Meshi hidrojen peroksitten cikardikdan sonra mutlaka tekrar purmuzle yakmak gerekiyor, sarmadan once abartmadan yakin demistim simdi sardik gonlunuzce yakabilirsiniz, unutmamaniz gereken tek nokta ne kadar cok yakarsaniz o kadar kompakt bir hale gelecek ve likit tasima kapasitesi o kadar dusecektir! Meshi yakip duzgince decke yerlestirin.
Ustune teli sarip araliklari olabildigince duzgun sekilde ayarlayin. Eger tel duzgun olmazsa elektirik kendine gececek baska bir yer bulacaktir yani mesh short ya da hotspot yapabilir. Bu noktada meshin deck tabanina degmemesi de onemli.
Ilk sarim denemelerinizi normal 26-27awg tel ile yapmanizi oneririm, daha kolay ve hotspot olasiligi daha az olacaktir.
Atesleme yapmadan once mutlaka watti 9-10 a indirim eger ohm yuksek ise (0.9-1 ohm gibi) 7 watt bile baslamak icin yeterli olacaktir.
Ince tellerde yuksek watt ile ateslerseniz hotspot nedeniyle telin cok az kismi isinacak ve tel kopacaktir bu nedenle dusuk watt ile baslamak onemli, hotspot olan yere seramik cimbiz ile hafifce dokunup, teli cok az assagiya ya da yukariya cikarip elektirigin telin tamamindan gecmesini saglamalisiniz.
Cok onemli not; olabildigince az tel sarin 2-3 tur tel isinizi gorecektir, ozellikle ilk zamanlarda cok turlu sarimlardan uzak durun ayarlamak cok zor ve sinir bozucu olacaktir, normal 27awg tel kullaniyorsaniz 3 tur yeter, eger yuksek ohm istiyorsanit tur sayisini artirmak yerine teli inceltin 28awg kullanin. Eger yukaridaki resimdeki gibi rope tel kullaniyorsaniz 2 tur ile baslayin ayarlamak daha kolay olacaktir ama malesef ohm konusunda normal tel kullananlar kadar sansli olmayacaksiniz yuksek ohm istiyorsaniz 3 tur yapmaniz ve hotspot ile bas etmeniz gerekiyor.
Her seyi duzgun yaparsaniz sonuc yukaridaki resimlerde oldugu gibi olacak.
Duzgun bir sarim, uygun bir mesh ile kesinlikle besleme sorunu yasamazsiniz, yasayacaginiz tek sorun hotspot ve short durumunda olacaktir ki malesef tank likitle doluyken bu iki sorundan kurtulmanin bir yolu yok. Likit bittikten ya da bosaltildiktan sonra sorunu cozmek icin ugrasabilirsiniz.
Duzgun yapilmis bir mesh ve guzel bir tel ya da rope ile 6 ay tekrar sarim derdiniz olmaz, ilk gunlerde bunu yapabilmek zor olacaktir eminim ama sizin de emin olmanizi istiyorum, isterseniz, ugrasirsaniz basarabilirsiniz.
Regen ile en uzun kullandigim sarim 6 aydan biraz fazlaydi, likit degistirmek istedigimde muslukta yikayip, duzgunce kurutup teli kontrol ediyiyor ve tanki tekrar dolduruyordum, 6 ay ayni sarini, ayni teli, ayni meshi kullandim.
Sormak istediginiz bir sey olursa buradayim
Yonetime not: bu mesajin bir kopyasini, konudaki ilk mesaja eklerseniz cok sevinirim
@Koba BH bir de beni su 5 resim sinirlandirmasindan kurtarin.