• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Flash-E-Vapor (FEV) Kullanıcıları Kulübü

Dün flash 17 sardım tank boşaldı 2 dk da nerde hata yaptım acaba ilk defa sardım. dlc leri taktım, videolardan sarımını ona göre yaptım ama kaçakmı var acaba?
pamuğu dlc fitillerine iyice daya. aralık kalmış çok hızlı akmış deck içine. gerekirse kutup üstündeki pamuğu iki kat yap ;) pamuk fitilin ucuna dayansın :)

Aklımda olan şeyi yaptım ve 0.7 ohm Ni80 Fused Clapton tel taktım. Buhar ılık ve nemli. Normalde bu teli sıcaklığından ötürü kullanamazdim. Aroma çok iyi, boğaz vurumu ise standartlarımin üstüne çıktı. Bu haliyle kullanmaya devam edersem tüm damak tadım ve standartlarım değişecek, böyle olmaz çıkartayım ben bu teli :)

Ekteki foto gibi kurdum fakat daha sonra pamuğu değiştirip coili tam tepeye yükselttim. Gerçekten çok memnunum şu an. Youtube vaperları diyor ya hani; Superb
0c1f75d0debaa983b95c4c04140a3b21.jpg

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aklımda olan şeyi yaptım ve 0.7 ohm Ni80 Fused Clapton tel taktım. Buhar ılık ve nemli. Normalde bu teli sıcaklığından ötürü kullanamazdim. Aroma çok iyi, boğaz vurumu ise standartlarımin üstüne çıktı. Bu haliyle kullanmaya devam edersem tüm damak tadım ve standartlarım değişecek, böyle olmaz çıkartayım ben bu teli :)

Ekteki foto gibi kurdum fakat daha sonra pamuğu değiştirip coili tam tepeye yükselttim. Gerçekten çok memnunum şu an. Youtube vaperları diyor ya hani; Superb
0c1f75d0debaa983b95c4c04140a3b21.jpg

Benim anlatmaya çalıştığım da bu aslında Fev ile ilgili :) Piyasadaki en geniş kullanım alanına sahip atomizer. 9ml tank ile dual MTL Clapton sarıp Lemon Tart'ı bayıla bayıla serin buharla tüketiyorum bazen. Bunu yapabileceğimiz başka bir atomizer daha yok maalesef. Yani dual coil sarılabilecek bir çok atomizer var ama Fev V4L (9ml uzun tanklı olanı) kadar uzun bacalı başka bir atomizer yok. Tipi bir hayli çirkin ve büyük oluyor tabii ki. Innokin iTaste SVD var elimde, hayli uzun ve boru tipi bir mod. İkisini kombinleyince lightsaber gibi oluyor :)

Bu geniş kullanım alanı (hem deck hem ek aparatlar - aksesuarlar), zenginlik, özgürlük, nasıl isimlendirirseniz, isteyene aroma, isteyene boğaz vurumu, isteyene yumuşak içim, isteyene ılık - serin - soğuk buhar, isteyene ...... :) Bu şekilde devam ediyor aslında liste. Fev'i eşsiz kılan da bu. Ben aslında herkesin severek kullanabileceği bir atomizer olduğunu ama alışkanlık haline gelmiş sarımlar yaparak atomizerin yanlış değerlendirildiğini düşünüyorum. Aroması tatmin etmediyse MTL Clapton sar, 18 - 22W'da yine serin buharla kullan. Ilık buhar istiyorsan dual MTL Clapton sar v.b.

Henüz iki gündür kullanıyorum, elimdeki teller ile her seferinde değişik kurulumlar yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Clapton öncesi dual coil takayım diye düşündüm ama bu Deck kullandığım decklerden epey farklı. Havada duran vidaya iki coili düzgün takmak zor gibi gelince vazgeçtim. Biraz daha alıştığım zaman mutlaka deneyeceğim.

Hatta yeri gelmişken sorayım, dual ss316l TC modda düzgün çalışıyor mu?

Fev'den genel olarak memnun kaldım ama ağır bir ato. Özellikle 8cmlik boru tipi mod üstünde. Elde tutarken "bırak beni öne doğru gideceğim" diyor :) atto yada stratum kısa modlarından alayım diyordum ama rahat taşınır mı bilemedim.

Bir de her seferinde değil ama genelde çekerken fıyt füyt ses çıkartıyor onu çözemedim. Oringler ile ilgili midir?

