• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum | E-Likit En Sevdiğiniz Tütün Aroması?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jadle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jadle

Community
Tütünlü aromalarda umduğu mu bir türlü bulamadım. Sevdiğim tek aroma parliament blue tabac oldu. Onu da içe içe soğudum artık. Şimdilik hala favorim o. Tribeca tarzı likitler hep pastırma yada doritos gibi tatlar veriyor. Ry4lerin kendine has tadı bana bozuk geliyor. Tütün sever arkadaşların favori aromalarını merak ediyorum.

Oyla 1
onu artık 60 gün sonra nihai bir karar verebilirm.
yani beklediğim gibi bir koku.
Tütünlü likitler aromayı koklayınca gerçekekten güzel kokuyorsa pek iyi sonuç vermiyor.
Kısmen kötü kokacak , tütünlü likit kötü kokar :)
Kentuckyininde kokusu iyi bir tütünlü aroma olduğu vaadeden bir kokusu vardı :)
Kentucky beğeneceğini düşünüyorum ama tabi zevkler işin içine giriyor. Birde burley fena değildi. Favorim kentucky

Kentucky beğeneceğini düşünüyorum ama tabi zevkler işin içine giriyor. Birde burley fena değildi. Favorim kentucky
3 chem sek nbaseye hakkıyla alışabilsem çok güzel olacak hocam
Hep meraktan aroma denerken aslında asıl hedeften de çıkıyoruz :)
ama güzel kokuyor Kentucky
Ben tatlı olmasında dışarıya çemen kokusu veren tütün aromalarını da severim
örnek cdd no:1
yanına menemenide yaptığında yemekten sonra çayın yanında mis gibi lezzet :)

Son düzenleme:
N.E.T. likitlerde koku işi çok yanıltıcı oluyor. Kesinlikle o şekilde değerlendirme yapmayın. Zaten uzun sürmez diye tahmin ediyorum sevseniz dahi, pamuk değiştirmekten bıkarsınız bir süre sonra. :)
amacım denemek hocam.Bende çok sürdürülebilir bulmuyorum
%2 aroma oranı üzeri pek cazip gelmiyor.
Az aroma kullanmak için inaware gold ducata falan devam ediyorum
Çok ıskaladığım , hep vazgeçtiğim bir seriydi
Güzel oldu deneme fırsatı bulmam
Keşke olsa CDD no1 bende bayadır bakıyorum
yanılmıyorsam no2 ve no8 de baya iyiydi

Aroma oranını bence bizim düşünmemiz pek uygun değil. Bir kısım konsantre (CDD gibi %1-2) istiyor ama bir kısmı da PG ile seyreltilmiş oluyor (%10 vs.).
Bu seyreltilmiş olanlar tahmin ediyorum demleme süresini kısaltma ve daha iyi aroma aktarımı amaçlı olsa gerek.
Yani %10 isteyen bir aroma belki de %2 isteyenden daha sağlıklı olabilir.
Düz mantık gidiyorum ama doğru gibi geliyor. :)

Set olarak elli lira falan ucuza geliyor ama benim için çok da ucuz değil. Hepsini alıp ot çöp kokusu alacaksam fa fe cdd alırım .
İlke dışında satan var mı bilemiyorum. İyi ki de bilmiyorum :p
Dur alma hocam,bende primus euroka innovatio var hemde 70 gun oldu demleneni,10-15 gun sonra ile 2 ay sonrası fark gozlemledim,sende bi bak,kardes payi yapariz siseleri. Ama fe 555 ve birkac tutunlu likitini yaninda getirmeyi unutma:)

Aroma oranını bence bizim düşünmemiz pek uygun değil. Bir kısım konsantre (CDD gibi %1-2) istiyor ama bir kısmı da PG ile seyreltilmiş oluyor (%10 vs.).
Bu seyreltilmiş olanlar tahmin ediyorum demleme süresini kısaltma ve daha iyi aroma aktarımı amaçlı olsa gerek.
Yani %10 isteyen bir aroma belki de %2 isteyenden daha sağlıklı olabilir.
Düz mantık gidiyorum ama doğru gibi geliyor. :)
Olabilir hocam.İçeriğini tam bilmeden %2 iyi yada %10 kötüdür diyemeyiz.
Ben kişisel olarak hangisinde daha az aroma oranı varsa onu kullanmayı tercih ediyorum , tabi bu sadece kişisel görüşüm doğru yada yanlış diyemem.

Buhar dışında farklı endüstriyel kullanımlara hitap edenler de var, kullandıklarımız arasında (CAP, TFA/TPA, FW, vs.). Bunu da hesaba katabiliriz belki aroma oranı meselesinde.

Sadece buhar endüstrisine hitap eden firmaları ele alırsak da, hobi amaçlı kendin-yap satış hacminin epey düşük olduğunu, ve doğal olarak, farklı endüstriyel kaygıların etkili olduğunu görebiliyoruz. Lojistik mesela. Geçen gün diyordie’da Brendan (Flavorah) tam da bu konudan bahsediyordu. Flavorah kullanım yüzdeleri de malum.

Son düzenleme:
Dur alma hocam,bende primus euroka innovatio var hemde 70 gun oldu demleneni,10-15 gun sonra ile 2 ay sonrası fark gozlemledim,sende bi bak,kardes payi yapariz siseleri. Ama fe 555 ve birkac tutunlu likitini yaninda getirmeyi unutma:)
Bendeki 555te kesin tobacco absolute vardır :P şöyle güzel geniş bir zamanda uygun ortam ayarlarsak on onbeş çeşitle gelirim ben aslında. Sanirim piyasadaki kahveli yeni çıkan aromalarin da hepsini aldım beş altı çeşit demlenmiş ve henüz denenmemiş şekilde duruyorlar :P

Buhar dışında farklı endüstriyel kullanımlara hitap edenler de var, kullandıklarımız arasında (CAP, TFA/TPA, FW, vs.). Bunu da hesaba katabiliriz belki aroma oranı meselesinde.

Sadece buhar endüstrisine hitap eden firmaları ele alırsak da, hobi amaçlı kendin-yap satış hacminin epey düşük olduğunu, ve doğal olarak, farklı endüstriyel kaygıların etkili olduğunu görebiliyoruz. Lojistik mesela. Geçen gün diyordie’da Brendan (Flavorah) tam da bu konudan bahsediyordu. Flavorah kullanım yüzdeleri de malum.
Tesekkurler ustat paylasim icin,flavorah gibi tekil ,asiri ozen isteyen aromalar ticari /operasyonel acidan fayda saglasa da kullanicida hassas olcumde en ufak yanlista buyuk tat farkı yaratınca bence cogu firma basıyor icine pg'yi ,hassasiyeti ve kullanici hatasini kisiyorlar.mesela ben almistim 5 tane flv denemelik 2ml ,en son sen deyince 0.25ml bile buyuk fark yaratiyor hemen yazdim komutana al.abi sen demle ,cunku bende o hassas ayar yok maalesef:)simdi hangisi bizim icin kullanisli dersek ben yinede tercihimi ortalama %10da kullanirim.bence yuksek dozaj kullanilan aromalarda cekincesi olan tedarikciden tds istesin icindeki pg oranina gore bi fikir olusur.

Geri