• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
daha önce sordun cevap verdik. hala aynı soruyu tekrar tekrar soruyorsun kardeşim ya
yazılanlardan başka ato yok
majör fev penodat spica true
Birincisi ben sizin kardeşiniz olmuyorum(üslupunuzdan dolayı), ikincisi ben şimdiye kadar tütünlü aromalar için sordum şimdi meyveli aromalar için soruyorum. Üçüncüsü böyle taşlamak yerine cevap vermezsiniz olur biter. Dördüncüsü sizin saydıklarınızın kimisi tütünde kimisi meyvelide iyi

@Anton üstat, @Servet33 üstat, başka birçok arkadaşım ve ben gerek özelden gerek sorduğun sayfadan yazdık fikirlerimizi.
böyle devamlı sorman fikrimize saygı duymadığın, inanmadığın demek oluyor ama :(
@Anton hocamada @Servet33 hocamada son derece saygılıyım hele hele anton hocamın sözünden şimdiye kadar hiç çıkmadım e sigaraya başlayalı 3 ay falan oldu anton hocam ne dediyse onu aldım. Fev al dedi aldım intake dual al dedi aldım kanthal tel kullan dedi kullandım cb prime kullan dedi kullandım şimdi kendim için değil arkadaşım için araştırdığım için daha kılı kırk yarıyorum çünkü mahçup olmak istemiyorum. Ayrıca @Servet33 hocam fevi satma dedi satmadım ve bana pamuklamada çokca sabır gösterip yardımcı olmuştur. İkisindende Allah razı olsun

Başlık anasayfada gözüküyor ????????

Aşağıdakileri, İtalyan esigara forumunda, Dış Bağlantı, Rici adlı kullanıcı paylaşmış.

Taifun GTR (YFTK (Y), Orijinal (O), Shenray (S))

Ekli dosyayı görüntüle 31932

Drip tip

YFTK
: 4mm

Orijinal: 4mm

Shenray: 4mm

Tank

Ekli dosyayı görüntüle 31941

YFTK: Dış Çap 22.97mm, İç Çap 20.14mm, Yükseklik 24mm

Orijinal: Dış Çap 23.03mm, İç Çap 20.14mm, Yükseklik 24.03mm

Shenray: Dış Çap 22.95mm, İç Çap 20.18mm, Yükseklik 24mm

Hava Akış Yüzüğü İç Çapı

Ekli dosyayı görüntüle 31935

YFTK: 21.14mm

Orijinal: 21.07mm

Shenray: 21.14mm

(Fotoğrafta görülen, orijinal ürünün, oyukları biraz daha derin ve uzun)

Deck üzerindeki hava boşluğu

Ekli dosyayı görüntüle 31936

YFTK: 0.90mm-1.20mm

Orijinal: 0.85mm-1.07mm

Shenray: 0.85mm-1.15mm

Hava Kontrol Boşluğu

Ekli dosyayı görüntüle 31937

YFTK: 1.5mm-1.98mm

Orijinal: 1.4mm-1.95mm

Shenray: 1.47mm-1.98mm

Baca Boşluğu

Ekli dosyayı görüntüle 31939

YFTK: 3.52mm

Orijinal: 3.50mm

Shenray: 3.55mm

(Baca başlangıcından oda bitimine kadar olan mesafe 11.25mm, ve üçünde de aynı)
Aynı arkadaş byka için not etmiş,

Bell çapı,

V7 16.5mm
V8 14.8mm
V9 16.5mm

Baca iç çap,

V7 4.6mm
V8 4.6mm
V9 4.1mm

Baca dış çap,

V7 6mm
V8 6mm
V9 5.5mm

Baca uzunluğu (nano),

V7 10.8mm
V8 10.8mm
V9 10.8mm

(Burayı yanlış anlamış olabilirim, hata bana ait) Post hizasındaki sarımın baca girişine olan mesafesi,

V7 3.2mm
V8 2.9mm
V9 3.5mm

(Burayı yanlış anlamış olabilirim, hata bana ait) Post vidası ve hava boşluğu arasındaki mesafe,

V7 2.9mm
V8 2.9mm
V9 2.7mm

@comefast
Siz zaten çok tecrübeli ve güzide iki Usta'dan özel mesaj ile önerileri almışsınız. Madem ki fikirlere ve önerilere değer verdiğinizi söylüyorsunuz o doğrultuda ilerleyin ki sevilen iki abimizin sözleri ve değerli vakitleri havada kalmasın. Ayrıca doğru yönlendirme yaptıklarından da kimsenin şüphesi olamaz. Buna @comandante de abimiz de dahil.

