Goygoy Sihirli Goygoycular - 2021

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
???? ???? ben de solodan kaçıyorum aslında hem oyuncak gibi geliyor hem de çatır çutur bir ateşlemesi var. wattı düşürünce likit çiğ gibi oluyor. soloyu sırf 3-5 saat deniz kanarında kullanayım diye almıştım. hafif diye yapıştı elime mtl ye geçince
Catirdamanin solo ile alakalı olduğunu düşünmüyorum,muhtemelen pamuklama ile ilgilidir
Atesleme konusunda cok iyi bir mod ve piyasadaki bircok moda nal toplatir bence ????

ama şimdi kırıcı oldun üstad ???? ????

2,5 mm klavuza 7 tur bacaklar dahil 8 tur nichrome80 27 ga /// 0,80 ohm 15,4 watt

Ekli dosyayı görüntüle 52851

olmamış mı?
Ni80 i genellikle ,kanthal telmis gibi kabul etmem ben her kullanici farklı kullanim senaryolari benimser...
Yani kanthal da ayni ohm ile misal 16 w kullaniyorsam ni80 ayni ohmda 14-15 w arasi bir degerde kullanirim
Tecrübeli bir kullanici (pamuklamada herhangi olumsuzluk olmadigi durum varsayilarak) ohm/voltajdan bağımsız makul icim keyfini karsilayan watt degeri ile kullanim yapar ???? bir tüyo

catirdama sesi ise bobin ici pamuk miktarini biraz daha arttirmak lazim, yani yeteri kadar siki gececek pamuk

mod catur cutur atesliyo ise ; gomme artik modu bak ne guzel hoplatiyor iste :)

@MoNoT10 preheat hakkinda bilgi verir, ben kullanmadim hic.

yihi powerfull da bildigin preheat iste. sevmiyorum ben ben oyle ateslemeyi.

bu ben olmuyorum ???? ???? ????

bu arada normalde kanthal kullanıyorum 27 ga ama deniyim diye dün bunu sardımdı
Estagfurullah ????

Misal solo iyi atesledigi halde kanthalda nasil sarim yaparsam yapayım (watt degeri herbir sarim ozelinde farklidir) volt degeri 3.73 ~3.80 araligindadir hep benim
Ayrica besleme olayi aroma yükü nedeniyle belirli tuketimden sonra degiskenlik gosterir/bu oldugunda bile kullanım degerlerim degisir hemen bence dogrusu da budur ki;
Ni80 gibi hızlı tepki suresi olan bir tel ile sabit kullanim senaryosu keyifli bir icim seklini ortadan kaldiriverir hele bir de hizli ateslemesi olan bir mod ile ????

iki farkli turde tel ile ayni ohm zaten farkli bir sarim gerektirir ve kullanilacak guc degismelidir tabi ki. fakat ayni sarimi yapiyorsan ayni guc lazim. yani yuzey alani ayniysa.
Estagfurullah ????

Misal solo iyi atesledigi halde kanthalda nasil sarim yaparsam yapayım (watt degeri herbir sarim ozelinde farklidir) volt degeri 3.73 ~3.80 araligindadir hep benim
Ayrica besleme olayi aroma yükü nedeniyle belirli tuketimden sonra degiskenlik gosterir/bu oldugunda bile kullanım degerlerim degisir hemen bence dogrusu da budur ki;
Ni80 gibi hızlı tepki suresi olan bir tel ile sabit kullanim senaryosu keyifli bir icim seklini ortadan kaldiriverir hele bir de hizli ateslemesi olan bir mod ile ????
Onceki yazım genel bir tabir niteliginde idi ,alıntı yaptigim kısımda nasıl bir kullanim yaptigimi yazdim @murcix ????aslina bakarsan sabit degerlerin hicbirine takılmıyorum artik epeydir
Nasil keyif aliyorsam öyle ???? ne sardigimin bi onemi yok ????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri