Aklıma takılan bir soruyu sormam lazım
Normalde 2.5mm aralıklı 6 tur 1 ohm civarı kullanan biriyim
2.5mm aralıklı 5 tur 0.90 ohm civarı dan daha çok vurum alıyorum bu normal mi ????
Tahmin şansım olsa, buhar hacmindeki değişiklik gibi bir şeydir belki derdim. ????Aklıma takılan bir soruyu sormam lazım
2.5mm aralıklı 5 tur 0.90 ohm civarı dan daha çok vurum alıyorum bu normal mi ????
Buhar sıcaklığı hala soğuga yakın ılık kıvamda ama saçma bir şekilde bogaz vurumu baya farklıTahmin şansım olsa, buhar hacmindeki değişiklik gibi bir şeydir belki derdim. ????Sıcaklık-soğukluk ilişkisini de ikinci sıraya koyardım belki.
Sarım çapı ve hava boşluğuna olan mesafe aynıysa diye düşünmüştüm buhar hacmi derken. Ciddi farkın sebebini kestiremedim ama. ????Buhar sıcaklığı hala soğuga yakın ılık kıvamda ama saçma bir şekilde bogaz vurumu baya farklı
Hasta mı olacağım acaba ????
Ekleme: her iki sarımıda 13watt ta kullanıyorum bunu eklememişim
Aklıma takılan bir soruyu sormam lazım
Güzel driptip! Çıkartamadım bi’ türlü LPV2’yi günlük rotasyona. Aklıma geldi şimdi yine. ????Drip metal ve Lpv2 driptipi
Burada bir tezat var üstat.Cunku telinizin ohm degerini dusururken, isinmasi icin gerekli olan enerjiyi sabit tutmaniz, sicakliginizin artmasindan ziyade dusmesine neden olur
Burada bir tezat var üstat.
Ohm düştüğü için watt artırmak lazım dediniz sanki????
Lakin @CmZ nin yaptığı sarımı bir tur eksik kullanmak olduğu için watt düşmesi gerekli. Çünkü bobinin ısı kapasitesi ve yüzey alanı düştü.
Adam haklı. Dağılın beyler ????????Aynen oyle dedim
1 ohm icin 13 watt enerji verdiginizde tel gerilimi 3.6 volttur. 0.9 ohm icin 13 wart enerji verdiginizde, tel gerilimi yaklasik 3.40 volttur. Yada soyle anlatim, 3.7 voltu sabit aldigimizi dusunursek;
1 ohm icin yaklasik 14 watt
0,9 ohm icin 15 watt guc vermeniz gerekli. Benim genel gorusum , icim keyfi ayri ama ozellikle 3.6 volt altinda verilen enerjilerde aroma çiglesiyormus gibi geliyor.
Yani onu hala anlamış degilim üstad. Muhtemel sebebler olarak aklıma 2 sebeb geliyor.Boğaz vurumu niye artıyormuş peki? ????![]()
Ekli dosyayı görüntüle 57711S
St 11w ver diyur
Hatta 15watt (3.7volt) verirsen buhar sıcaklığı azını kavurur diyor
Her iki resim farklıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 57712
Aynen oyle dedim
1 ohm icin 13 watt enerji verdiginizde tel gerilimi 3.6 volttur. 0.9 ohm icin 13 wart enerji verdiginizde, tel gerilimi yaklasik 3.40 volttur. Yada soyle anlatim, 3.7 voltu sabit aldigimizi dusunursek;
1 ohm icin yaklasik 14 watt
0,9 ohm icin 15 watt guc vermeniz gerekli. Benim genel gorusum , icim keyfi ayri ama ozellikle 3.6 volt altinda verilen enerjilerde aroma çiglesiyormus gibi geliyor.
Üzüldüm bu duruma.2) Hasta oluyor olabilirim. Yakın çevremde pozitif olan 3-4 aile mevcut.