• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Kusursuz Atomizer’in Peşinde!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Joe Doe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Joe Doe

Community
1. Soğuk buhar veren (+1 puan)
2. Çok parçası olmayan (+1 puan)
3. Besleme sorunu olmayan (+1 puan)
4. Akıtma yapmayan (+1 puan)
5. Aromayı iyi veren (+1 puan)
6. Yumuşak içimi olan (+1 puan)
7. Üstten doldurulabilen (+1 puan)
8. Yapısı sağlam (+1 puan)
9. Pahalı olmayan (+1 puan)
10. Boyu uzun olmayan (+1 puan)
11. Likit kontrolüne sahip (+1 puan)
12. Sökmeden hava ayarı yapılabilen (+1 puan)
13. Cam tankı olan (+1 puan)
14. Alyan anahtar ile vidaları sıkılabilen (+1 puan)
15. Bobin sarımı kolay (+1 puan)
16. Terleme yapmayan (+1 puan)
17. Bacasında likit biriktirmeyen (+1 puan)
18. 3 milim üstü tank kapasitesine sahip (+1 puan)
19. O-ring’leri sağlam (+1 puan)
20. Sub-OHM’da ısınmayan (+1 puan)
21. Temizliği kolay (+1 puan)
22. MTL ve sıkı MTL olarak performans verebilen (+1 puan)
23. Hem tütün hem meyve likitlerinde başarılı (+1 puan)
24. 316L ya da Titanyum (+1 puan)
25. Hafif olan (+1 puan)
26. Fokurdama yapmayan (+1 puan)
27. Sessiz (+1 puan)
28. Tedariği kolay (+1 puan)
29. Yedek parçası bulunan (+1 puan)
30. Tank doluyken coil’e müdahale edilebilen (+1 puan)
31. Şekli güzel olan (+1 puan)
32. Yenilikçi olan (+1 puan)
33. Parçalarının bir biriyle uyumu yüksek (+1 puan)
34. DL’ye dönüştürülebilen (+1 puan)
35. Bacası hareketli (+1 puan)
36. Micro, super micro vb. çeşitli sarımlara izin veren (+1 puan)
37. 22mm/23mm seçenekleri olan (+1 puan)
38. Renk opsiyonları olan (+1 puan)
39. Tank kapasitesi değiştirilebilen (+1)
40. Food/Pharma Grade sertifikasına sahip (+1 puan)
41. Pamuklaması pratik (+1 puan)

Bir atomizer var mı bildiğiniz?

Çok teşekkürler.

Gelen Öneriler;

1. Flash-e-Vapor: 3 Kişi

Oyla 0
Başlıkta yazdığı gibi, sevdiğiniz atomizerler yukarıdaki puanlama sistemine göre puanlayarak devam edersek cidden "Hangi atomizer?" sorusuna son verecek bir başlık olur bu :)

mükemmel ato yok gibi hep bir yerinden ekşisi oluyor bir yeri yapsalar bir yer eksik oluyor ilâç gibi bir yeri tamir adarken başka bir yeri bozuyor

Berserker Mini için şahsi görüşlerim;

Sarım ile soğuk buhar yakalanabilir (1,20 ohm ve üzeri)
Çok parçası yok
Besleme sorunu yok
Akıtma sorunu yok
Aroması iyi
Yumuşak içim
Üsten dolum
Yapısı sağlam
Pahalı değil
Boyu uzun değil (Adı üstünde mini ;))
Sökmeden hava ayarı yapılabiliyor
Cam tankı , metal tankı , pei tankı var.
Bobin sarımı kolay
Terleme yapmıyor
Oringleri sağlam
Temizliği kolay
Ml ve sıkı Mtl imkanı var
Tütün meyve pastane türü likitlerde başarılı
Hafif
Fokurdama yapmaz
Sessiz
Tedariği (sanırsam) kolay
Yedek parçası (sanırım) bulunabiliyor
Tank doluyken coile müdahale imkanı var
Şekli güzel (göreceli)
Parçaların bir biri ile uyumu çok iyi
22mm ve 24 mm seçenekleri mevcut
Renk opsiyonları var
Pamuklaması pratik

Dediğim gibi bunlar şahsi görüşümdür. Diğer Berserker mini kullanıcılarının da fikirlerini merak ediyorum.

Aktif olarak; Spica Pro + Helix , Kayfun Prime , Kayfun v3 mini , Kayfun lite 19 ( SXK ).

Bana göre artı ve eksileri,

Spica Pro + Helix ;

+ Aroma çok önemli değil, vurum olsun, sessiz olsun, Deck' e kolay ulaşim olsun, kadife gibi içim olsun diyorsanız doğru noktadasınız.
- Temizlemek bana biraz eziyet geliyor açıkçası, Helix bu konuda daha çok seviyorum, işi yarı yarıya azaltıyor ama deck kısmı yine az yoruyor.

