• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara FeV 4.5S+ vs Spica Pro

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arcturus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arcturus

Community
İyi Günler Forum Ahalisi,
1 aydır YFTK klonu FeV arkadaşla keyifle buharlıyorum. Tütün aromaları kullanıyorum ve önceliğim soğuk buhar - boğaz vurumu. Dolayısıyla FeV tatmin ediyor.

Fakat flashın bir takım problemleri var, ağırlık gereksiz fazla, tel takarken bacak uzunluğunda bazen sorun yaşıyorum, bazen likit birikmesi de oluyor. Ama ana sorun ağırlık.

Spica Pro ise tütün aromalarındaki performansı ve boğaz vurumu için bayağı tutulmuş bir atomizer. Şekli şemali de çok yakışıklı duruyor. Kronik sıkışma sorunu vs. olduğunu okudum ama problem değil gibi geliyor.

İki atomizeri de kullanmış dostlarım hangisini neden tavsiye ettiğini söyleyebilir mi?

Oyla 0
O bana tam tersi aşırı beslenmiş pamuğun verdiği zorluk olarak gelmişti, o da benzer şekilde zorluyor çünkü. Garip bir his ama ciddi ciddi yorucu/zorlayıcı bir içim ve tam olarak "vurum" da diyesim gelmiyor benim de. :)
Kesinlikle katılıyorum hocam.

Hype konusunda ise
Arise dengeli bir atomizer. Vurum veya aroma olarak sivrilen bir yönü yok. Arise elime geçtiği sıralar koleksiyonun doruklarında, vurum için aroma için hatta belli likitler için bile ayrı atomizer tuttuğum bir dönemdeydim. Öyle olunca yer edinemedi bende. Yaklaşık 10’aydır ise herşeyi sattım sadece flash kullanıyorum. Şu an elimde olsa güzel olabilirmiş o sebeple.

kayfun x’in içimi lite2021 +propin’den çıkarım yaparak güzeldir diye düşünüyorum ama 3.750’lik kadar da değildir :LOL: böyle bi 2.5’luk bi güzellik gibidir max

spica fev ile yarışamaz net söyliyim
ben orjinal fev'den denem yaptım klondan yaptım spica görmedim çevremde tek tütüncü benim... satın almadım ben sarımcı değilim ama genel hatları ile yaziyim
bir atoyu çok çok beğendiyseniz orjinalini alıp geçin; 2paket sigara içen adam ayda 1.800tl ödüyor tütüne orjinal çok çok abartı ürünler de var ama 1aylık sigara parası da esirgenmez
atomizeri severseniz asla ama asla değişmezsini bence
yıllardır nicolas içiyorum nautilus gt'de de tütünleri içmeye başladım sanki daha başarılı, ama şuan sat birini desen nautilus'u satarım nicolas elim ayağım gibi 1 bozuk 1 pederde 4nicolasım var ama 2paket kaldı coil napıcam belirsiz
neyse toparliyim, sürekli ama sürekli tütün içecekseniz belki spica alınır ama illa sonrasında lan acaba deyip feve döneceksiniz
arada değişecekseniz aroma tipini kesinlikle fev alınır
paranız varsa bir orjinal fev alın birde spica
tütünleri spicada için diğerlerini fevde
soğuk buharsız olmaz derseniz fev tek çözüm, nautilus bir ısınıyor zincir çekince kışın doğalgaz faturası düşecek sanki

Doğruya doğru şimdi, onuncu yıl için demişiz de, daha çok onuncu evlilik yıldönümü gibi olmuş. Standart.????
Neyse şimdi başlıktan kopmayalım. ???? Aroma performansına bakamadığım VG Kronos 2S 2021 var aklıma gelen.

+Sessiz, yüksek hit ve serin-soğuk kulvarında. Hardcore FeV takılan bir iki elemana göre FeV’den daha yüksek hit bu arada. Birlikte kullanmadığım için yorum yapamıyorum bu konuda.

