Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Başbuğ ATATÜRK ve Latife Hanım 29.01.1923 Tarihinde Latife Hanım'ın Babası Uşakîzâde Muammer Bey'in Göztepe/İzmir'deki Uşakîzâde Köşkü'nde Dinî Nikâhla Evlendiler.
Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi ÇAKMAK ve Orgeneral Kâzım KARABEKİR Paşalar, Başbuğ ATATÜRK'ün, Mustafa Abdülhâlik RENDA İle Salih BOZOK İse Latîfe Uşakî’nin Nikah Şâhitliğini Yapmıştır.
Başbuğ ATATÜRK, Eşi Latife Hanım ve Ailesi İle (29.01.1923)
Fotoğraf: Latife Hanım (En Sağda) , Kayınvalidesi Adeviye Hanım (Ortada) , Kayınpederi Muammer Bey ve Baldızları Rukiye Hanım (En Solda) ve Vecihe Hanım
Başbuğ'u, 22.01.1938 Tarihinde Muayene Eden Dr. Nihat Reşat BELGER, Başbuğ'a Siroz Teşhisi Koymuştu Bu İlk Ve Dahi Gecikmiş Bir Teşhisti. .
Başbuğ'a Hastalıkla Mücadele Edebilmenin Biricik Yolunun Perhiz Olduğunu Hatırlatan Dr. Nihat Bey Buna Kayıtsız Şartsız Uymasını Tavsiye Etmiştir.
Başbuğ, Bir Süre Sıkı Perhize ve Özel Kür Tedavisine Boyun Eğdiyse de Nitekim Bu Uzun Sürmedi Zira İsim Babası Olduğu, Ayrıca Proje Aşamasından Başlayarak A'dan Z'ye Her Aşamasıyla Yakından İlgilendiği ve Faaliyete Geçirilmesini Sabırsızlıkla Beklediği 2 Önemli Sanayi Tesisinin Açılışı Gelip Çatmıştı Başbuğ, Dr. Nihat Bey Ve Dahi Arkadaşlarının Şiddetli Karşı Koyuşlarını Dinlemedi 2 Tesisin de Önceden İlan Edilen Açılış Tarihlerini Erteletmemişti. .
Başbuğ, 01.02.1938 Tarihinde Beraberinde, Orgeneral Fahrettin ALTAY Ve Dahi Sınıf Arkadaşı Emekli Orgeneral Ali Fuat CEBESOY, Başbakan Celal BAYAR, İçişleri Bakanı Şükrü KAYA, Bayındırlık Bakanı Ali ÇETİNKAYA,ve Ekonomi Bakanı Şakir KESEBİR Olduğu Halde Yalova'dan Hareket Etti Önce Orhangazi'ye Uğrayarak Burada Halkla Kısa Bir Görüşme Yaptı Ardından Gemlik'e Geçerek, Sunipek Adını Koyduğu Fabrika'ya Geçerek Açılışı Yaparak Ünitelerin Çalışır Halini Gözlemledi ve Üretimin Çeşitli Aşamalarını Yakından Gördü ve Fabrika'nın Onur Defterine Şunları Yazdı.
01.02.1938
Sümerbank Sunipek Fabrikası'nın Ziyaretinden Duyduğum Bahtiyarlık Büyüktür. Bu Değerli Kurumun Millet İçin Kutlu Olmasını Dilerim. K. ATATÜRK
Başbuğ ATATÜRK, Sofya/Bulgaristan'da Askerî Ataşe İken Arkadaşlarıyla (02.02.1914)
Başbuğ ATATÜRK, İzmir'de Kadınlar Birliği Kongresi'nde (02.02.1923)
Başbuğ ATATÜRK, İzmir Türk Ocağı'nda Verilen Çay Ziyafetinde (02.02.1931)
Fotoğraf: Başbuğ'un Sağında Orgeneral Fahrettin ALTAY, Solunda Orgeneral Kâzım DİRİK
Başbuğ ATATÜRK, Bornova/İzmir'de Büyük Bir Coşkuyla Karşılanmıştı (02.02.1933)
Başbuğ ATATÜRK, Akhisar Çiftlik İstasyonu Civarında İcra Edilen Süvari Kolordusu Tatbikatı'nda (Denizli-04.02.1923)
Başbuğ ATATÜRK, Akhisar Çiftlik İstasyonu Civarında İcra Edilen Süvari Kolordusu Tatbikatı'nda (Denizli-04.02.1923)
Fotoğraf: Başbuğ ATATÜRK'ün Solunda: Süvari Kolordusu Komutanı Orgeneral Fahrettin ALTAY ve Orgeneral Kâzım KARABEKİR, Ortada: Yaverlerinden Cevat Abbas GÜRER ve Arkada: Latife Hanım
Kur.Yzb. Mustafa Kemal Silah Arkadaşları İle Beraber (Şam-05.02.1905)
Harp Akademisi'nden Kurmay Yüzbaşı Rütbesiyle Mezun Olan Mustafa Kemal, Merkezi Şam'da Bulunan 5'inci Ordu'ya Bağlı 30'uncu Süvari Alayına Atanmıştır.
TBMM 1'inci Dönem Denizli Milletvekili Hacı Hüseyin Mazlum BABABALIM, Başbuğ'u Evine Davet Ederken (Denizli-05.02.1931) Fotoğraf: Başbuğ ATATÜRK, Hacı Hüseyin Mazlum BABABALIM ve Ortada Görülen Kişi: Denizli Valisi Halit AKSOY Bey
05.02.1931 Tarihinde Denizli Ziyaretinden Dönen Başbuğ'u, Tren Garında İzmir'e Uğurlayacak Heyetin Arasında TBMM 1'inci Dönem Denizli Milletvekili Hacı Hüseyin Mazlum BABABALIM da Vardır Sohbet Esnasında Başbuğ'a, Aktardığı Karayolu İle Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Fikri, Başbuğ Tarafından Takdir ve Teşvik Görmüştü Nitekim O Dönemin Şartları Nedeniyle BABABALIM'ın Bu Önemli Projesi Hayata Geçirilememiştir.
Hacı Hüseyin Mazlum BABABALIM'ın Bektaşi Tekkesi Son Tekkedir.
Oğullarından: Süleyman Galiçya Cephesinde ''ŞEHİT'' Olmuştur.
Caferi Sadık Kafkas Cephesinde, Mümtaz Irak'ta Kût'ül-Amâre de Ve Dahi Hamedan da Savaşmıştır.
Ailesi Ve Dahi Tekkesi Millî Mücadele'de, Denizli, Aydın ve Nazilli'nin Kurtuluşunda Ölmez Hizmetler İfa Etmiştir. 1 Dönem Vekillik Yaptıktan Sonra, Çiftçilikle Uğraşan BABABALIM, Denizli Lisesinin Yapılmasında Ve Dahi Denizli TÜRK Ocağı'nın Kurulmasında Büyük Hizmetler Göstermiş ve Denizli Türk Ocağı Başkanlığı Görevinde Bulunmuştur.