Herkese merhaba,
Dvarw MTL RTA (22/16mm)
Piyasadaki sık dolaşımda olan veya olmayan çoğu atomizeri kullanmış biri olarak, şuan için elimde 2 adet orijinal 22mm, 1 adet 16mm dvarw bulunmakta. Hiç klon ve orijinal tartışmalarına girmeden şunu söyleyebilirim ki hiçbir ürünün klonu orijinaliyle aynı olamaz, bu yorumlardan daha fantastikleriyle de karşılaştım sosyal mecralarda ve satış ilanlarında 'orijinalinden daha iyi' ibaresi... Söylenecek bir şey yok
Aroma/Boğazvurumu; Dvarw'ın aromasını etkileyen bir çok farklı değişken var, tank boyutu, air insert çapı ve sarım. Elimde bulunan 2 dvarw'dan birini 1mm diğerini 1.2mm değerindeki air inster'lerle kullanıyorum. En çok verim aldığım tank boyutu 3.5ML, daha sonra daha geniş hava pinleriyle kullanırkende MTDL içimde 2ML tank ile daha iyi verim elde edilebilir. 5ML tank genellikle sade tütünlü tatlar için tavsiye ediyorum. Baca boyu uzadığı için boğaz vurumu da nisbeten artmaktadır. Likit seçtiğini düşünmüyorum, ben her türlü likiti tüketiyorum. Sadece opsiyonlarla oynuyorum.
Genel özellikler: Bolca yedek parça ve aksesuar üretilmiş durumda. Gerek modör gerek diğer üreticiler tarafından, farklı bellcapler, tank kitleri üretilmiştir. Bunlar dışında hava pini seçenekleri aromayı oldukça değiştirmekte, hava kaçağı vb durumla karşılaşmadım. Yakın zamanda üretilen hava pinleri 2x ve 3x şeklinde farklı boyutlarda hava akışına imkan sağlıyor. 22 için üretilenleri denemedim lakin bu hava pinleri öncelikle dvarw16 için üretilmişti, standart 22 sarımını 16'da denediğimde bariz bir aroma farkı olduğunu gördüm, 22 için aynı hava pinlerini denemeden söylemek ne kadar doğru bilmiyorum fakat 2x ve 3x seçenekleri ile aynı sarım ve likitle aroma olarak 16 daha önde. Buna elbette yanma odası çapının da etkisi vardır muhakkak lakin aslan payının hava pininde diye düşünüyorum.
Şunu belirtmeden geçemeyeceğim, kurduğunuz buildin yıkılması neredeyse imkansız, 2 haftalık bir seyahatim sırasında tek sarımla (MTL Clapton kullanılmıştır) 2 uçak ve tren yolculuğu sırasında en ufak bir sızıntıyla karşılaşmadım, bunun yanında günlük kullanımda eklendiğinde diğer birçok atomizere göre önde görünmekte. Tasarım ve işleyiş basitliği beraberinde pratikliği getirmiştir. Driptip dışında kozmetik olarak gayet hoş bir görüntüye sahiptir.
Sarım Önerileri:
27 Ga Temco Kantal, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6 tur.
30 Ga Temco Ni80, 2mm kılavuza hafif aralıklı 6-7 tur. (Bu sarımı genellikle dahili pilli cihazlar ya da 18350/14500 gibi pillerde kullanıyorum) (Bitişik ve 2.5mm sarımlarda maalesef performans alamadım).
Ni80 yahut ni80+kantal karışımlarıyla elde edilmiş MTL clapton teller, yine 2mm kılavuza istenilen turlarda kullanılabilir.
Sonuç olarak, yaklaşık olarak 6 aydır sadece dvarw kullanıyorum. Kolay kullanım ve aroma ön plandaysa dvarw tercih edilebilecek bir atomizer.
Momentous v2
Açık ara en sevdiğim atomizerlerden biridir. GUS'ın en iyi tasarlanmış deckine sahiptir bence. Lakin daha sonra çıkan 2.1 modeli kanımca çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. MTDL bir içim ve bol aroma arıyorum diyorsanız ne yapıp edip orijinalini bulun derim.
Sevgiler.