@comefast
Siz zaten çok tecrübeli ve güzide iki Usta'dan özel mesaj ile önerileri almışsınız. Madem ki fikirlere ve önerilere değer verdiğinizi söylüyorsunuz o doğrultuda ilerleyin ki sevilen iki abimizin sözleri ve değerli vakitleri havada kalmasın. Ayrıca doğru yönlendirme yaptıklarından da kimsenin şüphesi olamaz. Buna @comandante de abimiz de dahil.
Bu cana yakın tavsiyeniz teşekkür ederim dediğiniz gibi bu işi kurcaladıkça kafa karışıyor. İki üstadımın fikirleri doğrultusunda ilerleyeceğim ben @comandante hocamızıda severim sayarım, ondan hiç beklemediğim bir şekilde kardeşim bizi ne oyalıyorsun tarzında bir çıkış beklemediğim için gücüme gitti açıkcası. Bir saygısızlık yapmak istemem, yapmadımda kendisine

Tütün, meyve, ve pastane gibi ayrımlar yanıltıcı olabilir. Keskin, dengeli (keskine doğru veya koyuya doğru), ve koyu gibi profil çalışmak MTL için mutluluğun anahtarı ????

Yüzlerce tütün, meyve ve pastane aroması var, ve binlerce farklı kompozisyonda hazırlanmış likit. Meyvede, tütünde, vs., iyi demek bence sadece zar atmak gibi bir şey.????‍♂️

Profili, yani kimliği, esas almak biraz daha güvenli bence. ????‍♂️

Aroma türü ve atomizerin sabit olduğunu varsayarak;
Aroma oranı tadı değiştirir.
Base bileşenleri markası tadı değiştirir,
Nikotin markası tadı değiştirir,
Telin türü tadı değiştirir,
Coilin sarım çapı tadı değiştirir,
Pamuk türü tadı değiştirir,
Ve en önemlisi damak tadımız, hissettiğimiz aromayi değiştirir.
Bu kadar değişiklikte benim kriterin kolay atomizer.
Dertsiz atomizer.
Yedek parça ihtiyacım olursa temin edebilecegim atomizer.
Ve bu kriterler bile kişisel.
Ve son olarak bana hala sigara icirtmeyen, aklıma getirmeyen atomizer, likit,aroma vb.
Sonuçta ilk ve nihai amacım atesliden uzak kalmak.
Gerisi zevki sefa... ;)

Bu cana yakın tavsiyeniz teşekkür ederim dediğiniz gibi bu işi kurcaladıkça kafa karışıyor. İki üstadımın fikirleri doğrultusunda ilerleyeceğim ben @comandante hocamızıda severim sayarım, ondan hiç beklemediğim bir şekilde kardeşim bizi ne oyalıyorsun tarzında bir çıkış beklemediğim için gücüme gitti açıkcası. Bir saygısızlık yapmak istemem, yapmadımda kendisine
Önceki tavsiyeler yeterli gelmediyse son nokta olaraka orijinal integra yada nduro sizin tam aradığız atolar olabilir

Buradaki samimi ortamı anlayamadığınızı görerek şunu da söylemesem olmaz, biz burada hepimiz abiyiz, kardeşiz hatta özelde de görüşenler birbirlerine daha farklı şekillerde bile hitap edebiliyor, biz böyle şeylere takılmayız
Takılacak olsak üstad, hoca vs. gibi pekçok samimi ifadeye de farklı bakardık ama neyse

Önceki tavsiyeler yeterli gelmediyse son nokta olaraka orijinal integra yada nduro sizin tam aradığız atolar olabilir

Buradaki samimi ortamı anlayamadığınızı görerek şunu da söylemesem olmaz, biz burada hepimiz abiyiz, kardeşiz hatta özelde de görüşenler birbirlerine daha farklı şekillerde bile hitap edebiliyor, biz böyle şeylere takılmayız
Takılacak olsak üstad, hoca vs. gibi pekçok samimi ifadeye de farklı bakardık ama neyse
Hocam benim hitaptan yana sıkıntım yok elbet samimiyete dayalı farklı seslenişler olabilir. Ben bu işte yeniyim tek istediğim biraz tolerans. Tamam bazen fazla bunaltıyor olabilirim ama buda mükemmeliyetçi yapımdan kaynaklanıyor. Yoksa bu ortamın samimiyetinden de sizin bilgilerinizdende şüphem yok

YÇ bölümüne eklemeye üşendim II. ???? Trio,
Ekli dosyayı görüntüle 49323
“13 airflow holes to provide 143 airflow combinations to choose”

cok hava kombinasyonu olan atolara artik temkinli yaklassam da yeni verileri merakla bekliyorum ustat.

senin fiskiyeli ato da dusmus piyasaya ama cok cirkin yaw ????

cok hava kombinasyonu olan atolara artik temkinli yaklassam da yeni verileri merakla bekliyorum ustat.

senin fiskiyeli ato da dusmus piyasaya ama cok cirkin yaw ????
Alan olur onu, sırf merakımdan takip ederim sonuçları. ???? Şunu paylaşmışlar,
7AB0CBBE-8291-452D-B8DC-A8851085E919.jpeg

Fıskiye de düşmüş piyasaya! ???? Yorumsuz adım atmazdım bunun için. O hava kanalı klonlarda ürkütücü. ????‍♂️ Ses olabilir, yanlış açılmış olabilir..., ve bunların hepsi beni bulabilir. ????

