Erdem Aynaci
Community
@Denklem2a hocam şuan şöyle bir şey fark ettim konunun ilk mesajında ss430 için 140 değeri belirlenmiş ben ise 180 yapıyordum bir arkadaşım öyle demişti
Elimdeki tel ise zivipf ss430 27ga 0,36mm
Kaptan ın SS430 incelemesinde TCR değerinin 183 olduğu altı çizilerek belirtiliyor, 138 yanlışlıkla rakam değişimi nedeni galiba. SS430 TCR 183 ama Dani 5 atladığı için en yakın 185 olması gerekiyor, şuan da kullanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum.TCR degerleri saf olmayan teller icin üreticiden üreticiye degisebiliyor. En dogrusu üreticinin kendisinden bilgi almak, Ancak Zivipf'in kendi sitesinde SS430'un TCR degeri icin belirtilmis bir deger yok maalesef. Türlü kaynaklarda da SS430 icin TCR degeri genel olarak 138 (0.000138) olarak belirtiliyor. 180 yerine 140 girin TCR degerini.
Kaptan ın SS430 incelemesinde TCR değerinin 183 olduğu altı çizilerek belirtiliyor, 138 yanlışlıkla rakam değişimi nedeni galiba. SS430 TCR 183 ama Dani 5 atladığı için en yakın 185 olması gerekiyor, şuan da kullanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum.
@Denklem2a hocam şuan şöyle bir şey fark ettim konunun ilk mesajında ss430 için 140 değeri belirlenmiş ben ise 180 yapıyordum bir arkadaşım öyle demişti
Elimdeki tel ise zivipf ss430 27ga 0,36mm
Kaptan ın SS430 incelemesinde TCR değerinin 183 olduğu altı çizilerek belirtiliyor, 138 yanlışlıkla rakam değişimi nedeni galiba. SS430 TCR 183 ama Dani 5 atladığı için en yakın 185 olması gerekiyor, şuan da kullanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum.TCR degerleri saf olmayan teller icin üreticiden üreticiye degisebiliyor. En dogrusu üreticinin kendisinden bilgi almak, Ancak Zivipf'in kendi sitesinde SS430'un TCR degeri icin belirtilmis bir deger yok maalesef. Türlü kaynaklarda da SS430 icin TCR degeri genel olarak 138 (0.000138) olarak belirtiliyor. 180 yerine 140 girin TCR degerini.
Üstad kaptan tel üreticisi ile görüşmüş galiba 183 olarak doğrulanmış. Steam Engine de belirtilen TCR değeri 138 yanlış olduğu kabul ediliyor.Dogrudur belki hocam, kullandigim bir tel degil. Bahsettiginiz incelemeyi de okumadim acikcasi. Cevabi yazmadan önce ben de internetten aradim, karsilastiklarimi paylastim. Örnegin steam-engine'de de SS430 icin TCR degeri 1380 x 10E-6 olarak verilmis, bizim modlarin dilinde 138 yani. Dedigim gibi, is alasim teller olunca üreticinin verdigi deger en dogru degerdir. Ne yazik ki Zivipf SS430 icin kendisi bir deger vermemis, ürün aciklamasi kisminda "TCR Value: " kismi bos.
Bir yandan da düsündüm, acaba Kaptan'in klavyesi sürcmüs ve 138 yerine 183 yazmis olabilir mi? Ben de bu mesaji yazarken klavyem sürctü, birkac defa 1380 yerine 1480 veya 138 yerine 149 yazdim yanlislikla da oradan aklima düstü...
Üstad kaptan tel üreticisi ile görüşmüş galiba 183 olarak doğrulanmış. Steam Engine de belirtilen TCR değeri 138 yanlış olduğu kabul ediliyor.
Öncelikle Zivipf SS430 telin TCR değeri:
"Telin TCR değeri 183. Aslanhan söylemişti ama ben yine Zivipf’ten Thomas ile yazışıp bir kez daha teyid ettim zira Steamengine’de bu telin TCR değeri 138 olarak belirtilmiş. Yazım yanlışı olabilir, 3 ile 8 yer değiştirmiş gibi sanki. 138 değeri doğru değil, buhar neredeyse hiç çıkmıyor. 183 değeri tam doğru nokta. "
Doğru. Kalibrasyon, basitçe direnç okuyup kilitleyen bir mekanizma. Okuyup kilitlediği direnci 20C'de var sayıyor. Yani siz 40C yaz sıcağında da -10C dağ soğuğunda da kalibrasyon yapsanız; atomizer ile ortam termal dengede ise okuduğı direncin yanına 20C yazacaktır. Buradan sonra sapmayı içim sıcaklığı ile belirlemelisiniz.Dicodes'in yayınladığı aşağıdaki dokümana göre ben dicodes'in mod için ayarladığı referans sabit sıcaklık değeri ile ortam sıcaklığının farklı değerler olarak tanımladığını anlıyorum.
5.sayfada diyor ki, sizin ortam sıcaklığınız 40 C ise mod ile yapacağınız kalibrasyonla sıcaklık ekranında yine referans sıcaklık 20 C yi yakalamaya çalışın ama seçeceğiniz hedef sıcaklık değerini örneğin 200C ise 180 C ye çekin. Yani, modun çalışma prensibi hep 20 C yi yakalamaya çalışmak olmalı, buradan anlaşılan eğer yakalayamıyorsanız sorun ne ortam sıcaklığı ne de yaptığınız kalibrasyonla alakalı. Kontrol edilmesi gereken atomizer ile ilgili bileşenler.
Okuduğumdan bunu anladım ama ofset(öteleme) olayı manual'den okuyunca yukarıda bahsedildiği gibi anlaşılıyor. Bunu doğrulayamıyorum çünkü yaptığım tüm denemelerde referans 20 C yi yakaladım.
Anlaşılan SS430’un TCR değeri, ilk düğmesi yanlış iliklenmiş gömlek misali olmuş. Ben mesajımda yazdığım gibi sadece steam-engine’den değil, birkaç farklı yerden gördüğüm şekliyle yazmıştım. Bu durumda sanıyorum diğer kaynaklarda fikir belirtenler (reddit. ECF, Vaping Underground vs.) de steam-engine’den faydalanarak yazmışlar. Dediğim gibi, kullandığım bir tel olmaması hasebiyle tel ile doğrudan bir tecrübem yok, kısa bir arama sonrası rastladığım bilgileri paylaştım sadece. Haliyle kullananlara sabırlar dilemekten başka yazacağım bir şey de kalmadı konu hakkında.
Öte yandan SS430 üreticilerinden 2 tanesinin tel bileşimlerine baktım, benzer değerler. Ancak ikisinde de açıkladığı herhangi bir TCR değer yok, bu da enteresan.
@Mr. Ocean hocam, nasılolsa konuyu takip ediyorsunuz diye etiketlenmemişsinizdir sanıyorum. Benim de aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim.
Çok güzel modlar dicodesler gerçekten. Bazen elimde ne var ne yok satıp tek setup kurasım geliyor ama kanthal-ni80 kullanan bana çok bile.
Çok güzel modlar dicodesler gerçekten. Bazen elimde ne var ne yok satıp tek setup kurasım geliyor ama kanthal-ni80 kullanan bana çok bile.