• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu tarz deck yapılarını tam olarak anlayamıyorum. dl rda decki gibi bu kadar likit emmesine ne gerek var mtl de... flash da öyleydi bugün bir atomizer daha baktım o da öyleydi... bacada buharlaşıp geri ttanka düşen likitin (yani eskimiş likitin) tadı daha çabuk bozacağını düşünüyorum.
terlemesini salla yawww. yemişim tadını tuzunu.
beni rahatsız eden bu

Ekran Alıntısı.PNG

yeni konu açmak istemedim...

bir süredir ateşli de kullanıyorum. özellikle aralıklı olarak ama totalde 2 hafta hiç elektronik sigara kullanmadan ateşli kullandım.

şu kafama daha net kazındı: ateşlide seçim çok yok ve yakıyorsun içiyorsun; elektronikde ben doyumsuzmuşum. kullandığım atomizerlerim gayet de işimi görüyormuş... likitlerimi de minimuma indirdim. 2 çeşit tütünlü kullanıyorum (biri hazır biri demleme) hangisi elime geçerse, bir de noname demliyorum... çook uzun bir süre böyle gideceğini umuyorum.

malesef hobi edinmek için çoook pahalı bir hal aldı.

Son düzenleme:
bu tarz deck yapılarını tam olarak anlayamıyorum. dl rda decki gibi bu kadar likit emmesine ne gerek var mtl de... flash da öyleydi bugün bir atomizer daha baktım o da öyleydi... bacada buharlaşıp geri ttanka düşen likitin (yani eskimiş likitin) tadı daha çabuk bozacağını düşünüyorum.
cogu atoda durum bu maalesef. GTA deckler de dahil. yogusmanin kacacagi yer yok, illa ki asagiya suzulecek ve pamukla temas ettiginde de emilecek.
aslinda Fev de vida ustu kisa pamukla kullanilabiliyor ama yine de kirlenmekten tam kacamiyor.
bu hususta en basarili yapilar bence integra, scylla, Era pro gibi deck yapilari, pamugu bir miktar daha iyi sakliyorlar

bu arada bishop da acayip yogusma var @Kanthal , acip bakayim dedim hem baca girisi hem de oluklar dolmus :rolleyes:

Geleneksel mtl merkezli değildir belki hedef kitleleri. ????‍♂️ Likit konusuna katılıyorum. Bir de bu olayın tanka geri dönen hali var —tam bir felaket oluyor. ????

bu arada bishop da acayip yogusma var @
Kanthal
Kanthal , acip bakayim dedim hem baca girisi hem de oluklar dolmus :rolleyes:
:( Üzüldüm şimdi. Yeri belli: raf! ????

Hayırlı olsun :)
Kullandıkça seveceğini düşünüyorum.
Ben genelde 29ga 6 tur 2mm ve 30ga 5 tur 2mm şeklinde sarım yapıyorum.
Hava delikleri 2x1mm pinleri kullanıyorum.

tesekkurler @ehy
guzel basladi, oyle de devam edecegini dusunuyorum.
bende 31 ga 6 tur 2.5 cap sarim yaptim. gayet memnunum elde ettigim performanstan.
sadece belirttigim hususlar var hoslanmadigim ama cozerim ben. 40 yillik kloncuyuz, machyver gibiyimdir ????

yalniz senin sarimlarin dengesi garip geldi. kalin telde daha fazla tur atarken ince telde daha dusuk tur kullanmissin. bariz yuzey alani farki var. performans bakinindan da epeyce farklidir tahminimce.

:( Üzüldüm şimdi. Yeri belli: raf! ????

oyle kolay vazgecmem ben ???? yola gelecek ve istedigimi verecek. kacari yok.

çare lavabo ????

vurcam kirbaci ????

tesekkurler @
ehy
ehy
guzel basladi, oyle de devam edecegini dusunuyorum.
bende 31 ga 6 tur 2.5 cap sarim yaptim. gayet memnunum elde ettigim performanstan.
sadece belirttigim hususlar var hoslanmadigim ama cozerim ben. 40 yillik kloncuyuz, machyver gibiyimdir ????

yalniz senin sarimlarin dengesi garip geldi. kalin telde daha fazla tur atarken ince telde daha dusuk tur kullanmissin. bariz yuzey alani farki var. performans bakinindan da epeyce farklidir tahminimce.

Çözeceğine eminim. Bu arada deck kısmı ilk zamanlar bendede biraz kolay hareket ediyor gibiydi. Ama şuan stabil pek bir oynama yok gibi. Yada zamanla kullandıkça alıştım ????
Telin verdiği ohm değerini değiştirmek istemiyorum. Zira 1.15-1.20 aralığı ideal benim için. Boğazda daha kuru bir hissiyat istediğim zaman 30ga sarıyorum. Büyük çaplı bobinler bana keyif vermiyor. Yüzey alanı konusunda haklısın ama benim için aromanın pek bir önemi yok. Çünkü koca tank nbase ile doluyor ve sadece 1-2 damla aromalı likit damlatıyorum.

cozerim ben ???? zaten atolarin sitandart halinin disina cikmayi seviyorum :LOL:

Telin verdiği ohm değerini değiştirmek istemiyorum. Zira 1.15-1.20 aralığı ideal benim için

aslinda genel denklem ve ulasilan sonuc icin 29 ga 5 tur / 30ga 6 tur kullanmalisin ki yakin sonuclar elde edesin. fakat kuru buhar hissiyati dedigin icin farkin farkindasin zaten :)

bu arada ben de major sarim aparatini kullanana kadar hep 2mm cap sarardim ama uzunca bir suredir 2.5 standart oldu. yakinda auguse'un sarim aparati gelecek ve muhtemelen yine 2 mm sarimlara yer vermeye baslayacagim. Bishop uzerinde de denerim ilk sarimda

aslinda ben elimdeki parcalarin kiymetini bilmiyorum. armudun sapi uzumun copu diye cok irgaliyorum sonra elimde kaliyor. neler var cekmecemde ama hakkindan gelemiyorum. ben de boyleyim iste napayim :cautious:
bir de bazi celiskilerim mevcut. mesela atolarin sekerleme huylarindan yakinip kayfun kullaniyorum, hem sicak buhar sevip hem de bogaz vurumu tok olsun istiyorum. cok ilgili ve merakliyim ama kolay kolay ???? almiyorum. surekli :coffee: icip pas gecmeye de bayiliyorum. :p

Aynı fikirdeyim. ????????

Geri