• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Dicodes Chip Kullanıcıları Kulübü

Off off birisi konu açsa ilk mesajda tüm detaylarını verse bu modun kullanımından tc sine kadar 1 gündür elimde daha yeni wtt ı ayarlayabiliyorum tc de neler olacak bilemiyorum

Muhakkak öyledir ama tc için çok erken daha kendini çözmeliyip herşey yerli yerine oturunca deneme yapacağım nasipse
Çok basit olarak ekran aktifken TCR değerini girdikten sonra sıcaklığı kontrol edip init - confirm - process (3-4 saniye beklemelerle onaylayıp) tekrar sıcaklığı kontrol etmeniz gerekiyor. Bu işlemi birkaç kez yapınca hedef sıcaklığa ulaşıyorsunuz. Basit anlamda TC kullanmaya başlamam sanıyorum 3-4 dakikamı aldı.

Ekran aktifken 2 kez up tuşuna basın ve menü üzerinde keşif için hareket edin.

Direnci ve sıcaklığı kontrol ettiğiniz ve sonunda 20 C civarı yakalamanız gereken ekran.

11.PNG

TCR girdiğiniz ekran eğer cihaza kayıtlı bir tel kullanmıyorsanız other ile seçeceksiniz.

12.PNG

Extende Function heater menu ile kalibrasyon ekranı, sırasıyla init 3-4 sn bekle, confirm 3-4 sn bekle, process

13.PNG

Bunları yaparak TC ye başlayabilirsiniz, zamanla diğer ayarlarla değiştirdiğiniz kısımları da incelersiniz.

Zivipf ss430 da denemeler yaptım 2mm 6 tur
Otherden 180 değer girdim
Kendi kutusundan çıkan nife 30 ile denedim sonuç aynı
Yftk klonu flash 23mm
Orijinal tile eagle
Yftk gus zest
ilk akşamdan tc işinde pes eder gibi oldum ama yılmayacağım 1-2 hafta daha anca dayanırım direnmeye bakalım neler olur
İmkanı olan tc sarım fotolarını atabilir mi aralıktan kasıt wt gibi milim aralıklar uyuyormu yoksa daha geniş aralık mı lazım yani kalibre işini vs çözdüm ama bir türlü 20 yi göremiyorum kalibre sonrası
Kalibere sonrası 24-26 arası değişiyor ama daha sonra ateşleme yapmadan hatalı kalibre sonrası direk bakınca 20 görünüyor bazen ama oda sabit değil hep değişken

Zivipf ss430 da denemeler yaptım 2mm 6 tur
Otherden 180 değer girdim
Kendi kutusundan çıkan nife 30 ile denedim sonuç aynı
Yftk klonu flash 23mm
Orijinal tile eagle
Yftk gus zest
ilk akşamdan tc işinde pes eder gibi oldum ama yılmayacağım 1-2 hafta daha anca dayanırım direnmeye bakalım neler olur
İmkanı olan tc sarım fotolarını atabilir mi aralıktan kasıt wt gibi milim aralıklar uyuyormu yoksa daha geniş aralık mı lazım yani kalibre işini vs çözdüm ama bir türlü 20 yi göremiyorum kalibre sonrası
Kalibere sonrası 24-26 arası değişiyor ama daha sonra ateşleme yapmadan hatalı kalibre sonrası direk bakınca 20 görünüyor bazen ama oda sabit değil hep değişken

Dicodes nife, ss430 cok stabil teller degiller, mumkunse ss304 ya da nife30 (alloy120) gibi daha stabil teller ile baslamani tavsiye ederim.
Butun atomizerlerde dikkat etmen gereken bir nokta var ama ozellikle fev atomizerlerinde bu daha onemli; 510 pin vidasinin iyice SIKILMIS olmasi gerekir, buna ozen goster.
Klon atomizerlerin iletgenligi, orjinallere nazaran daha az verimli oldugundan klonlarla stabilite yakalamak biraz daha zordur ama eagle in orginalinde bile bir dengesizlik oldugunu da hatirlatayim. Eagle in ilk urunlerinde biraz sorun vardi sonra duzeltildimi emin degilim ama arada cok ilginc ohm okuyan eagle'lar cikti.

Sarimlar biraz aralikli olsun ama eline cetvel alip "acaba milimden daha mi dar yoksa daha mi genis" diye evhamlanmana gerek yok teller bir birine degmesin kafi.

Kalibrasyonda 20 yi yakalamak zordur o da bir yana mutfakta hava sicakligi 16 dereceiken kalibre ettiysen sicakligi 20 derece olan bir odaya girersen aradaki4 derecelik farki koilde de gorursun 20 yerine 24 olur ama bu cok buyuk bir sorun degildir, 5 dereceye kadar olan farklar kabul edilebilir cunku cok buyuk bir fark yaratmazlar

Onlarca defa kalibre etmeye çalışırken ben de pes etmiştim???? Üst üste kalibre etmeye çalışınca değerler garipleşiyor galiba: İşin teknik boyutu hakkında en ufak fikrim yok. Pbusardo’nun Dani&No.6 videosundan, kalibrasyon anı ????
Ze5u215f.gif

Flash 23 de ki tel dico nun teli
Gus ve tiledeki ise ss430 yani kötü olabilirler ama o denli kötü olduklarını düşünmyorum

Ekli dosyalar

• P00418-135208.jpg
    P00418-135208.jpg
    16.2 KB · Görüntüleme: 32
  • P00418-135143.jpg
    P00418-135143.jpg
    15.2 KB · Görüntüleme: 32
  • P00418-005654.jpg
    P00418-005654.jpg
    16.1 KB · Görüntüleme: 32
  • P00417-235909.jpg
    P00417-235909.jpg
    17.7 KB · Görüntüleme: 31
  • P00417-235848.jpg
    P00417-235848.jpg
    18.1 KB · Görüntüleme: 30
Flash 23 de ki tel dico nun teli
Gus ve tiledeki ise ss430 yani kötü olabilirler ama o denli kötü olduklarını düşünmyorum
Flash 23 orjinal kullaniyorum tc mod icin en kolay aromizer diyebilirim. Elimdeki teli resmen güvertesine firlatiyorum en ufak problem olmadan direnc degerini hatasiz okuyor titantim 304 430 nife kanthal ss316 zirconium tllerinin hicbirinde milim hata yapmadi flash herhangi vidasini vs sikmadim stock halde. Prime dan sonra flash opup kokluyorum. Eagle da bana tc de sorun yasatmadinsimdiye kadar

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dicodes nife, ss430 cok stabil teller degiller, mumkunse ss304 ya da nife30 (alloy120) gibi daha stabil teller ile baslamani tavsiye ederim.
Butun atomizerlerde dikkat etmen gereken bir nokta var ama ozellikle fev atomizerlerinde bu daha onemli; 510 pin vidasinin iyice SIKILMIS olmasi gerekir, buna ozen goster.
Klon atomizerlerin iletgenligi, orjinallere nazaran daha az verimli oldugundan klonlarla stabilite yakalamak biraz daha zordur ama eagle in orginalinde bile bir dengesizlik oldugunu da hatirlatayim. Eagle in ilk urunlerinde biraz sorun vardi sonra duzeltildimi emin degilim ama arada cok ilginc ohm okuyan eagle'lar cikti.

Sarimlar biraz aralikli olsun ama eline cetvel alip "acaba milimden daha mi dar yoksa daha mi genis" diye evhamlanmana gerek yok teller bir birine degmesin kafi.

Kalibrasyonda 20 yi yakalamak zordur o da bir yana mutfakta hava sicakligi 16 dereceiken kalibre ettiysen sicakligi 20 derece olan bir odaya girersen aradaki4 derecelik farki koilde de gorursun 20 yerine 24 olur ama bu cok buyuk bir sorun degildir, 5 dereceye kadar olan farklar kabul edilebilir cunku cok buyuk bir fark yaratmazlar
İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle hiç üşenmeden yardımcı oluyorsunuz
510 olsun coil vidaları olsun çok sağlam bir şekilde sıkıyorum
Tile de ss430 da ohm a baktım ohm dogru çıkıyor tileyi yollayan abi tc kullanıyor sorunu olsa derdi ondanda yardım alıyorum ama bir türlü üstesinden gelemedim nedense
Sarım resimlerinide yükledim
Ortam sıcaklığınında etkisi varsa bırakırım ben bu tc işini ama kısa bi sürede olsam o kadar istiyorum ki sorunsuz kullanıp artısını eksisini anlamayı
@PoleStar25, Flash 23'e nife70 tel sarım örneği. @Denklem2a üstadın yazdığı gibi birbirine değmemesi önemli, aralığın dar yada geniş olması önemsiz.
Ekli dosyayı görüntüle 32730
Valla gus tile flash hepsin de aralıklar eşit gibi en azından bana öyle geliyor hocam normal a1 de de eşit olmadımı malum eşit ısınmaz ben hep dikkat ederdim
Flash 23 orjinal kullaniyorum tc mod icin en kolay aromizer diyebilirim. Elimdeki teli resmen güvertesine firlatiyorum en ufak problem olmadan direnc degerini hatasiz okuyor titantim 304 430 nife kanthal ss316 zirconium tllerinin hicbirinde milim hata yapmadi flash herhangi vidasini vs sikmadim stock halde. Prime dan sonra flash opup kokluyorum. Eagle da bana tc de sorun yasatmadinsimdiye kadar

