Benim favorilerim;
Vapor Giant M5
+ Boğaz vurumundan ziyade nikotin tatmininde en beğendiğim atomizer kendisi. Buna bağlı olarak en az tüketim yaptığım atomizer.
+ En küçük delikteki Darth Vader sesi. Bu muhtemelen eksi olarak görülebilir ama ben çok beğeniyorum. Hatta ilk aldığım zamanlarda lavaboda puffluyordum. Biraz cıvkını çıkartmıştım, lavabo buharaltı olmuştu. Telefondan Imperial March'ı açtım, kapıyı açıp çıkarken de derin derin pufflar çektim arkamda buharlarla çok sağlam tiyatral bir çıkış yapmıştım kendimce ama eşim çok afedersiniz poposuyla gülmüştü o halime.
+ Pamuklama, coil konumu ve drip tip tercihi olarak kalıplaşmış MTL atomizerlerin bir hayli dışında olması. Yani mesela coil konumu olarak hava girişini yakın konumlandırılır çoğunlukla coiller ama M5'de olay tam tersi. Ya da drip tip, normalde dar iç çaplı drip tipler tercih edilir ama 5-6mm iç çaplı ultem drip ile çok daha lezzetli oluyor.
+ Tasarım hatları.
- Isı modunda kullanırken pek stabil olduğunu söyleyemem. Kathal ile kullanıyorum sadece.
- Coil konumu ve pamuklaması alışma istiyor. Yani aslında tam böyle denemez, zevkli bir kullanım için desem daha doğru.
Spica Pro
+ Boğaz vurumu, mühendisliği, kullanım kolaylığı, içim sıkılığı, baca teknolojisi v.b. daha bir çok şey. En çok kullandığım 2. atomizer kendisi.
- Bacada biriken likitin pamuğa inmesi ve pamuğun çabuk kararması. Aromayı 4. 5. planda tutan biri olarak, ayarlanabilir baca tavanını sökerek çözdüm bu sorunu. Aslında tavanı söktüğümden sonra en sık kullandığım 2. atomizer oldu
Fev V4 (ve kısmen Fev Vs)
+ Mantık olarak aslında RBA'lar, üst kısımına tank koyulmuş RDA'lardır. Yani en azından bir çoğu böyle ama Fev olaya direk düz mantıkla bakmış, direk RDA üzerine tank koyup, besleme işini de damlatma ile çözmüş. Deck yapısı her türlü atraksiyonu yapmanıza izin veriyor. Upuzun bacası fantazi teller ve performans coiller ile bile serin buhar sağlıyor. Bu kullanım alanını bir hayli arttırıyor. Örnekle açiklamak gerekirse 135mW/mm2' de sweet spot aralığının tam ortasında kullanıyorum atolarımı ama kimi aromalar lezzetini 170-220mW/mm2' de gösteriyor, bana 200 üstü direk ılık sıcak geliyor ama serin seviyorum. İşte Fev bu noktada eşsiz.
+ Daha sayabileceğim bir çok artısı daha var ama en büyük artısı hiç bir eksiğinin olduğunu düşünmemem. Bu yüzden kendisi zaten en çok kullandığım atomizer.
Five Pawns - Russian RBA Melezim
+ Aroma yorumunu en beğendiğim atomizer. Hatta aroma yorumu - boğaz vurumu - nikotin tatmini üçlüsünü düşünürsek en sevdiğim atomizer diyebilirim ama bir kaç eksisi var
- Kullanımının pratik olmaması.
- Gün içinde pamuğu sık sık kontrol eden biri olarak, tank doluyken decke ulaşamamak.
- Pufflarken yedi düvelin "o ses neydi la" diye size bakması.
Siren V2
+ Her şeyiyle sonuç odaklı olan ve en sık kullandığım üçüncü atomizer kendisi. Beğenmeyeni, eleştireni çok ama ben herşeyini seviyorum.
- Bana göre eksi değil açıkçası, altına kestiğim 22mm çapındaki suni deri malzemeler ile çözdüm ama hava ayar yüzüğünden az az da olsa sızdırması.
Aromamizer Plus
+ DL' de çok tecrübem olmadı açıkçası, 7-8 atomizer aldım kullandım, sağda solda 5-6 atomizer denemişimdir ama kullanım kolaylığı, yüksek ısılarda kullanımlarda sergilediği stabilite ve buhar performansı. Eksisi de yok aslında, hiç sıkıntı yaşamadım ya da şu şöyle olsaymış demedim.