Son düzenleme:
Merhaba, MTL içime geçiş için atomizer tavsiyesine ihtiyacım var. Aroma kesinlikle benim için ön planda, aromayı en iyi şekilde veren bir atomizer istiyorum. Tabiki boğaz vurumununda iyi olması lazım. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, MTL içime geçiş için atomizer tavsiyesine ihtiyacım var. Aroma kesinlikle benim için ön planda, aromayı en iyi şekilde veren bir atomizer istiyorum. Tabiki boğaz vurumununda iyi olması lazım. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Hem aromayi en iyi veren hem boğaz vurumunu iyi yapan bir atomizer kişiden kişiye değişen bir seçimdir. Şöyle ki siz sanıyorum DL içimden MTL'e geçeceksiniz, DL'de 3mg kullandığınızı varsayarak 9-10mg ile MTL likit tuketseniz zaten boğaz vurumunu alırsınız, tabi uzun süreli aynı mg'da nikotin tüketmek ilerleyen süreçte boğaz vurumunu düşüreceğinden daha yüksek mg'li nikotine yönelmenize yada yapay boğaz vurumu dediğim (deck'i karbüratör gibi düşünün yanma odası ve baca coilin hava deliğine uzaklığı-yanma odasının büyüklüğü-bacanin genişliği gibi etkenlerle hava/buhar karışımını ayarlıyor bu karışımdan kaynaklı boğazda hissedilen gerilme ve tokluk) normalde boğaz vurumu dediğimizde buharlasan nikotinin nefes borusu ve akciğerlerde yaptığı tahriş nedeniyle oluşturduğu hissiyat.
Gelelim aroma ve boğaz vurumunu en iyi veren! atomizeri bulmaya. Üzgünüm böyle bir atomizer daha üretilmedi, MTL piyasasına bakarsanız yüzlerce atomizer görürsünüz bir çoğu kullanıcılar tarafından iyi bulunsa da hep "en iyi aroma ve boğaz vurumunu veren atomizer" arayışında olanları tam n etmekten uzak kalıyor.

Bu kadar laf salatasina gerek yok abicim "sadede gel bana bir atomizer söyle bende iyi bulayım" diyorsan önceliğini aromadan yapacağını göz önüne alarak, sıfır boğaz vurumuyla ve alışkın olmayan kullanıcıyı çileden cikarmasiyla birlikte aroma da hep "GUS" kadar aroması varmı diye kiyaslanirken "Alex de Souza" muamelesi yapılan GuS serilerinden kendine en uygun olanı seçebilirsin.

DVARW v2/ FL
EXPROMIZER V2.1
EXPROMIZER V4
TILEMAHOS ARMED
TILEMAHOS EAGLE 25
TROY ION V2
TROY 1XV3 RBA
TROY 1XV3 RDA
TROYA MV2 LV2
FLASH 23
MAJOR v1 v1.1 v2
PENODAT v1 v2
SPICA PRO
TAIFUN GTR
İNNOKİN ARES2
By KA V6-7-8-9
HELLVAPE MD MTL
@roadless ustadin verdigi bilgiler doğrultusunda bu liste sizi üzmez
Bulunabilirlik ve yapisal anlamda kendinize uyacagini düşündüğünüz birini alip ardiniza bakmadan devam edebilirsiniz
Edit: listeye ek

Son düzenleme:
DVARW v2/ FL
EXPROMIZER V2.1
EXPROMIZER V4
TILEMAHOS ARMED
TILEMAHOS EAGLE 25
TROY ION V2
TROY 1XV3 RBA
TROY 1XV3 RDA
TROYA MV2 LV2
FLASH 23
MAJOR v1 v1.1 v2
PENODAT v1 v2
SPICA PRO
TAIFUN GTR
İNNOKİN ARES2
By KA V6-7-8-9
HELLVAPE MD MTL
@roadless ustadin verdigi bilgiler doğrultusunda bu liste sizi üzmez
Bulunabilirlik ve yapisal anlamda kendinize uyacagini düşündüğünüz birini alip ardiniza bakmadan devam edebilirsiniz
Edit: listeye ek

Hocam MTL atomizerde DL kullanımdaki gibi performans için clapton tel mi kullanılıyor hazır sarılmış?

Hocam MTL atomizerde DL kullanımdaki gibi performans için clapton tel mi kullanılıyor hazır sarılmış?
Bu tercihle alakalı kullanan da var kullanmayan da
Kullanilabilir ato var kullanilamayacak ato da
Nispeten küçük boylu,küçük yanma odasina sahip atomizerler daha performanli kullanicam derken isi daha beter hale getirir,alacaginiz keyiften soğutur
Anlayacaginiz her atoda clapton kullanilmaz her claptonla kullandigin ato keyif vermez

Geri