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla hocam hiç stabil şekil de 20 yi görmedim sorun nerde çözemiyorum da böyle giderse tc yi bırakıp daniyi de satarım bir defa da dna75c de dener olmaz ise bırakırım artık yapıcak bişey yok

İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle hiç üşenmeden yardımcı oluyorsunuz
510 olsun coil vidaları olsun çok sağlam bir şekilde sıkıyorum
Tile de ss430 da ohm a baktım ohm dogru çıkıyor tileyi yollayan abi tc kullanıyor sorunu olsa derdi ondanda yardım alıyorum ama bir türlü üstesinden gelemedim nedense
Sarım resimlerinide yükledim
Ortam sıcaklığınında etkisi varsa bırakırım ben bu tc işini ama kısa bi sürede olsam o kadar istiyorum ki sorunsuz kullanıp artısını eksisini anlamayı

Valla gus tile flash hepsin de aralıklar eşit gibi en azından bana öyle geliyor hocam normal a1 de de eşit olmadımı malum eşit ısınmaz ben hep dikkat ederdim

Valla hocam hiç stabil şekil de 20 yi görmedim sorun nerde çözemiyorum da böyle giderse tc yi bırakıp daniyi de satarım bir defa da dna75c de dener olmaz ise bırakırım artık yapıcak bişey yok

Hocam bazen en basit seyler bile gözden kacabiliyor. Tekrar bir üzerinden gecmek istedim.

- Extend. Func. menüsünden Heater Menu'ye girip Temp. Ceoff. degerini kullandiginiz telin TCR degerine ayarliyorsunuz.
- HCtrl menüsünde TmpCtrl seciyorsunuz.
- TmpCtrl secip bir sey yapmadan bekliyorsunuz, mod kendisi otomatik olarak tel cesidi menüsüne geciyor.
- Buradan Other - Wire *** secenegine geliyorsunuz (buradaki ***, ilk adimda ayarladiginiz TCR degeri).
- Ana ekrana gelip, ya da ekran kapanana kadar bekleyip kalibrasyon islemine geciyorsunuz.

mu? (baska türlü bitiremedim mesaji...:) )

Onlarca defa kalibre etmeye çalışırken ben de pes etmiştim???? Üst üste kalibre etmeye çalışınca değerler garipleşiyor galiba: İşin teknik boyutu hakkında en ufak fikrim yok. Pbusardo’nun Dani&No.6 videosundan, kalibrasyon anı ????
Ze5u215f.gif
Dil olmadığı için hiç yabancı kaynaklardan bakınmamıştım şimdi pbusardanun bu videosuna baktım da üst seviyeye taşımış mod kafayı sıyırıyo bir ara ekran kendinden geçiyor bu adamı anlamayı okadar isterdim ki????

@Denklem2a hocam şuan şöyle bir şey fark ettim konunun ilk mesajında ss430 için 140 değeri belirlenmiş ben ise 180 yapıyordum bir arkadaşım öyle demişti
Elimdeki tel ise zivipf ss430 27ga 0,36mm

Dil olmadığı için hiç yabancı kaynaklardan bakınmamıştım şimdi pbusardanun bu videosuna baktım da üst seviyeye taşımış mod kafayı sıyırıyo bir ara ekran kendinden geçiyor bu adamı anlamayı okadar isterdim ki????
Pbusardo’nun uzun uzun yaptığı tanıtımlar aklıma geldi: güzel ve eğlenceliydi! Aklıma o termal kamera anı gelince de paylaştım :p Oldu-olmadı şeklinde tekrar tekrar kalibre etmeye çalışıp becerememiştim zamanında???? Pek anlamıyorum ama beklemek gerekiyormuş arada galiba????

@Denklem2a hocam şuan şöyle bir şey fark ettim konunun ilk mesajında ss430 için 140 değeri belirlenmiş ben ise 180 yapıyordum bir arkadaşım öyle demişti
Elimdeki tel ise zivipf ss430 27ga 0,36mm

TCR degerleri saf olmayan teller icin üreticiden üreticiye degisebiliyor. En dogrusu üreticinin kendisinden bilgi almak, Ancak Zivipf'in kendi sitesinde SS430'un TCR degeri icin belirtilmis bir deger yok maalesef. Türlü kaynaklarda da SS430 icin TCR degeri genel olarak 138 (0.000138) olarak belirtiliyor. 180 yerine 140 girin TCR degerini. ;)

Geri