• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kullanıcı Kulübü Mtl Kullanıcıları Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KeaSH07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O çeviri işi felaket ya! Sacha konusuna katılıyorum. Başarılı bence; ve, istese NET ve sentetik eksenli giderek daha da netleştirebilir performans kısmını. Kullandığı terminoloji de buna müsait bence.
Basit bir dil kullanıyor ve tatlar üzerinden yürüyor. Kullanıcı için çok daha anlamlı aslında yaptığı. Biliyorsun ki bizde de tütün, meyve ve pastane ayrımı üzerinden gidiyor. Açıkçası nasıl ve hangi noktadan bakılır ortak bir bakış açısı yok

Basit bir dil kullanıyor ve tatlar üzerinden yürüyor. Kullanıcı için çok daha anlamlı aslında yaptığı. Biliyorsun ki bizde de tütün, meyve ve pastane ayrımı üzerinden gidiyor. Açıkçası nasıl ve hangi noktadan bakılır ortak bir bakış açısı yok
Bizdekinin yanıltma riski çok çok yüksek. Aroma terminolojisini geçtim, likit, hatta bilinen bir-iki likit, üzerinden gidiliyor çoğu zaman.

Sacha bence de kullanıcı-dostu bir dil kullanıyor. Sadece, bahsetmediği kısım denge bölgesi. Burada tanımlar karışıyor. “Not too dry, not too fat” gibi yorumlarına rastlamışsındır mesela. Tanımlamıyor ya da tanımlayamıyor bu bölgeyi. Sentetik üzerinden üç beş aroma netleştirir bu konuyu aslında.

Bütün İtalyanlar aynı şeyi söylüyor, yağlı ve kuru buhar diye ilerliyor.
Fire-cured (Latakia ve Kentucky) için ana filtrelerden biri olduğu için. Kuru, ekstra kuru gibi ifadelerin yanında “sweeten” yapıp yapmadığı da bir filtre. Kentucky biraz tartışmalı olsa da, fire-cured genel kategorisinde başarı o ifade çatısı altında işleniyor. Kabaca, denge yada ağır aroma profilinde fire-cured aromaları —nazik bir tabirle ????— biraz tuhaflaşıyor. Otomatik pas işlemi için kısayol gibi bir şey yani. ????

[emoji16]

Tavsiye, mukayese, vs., sıfır bende: Bana göre deyip, nötr takılıyorum. [emoji854] Gırgırına “çizdim, çizelim, vs.” yazıyorum. Kötü performans kalmadı gibi bir şey. Değerlendirme yazısı pek düşmediği ve başlık tek-sesliliğe dönüşür diye, yazmıyorum bu arada. Aynı ürüne ait farklı yazılar lazım topluluğa. [emoji846]

Takiliyorum ustad. Sen yaz diledigin gibi. Yoksa nerden bilgi bulacaz. [emoji847]

Kentucky ve Latakia ayrı ayrı bir çok defa denedim ama kesinlikle bana uymuyor. Biri lastik diğeri bulgur. Fakat net mixlerinde eser miktarda Latakia çok iyi derinlik katıyor. Genelde de bu koyu Grubu yada aromatize tütünleri severek tüketiyorum. Tekil ve zengin net bölümü de aslında benim en favori atolarımın vazgeçilmezleri. Kurusuna yaşına bakmıyorum, gömüyorum ????

Fire-cured (Latakia ve Kentucky) için ana filtrelerden biri olduğu için. Kuru, ekstra kuru gibi ifadelerin yanında “sweeten” yapıp yapmadığı da bir filtre. Kentucky biraz tartışmalı olsa da, fire-cured genel kategorisinde başarı o ifade çatısı altında işleniyor. Kabaca, denge yada ağır aroma profilinde fire-cured aromaları —nazik bir tabirle ????— biraz tuhaflaşıyor. Otomatik pas işlemi için kısayol gibi bir şey yani. ????

Basitçe şöyle
Sentetik - yani yapay aromalar
Net - tütün ekstraktı
Hibrit - diğer ikisinin karışımı yani aromatize net

Heh gelelim işin özüne bana net / tütün ekstraktı lazım koyucam enbaseyi içine atıcam ultra sonice demliycem bunu yapabilirmiyim? Bu net tütün ekstrantını nerden bulurum ? Bunların içinde acetyn sweeter yok dimi ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri