• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Mod-Ato Çeşitleri HighEnd ve Mesh

Üstadım Mesh atomizerim gelene kadar şimdilik böyle idare ediyorum hemde pratik yapmış oluyorum.. boğaz vurumu bayağı keyifli sanki biraz buhar az gibi.pamuk sadece besleme yatağında birazcık mesh üzerine çıkarttım besleme sorunu yok şimdilik umarım doğru yaptım
Oyle pamuk-mesh olmaz o is, yani "fikir verir" diyecem ama tam olarak onu da vermez ki, baba gibi kap-kara meshi sarip onu likidin icine daldirmadan olmaz :D
Bu mesh isinde cok az kisi "ya iyi ki beni bu ise bulastirmissin" der ki onlarda assagidaki arkadasin yazdigi durum yuzunden bunu yarim agiz soyler :LOL:

Blackmesh iyiymiş:) Yok azizim şu ara bir imperia edinme çabası içindeyim.:)) önce onu bir koleksiyona katayım :)) ardından bakıcaz mesh olayına:))

Sana senin mesajinla cevap vereyim ;)

öğrenmesi çabalaması hatta bu yolda sarf malzemeye ve atomizere harcyacağım para pek gözümü korkutmuyor. Ama huyumu biliyorum. Zephry ile başlarsın parvozz arayışları başlar sat22 nxtasis nextgen regen vs gider. İşte burada işlerin rengi değişir. :D:D o yüzden bulaşmıyorum:D:D

Yazdigin atomizerlerden sadece parvozz yok bende, yazmadigin ve bende olanlari hic sorma zaten ama halen yeni bir mesh atomizer ciksa da denesem diye bekliyorum

Oyle pamuk-mesh olmaz o is, yani "fikir verir" diyecem ama tam olarak onu da vermez ki, baba gibi kap-kara meshi sarip onu likidin icine daldirmadan olmaz :D
Bu mesh isinde cok az kisi "ya iyi ki beni bu ise bulastirmissin" der ki onlarda assagidaki arkadasin yazdigi durum yuzunden bunu yarim agiz soyler :LOL:

Haklısınız keyif vermedi ama biraz pratik yapmış oldum.Atomizer yolda (Le Zephyr) gelsin hele kargo beklemek ne zormuş

Sana senin mesajinla cevap vereyim ;)

Yazdigin atomizerlerden sadece parvozz yok bende, yazmadigin ve bende olanlari hic sorma zaten ama halen yeni bir mesh atomizer ciksa da denesem diye bekliyorum

Bu olur Halil, is gorecektir "gida tipi" felan da yazmislar fiyati attakine gore daha pahali belki ucuzu var mi diye bakilir ama yoksa bile ben olsam bunu alirdim

%35 bile cok tehlikeli deri ile temas halinda yanma yapiyor ki senin verdigin %50, kesinlikle uzak dururum, boyle malzemelerde dikkatli olmak gerek ekipman yani eldiven, zemin korumasi gibi seylerle calismak gerek, hafif bir buhari var solumaktan kacinmak gerek, ya acik havada kullanilmali ya da gaz maskesi gibi maskelerle calisilmali ki bu da tamamen eziyet haline gelir.

Bu olur Halil, is gorecektir "gida tipi" felan da yazmislar fiyati attakine gore daha pahali belki ucuzu var mi diye bakilir ama yoksa bile ben olsam bunu alirdim

%35 bile cok tehlikeli deri ile temas halinda yanma yapiyor ki senin verdigin %50, kesinlikle uzak dururum, boyle malzemelerde dikkatli olmak gerek ekipman yani eldiven, zemin korumasi gibi seylerle calismak gerek, hafif bir buhari var solumaktan kacinmak gerek, ya acik havada kullanilmali ya da gaz maskesi gibi maskelerle calisilmali ki bu da tamamen eziyet haline gelir.
Abi pandemi sürecinde talep çok oldu bunlara o satılan ürün 6 ay önce aldığım %35 gibi değil o yüzden link verdim. alacak kullanacak arkadaşlar çok dikkatli kullansın!!