+/- Kurulum alanı, sarımın aşağı-yukarı ve ileri-geri şeklinde konumlandırılmasına imkan veriyor. Hit ve aroma performansı değişiklik gösterebilir.

-Plastik tank

+/- Ayarlanabilir mtl pin 3*0.8mm. 0.8mm güzel bir dirençle klasik mtl sunuyor. Farklı pin’ler veya kendimizin işleyebileceği kapalı bir pin olsa fena olmazmış.

-Drip-tipler çöp

+/- Top-cap’i pek sevemedim

N/A Aroma performansı ????

Neyse şimdi başlıktan kopmayalım. ???? Aroma performansına bakamadığım VG Kronos 2S 2021 var aklıma gelen.

+Sessiz, yüksek hit ve serin-soğuk kulvarında. Hardcore FeV takılan bir iki elemana göre FeV’den daha yüksek hit bu arada. Birlikte kullanmadığım için yorum yapamıyorum bu konuda.

+/- Kurulum alanı, sarımın aşağı-yukarı ve ileri-geri şeklinde konumlandırılmasına imkan veriyor. Hit ve aroma performansı değişiklik gösterebilir.

-Plastik tank

+/- Ayarlanabilir mtl pin 3*0.8mm. 0.8mm güzel bir dirençle klasik mtl sunuyor. Farklı pin’ler veya kendimizin işleyebileceği kapalı bir pin olsa fena olmazmış.

-Drip-tipler çöp

+/- Top-cap’i pek sevemedim

N/A Aroma performansı ????
Eklemeyi unuttum, yftk fevi verip yeni atomizeri alıcam, fiyatta uçmamamız gerekiyor????

Bir bende mi oldu bilmiyorum ama yorumlarını okuduğum atoları denediğimde nedense hep hüsrana uğruyorum. O yüzden yerinizde olsam elimdeki beğenmiş olduğum atoyu elden çıkarmadan yenileri denerdim. Piyasa kötüye gidiyor.

FEV kullanan ve seven birinin bu pratikliği, minimalistik tasarımı, verdiği hissiyatı tekrar bulması çok ama çok zor. Bir de soğuk buhar seviyormuşsunuz zaten, işiniz zor. :D

Ana rahatsızlığın ağırlık olduğunu düşünüyorum; FEV titanyum klonu çıkmıştı geçenlerde. Kimin üretimi olduğunu bilen eden yok ama ağırlığı 88g yerine 50g olarak gözükmekte, düşünülebilir.

O yüzden yerinizde olsam elimdeki beğenmiş olduğum atoyu elden çıkarmadan yenileri denerdim.
Bunu yapmayı çok isterim fakat bütçe elvermez.

Bir de soğuk buhar seviyormuşsunuz zaten, işiniz zor.
Aslında ille de buz gibi buhar istemiyorum, ılık-soğuk da olabilir ama ılık ve sıcak asla kabul edilemez.

FEV titanyum klonu çıkmıştı geçenlerde.
Bu düşünülebilir evet, bizim piyasaya girmeden zor tedarik ederim.

• Beğendim
Tepkiler: vez
Eklemeyi unuttum, yftk fevi verip yeni atomizeri alıcam, fiyatta uçmamamız gerekiyor????

Başlık tekrar raya girsin girişimiydi. ???? Bahsi geçmişken…Klonu vardı bunun zamanında. Sanırım Shenray önerilendi. 3*08 yerine ~3*0.7 yazan birilerini hatırlıyorum. Alman forumlarında hem klon hem de orijinal yorumları mevcut.

FeV için notlar düşülmüşken de şunu ekleyeyim. Türkiye tarafını bilmiyorum, fakat FeV’i sevenler, genelde, ‘yerine değil yanına’ şeklinde takılıyorlar gördüğüm kadarıyla. ????‍♂️

Geri