• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Mod-Ato Çeşitleri HighEnd ve Mesh

Önce yatırım bedelini hesaplıyorum. ;
Genesis Ato bulucaksın alacaksın
Mesh bulacaksın
pürmüz bulacaksın
sonra bunları deneyeeceksin
öğrenene kadar söveceksin
ardından hoşuna giderse üst seviye genesis kovalaycaksın
kaliteli mesh bulup alacaksın
daha sonra bir tanesi kesmeyecek 2.sini kovalayacaksın
oooohooooo:D
Okurken bile strese girdim —sermesh’t oldum ???? Takip etmesi çok çok keyifli yine de. @Denklem2a paylaştıkça mutlu oluyorum:)

Sadece yıkayıp temizlerken, mesh ve tel yerindeyken sudan gecirip kurumasini beklemek midir yapilan?

Assagi yukari budur beklemek yerine teli ver elektigi bir iki dry burn, sicakken suya sok cikar. Diger koillerden farkli degil.

Bir kaç eczaneye gittim yüksek oranlı oksijenli su %35 yoksa %10 da olur dedim.kimi yok dedi,kimisi bulamazsın %3.78 den daha yükseği yok nerde bulacağız %3.78 alsam mesh iletkenliğini azaltmada faydalı olurmu

%3 - 3,5 tam olarak bildigimiz oksijenlu su. Ilginc bir istir ama burada %30 - 35 oranlarini tarimda da kullaniyorlar orada da var midir bilmiyorum ama olmazsa olmaz bir parca degil nihayetinde purmuz ile daha fazla ugrasirsin ama yine de sararsin,

Önce yatırım bedelini hesaplıyorum. ;
Genesis Ato bulucaksın alacaksın
Mesh bulacaksın
pürmüz bulacaksın
sonra bunları deneyeeceksin
öğrenene kadar söveceksin
ardından hoşuna giderse üst seviye genesis kovalaycaksın
kaliteli mesh bulup alacaksın
daha sonra bir tanesi kesmeyecek 2.sini kovalayacaksın
oooohooooo:D
Okurken bile strese girdim —sermesh’t oldum ???? Takip etmesi çok çok keyifli yine de. @Denklem2a paylaştıkça mutlu oluyorum:)

Bir tas ile iki kus vuram :D
Elinde sonunda "ya bu pambik isi artik biraz rutin oldu" diyeceginiz bir an gelecek ve o bahsi gecen parcalarin pesinden kosacaksiniz...

Ne ekonomik olmasi ne de uzun omurlu olmasi nedeniyle degil merak icin, zevk icin o parcalarin pesinden kosacaksiniz :cool:

Bir tas ile iki kus vuram :D
Elinde sonunda "ya bu pambik isi artik biraz rutin oldu" diyeceginiz bir an gelecek ve o bahsi gecen parcalarin pesinden kosacaksiniz...

Ne ekonomik olmasi ne de uzun omurlu olmasi nedeniyle degil merak icin, zevk icin o parcalarin pesinden kosacaksiniz :cool:
Öyle olacak biraz aslında ???? Paylaşımlarını eksik etme ama yine de! Batman gibi oldun, mesh deyince geliyorsun sadece????
0B860C70-C96C-4E20-A15F-38BDA285127C.jpeg

Tabii ki de olur hem de cok guzel oluyor. Bu rope teller yokken flat sariyorduk zaten :)
Halen arada halat-silis-flat tel sardigim oluyor
Screenshot_20200703-205415_Samsung Internet.jpg

Şu flat teller hakkında hiçbir bilgim yok, hangi tel kaç ohm verir, meshin üzerine hangisi uygun olur bilemedim ( bu arada le zephyr üzerine 300 ss mesh sarmayı düşünüyorum. Hatta s wick daha uygun diye önerilerde bulundular. Siz tel ve mesh olarak ne önerirsiniz @Denklem2a üstad?

Ekli dosyayı görüntüle 36522

Şu flat teller hakkında hiçbir bilgim yok, hangi tel kaç ohm verir, meshin üzerine hangisi uygun olur bilemedim ( bu arada le zephyr üzerine 300 ss mesh sarmayı düşünüyorum. Hatta s wick daha uygun diye önerilerde bulundular. Siz tel ve mesh olarak ne önerirsiniz @Denklem2a üstad?