Ekli dosyayı görüntüle 38074

Paralel ni80 ile aroma daha da arttı, ayrıca mesh besleme deliği geniş olduğu için mesh in rulosunu biraz daha genişletip tam oturmasını sağladım.

@Denklem2a hocam genesis sypmhony by Karlson ropelarından sipariş vermek için iletişime geçtim facebook grubu üzerinden, kullandınız mı onun ropelarını?

Link: Dış Bağlantı
Ropeda da meshde de karlson kullaniyorum, upey uzun zamandir hic degistirmedim, kullanmaya ilk basladigimda bir kac yerden aldim ama aralarinda en iyi aromayi veren ve en rahat kullanima sahip olan karlson un telleriydi, ogunden beri hic degistirmedim

Ikisini de kullanan arkadaslara gore Frolov’s Lab in meshleri de gayet iyiymis ama ben henuz deneme firsati bulamadim

Ropeda da meshde de karlson kullaniyorum, upey uzun zamandir hic degistirmedim, kullanmaya ilk basladigimda bir kac yerden aldim ama aralarinda en iyi aromayi veren ve en rahat kullanima sahip olan karlson un telleriydi, ogunden beri hic degistirmedim

Ikisini de kullanan arkadaslara gore Frolov’s Lab in meshleri de gayet iyiymis ama ben henuz deneme firsati bulamadim
Bi deneme paketini sipariş verdim içindekileri bir deneyeyim, beğendiğim ile devam ederim artık.

Birde regen kullandığınız bir atomizer mi? Yorum yapabilirmisiniz biraz?

Bi deneme paketini sipariş verdim içindekileri bir deneyeyim, beğendiğim ile devam ederim artık.

Birde regen kullandığınız bir atomizer mi? Yorum yapabilirmisiniz biraz?
04cb0fe4b675.jpg

Meshi hidrojen peroksitten cikardikdan sonra mutlaka tekrar purmuzle yakmak gerekiyor, sarmadan once abartmadan yakin demistim simdi sardik gonlunuzce yakabilirsiniz, unutmamaniz gereken tek nokta ne kadar cok yakarsaniz o kadar kompakt bir hale gelecek ve likit tasima kapasitesi o kadar dusecektir! Meshi yakip duzgince decke yerlestirin.

669f854b6480.jpg

Ustune teli sarip araliklari olabildigince duzgun sekilde ayarlayin. Eger tel duzgun olmazsa elektirik kendine gececek baska bir yer bulacaktir yani mesh short ya da hotspot yapabilir. Bu noktada meshin deck tabanina degmemesi de onemli.
Ilk sarim denemelerinizi normal 26-27awg tel ile yapmanizi oneririm, daha kolay ve hotspot olasiligi daha az olacaktir.

Atesleme yapmadan once mutlaka watti 9-10 a indirim eger ohm yuksek ise (0.9-1 ohm gibi) 7 watt bile baslamak icin yeterli olacaktir.
Ince tellerde yuksek watt ile ateslerseniz hotspot nedeniyle telin cok az kismi isinacak ve tel kopacaktir bu nedenle dusuk watt ile baslamak onemli, hotspot olan yere seramik cimbiz ile hafifce dokunup, teli cok az assagiya ya da yukariya cikarip elektirigin telin tamamindan gecmesini saglamalisiniz.

Cok onemli not; olabildigince az tel sarin 2-3 tur tel isinizi gorecektir, ozellikle ilk zamanlarda cok turlu sarimlardan uzak durun ayarlamak cok zor ve sinir bozucu olacaktir, normal 27awg tel kullaniyorsaniz 3 tur yeter, eger yuksek ohm istiyorsanit tur sayisini artirmak yerine teli inceltin 28awg kullanin. Eger yukaridaki resimdeki gibi rope tel kullaniyorsaniz 2 tur ile baslayin ayarlamak daha kolay olacaktir ama malesef ohm konusunda normal tel kullananlar kadar sansli olmayacaksiniz yuksek ohm istiyorsaniz 3 tur yapmaniz ve hotspot ile bas etmeniz gerekiyor.

