• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Dicodes Chip Kullanıcıları Kulübü

Doğru. Kalibrasyon, basitçe direnç okuyup kilitleyen bir mekanizma. Okuyup kilitlediği direnci 20C'de var sayıyor. Yani siz 40C yaz sıcağında da -10C dağ soğuğunda da kalibrasyon yapsanız; atomizer ile ortam termal dengede ise okuduğı direncin yanına 20C yazacaktır. Buradan sonra sapmayı içim sıcaklığı ile belirlemelisiniz.

Bunu böyle yapmayan benim bildiğim tek çipset DNA Color ailesi. O da ortam sıcaklığını ölçebilme yeteneğinden geliyor. Dico'da bu donanım yok.

Aynen hocam. İnceleme yazısını yazarken ben araştırdım. Yanlış yazılmış bir kaynaktan yayılmış bilgiler olduğunu düşünüyorum bende. O yüzden Thomas ile yazıştım.
Tel kompozisyonu ufak farklılıklar gösterse de temelde çok benzer. Hatta her üretim partisinde bile değişebilir. Bu sebeple 180-185 civarı TCR kabul edilebilir bir değer.
Merak edip sorayım istedim, bu kadar hızlı cevap beklemiyordum. Manual yanıltıcı ama sonradan yayınladıkları not dikkate alınması gereken. Bir yerde hak verdiğimi de söyleyeyim, nedenine gelince insanlara 20 C lik kalibrasyon değerini hedef koydurmak aradaki relativiteyle uğraştırmaktan çok daha kolay. Hedef sıcaklıkta ise birşeyler ters gidiyorsa azaltıp çoğaltılarak içime uygunluk sağlanabilir.

You are perfectly correct assuming that the ambient temperature is important for the calibration.

But (sorry to say): The problem for us as a manufacturer is that most people will be completely confused, when we would implement a calibration taking ambient temperature into account. (By the way, there are 2 temperature sensors on the board: one for the power devices to detect overheating and one on the processor chip). We would get many, many complaints that the mod is not working correct and so on…

So we decided that the calibration is referring to “room temperature”, which is widely defined as 20°C. We also expect the user to increase/decreased the target temperature on the mod, depending on the taste.

If you are doing the calibration at e.g. 35°C ambient temp with the coil being cooled down to that ambient, theoretically you need to reduce your target temperature by 15°C, to let the device regulate accurately.

Thank you for your understanding….

Merak edip sorayım istedim, bu kadar hızlı cevap beklemiyordum. Manual yanıltıcı ama sonradan yayınladıkları not dikkate alınması gereken. Bir yerde hak verdiğimi de söyleyeyim, nedenine gelince insanlara 20 C lik kalibrasyon değerini hedef koydurmak aradaki relativiteyle uğraştırmaktan çok daha kolay. Hedef sıcaklıkta ise birşeyler ters gidiyorsa azaltıp çoğaltılarak içime uygunluk sağlanabilir.

You are perfectly correct assuming that the ambient temperature is important for the calibration.

But (sorry to say): The problem for us as a manufacturer is that most people will be completely confused, when we would implement a calibration taking ambient temperature into account. (By the way, there are 2 temperature sensors on the board: one for the power devices to detect overheating and one on the processor chip). We would get many, many complaints that the mod is not working correct and so on…

So we decided that the calibration is referring to “room temperature”, which is widely defined as 20°C. We also expect the user to increase/decreased the target temperature on the mod, depending on the taste.

If you are doing the calibration at e.g. 35°C ambient temp with the coil being cooled down to that ambient, theoretically you need to reduce your target temperature by 15°C, to let the device regulate accurately.

