

Ben şişede yada kavanozda bir miktar pay bırakıyorum çalkalamak kolay olsun diye. Full doldurunca karışmıyor, alacalı bulacalı şey oluyor, sevmiyorum. Demlenmesi de uzun sürüyor.

Gerçi genelde 100ml yaptığım ve nikotini demleme sonrası koyduğum için 8-9 ml'lik pay yetiyor bana.

Bu oksidasyon ve acı tat ilk başladığım dönemlerde hazır bobin DL'de başıma çokça geldi. Akşamdan Tankın içinde kalan likit sabah ilk 15-20 çekimde zehir gibi oluyordu. Sanki içindeki nikotin likitten ayrılıp pamuğa toplanıyor gibiydi. Kabustu be. Likitleride de henüz kendim yapmıyordum. Sonra zaten MTL RTA'ya geçince hiç başıma gelmedi bir daha.

Ben şişede yada kavanozda bir miktar pay bırakıyorum çalkalamak kolay olsun diye. Full doldurunca karışmıyor, alacalı bulacalı şey oluyor, sevmiyorum. Demlenmesi de uzun sürüyor.

Gerçi genelde 100ml yaptığım ve nikotini demleme sonrası koyduğum için 8-9 ml'lik pay yetiyor bana.

Bu oksidasyon ve acı tat ilk başladığım dönemlerde hazır bobin DL'de başıma çokça geldi. Akşamdan Tankın içinde kalan likit sabah ilk 15-20 çekimde zehir gibi oluyordu. Sanki içindeki nikotin likitten ayrılıp pamuğa toplanıyor gibiydi. Kabustu be. Likitleride de henüz kendim yapmıyordum. Sonra zaten MTL RTA'ya geçince hiç başıma gelmedi bir daha.
Usta işte benim kuşkulandığım nokta şu premium marka likitlerde böyle acılıklar yaşanmıyor. Biz kendimiz yapınca nazlı olmaya başlıyor likitler . Olan malzemelerle en iyi yöntemlerle yapmak önemli ama bununda bir güzellik sınırı olduğunu düşünüyorum keza acısız/en iyi likit yapılsada istenilen aroma hissiyatı hiçbir zaman premium likitler kadar iyi olamayacak .

Usta işte benim kuşkulandığım nokta şu premium marka likitlerde böyle acılıklar yaşanmıyor. Biz kendimiz yapınca nazlı olmaya başlıyor likitler . Olan malzemelerle en iyi yöntemlerle yapmak önemli ama bununda bir güzellik sınırı olduğunu düşünüyorum keza acısız/en iyi likit yapılsada istenilen aroma hissiyatı hiçbir zaman premium likitler kadar iyi olamayacak .
Aslında benim o yaşadığım acılık problemi hazır fabrikasyon likitlerde oldu. Likitleri kendim yapmaya başladığım süre içinde hiç yaşamadım. Dediğim gibi sadece hazır Bobinlerde sıkıntı çektim.

Bazen yoluma denk gelince vape shop a girip hazır likit alıp deniyorum ama hiç memnun kalmıyorum genelde. Sonuçta damak tadı ve beğeniye endeksli. Yapamıyorum olmuyor diye düşünmeyin. Genel olarak benim kalınan aromaları tercih edip denemeye devam edin.

Geri