3d9d44707349.jpg

ff1ff420c522.jpg

Her seyi duzgun yaparsaniz sonuc yukaridaki resimlerde oldugu gibi olacak.

Duzgun bir sarim, uygun bir mesh ile kesinlikle besleme sorunu yasamazsiniz, yasayacaginiz tek sorun hotspot ve short durumunda olacaktir ki malesef tank likitle doluyken bu iki sorundan kurtulmanin bir yolu yok. Likit bittikten ya da bosaltildiktan sonra sorunu cozmek icin ugrasabilirsiniz.

Duzgun yapilmis bir mesh ve guzel bir tel ya da rope ile 6 ay tekrar sarim derdiniz olmaz, ilk gunlerde bunu yapabilmek zor olacaktir eminim ama sizin de emin olmanizi istiyorum, isterseniz, ugrasirsaniz basarabilirsiniz.

Regen ile en uzun kullandigim sarim 6 aydan biraz fazlaydi, likit degistirmek istedigimde muslukta yikayip, duzgunce kurutup teli kontrol ediyiyor ve tanki tekrar dolduruyordum, 6 ay ayni sarini, ayni teli, ayni meshi kullandim.

Sormak istediginiz bir sey olursa buradayim :)

Yonetime not: bu mesajin bir kopyasini, konudaki ilk mesaja eklerseniz cok sevinirim @Koba BH bir de beni su 5 resim sinirlandirmasindan kurtarin.

İlk mesajlarda ayrıntılı anlatmışsınız zaten, konuyu tekrar baştan okuyunca buldum. Ancak resimler uçmuş, tekrar nasıl görebiliriz acaba ?

Halen rope ya da diğer mesh'lerden edinemedim ama Temco 26ga Kanthal veya Ni80 ile SS300 mesh'i sorunsuz kullanıyorum Le Zephyr ile. Klon Le Magister'i beceremedim mesh ile sarmayı videolara bakmama rağmen, Zephyr güzel o yönden. Mesh'lerde meyveli likitler iyidir denmiş yabancı forumlarda ve reddit'te ama ben aromatik tütünlü likitleri daha çok beğendim. Manabush, VCT, ELF gibi.

Halen rope ya da diğer mesh'lerden edinemedim ama Temco 26ga Kanthal veya Ni80 ile SS300 mesh'i sorunsuz kullanıyorum Le Zephyr ile. Klon Le Magister'i beceremedim mesh ile sarmayı videolara bakmama rağmen, Zephyr güzel o yönden. Mesh'lerde meyveli likitler iyidir denmiş yabancı forumlarda ve reddit'te ama ben aromatik tütünlü likitleri daha çok beğendim. Manabush, VCT, ELF gibi.
Facebook grublarına katılın hocam: Genesis Sypmhony by Karlson

İletişime geçin Andrey ile yardımcı olacaktır.

Bu arada @CevizAğacı regen gercekten harika bir atomizer ciktigindan beri kullaniyorum tek bir sorunu var o da likit bitmeye yakin hava deliklerinden hafif bir akinti oluyor, mesh miktarini cok iyi ayarlarsan bundan da kurtulursun ama ben cok ustune dusmedim ya likit bitmeden ekliyorum ya da akitmaya basladiginda pecete ile hava deliklerini kapatip icine ufluyorum sorun cozuluyor.

Kucuk bir ayrintidir ama aklinda bulunsun

Bu arada @CevizAğacı regen gercekten harika bir atomizer ciktigindan beri kullaniyorum tek bir sorunu var o da likit bitmeye yakin hava deliklerinden hafif bir akinti oluyor, mesh miktarini cok iyi ayarlarsan bundan da kurtulursun ama ben cok ustune dusmedim ya likit bitmeden ekliyorum ya da akitmaya basladiginda pecete ile hava deliklerini kapatip icine ufluyorum sorun cozuluyor.

Kucuk bir ayrintidir ama aklinda bulunsun
Sağolasın hocam, elime geçince sizi tekrar rahatsız edicem muhtemelen, son birşey sorayım sararken kalın meshi üste ince meshi alta gelecek şekilde sarıyorduk değilmi regene ?

Geri