Once atomizer; Le zephyr bu gune kadar kullandigim en buyuk mesh yuvasina sahip atomizer, yanlis hatirlamiyorsam 4,2mm capinda bir mes yuvasi var, yani o yuvayi doldurmak icin ya kalin mesh kullanacaksin ya da cok mesh kullanacaksin ki iki durumda da saglam bir besleme elde edersin. Sarim s seklinde mi olur yoksa ortada delik mi birakirsin bilmiyorum ama onemli olan tankin yeterince iyi hava alabilmesi. Eger hava alamazsa besleme sorunu yasarsin.

Tellere gelirsek; flat telle, normal yuvarlak tellere gore daha iyidir ama rope teller kadar iyi degiller, aklinda bulunsun daha iyisi var yani beklentini yuksek tutma
03*01mm olan tel 32awg ye denk gelir, "kac ohm verir" sorusunun cevabi yok cunku neyin ustune ne kadar saracagin belli degil
09*01mm ise 28awg tele denk gelir, yani ince tel yuksek ohm, kalin tel dusuk ohm :)

Once atomizer; Le zephyr bu gune kadar kullandigim en buyuk mesh yuvasina sahip atomizer, yanlis hatirlamiyorsam 4,2mm capinda bir mes yuvasi var, yani o yuvayi doldurmak icin ya kalin mesh kullanacaksin ya da cok mesh kullanacaksin ki iki durumda da saglam bir besleme elde edersin. Sarim s seklinde mi olur yoksa ortada delik mi birakirsin bilmiyorum ama onemli olan tankin yeterince iyi hava alabilmesi. Eger hava alamazsa besleme sorunu yasarsin.

Tellere gelirsek; flat telle, normal yuvarlak tellere gore daha iyidir ama rope teller kadar iyi degiller, aklinda bulunsun daha iyisi var yani beklentini yuksek tutma
03*01mm olan tel 32awg ye denk gelir, "kac ohm verir" sorusunun cevabi yok cunku neyin ustune ne kadar saracagin belli degil
09*01mm ise 28awg tele denk gelir, yani ince tel yuksek ohm, kalin tel dusuk ohm :)
20200708_194237.jpg

20200708_194259.jpg

Le zephyr
Kurulum:
Mesh 300 ss316 ( s wick )
Ni80 28 ga 4 tur

Aroma güzel, heisenberg ve keyf parlement denedim 2 sinide olduğundan güzel verdi.

Ekli dosyayı görüntüle 37150

Ekli dosyayı görüntüle 37151

Le zephyr
Kurulum:
Mesh 300 ss316 ( s wick )
Ni80 28 ga 4 tur

Aroma güzel, heisenberg ve keyf parlement denedim 2 sinide olduğundan güzel verdi.

Gayet guzel olmus tebrikler :)

Pozitif postta telin kucukbir kismi bosta kalmis, dusuk voltajlarda bu kesinlikle sorun cikarmaz ama voltu yukseltirsen 3.8 - 3.9 gibi, telin bosta kalan kismi meshe degen kismindan daha cabuk isinir ve kuru yanma olasiligi artar.
Bir sonraki sarima assagidaki sekli dene boylece bu olasilik ortadan kaybolur :)
zeph.jpg

Pozitif postta telin kucukbir kismi bosta kalmis, dusuk voltajlarda bu kesinlikle sorun cikarmaz ama voltu yukseltirsen 3.8 - 3.9 gibi, telin bosta kalan kismi meshe degen kismindan daha cabuk isinir ve kuru yanma olasiligi artar.
Bir sonraki sarima assagidaki sekli dene boylece bu olasilik ortadan kaybolur :)
Ekli dosyayı görüntüle 37256
Kuru yanmayi engellemek icin bu sekilde davranmamiz gerekiyorsa, mesh kurulumlarda pozitif ve negatif post ile mesh rulosu arasindaki mesafe cok cok kisa ve mesh neredeyse vidalara temas edecek korkusu yasanmaz mi?

Ekli dosyayı görüntüle 37256
Sağol üstad, bir dahakine denicem gösterdiğiniz yöntemi, yalnız neden yıllardır mesh tercih ettiğinizi bir gün içince anladım..... bundan böyle pamuğa hayır kampanyasını başlatıyorum forumda ????????