Henüz iki gündür kullanıyorum, elimdeki teller ile her seferinde değişik kurulumlar yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Clapton öncesi dual coil takayım diye düşündüm ama bu Deck kullandığım decklerden epey farklı. Havada duran vidaya iki coili düzgün takmak zor gibi gelince vazgeçtim. Biraz daha alıştığım zaman mutlaka deneyeceğim.

Hatta yeri gelmişken sorayım, dual ss316l TC modda düzgün çalışıyor mu?

Fev'den genel olarak memnun kaldım ama ağır bir ato. Özellikle 8cmlik boru tipi mod üstünde. Elde tutarken "bırak beni öne doğru gideceğim" diyor :) atto yada stratum kısa modlarından alayım diyordum ama rahat taşınır mı bilemedim.

Bir de her seferinde değil ama genelde çekerken fıyt füyt ses çıkartıyor onu çözemedim. Oringler ile ilgili midir?

TC'de hiç dual coil denemedim, SS316L watt modda da kullanılabilen bir tel, stabil bir kullanım sağlayacağını düşünüyorum ama aralıklı sarım 2 coili monte etmesi bir hayli uğraştırır muhtemelen. Bunun haricinde TC'de en çok titanyum kullanıyorum, besleme olarak mesh rulo yapmıştım SS, onları kullanıyorum, hiç stabilite sıkıntısı yaşamadım. Besleme fitilleri ile fazla beslemenin önune geçmek için pamuğu dolgunlaştırmak gerekiyor, her seferinde aynı ayarı tutturamıyorsun, bu yüzden sevemedim besleme fitillerini, deneyip SS ruloya geri döndüm.

Sesin kaynağı muhtemelen oringler, çekerken diyince tankı deckten çıkartırken ki sesi düşünerek söylüyorum. Yeni temizlediğim de bende de aynı ses oluyor. 1 damla likit sürüyorum oringlerin üzerine. Bu arada yazdıkça aklıma geliyor, uzun zamandır Fev kullanmadım, eve geçince sarayım, özlemişim :)

Dual için önce kanthal denerim, elim alışınca da SS'e geçerim artık. Besleme fitilleri ile henüz bir sıkıntım yok. deck'e akma yapmadı. 2mm çap bile sorun yaratmadı ama sanırım terleme/yoğunlaşma ile birlikte kenarlardan aşağı inen sıvı deck yanındakı 2 oringten geçerek yanma odası kilidinin oradan minik damla gibi çıkıyor.
Çekerken demek istediğim nefes/fırt çekerken ses yapıyor füüüyyyt diye :)
Titanyum tel denemek istiyorum fakat P80 moda o konuda güvenemiyorum. SS tel'e bariz üstünlüğü var mıdır? @onepuffman

Dual için önce kanthal denerim, elim alışınca da SS'e geçerim artık. Besleme fitilleri ile henüz bir sıkıntım yok. deck'e akma yapmadı. 2mm çap bile sorun yaratmadı ama sanırım terleme/yoğunlaşma ile birlikte kenarlardan aşağı inen sıvı deck yanındakı 2 oringten geçerek yanma odası kilidinin oradan minik damla gibi çıkıyor.
Çekerken demek istediğim nefes/fırt çekerken ses yapıyor füüüyyyt diye :)
Titanyum tel denemek istiyorum fakat P80 moda o konuda güvenemiyorum. SS tel'e bariz üstünlüğü var mıdır? @onepuffman

Çok benzer karakterdeler. Titanyumu kullanması SS'e oranla daha kolay denebilir ya da bana öyle geliyor (Daha sert, ince tellerde SS biraz uğraştırabiliyor). Bu sertlik aynı zamanda daha dayanıklı gibi izlenim uyandırabilir ama SS ile hemen hemen aynı zamanda kararıyor. Genel olarak SS'e oranla boğaz vurumu daha yüksek, aroma performansı daha düşük olarak tanımlanıyor ama ben o farkları anlayamıyorum :) Hatta Ni hariç tüm TC teller aynı geliyor bana. Ni'de aroma artıyor evet ama korkuttuğu için kullanmıyorum. Zirkonyum da keza mesela titanyum ile aynı geliyor. Tungsten'den hiç bir şey anlamadım, dişleri, ağız içini sızlatan bir yapısı var, nedenini bilmiyorum

Dual coil aslında yüksek Heatflux'da kendini gösteren lezzetlerde öne çıkıyor, onun haricinde çok tercih etmiyorum. Bunlarda çoğunlukla pastane aromaları.

Geri