• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ry4 muhabbeti geçmiş, tuh kaçırdık ????
Benim bildiğim kadarıyla Ruyan serisinin başlangıcı sentetik Tütündür ve öyle devam etmiştir. Ry1 Ry2 Ry3 diye Ruyan şirketi ile başladı, sonra kimyager oradan ayrılıp Dekang'a geçti ve bir Pazar günü Ry4ü ortaya çıkardı. Sonra da zamanla varyasyonları arttı da arttı, içine net ekleyen de oldu başka şeyler de, çok dallandırmayım konuyu şimdi.
Ruyan serisi Ry1 ile tütün ağırlıklı başladı ve numarası arttıkça tatlılığı arttı. Seneleeer öncesinde bir araştırma yapmıştım. Hard diskteki Ecig klasöründe bu konuyla ilgili bir şeyler olduğunu hatırladım. Notlar çok kısa ama şöyle;

RY1 -------RY2-------RY3-------> RY4
least sweet---------------------->most sweet
more tobacco-like-------------->more caramel like

Hikayesi de burada ????

Beni vape camiasında tutan aromadır Ry4, Tfa Ry4 Double ve Fa Soho olmasa yanmıştım. Bazen tek içerim bazen ikisini karıştırırım bazen Tribeca varyasyonları yaparım... Elimde ne kadar farklı çeşit aroma yada likit varsa, çok beğendiğim bile olsa mutlaka döner dolaşır bunlara geri dönerim ve hep de elimin altında olması lazım yoksa bütün gün oruç tutup son dakika hocayı ağzında sigara elinde çakmak bekleyenler gibi yokluk çekiyorum ????
Benim hikayem de sana benzer bir süreçti @CnrSngl bende bu aromayi merak edip araştırmaya başladım benim ulaştığım yazı bu linkteki değildi ama hikaye aynı..
Ry4 u görünce bende tribecadan ötürü çok sevdiğimden kısaca hikayeyi ele almıştım cevaplarimda; senin de aslını eklemen güzel oldu...
Ruyan ile bu kimyager arkadaşın arasında rivayete göre bahsettiğim diyalog ta geçiyor hocam tamamen bir sigara simülasyonu olarak değil de bu teknolojiye yakışacak şekilde insanların özgürce ve dilediği tat ile nic yoksunluğunu eğlenceli hale getirme fikri...hikayenin gerisi serileri getiriyor zaten ????

RY1 -------RY2-------RY3-------> RY4
least sweet---------------------->most sweet
more tobacco-like-------------->more caramel like
Böyle bir şeydi, hatırlamış oldum ben de. ???? Bu seriye benzer, farklı yörüngede çikolata vardı, Burley üzerine kurulu yanlış hatırlamıyorsam. Tuhaf seriler de var. Neyse…Her serinin bir diğer seriye geçişi için de bir adet köprü aroma var bi’ de. Film bu köprü aromalarında. :p

Ce4 tankla ry2 dekanglar gördü bu bünye ama gold serisi 10mg lık şişede ????
maxblend olmadan bana göre eksik kalıyor Ry,
eğer tribeca tarzı pastane kırmasına gitmeyecek ise tek başına denedim olmadı.
Maxx ry karışımı belki 500 ml ye yakın tuketmisimdir hocam siz benden eskisiniz
Tek başına ry seveni de gördüm ama vanilya krema olmalı belki farklı cesitlemelerle esmer şekerli,ben neler denedim önceki yazdıklarım gibi fa oryental ile bile karıştırdım ry4 u oldu mu? oldu ama fazla tuketilesi değildi denemem ????
Cdd fe lerle de çalıştım
Hasılı zevk meselesi biraz

Trebicanın pastahane türevi olduğu mu söyleniyor ben mi yanlış anlıyorum.ya da doğrusu nedir.
Orijinalinin içeriği nedir tam bilmiyorum doğrusu .yerli mixler arasında tütün tabanlisindn ,iyade kurabiyeli.pyrazinli karma karışık tadlarda olanlara rastladım.doğrusu ben tütün tabanlı A,pyrazinin eser miktarda olanını seviyorum geçmişte öyle bir mix yapıyordum ve severek içiyordum kendimce şimdilerde arayıp duruyorum sadece.????

Trebicanın pastahane türevi olduğu mu söyleniyor ben mi yanlış anlıyorum.ya da doğrusu nedir.
Orijinalinin içeriği nedir tam bilmiyorum doğrusu .yerli mixler arasında tütün tabanlisindn ,iyade kurabiyeli.pyrazinli karma karışık tadlarda olanlara rastladım.doğrusu ben tütün tabanlı A,pyrazinin eser miktarda olanını seviyorum geçmişte öyle bir mix yapıyordum ve severek içiyordum kendimce şimdilerde arayıp duruyorum sadece.????

