• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara En Çok Sevdiğiniz Atomizerler Hakkında

Pleasewait

Council
Şu zamana kadar kullanmış olduğunuz ve vazgeçemediğiniz atomizerler hakkında bize bilgi verirmisiniz?

Ben şahsım adına o kadar çok atomizer denedim. Her atomizerin farklı bir yapısı ve işlevi olduğu doğrudur.

Şu anda vazgeçemediğim Atomizerlerimi sıralamak isterim.

Flash-E-Vapor
17mm - 23mm
Dram2
Hussar The End
Hussar Project X
GUS Momentus v2

Oyla 0
Tercihlerimiz çok yakın
Mtl için
-Dome 3
-Tilemahos armed
-Kayfun lp v2
- Rotasyon olarak kullandığım elprinz
Mtl içimde tütün grubu hatta Net aroma kullandığım için Tilemahos , Kayfun ve Elprinz sıkılık ve boğaz vurumu olarak bana en çok hitap edenler. Dome 3 de Net aromadan bayınca silahlı kuvvetler içmek için (bir de kullanımı rahat gün içinde sürekli yanımda, üstten dolum, likit kontrolü var, hava ayarı da kapalıya yakın yapınca sıkılığı da yeterli geliyor)
Ama yine de ben çok Rda larımı seviyorum, bunlardan aldığım keyfi yukarıdakiler de dahil rta'lardan alamıyorum
-Parvum
-Cthulhu 1928
-Ammit mtl rda
-Speed 18

Dl rda lara girmiyorum . o gelecek senenin konusu
Evet tercihlerimi yakınmış. Dome 3, armed ve kayfun V4 vardı bende. V4 ün yerini flash a bıraktım sadece. ;)
Dome 3 ün sıkılığı kötü değil de flash ta hava ayarını çeşitli kitlerle ayarlamak daha sıkı hale getirdiği için flash tan daha sıkı değil diyelim. ????

Ammit mtl rta

Güzel aroma
Vurum idare eder
Kapasite iyi
Sıcak-ılık buhar
Çok sıkı değil
Akitmasi zor
Ağza likit gelme ihtimali var driptip degistir

Expromizer v4

Güzel aroma
Az vurum
Doygun sıcak-ılık buhar
Sıkı
Likit kapasitesi az
Akitmasi zor
Driptip değiştir

Sxk integra

Aroma iyi
Ilık - soğuk buhar
Çok sıkı değil
Vurum idare eder
Kapasite iyi
Driptip değiştir

Expromizer v4
+sıkı içim
+Orta/üst aroma
+kolay kurulum
+kolay kullanım
+akıtma sıfır
-ılık/sıcak buhar
-yanlış pamuklamada fokurdama
-ağızlık altında likit yoğuşması

Benim için en sevdiğim ve bence en iyi 5 atomizer şu şekilde :

1- Taifun GT
2- Taifun GT 2
3- Flash v4.5
4- Tilemahos armed
5- Kayfun v4

Taifun gt = Yok efendim aroma iyi sıkı değil, yok vurum iyi aroma orta gibi sorunu olmayan ne koysan güzel veren. Aroma sıkılık vurum 3lü içinde hepsinde başarılı olan atomizer :)

Taifun gt 2 =lc-w 3.2mm yanma odası ile pastane de üstü olmayan vurum ve sıkılıkla yine aynı şekilde başarılı atomizer.

Flash v4.5 = Pürüzsüz buhar kalitesi, soğuk buharı ve baymayan aroması ile bence bulunması gereken atomizer.

Kayfun v4 = Ne koysan içiren, herşeyiyle mükemmel bir ato yine. Piyasada ki tek sorunu çok parçalı zahmetli olması, e sigara hobi ve lüks işidir. Gülü seven, dikenine katlanır diyorum :)

Tile armed = En iyi tütün ve vurum atosudur bence. Majorda örn tütün ve vurumda iyi ama tile armedi onlardan ayıran en büyük özelliği = tütünün alt notalarına kadar vermesidir. Tile armedden 1 defa tütün içen, ben daha önce içmemişim der :)

Benim en sevdiklerim bunlar ????????

GG Amadeus ( Klon )

+ Dual coil ya da single coil kullanılabilme seçenekleri
+ Mtl ya da dl kullanılabilmesi
+ Boğaz vurumu ( gerçek anlamda boğazı parçalarcasına )
+ Çok iyi aroma
+ Deck yapısı sayesinde kolay pamuklama
+ Sıkılık mtl atomizer için çok iyi ( yanağını büzdürerek içmeyi sevenler hitap etmeyebilir )
+ Klon olmasına rağmen ohm okumada hata olmaması
+ Üstten dolum
+ Likit beslemesi sorunsuz