Kuru yanmayi engellemek icin bu sekilde davranmamiz gerekiyorsa, mesh kurulumlarda pozitif ve negatif post ile mesh rulosu arasindaki mesafe cok cok kisa ve mesh neredeyse vidalara temas edecek korkusu yasanmaz mi?

Normal sartlar altinda meshin iletkenligini kaybetmis olmasi gerekir aksi taktirde zaten hotspot olur tel dogru, duzgun, homojen kizarmaz, bir bolge fazla kizarirken diger bolge az kizarir. Diger taraftan bu dedigin durumu yasayacagin atomizer de yok zaten illaki mesh rulosu ile postlar arasinda mesafe var ama bu mesafe ne kadar kisalirsa o kadar sorunsuz olur. Telde bosluk cok bosluk kalmayacagi icin de telin yerinden oynamasinin da onune gecilmis olur :)

Daha anlatilacak cok sey var Halil'im ama her sey sirayla ;)

Sağol üstad, bir dahakine denicem gösterdiğiniz yöntemi, yalnız neden yıllardır mesh tercih ettiğinizi bir gün içince anladım..... bundan böyle pamuğa hayır kampanyasını başlatıyorum forumda ????????
git git sende yangına körükle git. Beni farklı yatırımlara yönlendirin.:D:D bravo dost değil düşman yeminle:D:D:D

Karagezgin hakli dost degil dusman yapmaz yaptigini :p

Ama yine de kampanya islerine hic girme cunku mesh gercekten herkese gore degil, cok sabir ve istek gerekli, yaptigin hatayi sadece tekrar, tekrar deneyerek duzeltirsin ki bu da maddi kaynak ve zaman gerektirir. Kampanyayi baslattin sonra ben yapamayip elime yuzume bulastirirsam seni suclarim, "gerekli ozeni ve zamani harcamamis olabilir miyim" diye sormam, "senin yuzunden oldu" derim siyrilirim

Normal sartlar altinda meshin iletkenligini kaybetmis olmasi gerekir aksi taktirde zaten hotspot olur tel dogru, duzgun, homojen kizarmaz, bir bolge fazla kizarirken diger bolge az kizarir. Diger taraftan bu dedigin durumu yasayacagin atomizer de yok zaten illaki mesh rulosu ile postlar arasinda mesafe var ama bu mesafe ne kadar kisalirsa o kadar sorunsuz olur. Telde bosluk cok bosluk kalmayacagi icin de telin yerinden oynamasinin da onune gecilmis olur :)

Ama yine de kampanya islerine hic girme cunku mesh gercekten herkese gore degil, cok sabir ve istek gerekli, yaptigin hatayi sadece tekrar, tekrar deneyerek duzeltirsin ki bu da maddi kaynak ve zaman gerektirir. Kampanyayi baslattin sonra ben yapamayip elime yuzume bulastirirsam seni suclarim, "gerekli ozeni ve zamani harcamamis olabilir miyim" diye sormam, "senin yuzunden oldu" derim siyrilirim
Ben fotolara baktikca basima gelecekleri tahmin edip soruyorum iste :) Soktun aklima bunu, daha atomizer yok :D Teoriyi ogreneyim hele..

öğrenmesi çabalaması hatta bu yolda sarf malzemeye ve atomizere harcyacağım para pek gözümü korkutmuyor. Ama huyumu biliyorum. Zephry ile başlarsın parvozz arayışları başlar sat22 nxtasis nextgen regen vs gider. İşte burada işlerin rengi değişir. :D:D o yüzden bulaşmıyorum:D:D

Üstadım Mesh atomizerim gelene kadar şimdilik böyle idare ediyorum hemde pratik yapmış oluyorum.. boğaz vurumu bayağı keyifli sanki biraz buhar az gibi.pamuk sadece besleme yatağında birazcık mesh üzerine çıkarttım besleme sorunu yok şimdilik umarım doğru yaptım

Ekli dosyalar

• 313f46f9-95b5-449d-86fe-2c58477cb1c2.jpg
    313f46f9-95b5-449d-86fe-2c58477cb1c2.jpg
    24.1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Geri