Thank you for your understanding….
Yazışma sanırım resmi kaynaktan. Gayet güzel bir teyid.
Covid var diye sakal bıyık kestim sinekkaydı takılıyorum ondan böyle oluyor demekki :D

Yazışma sanırım resmi kaynaktan. Gayet güzel bir teyid.
Covid var diye sakal bıyık kestim sinekkaydı takılıyorum ondan böyle oluyor demekki :D
Cevabı buraya kopyalayınca sakala da bakarlar dedim, uzaktan seçilecek kadar bıraktım.
Aklım yettiğince yaptığım değerlendirmeye göre bugün için yapılabilecek mükemmel regüle modun Dicodes'in tüm mekanik ve elektriksel bağlantılarını yaptığı DNA çipli bir mod olacağını yönünde. Şunun gibi birşey
Ekran .PNG

Şu yeni çıkan DLC versiyonunu ne özel kılıyor diye bakınıyordum. Yabancı platformlarda da, kısaca olsa da, benzer muhabbetler geçmiş. Pek bir şey bulamadım. Svoemesto sitesinde şöyle denmiş,

“Dark silk is a surface treatment method, which has been developed in a collaboration between dicodes and SvoëMesto. The surface is prepared in a multistage blasting procedure before being DLC coated with a color that is unique to this project. Due to harmonized processes the surfaces of atomizer and box are identical every time with a smooth matte finish that looks like – well – dark silk.”

Şu yeni çıkan DLC versiyonunu ne özel kılıyor diye bakınıyordum. Yabancı platformlarda da, kısaca olsa da, benzer muhabbetler geçmiş. Pek bir şey bulamadım. Svoemesto sitesinde şöyle denmiş,

“Dark silk is a surface treatment method, which has been developed in a collaboration between dicodes and SvoëMesto. The surface is prepared in a multistage blasting procedure before being DLC coated with a color that is unique to this project. Due to harmonized processes the surfaces of atomizer and box are identical every time with a smooth matte finish that looks like – well – dark silk.”
Modları TV gibi kolay kumanda edilebilir bir innovasyonla sunana kadar hobicileri bir şekilde etkilemek için türlü aktivitiler bunlar. Ben tıkandığımı hissediyorum, atomizerden çok modlara ilgi duymama rağmen artık yeni birşey göremiyorum. Atomizerler konusunda ise o kadar gerideyim ki çok fazla denemek istediklerim var.

Modları TV gibi kolay kumanda edilebilir bir innovasyonla sunana kadar hobicileri bir şekilde etkilemek için türlü aktivitiler bunlar. Ben tıkandığımı hissediyorum, atomizerden çok modlara ilgi duymama rağmen artık yeni birşey göremiyorum. Atomizerler konusunda ise o kadar gerideyim ki çok fazla denemek istediklerim var.
Atomizer konusunda sana katılıyorum abi. Aklımda çok atomizer var ama ülkemin gümrüğü sağolsun. Özellikle şu aralar keşke avrupada yaşasaydım diyorum. Elin almanı 150 birime taifun gt4-gt 4s alıyor deniyor misal. Ne diyeyim ki. Keşke paramızın biraz değeri olsaydı. Coğrafya kadermiş.

Dediklerinin tamamına katılıyorum ama dahası da var. Yazmayacaktım ama farz oldu artık. Tiksindim şu fiyatlandırmalardan, nasıl oluyor da 1000 liraya aldığım sıfır atomizeri aradan 1 yıl geçtikten sonra utanmadan birde dövize endeksleyip aldığım kurdaki fiyat üzerinden satarım? Hadi ben sattım ona o parayı veren daha büyük ayıp etmiyor mu? Durum bu, konu başlığı da dicodes, bağlantıyı kurmakta bende zorlanıyorum o_O. Durum bu ne yazık ki.

O döngünün bezdirmemesi, tıkamaması cidden zor. Atomizerlerde de durum benzer aslında. Farklı sistemler dışında çoğu birbirinin tekrarı gibi gelmeye başlıyor. Başyapıt, magnum opus, çabası yok gibi bir şey.

Öbür tarafada yazdım fikir alışverişi için bilgiye açım karar veremedim,

dico Bf 60 chip ile dicodes v2 chip karşılaştırma yapabilecek var mı?

Calibre, stabillik, özellikle power mod tepkisi ++

illusia c ve dani box mini desem karar vermek zor geldi..

Geri