- Mtl atomizer için boyutlar uzun ve ağır
- Dual coil olduğu için yüksek likit tüketimi
- İlk kurulum çok fazla parça olduğu için uzay mekiği inşa ediyormuş hissettirmesi
- Kutudan çıkan driptip kötü ( dandik )
- Top cap çevirmeli olduğu için likit dolumu ( major kadar rahat değil )
- Atomizerin diline alışıncaya kadar akıtma garantisi ( Likit beslemesi çok iyi olması sebebiyle akıtma ama acemi olarak 3 kurulumda alıştım )
- Dual coil kullanıldığı zaman 2 kat pil tüketimi
Transformers mübarek. ????IMG_20190822_203249.jpg

Kayfun V4 (Ultem driptip ve DIY MTL nozzle ile)
+Başarılı aroma
+Kuru buhar
+Yoğun boğaz vurumu
+Soğuk buhar
++Yakışıklı

-Çok parçalı
-Çok uzun ve ağır
-Ek ekipman olmadan likit doldurmak bile zor
-Arada bir sıkışıyor bir şekilde. Açmaya çalışırken zarar verme olasılığı yüksek.

Spica Pro
+Güzel aroma
+Sert bir boğaz vurumu
+Kolay kullanım, az parça
+Malzeme kalitesi çok iyi
+Sıklık efsane
+Soğuk buhar

-Pastane ağırlıklı aroma kullananlar için aroma başarısız.

Kayfun Lite Plus v2
+Denediğim en iyi boğaz vurumu
+Başarılı aroma
+Kuru buhar
+Az parça, kolay kurulum

-Likit doldurma işlemi alttan yapılacaksa tornavida taşımak gerekiyor
-Tankı boşaltmadan yanma odasını kontrol edemiyorsunuz
-Pamuklama dikkat gerektiriyor.

Herkese merhaba,

Dvarw MTL RTA (22/16mm)

Piyasadaki sık dolaşımda olan veya olmayan çoğu atomizeri kullanmış biri olarak, şuan için elimde 2 adet orijinal 22mm, 1 adet 16mm dvarw bulunmakta. Hiç klon ve orijinal tartışmalarına girmeden şunu söyleyebilirim ki hiçbir ürünün klonu orijinaliyle aynı olamaz, bu yorumlardan daha fantastikleriyle de karşılaştım sosyal mecralarda ve satış ilanlarında 'orijinalinden daha iyi' ibaresi... Söylenecek bir şey yok :)

Aroma/Boğazvurumu; Dvarw'ın aromasını etkileyen bir çok farklı değişken var, tank boyutu, air insert çapı ve sarım. Elimde bulunan 2 dvarw'dan birini 1mm diğerini 1.2mm değerindeki air inster'lerle kullanıyorum. En çok verim aldığım tank boyutu 3.5ML, daha sonra daha geniş hava pinleriyle kullanırkende MTDL içimde 2ML tank ile daha iyi verim elde edilebilir. 5ML tank genellikle sade tütünlü tatlar için tavsiye ediyorum. Baca boyu uzadığı için boğaz vurumu da nisbeten artmaktadır. Likit seçtiğini düşünmüyorum, ben her türlü likiti tüketiyorum. Sadece opsiyonlarla oynuyorum.

Genel özellikler: Bolca yedek parça ve aksesuar üretilmiş durumda. Gerek modör gerek diğer üreticiler tarafından, farklı bellcapler, tank kitleri üretilmiştir. Bunlar dışında hava pini seçenekleri aromayı oldukça değiştirmekte, hava kaçağı vb durumla karşılaşmadım. Yakın zamanda üretilen hava pinleri 2x ve 3x şeklinde farklı boyutlarda hava akışına imkan sağlıyor. 22 için üretilenleri denemedim lakin bu hava pinleri öncelikle dvarw16 için üretilmişti, standart 22 sarımını 16'da denediğimde bariz bir aroma farkı olduğunu gördüm, 22 için aynı hava pinlerini denemeden söylemek ne kadar doğru bilmiyorum fakat 2x ve 3x seçenekleri ile aynı sarım ve likitle aroma olarak 16 daha önde. Buna elbette yanma odası çapının da etkisi vardır muhakkak lakin aslan payının hava pininde diye düşünüyorum.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, kurduğunuz buildin yıkılması neredeyse imkansız, 2 haftalık bir seyahatim sırasında tek sarımla (MTL Clapton kullanılmıştır) 2 uçak ve tren yolculuğu sırasında en ufak bir sızıntıyla karşılaşmadım, bunun yanında günlük kullanımda eklendiğinde diğer birçok atomizere göre önde görünmekte. Tasarım ve işleyiş basitliği beraberinde pratikliği getirmiştir. Driptip dışında kozmetik olarak gayet hoş bir görüntüye sahiptir.

Sarım Önerileri:
27 Ga Temco Kantal, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6 tur.
30 Ga Temco Ni80, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6-7 tur. (Bu sarımı genellikle dahili pilli cihazlar ya da 18350/14500 gibi pillerde kullanıyorum) (Bitişik ve 2.5mm sarımlarda maalesef performans alamadım).
Ni80 yahut ni80+kantal karışımlarıyla elde edilmiş MTL clapton teller, yine 2mm kılavuza istenilen turlarda kullanılabilir.