Kayfun Prime ;
+ Vurum çok önemli değil, orta yollu bir sıkılık ( Nozzel kit ile Spica Pro , 7 pin , 1,5 delik açıklık ile neredeyse aynı ) olsun ama aroma pastanede şelale olsun, sessiz olsun, kadife gibi içim olsun, detaylı temizlik hariç kolay temizlensin diyorsanız doğru atodasınız.

- Vurum eh işte , Sıkılık isteyeni üzer ( bana yetiyor ), TC o kadar denedim bir tutturamadım , tuttuğunda çok iyi meret :D, kantalcı bir arkadaş kendileri.

Kayfun V3 Mini ;

+ Vurum olsun ( bana göre spica dan daha sert vuruyor :) ) ,aroma olsun, sıkılık olsun here şeyi var bu atoda. Aroma seçtiğini hiç görmedim, hepsini okuyor vee güzel okuyor. Temizlikde hiç zor değil. TC de çok başarılı, şak diye okuyor ohm' u hiç sapmıyor maşallah.

- Sessiz ato isteyen bulaşmasın :) MTL kitle düzeliyormuş bakalım ne olacak.

Lite 19 SXK:

+ Her ne kadar klonda olsa çok başarılı, bana orijinalini aldıracak muhtemelen. Aroma en az bir Kayfun Prime ki aroma seçmiyor bu arkadaş, tütün, pastane ne varsa veriyor, Vurum Prime dan üsttün V3 miniden geride, Sıkılık sonsuz , çok sıkı olunca chimney de likit birikebiliyor, Ses neredeyse yok. En sevdiğim olay temizlik ultra kolay. Deck i vida gibi sök içini kurula , yola devam.

- Buhar evet biraz sıcak ama sarımla ayarlanabilir, ben daha çok TC içiyorum ayrı bir güzel oluyor., Drip tip görüntü güzel ama içim çok sıcak, ultem gerekli, JFC olmayışı hava yolu seyahatleri için dezavantaj.

Saygılar.

Mantık olarak bazılarını karşılayamaması lazım :) boyu uzun olmayan ve soğuk buhar veren zor , birde bunların çoğunu barındırıp pahalı olmayan imkansız :D

30 üstü alıcak atomizerler bana göre :

İntegra rta
cloudone v2
taifun gtr
pico rta

tabi hepsinin farklı yerlerden kırılıyor puanlar :)

Geçen yazdığım yazımda sizin için ufak ama benim için büyük bir güncelleme yapıyorum.

Benim En sevdiğim atomizerim Prime ama bunun en büyük eksisi kimine göre vurum kimine göre sıkılık. Şu andan itibaren Prime ile aynı tahta Kayfun V3 miniyi hatta biraz daha yukarı konumlandırarak oturtuyorum. 1 mm lik MTL kit taktım, plastik afc yi boşa düşecek şekilde geri aldım. Ses mes yok hakgetire :) şu anda benim için kusursuza yakın atomizer V3 mini olmuşur.

+ Sıfır Ses, Aroma Prime ile aynı, Vurum Prime ' ın 2 tık üstünde, kurulum el alışınca zaten çok basit, ohm zıplama yok, temizlik ayrıntılı haricinde 3 parça, ben daha ne isterim :D

- Ama bir eksi yazim yinede , şu arkadaşa uygun mod bulmak hakkaten zor :D

Bana gore Ehpro True MTL RTA bu testten gecer not alir.
11-14-16-17-34-35-40. maddeleri karsilamiyor. (40'tan emin degilim) Ayrica 14 ve 34. maddeler bence olmazsa olmaz degil.
Ben uzun bir acrylic drip-tip ile kullaniyorum, terleme yapiyor ve drip-tip altinda birikiyor fakat agiza gelmiyor kesinlikle. Kendi drip-tipi hic kullanisli degil. Likit doldururken pecete ile aliyorum sorun yaratmiyor.
micro / supermicro coil caplari kac bilmiyorum ama 1.5 ve 2 mm ID hic sikinti yapmiyor, aksine surekli 2mm kullaniyorum.
4 aydir surekli kullaniyorum ortalama 800-1000 puf ile, defalarca kaynar su da beklettim/yikadim ne o-ringlerde ne dolum lastiklerinde ne de baska bir parcasinda hic bir sikinti yok.

Akmasın konmasında gerisi bi şekilde hallolur. Her atonun taktiği tekniği ve keyfi farklı bence. Size güzel gelen bana da güzel gelir. 40-50 civarı ato denedikten sonra benim fikrim bu yönde oldu. Fanatizmden uzak olmanız dileğiyle efendim:)

Geri