Halo çıkışı Tribeca ve tüm türevleri yerli yabancı dahil Graham Cracker tabanında türevler, içinde bisküvi tabanı olan bir likit tütün değil pastane türevlerine girdiği düşüncesindeyim.
Tabiki mtl ve içilesi bir reçete, ama şahsi düşüncem ry4 ün bu reçeteyi tütün grubuna dahil etmediği yönünde.
AP ile likiti baharatlı ve tütün kafasına yakın vurucu yapan önemli bileşeni sayılır. Zaten çoğunluğu yorum hocam tütün değil ????

Halo çıkışı Tribeca ve tüm türevleri yerli yabancı dahil Graham Cracker tabanında türevler, içinde bisküvi tabanı olan bir likit tütün değil pastane türevlerine girdiği düşüncesindeyim.
Tabiki mtl ve içilesi bir reçete, ama şahsi düşüncem ry4 ün bu reçeteyi tütün grubuna dahil etmediği yönünde.
AP ile likiti baharatlı ve tütün kafasına yakın vurucu yapan önemli bileşeni sayılır. Zaten çoğunluğu yorum hocam tütün değil ????
Tüm yababanci siteleri incelemiş
imdir zamanında Trebicada Graham kraker var diyen görmemiştim.
Hemen hemen tümü tütün-karamel-vanilyanın muhteşem harmanı olduğundan bahsederdi.zamanla değişti tarif demek ki.????

Tüm yababanci siteleri incelemiş
imdir zamanında Trebicada Graham kraker var diyen görmemiştim.
Hemen hemen tümü tütün-karamel-vanilyanın muhteşem harmanı olduğundan bahsederdi.zamanla değişti tarif demek ki.????

Konu uzamasın farklı zamanlarda olabilir. Valla Üstad aralarında zaman farkı varmıdır bilmiyorum ama bende Graham Cracker "clear" olmayan reçetesini görmedim.

Hatta ilk Tribeca denemem çok hoşuma gitmişti resmini arşivlemiştim sene 2016 2017 arası resimlerden
En soldaki uzun ince kavanozdaki
DSC_0042.jpg

Konu uzamasın farklı zamanlarda olabilir. Valla Üstad aralarında zaman farkı varmıdır bilmiyorum ama bende Graham Cracker "clear" olmayan reçetesini görmedim.

Hatta ilk Tribeca denemem çok hoşuma gitmişti resmini arşivlemiştim sene 2016 2017 arası resimlerden
En soldaki uzun ince kavanozdaki
Ekli dosyayı görüntüle 57804
Konu reçete ise haklısınız ben orijinal Halo trebicasından bahsediyordum .yoksa içine isteyen istediğini koyar adına trebika der haklısınız.????

Son düzenleme:
Acikcasi cok uzun deneyemedim, kizimdan kactim , 10 dk da sardim sonrasinda 15 20 puff alabildim :)

Ilk izlenim, volta takilmadan steam engine verilerine gore gittim ki gitmek zorundaydim, cunku o kadar az pamuk beslemesi cok zor oluyor. Likitlerim 70/30 dur, aroma ile inceltince 60 / 40 a denk geliyor. Bu sarimda likit en az 50 / 50 olmasi gerekiyor ve muji yerine cotton bacon PRIME olmaliydi. Cunku seri cekim cok yapamadim , en fazla 2 firt arka arkaya alabildim.

Ozellikle Spica + Helix ikilisi ile denemek istedim, cunku tel degisimlerini cok iyi anliyorum bu atomizerle. Normal sarimlarimda helix ilik-sicak arasi olurken, bu sarimda buhar daha ilik ama soguk degildi.

Buhar doygunlugu ilk basta cok iyi degildi ama besleme duzelince biraz doygunluk iyiydi.

Aroma noktasinda ise mother milk unicorn ekledim. Normalde helixde sicak buhardan dolayi midir bilmem ama, sekerlilik cok azaldi ama dengeye oturttu, aroma orani azaldi. Ama bir kac sey farkettim, bu sarim spica proda tutunde performans gosterecegi algisi yaratti. Hatta Primenda bile deneyip, tutun likitlerinde ( Tribeca ???? ) sekerliligi azaltip, daha dengeli bir aroma alacagimi dusunuyorum.

Bu aksam daha cok netlesir, ben bu sarimi goy goya yaptim ama bunu genisletmekte fayda var. Hatta tel sarimlari ile ilgili konu acip, genisletmek isterim.

Ama bu is uzun surer, cunku editleyip yazmak istemiyorum, sonra konu mundar olacak, araya girecekleri engellemem lazim ????

@Epek üstat, eline emeğine sağlık, gayet güzel bir çalışma olmuş.

Kalıcı olarak kullanayım dersen 1.5mm den aşağı düşmemek lazım. Spica pro için verimli olacaktır.

Gomtanin dediği gibi grip oldum, geçenlerde fena bir yağmura yakalandım, rüzgar da deli gibi esiyordu. Meğer ikisi birlikte içimden geçmiş ????

Dün evet geldikten sonra uzandım kaldım öyle yani. Yoksa challenge must go on ????

Geri