Sonuç olarak, yaklaşık olarak 6 aydır sadece dvarw kullanıyorum. Kolay kullanım ve aroma ön plandaysa dvarw tercih edilebilecek bir atomizer.

Momentous v2

Açık ara en sevdiğim atomizerlerden biridir. GUS'ın en iyi tasarlanmış deckine sahiptir bence. Lakin daha sonra çıkan 2.1 modeli kanımca çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. MTDL bir içim ve bol aroma arıyorum diyorsanız ne yapıp edip orijinalini bulun derim.

Sevgiler.

Herkese merhaba,

Dvarw MTL RTA (22/16mm)

Piyasadaki sık dolaşımda olan veya olmayan çoğu atomizeri kullanmış biri olarak, şuan için elimde 2 adet orijinal 22mm, 1 adet 16mm dvarw bulunmakta. Hiç klon ve orijinal tartışmalarına girmeden şunu söyleyebilirim ki hiçbir ürünün klonu orijinaliyle aynı olamaz, bu yorumlardan daha fantastikleriyle de karşılaştım sosyal mecralarda ve satış ilanlarında 'orijinalinden daha iyi' ibaresi... Söylenecek bir şey yok :)

Aroma/Boğazvurumu; Dvarw'ın aromasını etkileyen bir çok farklı değişken var, tank boyutu, air insert çapı ve sarım. Elimde bulunan 2 dvarw'dan birini 1mm diğerini 1.2mm değerindeki air inster'lerle kullanıyorum. En çok verim aldığım tank boyutu 3.5ML, daha sonra daha geniş hava pinleriyle kullanırkende MTDL içimde 2ML tank ile daha iyi verim elde edilebilir. 5ML tank genellikle sade tütünlü tatlar için tavsiye ediyorum. Baca boyu uzadığı için boğaz vurumu da nisbeten artmaktadır. Likit seçtiğini düşünmüyorum, ben her türlü likiti tüketiyorum. Sadece opsiyonlarla oynuyorum.

Genel özellikler: Bolca yedek parça ve aksesuar üretilmiş durumda. Gerek modör gerek diğer üreticiler tarafından, farklı bellcapler, tank kitleri üretilmiştir. Bunlar dışında hava pini seçenekleri aromayı oldukça değiştirmekte, hava kaçağı vb durumla karşılaşmadım. Yakın zamanda üretilen hava pinleri 2x ve 3x şeklinde farklı boyutlarda hava akışına imkan sağlıyor. 22 için üretilenleri denemedim lakin bu hava pinleri öncelikle dvarw16 için üretilmişti, standart 22 sarımını 16'da denediğimde bariz bir aroma farkı olduğunu gördüm, 22 için aynı hava pinlerini denemeden söylemek ne kadar doğru bilmiyorum fakat 2x ve 3x seçenekleri ile aynı sarım ve likitle aroma olarak 16 daha önde. Buna elbette yanma odası çapının da etkisi vardır muhakkak lakin aslan payının hava pininde diye düşünüyorum.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, kurduğunuz buildin yıkılması neredeyse imkansız, 2 haftalık bir seyahatim sırasında tek sarımla (MTL Clapton kullanılmıştır) 2 uçak ve tren yolculuğu sırasında en ufak bir sızıntıyla karşılaşmadım, bunun yanında günlük kullanımda eklendiğinde diğer birçok atomizere göre önde görünmekte. Tasarım ve işleyiş basitliği beraberinde pratikliği getirmiştir. Driptip dışında kozmetik olarak gayet hoş bir görüntüye sahiptir.

Sarım Önerileri:
27 Ga Temco Kantal, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6 tur.
30 Ga Temco Ni80, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6-7 tur. (Bu sarımı genellikle dahili pilli cihazlar ya da 18350/14500 gibi pillerde kullanıyorum) (Bitişik ve 2.5mm sarımlarda maalesef performans alamadım).
Ni80 yahut ni80+kantal karışımlarıyla elde edilmiş MTL clapton teller, yine 2mm kılavuza istenilen turlarda kullanılabilir.

Sonuç olarak, yaklaşık olarak 6 aydır sadece dvarw kullanıyorum. Kolay kullanım ve aroma ön plandaysa dvarw tercih edilebilecek bir atomizer.

Momentous v2

Açık ara en sevdiğim atomizerlerden biridir. GUS'ın en iyi tasarlanmış deckine sahiptir bence. Lakin daha sonra çıkan 2.1 modeli kanımca çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. MTDL bir içim ve bol aroma arıyorum diyorsanız ne yapıp edip orijinalini bulun derim.

Sevgiler.

Klon orijinali ile aynı olamaz demişsiniz, bu kısmı biraz daha açar mısınız...? Örneğin kullanılan materyal farkı mı ya da başka bir şey mi...? Şimdiden teşekkür ederim...

Geri