• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tahmin şansım olsa, buhar hacmindeki değişiklik gibi bir şeydir belki derdim. ????‍♂️ Sıcaklık-soğukluk ilişkisini de ikinci sıraya koyardım belki.
Buhar sıcaklığı hala soğuga yakın ılık kıvamda ama saçma bir şekilde bogaz vurumu baya farklı
Hasta mı olacağım acaba ????
Ekleme: her iki sarımıda 13watt ta kullanıyorum bunu eklememişim

@Kanthal ,@murcix bana flash ı sevdiren sarımdır yaklaşık 3-4 aydır sarmıyordur. Bugün aklıma geldi ve bütün tankları 5 tur sardım. Majör ve flash 2.5mm- minör ve fivepawns 2mm
Şunuda belirtmek isterim doygun buhar, vurum çok iyi hatta biraz fazla bile geldi bana 6mg nikotin bu arada chem degil. Buhar ılık/soguk kıvamında soguga bi hayli yakın.
Bu zamana kadar kullanmadığım bir farklılık şimdi aklıma geldi.
Drip metal ve Lpv2 driptipi

Aklıma takılan bir soruyu sormam lazım
Normalde 2.5mm aralıklı 6 tur 1 ohm civarı kullanan biriyim
2.5mm aralıklı 5 tur 0.90 ohm civarı dan daha çok vurum alıyorum bu normal mi ????

Buhar ve aromayi bilmem ama buhar sicakliginizin artmamasi tamamen ohm kanunu. Cunku telinizin ohm degerini dusururken, isinmasi icin gerekli olan enerjiyi sabit tutmaniz, sicakliginizin artmasindan ziyade dusmesine neden olur :)
Vurum bana biraz duygusal geldi , teorikte tam tersi olmasi lazim, cunku teliniz bir onceki sariminiza gore daha az isiniyor aslinda ???? ????

Cunku telinizin ohm degerini dusururken, isinmasi icin gerekli olan enerjiyi sabit tutmaniz, sicakliginizin artmasindan ziyade dusmesine neden olur
Burada bir tezat var üstat.
Ohm düştüğü için watt artırmak lazım dediniz sanki????
Lakin @CmZ nin yaptığı sarımı bir tur eksik kullanmak olduğu için watt düşmesi gerekli. Çünkü bobinin ısı kapasitesi ve yüzey alanı düştü.

Burada bir tezat var üstat.
Ohm düştüğü için watt artırmak lazım dediniz sanki????
Lakin @CmZ nin yaptığı sarımı bir tur eksik kullanmak olduğu için watt düşmesi gerekli. Çünkü bobinin ısı kapasitesi ve yüzey alanı düştü.

Aynen oyle dedim :)

1 ohm icin 13 watt enerji verdiginizde tel gerilimi 3.6 volttur. 0.9 ohm icin 13 wart enerji verdiginizde, tel gerilimi yaklasik 3.40 volttur. Yada soyle anlatim, 3.7 voltu sabit aldigimizi dusunursek;

1 ohm icin yaklasik 14 watt
0,9 ohm icin 15 watt guc vermeniz gerekli. Benim genel gorusum , icim keyfi ayri ama ozellikle 3.6 volt altinda verilen enerjilerde aroma çiglesiyormus gibi geliyor.

1 ohm icin 13 watt enerji verdiginizde tel gerilimi 3.6 volttur. 0.9 ohm icin 13 wart enerji verdiginizde, tel gerilimi yaklasik 3.40 volttur. Yada soyle anlatim, 3.7 voltu sabit aldigimizi dusunursek;

0,9 ohm icin 15 watt guc vermeniz gerekli. Benim genel gorusum , icim keyfi ayri ama ozellikle 3.6 volt altinda verilen enerjilerde aroma çiglesiyormus gibi geliyor.
Adam haklı. Dağılın beyler ????????

Ekli dosyayı görüntüle 57711S
St 11w ver diyur ☺️
Hatta 15watt (3.7volt) verirsen buhar sıcaklığı azını kavurur diyor :)
Her iki resim farklıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 57712

Steam çok doğru diyor hocam :)

Deme @Epek hocam deme, 3.7 volt deme, svoemesto ve dico kardeşiyiz deme :)

Buna bir örnek verebilirim mesela deneyebilirsiniz
Bitişik 7 sarım ayrık 6 sarimdan daha etkili bir his verir sebebi nizami bitişik sarimlarin sıcaklık iletimi ayrık sarimdan hızlı gerçekleşmesidir tabi bu olay milisaniyelerle gerçekleşeceği için ikisi arasındaki farkı ayırt etmekte bu sebeple zor olacaktir

Geri